Keresés

Részletes keresés

betty65 Creative Commons License 2020.01.18 0 0 63

mályva19          Mennyire biztos ez?  Hiszen még a lift sem működik!

bbfan1 Creative Commons License 2020.01.17 0 0 62

Köszi az infokat, ez igazán jó hír, remélem tartani is fogják.

Előzmény: mályva19 (61)
mályva19 Creative Commons License 2020.01.17 0 0 61

Mai infó: érintésvédelem ok, Használatba vételi engedély és Katasztrófavédelem engedélye januárban meglesz. Ha tudtok valamit, akkor írjatok.

bbfan1 Creative Commons License 2020.01.16 0 0 60

Azt tippelem (remélem), azért nincs mozgás, mert már nagyjából ezen az oldalon kész vannak. Amúgy én láttam reggel mozgást, ketten lazították tovább a földet a garázskapu mellett.

Én nem próbálkoztam telefonálni azzal, hogy beengednek-e, mert hitelesként nem alakíthatom addig a lakást, amig nem fizettem ki, viszont a Röppentyű utca felől most láttam, valakinél raktak fel redőnyt.

Érintésvédelemről van valami híred ?

Előzmény: mályva19 (59)
mályva19 Creative Commons License 2020.01.16 0 0 59

Mi az, hogy aki normálisan kommunikál, azt beengedik és tájékoztatják. Szerintem senki nem üvöltötte még le a fejüket. Ma reggel volt arra a férjem, a Frangepán utca felől semmi mozgás. Annyira jó lenne valami pozitív visszajelzés. Én már nem is telefonálok, nem mondanak semmi konkrétumot. Attól félek, a következő levelük is újabb határidő csúszást fog tartalmazni. Ne legyen igazam....

bbfan1 Creative Commons License 2020.01.16 0 0 58

Korábban sűrűbb tájékoztatás volt, de az utóbbi egy évben már nem igazán minden, ezért is kezdtem el sűrűbben az építkezés felé járni/figyelni, hogy állnak a munkálatok.

Próbáltátok őket hívni ? Én egy-kétszer igen, de mindig az volt a válasz, hogy elhamarkodottan nem akarnak mondani semmit, a köv tájékoztató levélben meg minden benne lesz...

Új info: A Frangepán utca oldalán eddig nem vettem észre a garázskapukat körbe gipszkartonozták, a garázskapuk és a főbejárat közti földes területet tegnap felllazították, ma elkezdték felölteni földel, betakarva a csöveket, fedőlapokat, kivágott fatörzseket. A ronda kerítésdarabok még a helyükön vannak.

A Röppentyű utca oldalon a középső háznak is berakták a garázskapu egyelőre csak keretét, itt még háborús állapotok vannak, kint több kupac térkő, bent meg az építőanyagokat tárolják. A harmadik épületnek a garázsát még lehet csak most ássák (?) Tegnap egy markológép tolta ki onnan nagy mennyiségben a földet.

Előzmény: ThomasShelby (57)
ThomasShelby Creative Commons License 2020.01.15 0 0 57

De legalább írnának 2 sort, hogy mi a helyzet. Pl. folyik e valamilyen hatósági engedélyek beszerzése? Ha igen, ki adott már engedélyt, ki nem? Mire várunk? Kire várunk?

 

Hihetlen, hogy olyan a kommunkikáció, mint egy állami szervnél...

 

betty65 Creative Commons License 2020.01.15 0 0 56

Köszi  bbfan1!

bbfan1 Creative Commons License 2020.01.14 0 0 55

Remélhetőleg ez a következő hírlevélből hamarosan kiderül. Én azt írom amit látok/tippelek. Sokat járok az építkezés felé, nem messze lakom. Szombaton is sétáltam arra, dolgoztak akkor is, de a harmadik épületen. A harmadik épület a Röppentyű utca felől le van takarva, gondolom nagy kosszal/porral járó munkákat végeznek.

Az első épületen már én csak esztétikai munkát látok, de ha van is valami elmaradás, nem hiszem, hogy még hónapokig tartana megoldani... reméljük a legjobbat.

 

@mályva19: Az érintésvédelem hogyan áll ?

Előzmény: betty65 (54)
betty65 Creative Commons License 2020.01.13 0 0 54

most akkor működik a lift, vagy nem?

bbfan1 Creative Commons License 2020.01.09 0 0 53

Kint voltam ma reggel az építkezésen megnézni mi a helyzet. Munkások ugyanúgy nagy számban dolgoztak. Az első épületen úgy tünt, befejezték a munkát. Ott gyakorlatilag már nem dolgozott senki. Ami új, hogy a garázskapukat is befejezték. Itt már csak esztétikai munkák vannak kívülről, törmeléket kell eltakarítani, ablakok még matricázva, koszosak meg egy részen megmaradt a korábbi kerítés, nem bontották el, ilyesmi.

A második - harmadik épületen / épületben folynak a munkálatok. A kettesen kívülről a bejárati kapu kész, térkő lerakva, a harmadikon meg a homlokzatfestés folyamatban. A Röppentyű utca felől meg kell még gurítani.

Nagyjából egy gyors körbesétával ennyit láttam. Nagyon reménykedek a januári használatba vételiben...

bbfan1 Creative Commons License 2020.01.02 0 0 52

Nem tudom, mi lehet a háttérben, jó ideje a liftet hozták fel a csúszás fő okaként. Valami komoly dolog történhetett itt... egyszer amikor felmondták a szerződésüket, majd amikor műszaki átadáson voltunk azt a választ kaptuk, hogy jövő héten jönnek beszerelni (miközben az üres liftaknát mutogatta nekünk az úr, az ajtók akkor már készen voltak kívülről, legalábbis a harmadikon), szeptember óta mégse történt semmi (?)

Sovány vigasz, de én is nézegettem, hogy a többi lehetőség közül, ahol nézegettem lakást, az összes projekt ugyanígy csúszik, van ahol még a végét se látni (sehogy sem állnak), pedig kb egy időben indult az építkezés...

Előzmény: ThomasShelby (51)
ThomasShelby Creative Commons License 2020.01.02 0 0 51

Azt vettem észre, hogy normális kommunikációval készségesen segítenek bármiben. Akik tudnak normálisan beszélni azokat beengedik mondjuk méreteket venni.

 

Engem az idegesít, hogy augusztusban mondhatták volna, hogy január előtt tuti nincs átadás, és akkor mindenki ahhoz tudja az életét/befektetését tervezni. Azt is elhiszem, ha azt mondják, hogy ők sem tudták, de az meg amatőr beruházó látszatát kelti...

Aki saját eladott lakásából akar ide költözni az most szív, aki albérletből költözik, az is szív, aki befektetésnek vette, meg már milliókat bukott, hogy nincs kész.

 

Más projekteknél is ez van sajnos, mindenhol 1 évet késnek minimum. Egynek örülhetünk, hogy itt legalább a pénzeken nincsen (eddig) cigánykodás...

 

 

bbfan1 Creative Commons License 2019.12.29 0 0 50

Én is nagyon remélem, hogy januárban meglesz a használatbevételi. Annyi tájékoztatást kiküldhettek volna, hogy a lift már rendben van-e... folyamatosan nézem a levelesládám, hátha... de valószínű csak a szokásos összefoglaló levélre lehet számítani, ami az aktuálisan beígért dátum után jön pár nappal.

Most már nálunk is e körül forognak a mindennapok, az ünnepek is, nagyon várjuk, mikor lehet költözni, sok mindent előre le kell(ene) kötni a beköltözéshez.

Előzmény: mályva19 (49)
mályva19 Creative Commons License 2019.12.28 0 0 49

Az, hogy be sem engednek megint egy negatív hozzáállás, hiszen jó lenne legalább pontosan lemérni a paramétereket, hogy pl. esetleg meg tudjuk terveztetni, rendelni a konyhát, klímát, stb.. Tudom, hogy nem oké, hogy betaposnak a leendő lakók, nyitogatni kell a lakásokat, de szerintem az lenne a minimum, hogy erre alkalmaznak egy embert. Nagy a csend, nagyon remélem, hogy januárban-igéretükhöz híven- meglesz a használatba vételi. Az érintésvédelem folyamatban, az biztos, nem lesz akadálya az átadásnak. Szerintem a hatósági engedélyekkel lehet gond. Jó lenne egy friss tájékoztatás.

bbfan1 Creative Commons License 2019.12.22 0 0 48

Ez amúgy tényleg érdekes. Én is láttam a klímát kívül a hatodikon. Sőt, találtam egy hirdetést a neten, ahol a Frangepán utca oldala a belső udvarról volt fotózva és ott is a hatodikon valakinél már volt fent klíma (második kép):

 

https://ingatlan.com/30635635?gravity=1

Előzmény: betty65 (47)
betty65 Creative Commons License 2019.12.20 0 0 47

@newcomer80

 

 

 

Az utolsó levélben azt irták, be sem engednek a lakhatási engedély megadása előtt.

newcomer80 Creative Commons License 2019.12.19 0 0 46

Sziasztok ! Most találtam a topic-ra, én is a lakóparkban vettem lakást. Érdeklődött esetleg valaki így, hogy hamarosan költözhezők lesznek a lakások, hogy a birtokba vétel előtt lehetne a lakásban munkálatokat vagy csak felmérést végezni ? Ugyanis a 6-ik emeleten, a Frangepán utcára néző oldalon valakinek már klíma és redőny is van felszerelve. Én elsőre klímát szeretnék szereltetni aztán festeni és a komoly szakemberhiány már ezeket most le kéne legalább szervezni.

bbfan1 Creative Commons License 2019.12.16 0 0 45

Jártam az építkezésen. Nem emlékszem pontosan, de a múltkor, mintha csak az egyik garázskapu lett volna beszerelve, mostmár a másik is bent van. Éppen szereltek valamit rajta. Amúgy kb 15 embert láttam reggel gyülekezni a kapunál, többen még akkor jöttek, plusz egy-két lakásban égett a világítás, egyik lenti lakásban, ahol nincs erkély, hárman dolgoztak bent, egy ajtó ki volt véve a tokból. Igy szerencsére az ünnepek közeledtével se állt még le a munka. De igazad lehet, hogy a hibákat még nem javították mindenhol ki vagy az a lakás még kész se volt... Amit újként láttam, hogy a bejárati kapunál már fel volt szerelve kaputelefon, a lépcsőt az első szinten (annyit látni kintről) burkolták. A szemetet az épület körül elszállították, a garázsba jobban beláttam, a csíkok is fel vannak festve, szerintem ott minden rendben. Hogy az épületszínteken hogy áll a festés, sajnos kintről nem látni, viszont a harmadik épület homlokzatfestését is elkezdték kívülről, egy harmada látszatra egyszer át lett gurítva, oda még kell, a többi még csak szigetelve, állványozva. Belül a Fáy utca felől nézve azt látni, hogy már átgurították.

Érintésvédelem mennyi idő mire elkészülhet ?

 

bbfan1 Creative Commons License 2019.12.10 0 0 44

Az én lakásomban hiányzott a műszaki átadáson a fél radiátor a fürdőben, meg az egész zuhanykabin. Állítólag egyik sem érkezett meg...Látva, hogy rakták fel a tiédet, plusz hibaforrás lehet. Azt meg csak remélni tudom, ami már rendben volt, nem tették tönkre.... ha pontosan emlékszem, akkor két konnektor volt ferde, mindegyik a konyhánál, egy mögött meg nem volt rendesen eldolgozva a glett/festés és repedezett volt a fal.

Előzmény: mályva19 (42)
mályva19 Creative Commons License 2019.12.10 0 0 43

Nálunk szeptemberben-mikor a hibák felmérése volt- nem volt repedés az erkély üvegkorlátján. Most van. Az a gond, hogy még mindig sok a hiba, hiány. Nem csak a lift a gond.

mályva19 Creative Commons License 2019.12.10 0 0 42

Sajnos rosszabb, mint szeptemberben volt. A lakás. Elkezdték a hibák javítását, de nem fejezték be a mai napig.November 2-re ígérték. Nálunk a zuhany kabin ajtajánál- rossz helyen volt a világítás-, ezért leverték a csempét, de nincs kijavítva, visszarakva. Konnektorok szinte mind lötyögött, elálltak a faltól, radiátorok nem voltak vízszintben. Nincs takarítva, össze-vissza van taposva a lakás. Erkély korláton 15 cm-es repedés. Kb. ennyit mondott az ismerősünk,aki ma ott dolgozott. Folyosó nincs burkolva, legalábbis a 3. emeleten. Valamilyen szintű festés van. Lift van, de nem üzemel. Törölköző szárítós radiátornál alul középen van egy felfogató,- nem kettő db a két szélén- így attól pl. a törölköző nem tud lelógni. Ennek is kértük a javítását. Én vártam, hogy november 2-án szólnak, hogy kész a hibajavítás, nézzük meg. De nem....., majd használatba vételikor. Akkor, ha megint lesz hiba, lehet a javításra megint várni heteket,, hónapokat ????

bbfan1 Creative Commons License 2019.12.10 0 0 41

Meg vagyok lepődve azon, amit írsz. Laikus vagyok, de amikor körbevezettek minket a lakásban, a főbb hibákat én is észrevettem és az úr is segített nekünk készségesen. Ekkora problémák nálunk nem voltak. A legnagyobbnak is azt tudnám mondani, hogy a WC előtt egy darab járólap mozgott, a WC-ben meg foltos volt a festés, nem gurították rendesen körbe. Ezenkívül egy-két kapcsoló ferdén volt feltéve, plusz nehezen nyíltak az ablakok. Az én erkélyem rendben volt, igen láttuk már kívülről is, hogy más lakásokban funérlemez volt az üveg helyén. Arra azt mondta az úr, hogy törötten szállították le őket, majd cserélik. Ahogy most látom, nagyrészt megcsinálták mindenhol, nálatok nem ? Pár dolog hiányzott, pl egy radiátor elem, állítólag nem érkezett meg, az elválasztók a járólap meg a laminált padló között meg szegélyek. Ezeket is felírták, erre azt kaptuk, hogy épp most rakták csak le a padlót, azok még folyamatban vannak...

Ahogy leírtad, nem állnak a jól a dolgok, de az én lakásomban ennyire ezt nem tapasztaltam... a hibalista amit írtuk kb. két-három nap alatt simán javítható lett volna...

 

Előzmény: mályva19 (40)
mályva19 Creative Commons License 2019.12.10 0 0 40

Ma kezdték az érintésvédelmet. Beszámoltak a lakásunkról. Siralmas !!!! Fürdőszobában a csempe leverve, semmi nincs kijavítva, amit jegyzőkönyveztek és novemberre ígértek. Parketta összetaposva ! Erkély elválasztók nincsenek berakva ! Ráadásul ez a semmire való " műfű" van lerakva. Erkély panel el van repedve. Folyosón nincs nincs burkolás. Festés alig...! Nekünk azt mondták, azért nem lehet bemenni, megnézni a saját lakásunkat, mert ki lesz takarítva és bezárva. Úgy hogy nem csak a lifttel van a gond, ahogy ők állítják. A készenléti állapotról is hazudoznak,  mikor fizetni kellett, akkor is mindig nagyobb készültségi fokot jelentettek. Lift be van szerelve, de nem üzemel. Elkeserítő ! Fogalmam sincs, mikor lesz itt költözés.

betty65 Creative Commons License 2019.12.10 0 0 39

Van pofájuk ÁLOMLAKÁS-ként  reklámozni ?  ez RÉMÁLOM LAKÁS!

Igen, már rég perelni kellene Őket, már most késő, de nem lehetetlen, ha minden érintett összefogna, biztos eltudnánk érni valamit, legalább a kárunk enyhítését.

 

Fogjunk össze, mert ha nem, még nagyobb pácban leszünk, minél tovább halogatjuk!

bbfan1 Creative Commons License 2019.12.05 0 0 38

Ma jártam az építkezés felé. Kívülről elég jó helyzet rajzolódott ki előttem, a levélben leírtak hitelesnek tűntek. A garázs kész van, feltették a kaput a Frangepán utca felől, bent már autók (gondolom munkásoké) parkoltak. Az épületfolyosók festve, burkolva, világítás kész, a bejárati kapu is. Az épület körül a térkő lerakva. Ahogy láttam épp takarítottak, törmeléket pakoltak / szállítottak el.

Ez a liftes sztori annyiban nekem is sántít, hogy a szeptemberi állapotoknál látszott, hogy ha van lift, ha nincs, itt az építkezés akkor se lesz befejezve... akkor az úr, aki körbevezetett, azt mondta, a héten kész lesz a lift. Na most azóta ha jól számolom, másfél hónap telt el és még mindig nincs meg... nem tudom mi lehet a háttérben, lehet csak a saját késedelmükre is találtak így bűnbakot... de nem messze egy munkatársam is újépítésű lakást vett és náluk is a lift miatt csúsztak plusz két hónapot ugyanerre a dologra hivatkozva (a cég leterhelt).

Ettől függetlenül a tájékoztatás lassú, nem igazán vevőbarát és én is azt érzem, hogy le akarnak pattintani... viszont mellé még nem tájékoztattak. Telefonáltam én is a levél érkezése előtt pár nappal és azt az infot kaptam, hogy a lift miatt csúszás lesz a használatbavételivel januárra...

Ha a sógorodék elkezdenek dolgozni, írsz egy kis beszámolót, mit láttak/tapasztaltak odabent a jelenlegi állásról ?

Előzmény: mályva19 (37)
mályva19 Creative Commons License 2019.12.04 0 0 37

Pár napja küldtek levelet, de abban sincs semmi köszönet. Ráadásul van, ami nem is igaz. Az érintésvédelem szerintük kész, pedig el sem kezdődött. Tudom, mert a sógoromék csinálják, majd...talán a héten a kezdik. Akkor a többi leírt készültségi fokban hogyan lehet hinni ? Bezzeg, mikor a pénzt kérik, nagyon szűk határidőt adnak. Nagyon szemét cég, az értékesítéssel foglalkozó hölgy a legtöbb esetben arrogáns, flegma. Érződik rajta, hogy utálja a dolgát. Mindenképpen pertársaságot kell alapítani. Én ilyet még nem hallottam. Ennyi csúszás és mossák kezeiket, az építőipar milyenségére hivatkoznak. Most a lift a legfőbb gond. Nem tudom, milyen szerződést kötöttek, de nem volt átgondolt. Olyan, mintha, nem is érdekelné őket. Nem tudom, minek fogtak ekkora építkezésbe, nagy falat ez nekik. Én fogok valamelyik televíziónak is írni, hátha...A mi kárunk is több millió, albérletet kell fizetni, használják a befizetett pénzünket. Lelkileg és idegileg is padlóra tette a családot. Nem ajánlom senkinek ezt a céget.

Az átvételnél legyetek nagyon szigorúak, mert ocsmány munkát végeztek a " szakemberek ". Olcsó húsnak híg a leve. Talán a szerkezet, ami jó.

Azt hiszik, hogy egy nyomorult e-maillel el lehet mindent intézni ? Már rég oda kellett volna hívni minden leendő lakót és személyesen elmondani mindent. Gerinctelenek is, mert az e-mail előtt pár nappal még azt mondták telefonon, hogy november végére meglesz a használatba vételi és akiknek nincs hitele, azok decemberben beköltözhetnek.

bbfan1 Creative Commons License 2019.11.21 0 0 36

Kint voltam az építkezésen. Ami változás van:

 

- a bejárati kapuhoz is elkészült a térkővezés

- körbe az épület körül is térköveztek, pár helyen maradt a földes feltöltés, ott valószínű növények lesznek

- parkoló láthatóan kész van, csak itt-ott kell festeni, ugyanígy a lakóépület is (festés, világítás)

- elég sok ember dolgozik az építkezésen 

 

Amit én nem értek, hogyha csúszés van, az nem jó a vevőnek, de ha lenne folyamatos tájékoztatás (email, a honlapon pár sor és fotók, ami jó ideje nincs), akkor le lehetne nyugtatni a kedélyeket, megmagyarázni a fennálló problémákat és akkor a vevők is úgy állnának hozzá. Ehelyett 3 havonta, ha jön egy email, addig meg az idegeskedés van...

betty65 Creative Commons License 2019.11.20 0 0 35

                                        

                                                        Kedves Hajendero!

 

KöszönetaFórum megnyitásáért, a kezdő lépést lehetővé téve.  Nincs valami  jó  ügyvéd ismerősöd, aki

 

bejáratos  Polt Péterhez?

 

betty65 Creative Commons License 2019.11.20 0 0 34

Beperelni őket  közösen, az okozott kárért.Nekem ez már minimum 3Mft.

Az első átadási határidő

                                               2017  december 31.-e volt,így hirdették eladásra!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!