Keresés

Részletes keresés

gertibor Creative Commons License 2006.11.08 0 0 494

Amint eljutok egy ilyen boltba, feltétlenül veszek és megkóstolom.

Kösz a tanácsot.

Előzmény: Flacika (491)
gertibor Creative Commons License 2006.11.08 0 0 493

Ismered ezeket a borokat? Mert legyen iható. A barátaimnak sem adnék rosszat, azonkívül én is fogok inni belőle.

Hogy tudd, hogy kb. mit keresek: a Sir Lancelot étteremben ittunk Sárosdi pince - Szekszárd CS-t. mindnekinek izlett, azóta azt szoktam nekik venni. Gondoltam lehetne valami mást is kipróbálni.

Előzmény: lalá (492)
lalá Creative Commons License 2006.11.08 0 0 492
-Ide érdemes bekukkantani.
http://www.garamvariszolobirtok.hu/hu_bor-szel-sz-cab-sauv.htm
Előzmény: gertibor (485)
Flacika Creative Commons License 2006.11.08 0 0 491
Azért a Misebort érdemes megpróbálni. Az Auchanban kapni, én eddig 929 és 999 Ft között láttam, áruháztól függően. Elmáész valamelyikbe, veszel egy palackkal és este megkóstolod. Egészségedre! (Már ha megfogadod a tanácsomat...)
Előzmény: gertibor (490)
gertibor Creative Commons License 2006.11.08 0 0 490

Most azért kérdeztem, hogy tud-e valaki jó árfekvésű CS-t, mert barátaimnak ajándékba kell vennem és min. 10 ü. tétel, így az ár nem mindegy.

Ők vásároltak egy borospincét, bort nem készítenek, csak palackos bort akarnak ott "tárolni". Nagyon szépen csinálják, majdnem kis bormúzeum lesz.

Oda nem lehet 1 üveggel menni.

gertibor Creative Commons License 2006.11.08 0 0 489

Az ellenszenv régi időkre nyúlik vissza. Egyébként én sem vagyok híve az előítéleteknek, de mivel 95%-ban saját készítésű bort iszom, ha néha veszek CS-t, azt inkább Szekszárd és környékéről.

Vannak osztrák borász ismerőseim, néha "kénytelen" vagyok az övékét is meginni.;-)

Előzmény: Flacika (488)
Flacika Creative Commons License 2006.11.08 0 0 488

Mér'? Emlékeim szerint a BB (!) dűlőszelektált Chapel Hill CS barrique is egészen iható.

Előzmény: gertibor (487)
gertibor Creative Commons License 2006.11.08 0 0 487

Elképzelhető. Kösz.

A baj csak az, ha Boglárról van szó, oda se nézek ;-)

Előzmény: Flacika (486)
Flacika Creative Commons License 2006.11.08 0 0 486
De korán keltél! :) Has  jól emléxem, már volt szó róla: Katona Borház, Cabernet Sauvignon 2003 Wellness Selection. Nekem eddig a legjobb CS, amit ittam. Igaz, az ára 3 rugó fölött van. Aztán lényegesen olcsóbban a Palota Borház (Benza) által palackozott Misebor, 900  valahány pénzért. Ha nem is ér fel a Katonáéval, azért az árát nagyon meghéri. Érdekes, hogy állíólag ez is Boglárról való.
Előzmény: gertibor (485)
gertibor Creative Commons License 2006.11.08 0 0 485

Ennyi időre nem szabad elhagyni a topicot, mert látod mi lesz belőle.

Úgy érzem más sem talált mostanában a szuperek polcain érdekes bort.

 

Ha valaki felfedezne minőség és ár tekintetében megfelelő Cabernet Sauvignont, legyen oly drága és írjon róla.

Ez az a fajta, amire elcsábulok ui. inkább saját boraimat részesítem előnybe.

Úgy vélekedek, az legalább tényleg szőlőből van.  

Előzmény: Flacika (483)
lalá Creative Commons License 2006.11.07 0 0 484
-Fő a diszkréció!(hehe) Mél ment. Csak lyukadjanak az oldalak.(hehe)
Előzmény: gertibor (482)
Flacika Creative Commons License 2006.11.07 0 0 483
Hehe. Igen, előkerültem. 5 nap után... (463-as hsz) Igaz, előtte 3 hétig nem írtam.
Előzmény: gertibor (482)
gertibor Creative Commons License 2006.11.07 0 0 482

Szia Flacika!

Előkerültél? Mostanában úgy tünt, hogy rajtunk kívül senki nem jár ide.

Így megengedtünk magunknak egy kis kitérőt. bocs-bocs.

 

Lalá!

Hogy másokat ne untassunk küldök mailt.

 

Üdv. minden borszerető embernek!

Előzmény: Flacika (480)
lalá Creative Commons License 2006.11.07 0 0 481
-Igazad vagyon. De egy ilyen vén fazonnak megbocsátható a lefetyelés. Bogácson azt hiszem akkor jártam legutóbb mikor még a szövetkezeti szféra rugdosta az utolsókat. Jó fehérboros környék volt már akkor is.
Előzmény: Flacika (480)
Flacika Creative Commons License 2006.11.07 0 0 480
De eltekeredtetek a lényegtől! Itt van előttem egy 2005-ös Bogácsi Cserszegi Fűszeres a Bükkaljáról, a Prokai Pincészettől. A címke szerint fahordós érlelést is kapott, és tényleg érezni rajta, hogy más, mint a többi. Illata kissé "hűvösebb" a megszokottnál, ízében a CSF jellegzetességei mellett némi kesernye és fanyarság is fellelhető, gondolom a fahordónak köszönhetően. Viszont így lett egyéni. Érdekes bor.
lalá Creative Commons License 2006.11.07 0 0 479
-Úgy legyen! (Inchallah! hihihihi)
Előzmény: gertibor (478)
gertibor Creative Commons License 2006.11.07 0 0 478

A lényeg úgyis az aszcendens. Akkor Nálad is jól megkeverték. Skorpió nyilas beütéssel + X aszcendens. Nálam is 3-as keverék van csak más jegyekkel.

Na, de ez nem asztrológia, hanem boros topic.

Akkor remélem boraim megismernek Téged még a szülinapod előtt és ihatunk az egészségedre. Kedves párodéra meg utólag.

Ne engedd addig káposztát enni.

Előzmény: lalá (477)
lalá Creative Commons License 2006.11.07 0 0 477
-Tanulmányi kiránduláson van Skorpióéknál. Az igazat be kell vallanom, én olyan utolsónapos Skorpió vagyok, hogy sokan át is sorolnak a Nyilashoz. Párom viszont kőkemény Skorpió.










-Azért az utánpótlás nevelésére is fordítok egy kis gondot. Érdemes figyelni a félelmetes koncentrálást.
Előzmény: gertibor (476)
gertibor Creative Commons License 2006.11.06 0 0 476
Mit keres ott a szüzike?
Előzmény: lalá (474)
gertibor Creative Commons License 2006.11.06 0 0 475
Mindet nem engedem, de valamennyit talán ihatsz -hehehehe
Előzmény: lalá (473)
lalá Creative Commons License 2006.11.06 0 0 474














-Köszönjük. Mi már csak ilyen kedvesek vagyunk.
Előzmény: gertibor (472)
lalá Creative Commons License 2006.11.06 0 0 473
-Öregapám volt még így, de a borát mindíg megittam. (hihihihi)
Előzmény: gertibor (471)
gertibor Creative Commons License 2006.11.04 0 0 472

Bocs, majdnem elfelejtettem

 

ISTEN ÉLTESSE A SKORPIÓKAT!!!!

 

 

 

Csak saját virággal köszöntök.

Előzmény: lalá (460)
gertibor Creative Commons License 2006.11.04 0 0 471

Szép jó reggelt!

Hááááááááát vannak különböző módszereim. hehe

Próbáld meg úgy elképzelni, hogy valaki nem tanulta iskolában és mégis készít bort.

Nem ismer szakkifejezéseket, mint pl. titrálható, de a borától még senki sem lett rosszul. Sőt, kis borversenyeken még értékelték is.

Előzmény: lalá (470)
lalá Creative Commons License 2006.11.03 0 0 470
-Nehéz is a távdiagnózis. Kezdődő forráspontig. Bár én meg azt nem tudom milyen módszert használsz.
Előzmény: gertibor (469)
gertibor Creative Commons License 2006.11.03 0 0 469

Nem levelező tagozatra iratkoztam be, de majd megpróbálom tanító bácsi.

Meddig kell hevíteni?

 

Előzmény: lalá (468)
lalá Creative Commons License 2006.11.03 0 0 468
-Szóval az úgy kezdődik, hogy már a must savtartalmát is célszerű megmérni, hogy lássuk mire számíthatunk. Az aktuális savmérést zavarja az erjedési szénsav, de ezt egyszerű forralással ki kell hajtani, majd a visszahűtött mintát mérni.
Előzmény: gertibor (467)
gertibor Creative Commons License 2006.11.03 0 0 467

Az, hogy még nem forrt ki teljesen nem befolyásolja a mérést?

Na meg úgyis csak 1 ezreléket tompíthatok KHK-val. Vagy nem?

De legyen ez az első tanóra tárgya. hehe

Előzmény: lalá (466)
lalá Creative Commons License 2006.11.03 0 0 466
-Nem, nem! A szénsavas mész csak végszükségben! A finom savtompításhoz KHK kell!
Vagy biológiai almasavbomlás. Mérni kellene a savat.
Előzmény: gertibor (465)
gertibor Creative Commons License 2006.11.03 0 0 465

Szia Laci!

Akkor nagyon jó, hogy megvettem a KHK-t, mert a kettőssós-savtompítást szénsavas mésszel kell csinálni ugye?

A zweigeltem még forr, a merlot talán már kiforrt, azt már fejtettük, mert muszály volt.

Mostanában kicsit hanyag vagyok, mert 2 hete döglödőm.

Pár napja már azt hittem, hogy a "javulás" útjára tértem, de valami visszadobott.

Azért előbb-utóbb nekilátok, ha mást nem megvárlak.

Üdv. Gréti

Előzmény: lalá (462)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!