Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Van! Szar az index motor! Mindent menteni kell beiras elott, kimasolni valami vagolapra es csak utanna kuldeni! Ha benyeli az index akkor egy kajan vigyorral visszamasolni! Priceless....... :-D
Nézd, én úgy gondolom, hogy ez egy kemény téma. Nem hiszem, hogy egy nyugdíj előtt álló nőre kéne bízni. Arról nem beszélve, hogy itt keményen ki kellene állni az engedélyezés mellett, néhány csatát megvívni. Majd beszél egy töketlen pszihomókussal, az azt mondja ne engedélyezzék mert veszélyes és annyi. Stílusosan azt lehet mondani lőttek a dolognak.
Csak észrevétel. A TOZ-8-on a forgó töltőnyílás nem eredeti! Úgy tűnik, mintha "késztetnék"
a rendeltetésszerű használat mellőzését a fegyveren. Ettől függetlenül a csapik azok a megszokott, 16-20 Joulés patronok, amiket a sniperesek használnak. Viszont lőszerről is beszélnek! A dolog nem egyértelmű, ezt látni kéne eredetiben! Ez viszont szakértés alapján
Így van! Minden lyukas vasat, arasznyi horganyzott csövet, biciklivázat, rozsdás Riga első teleszkópot, mifene el kell távolítani még a portáról is, mert azek az okosak ennyi ésszel még arra is ráfogják hogy fegyveralkatrész.
Nem hiszed el, az utóbbi időben készítettem néhány fegyverreplikát. Náhány barátomnak elküldtem mílben a képeket, de topicra feltenni,....!!!!
A végén még úgy járok, mint a relikviagyűjtők! Pedig egy 3/8-ados "vastelepi" csövet simán meg lehet különböztetni a fegyvercsőtől! De hát....!
Viszont ami elgondolkodtató! Aminek esetleg köze lehet a fegyvertartás szigorításához! Rálőttek annó a rendőrszékházra! 0.22-es fegyverrel! Nofene! Teszek a légpuskámba mákszemeket és
elmegyek afrikába elefántra vadászni! Ez kb. döntetlen! Innentől légpuska nincs, a mákot
meg csak darálva lehessen forgalmazni! Gondolj az ÁLLATvédőkre!
Na igen. Ennyit a hazai rendőrségről. Nem csoda hogy az RTL klub híradó hírt adott arról hogy a világháborús relikviákat gyűjtőket sorra vegzálják a rendőrök, mindenféle rozsdás vackot elszámoltatva velük. Ez már hisztéria.
Hogy minek nekik a toznyóc? Mittudomén? van aki bélyeget gyűjt, van aki szalvétát, van aki amerikai izomautót szereti, ezek között elfér a Keserű-féle muzeális puskéta.
Többek között elhangzott,... engedély kell hozzá, de neki nem volt...!!!!
Nahát, ez hogy jött össze? Ne csodálkozzatok azon, hogy innentől a startpatron lőszernek
minősül!
Csak gondolati szösszenet erejéig! Ott kinn a faluszélén ugyan mi a franckarikának kell egy "családnak" egy sniper? Nehogykitaládmá, hogy célba lőnek vele!
A rendőrség lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt eljárást indított.
Nem értem, ennyi pénzünk van felesleges eljárásokra, és jó drágán dolgozó szakértőkre, olyan esetekben amikor még a hülye is látja hogy ez egy boltban engedély nélkül vásárolható Keserű -féle TOZ8 puska, a hozzá használatos szintén engedély nélkül tartható patronnal.
Az OVB hitelesítette, aztán az AV azt mondta, hogy mégse volt elég egyértelműen feltéve a kérdés.
"Ráadásul Magyarországon véres verejtékkel sem trombitálnál össze ezernéhányszáznál több olyan fegyverbarátot, akik nem csak anonim módon hanem névvel-lakcímmel stb. megtámogatva is vállalnák ennek az ügynek a támogatását."
Azt hiszed, hogy aki NRA/GOA vagy akármelyik más hasonló szervezet tagja, az közzé teszi az adatait? Szerintem 1% se adja hozzá a nevét. Kitöltöd a nyomtatványt, fizetsz, aztán várod a csomagot a tagsági kártyával.
Anonym módon miért ne lehetne támogatást adni? Én volt hogy egy bolton keresztül küldtem pénzt az NRA-nak, név nélkül. 1-2 szóvivő kell, pár ügyvéd, néhány aktív támogató és sok passzív. A többi adja magát. :-)
Az NRA tagsága nem csak fegyverttartókból áll. Rengeteg olyan tagjuk is van, akinek sose volt fegyvere, csak támoagtja a vásárlás jogát. Hányan támogatják azt, hogy lehessen teljesen automata fegyvereket is vásárolni? És hány embernek van sorozatlövő fegyvere?
"Igen, de mit érnénk el szerinted egy "szeresd a fegyvereket" típusú másfél perces reklámmal? Sajnos 67 évnyi elnyomás kicsit erősebb mint pár reklám."
Valahol el kell kezdeni. Ha valahová meg akarsz érkezni, akkor el is kell indulnod.
"Ahüm, pl. a GOA (Gun Owners of America), vagy a Second Amendment Foundation, csakhogy ezeknek a tagsága nagyjából átfedést mutat az NRA-vel."
Nagyon nem, ugyanis a GOA utálja az NRA-t. Főként azért, mert volt egy zavaros ügy 1968-ban (benyújtottak egy tervezetet, amiben volt pozitív és negatívum is, az NRA rábólintott és ezt voltak akik árulásként élték meg), ezért akkor az NRA-ból kivált egy csomó tag, ők alapították meg a GOA-t.
Az államtitkárt kirúgták aki idáig foglakozott a fegyvertörvénnyel, hallottatok e valamit ki lesz az utódja. Nem tudom milyen lesz a hozzáállása a fegyvertertáshoz. Remélem nem egy begyöpesedett barmot ültetnek a helyére.
pl úgy lehet kűzdeni a jelenlegi hibás és értelmetlen szabályozás ellen, hogy a szabályozás hiányosságait jól leíró, azt feltáró irásokat továbbítjuk az érdekelt körben, akár innen származó írásokra utaló linkeket is.
Feltétlenül valami jó minőségű, finom tapintású papíron nyújtsd be az észrevételeidet...
Nem érdemes Amerikával példálózni, mert teljesen más a történelmi, politikai, társadalmi háttér, az ottani fegyverjogi dolgok nem relevánsak a magyar valóságra.
Tökéletesen így van. Ráadásul Magyarországon véres verejtékkel sem trombitálnál össze ezernéhányszáznál több olyan fegyverbarátot, akik nem csak anonim módon hanem névvel-lakcímmel stb. megtámogatva is vállalnák ennek az ügynek a támogatását.
Na figyusz egy picit, mert látom hogy többszörösen nem érted a csíziót;
1. Azt, hogy jó-e a kérdés azt "Ők", odafent döntik el. Szóval, ha épp nincs kedvük válaszolni akkor egyszerűen kijelentik hogy szerintük nem értelmezhető a kérdés-oszt jónapot. (Gondolj csak az elmúlt napokban visszadobott népszavazási kezdeményezésre.)
2. Az említett hatszázezer aláírásos esetben bizonyhogy "jó volt a kérdés"-másként nem bocsáthatták volna ki az aláírásgyűjtő íveket, el sem kezdhették volna az aláírásgyűjtést.
Tessél kicsit tájékozódni, mielőtt kinyilatkoztatsz.
"Nekem ott kezdődik a hősködés, hogy belegyömöszölöm az ellenfél orrát az agyába."
Huh, itt egy újabb monitorrambó...))))
(Ha -mint más fórumokon-volna lehetőség az Indexen avatarra, akkor itt bizonyára a Terminátor volna a tied, a rendfokozatod pedig "minyimum" vezérezredes, mint Czinege Lajosnak...)))
Szerintem meg releváns. Amúgy 4,3 millió tag az az USA lakosságának több mint 1,4%-a. Akkor 10milliós országban ez mitől lenne 6966 tag? Szerintem 10millió 1,4%-a szerintem 140.000.
Úgy számoltam, hogy az NRA tagsága 4.3 millió ami a 80 millió fegyvertartó 5.4 százaléka. Ezután vettem a kb. 129000 magyar fegyvertartót, aminek az 5.4 százaléka 6966. Mivel az USA-ban a fegyvertartás aránya jelentősen meghaladja a magyarországit nem érdemes a teljes lakossággal számolni, azokat kell figyelembe venni akiknek jelenleg van fegyvere.
Azt is elfelejted, hogy TV spotot venni Magyarországon olcsóbb, mint ha a FoxNews-tól vennél adásidőt. De pontosan mibe is telik feladni egy hirdetést akármelyik magyar újságban? 20-30ezer forint egy kis banner? Az internetes dolgok ingyen, vagy szinte ingyen megoldhatók. Szerinted a Youtube mennyit kér a videók feltöltőitől? Elárulom, semmit.
Papírok kinyomtatása, fénymásolása szintén ingyen van.
Igen, de mit érnénk el szerinted egy "szeresd a fegyvereket" típusú másfél perces reklámmal? Sajnos 67 évnyi elnyomás kicsit erősebb mint pár reklám.
Azt is elfelejted, hogy az NRA-n kívül sok másik civilil fegyvertartást védő szervezet is van. Sok össze is dolgozik a többivel. Az NRA a legnagyobb, de nem az egyetlen.
Ahüm, pl. a GOA (Gun Owners of America), vagy a Second Amendment Foundation, csakhogy ezeknek a tagsága nagyjából átfedést mutat az NRA-vel.
De tegyük fel, hogy tényleg csak 7000 tag lenne a legnagyobb magyar szervezetben. Évi 6000 forint minden tagtól. 42millió forint. Nem milliárd, de attól még sok mindenre elég lenne. Az internet része pár ezer forint, a többi mehetne ügyvédekre, szórólapokra, reklámokra, kiadványokra.
Na és? Kb. 7000 ember semmiféle politikai erőt nem jelent, és innentől lehet vergődni, reklámokat meg újsághirdetéseket feladni, senki le se fogja szarni mit akarunk.
Persze ha van neked valami sokkal jobb ötleted.
Nincs a kezemben a megoldás, nem is állítottam, de az amerikai típusú aktivizmussal egy magyarországihoz hasonló diktatúrában semmit nem lehet elérni. Idecitálni és összehasonlítani az amerikai helyzetet a magyarral egyszerűen fölösleges. Apples and oranges.
Szerintem meg releváns. Amúgy 4,3 millió tag az az USA lakosságának több mint 1,4%-a. Akkor 10milliós országban ez mitől lenne 6966 tag? Szerintem 10millió 1,4%-a szerintem 140.000.
Azt is elfelejted, hogy TV spotot venni Magyarországon olcsóbb, mint ha a FoxNews-tól vennél adásidőt. De pontosan mibe is telik feladni egy hirdetést akármelyik magyar újságban? 20-30ezer forint egy kis banner? Az internetes dolgok ingyen, vagy szinte ingyen megoldhatók. Szerinted a Youtube mennyit kér a videók feltöltőitől? Elárulom, semmit.
Papírok kinyomtatása, fénymásolása szintén ingyen van.
A tagság hozza a pénzt, de ez nem csak a pénzről szól. Ez arról szól, hogy mindenk tegye amihez ért, ezzel segítve előre a dolgokat.
Azt is elfelejted, hogy az NRA-n kívül sok másik civilil fegyvertartást védő szervezet is van. Sok össze is dolgozik a többivel. Az NRA a legnagyobb, de nem az egyetlen.
De tegyük fel, hogy tényleg csak 7000 tag lenne a legnagyobb magyar szervezetben. Évi 6000 forint minden tagtól. 42millió forint. Nem milliárd, de attól még sok mindenre elég lenne. Az internet része pár ezer forint, a többi mehetne ügyvédekre, szórólapokra, reklámokra, kiadványokra.