Ismered ezeket a borokat? Mert legyen iható. A barátaimnak sem adnék rosszat, azonkívül én is fogok inni belőle.
Hogy tudd, hogy kb. mit keresek: a Sir Lancelot étteremben ittunk Sárosdi pince - Szekszárd CS-t. mindnekinek izlett, azóta azt szoktam nekik venni. Gondoltam lehetne valami mást is kipróbálni.
Azért a Misebort érdemes megpróbálni. Az Auchanban kapni, én eddig 929 és 999 Ft között láttam, áruháztól függően. Elmáész valamelyikbe, veszel egy palackkal és este megkóstolod. Egészségedre! (Már ha megfogadod a tanácsomat...)
Az ellenszenv régi időkre nyúlik vissza. Egyébként én sem vagyok híve az előítéleteknek, de mivel 95%-ban saját készítésű bort iszom, ha néha veszek CS-t, azt inkább Szekszárd és környékéről.
Vannak osztrák borász ismerőseim, néha "kénytelen" vagyok az övékét is meginni.;-)
De korán keltél! :) Has jól emléxem, már volt szó róla: Katona Borház, Cabernet Sauvignon 2003 Wellness Selection. Nekem eddig a legjobb CS, amit ittam. Igaz, az ára 3 rugó fölött van. Aztán lényegesen olcsóbban a Palota Borház (Benza) által palackozott Misebor, 900 valahány pénzért. Ha nem is ér fel a Katonáéval, azért az árát nagyon meghéri. Érdekes, hogy állíólag ez is Boglárról való.
-Igazad vagyon. De egy ilyen vén fazonnak megbocsátható a lefetyelés. Bogácson azt hiszem akkor jártam legutóbb mikor még a szövetkezeti szféra rugdosta az utolsókat. Jó fehérboros környék volt már akkor is.
De eltekeredtetek a lényegtől! Itt van előttem egy 2005-ös Bogácsi Cserszegi Fűszeres a Bükkaljáról, a Prokai Pincészettől. A címke szerint fahordós érlelést is kapott, és tényleg érezni rajta, hogy más, mint a többi. Illata kissé "hűvösebb" a megszokottnál, ízében a CSF jellegzetességei mellett némi kesernye és fanyarság is fellelhető, gondolom a fahordónak köszönhetően. Viszont így lett egyéni. Érdekes bor.
-Tanulmányi kiránduláson van Skorpióéknál. Az igazat be kell vallanom, én olyan utolsónapos Skorpió vagyok, hogy sokan át is sorolnak a Nyilashoz. Párom viszont kőkemény Skorpió.
-Azért az utánpótlás nevelésére is fordítok egy kis gondot. Érdemes figyelni a félelmetes koncentrálást.
-Szóval az úgy kezdődik, hogy már a must savtartalmát is célszerű megmérni, hogy lássuk mire számíthatunk. Az aktuális savmérést zavarja az erjedési szénsav, de ezt egyszerű forralással ki kell hajtani, majd a visszahűtött mintát mérni.