3 db 1.5 V-os AA ceruzaelemmel is működik a készülék (van hozzá pack)...a kérdésem az, hogy 3 db 1.5 V-os újratölthető elemet (van ilyen) miért nem lehet belerakni a packba...
Az Alinco DJ-X11E scanner kézikönyvében nem javasolják az újratölthető (1.5 V-os) ceruzaelemek használatát / csak a sima (nem újratölthető)1.5 V-os AA-alkaline elemekét.
Mi ennek a műszaki indokoltsága? Nagyon eltérő a két elemtípus terhelhetőségének karakterisztikája...? Tönkrevágnák a készüléket az újratölthető elemek, vagy csak nem működne az tőlük rendesen...?
Alapvető, hogy a TUNE vételi freki mindig kicsit más legyen mint a LOcal. Ez 20-30 kHz és 1 MHz közötti eltérés legyen. Akkor nem zavarja önmagát. Ha semmit nem buzerálsz el benne, akkor csak erre kell figyelni.
Nem vagyok vezetőségi tag, így nekem nemigen áll módomban ezt megtenni :) De kritika helyett én produkálok is. Igaz, hogy nem MRASZ szinten, csak kicsiben. Akit érdekel, az meg úgyis kérdez-csatlakozik. Nem kell ehhez MRASZ :)
Nálunk a technikai haladás jegyében minden olyan rádióberendezés nagyrészt ment a hulladékba ami kivonásra került. Akinek sikerült ezt-azt megmenteni az aranyáron árulja a börzéken. Egy nagyobb híradó laktanya felszerelése lefedné az amatőr igényeket akkor is ha pár ezerért adnának mindent. A rendőrség, tűzoltóság, határőrség, honvédség, meteorológia, Westel 450, stb. teljes készülék állománya kb. 10x akkora lehet mint azoknak a száma akiket egyáltalán érdekel a rádiózás. Ha valamit megőriznek jutott volna itt is RKSz készülékekre.
Itthon az MRASZ csak egy báb, pár ember szalonnasütögető helye. És mivel ők az a szerv aki hivatalosan tehetnének valamit a különféle események, gyakorlatok szervezéséért....és nem tesznek semmit....nos nem meglepő az eredmény.
Az elmúlt év őszén egy szakkiállításon volt kinn egy oszták amatőr kolléga a kitelepülős állomásával, egy leselejtezett, de kiváló állapotú katonai rádiós felépítményű pótkocsival.
Tele mindenféle rádióval, "minden frekire".
....és működik az a rendszer is..... (no meg az aktív tűzoltó / elsősegélynyújtó(!!!) is, kisgyermektől - nyugdíjas korúig)