A legszebb, hogy sokszor már első műszaki előtt megtekerik. Vagy vállalkozásra használt új autó kap 2 éves korában bontott ecut, bcut műszerfalat 2 évre. Műszakira vissza az eredeti. Aztán lehet venni 5 éves autót 50 ezerrel, és sosem derül ki , h 150 van benne. Q
Ha csak annyit tekertek azért még nem adnám el ha nincs gond vele :) Persze így már utólag biztos zavaró.De ha belegondolsz ha egy autót minden műszaki ,eladás előtt visszatekernek kicsit, akkor az ki se derűl a KEKKH rendszerből se.És igen nem KM veszünk hanem állapotot,de te a visszatekert km-hez (meg persze a kocsi állapotának) " tartozó" árat fizeted ki ami csak nem mindegy.Meg ha megveszed 150e km-rrel és szétesik mondjuk a turbó amire akkor ugye nem igazán kellene számítani,nem számítanál rá--szidni fogod az olaszt hogy ez csak ennyit bírt vagy a volt tulajt hogy ő"hajtotta szét",miközben már 300e van benne amikor előjöhet talán ez a hiba.Nehéz a használt autó vétel :) Én 268e nél tartok ,típushibákat nem kerülöm de megy :) 190e nél új turbóval :)
100 nál még eredetiek szoktak lenni a talpasok. Szegecseltek.
Ha csavaros, akkor már cserélt. De ez használat függő. Multiecuscannel kiolvasható az ecuból.
Bár én vallom, hogy állapotot veszünk, nem óraállást. Az apósom 60 ezret futott almerajáért nem adnám oda a most kölcsönbe kapott 210 et legalább futott leont.
Egy ideje foglalkozott a gondolat, hogy a műanyag kormányt bőrre cserélném. Felhivtam a tatai bontót volt is (most is van nekik). Azt mondták viszont, hogy két féle létezik, és sem évjárat sem alvázszám alapján nem tudják megmondani melyik kell az autóba. Egyik kérdésem, hogy van-e ezzel kapcsolatban bármilyen tudás birtokában bárki?
A másik kérdés, hogy ha korábban nem multikormány volt a kocsiban, az utólag beszerelhető-e? Egy 2 dines kenwood fej van benne, ahhoz lehet külön csatlakozót kapni de nem tudom kell-e még valami. A gyári rádiót - amit utólag vettem hozzá - CAN Bus hiba miatt nem tudtam beltéri. Én egy 1 din-es rádióval vettem a kocsit.
Lehet, hogy nálam is azért voltak problémák, mert 64 GB-ossal próbálkoztam. Voltak számok, amiket kijelzett a műszerfalon, de pár mp után ugrott a következőre anélkül, hogy lejátszotta volna. De lehet, hogy csak túl "advanced" volt neki a tömörítés, majd még próbálkozom butított mp3-akkal is.
Ez még nem közvetlen befecskendezéses, mint a tsi és egyéb kis turbosok. Ez jó, ha érdekel olvass utána a tsi lekormolódásnak.
De van pár motorfüggetlen bosszantó dolog. Pár hete valaki szépen összeírta ezeket. Nekem 1.4 t jet deltam van. Sajnos én belenyúltam. Mondjuk én vonzom ezeket, de a deltanal már egy kicsit sok. Vásárlás után lendkerék kuplunggal, mivel 500 km után megszólalt. Ekkor volt benne hihető 162 ezer. Terelőmotor műanyag fogaskerék volt nálam is. Kézifék rolót cseréltem, az utas oldali napellenző nekem is lefittyen, kormány, váltógomb bőrözés még vissza van.
Most külön van a motor meg a kaszni. Mivel valahogy felszabadult a főtengelyen a kiskerék. Szerencse, hogy még csak a szíjtárcsa ütött, a vezérlés még nem ment el. Ezt talán a héten orvosoljuk. Bár ez inkább annak a műve lehet, aki 142 ezernél vezérlést cserélt. Klíma hűtő, fék, futómű, de ez nem típus specifikus.
Komoly ez a Windows rendszer. 64GB os pendriveról a zenét kb. negyed óra alatt olvassa be. Először azt hittem, elromlott a pendrive, de nem. Igaz, hogy ha nem veszem ki, indításkor már azonnal látja, de akkor is szégyen. Egy 10eFt-os kínai "fejegység" kb. öt mp alatt feltérképezi a 64GB-ot.