Keresés

Részletes keresés

naniR' Creative Commons License 2005.05.10 0 0 192
Sziasztok! Történt egy balesetem, ahol bár a hibás nem én voltam a károsult igen! Egy autó egy mellékútról (mi a 84-es főúton haladtunk), ahol stoptábla állta útját , kihajtott elénk (ketten ültünk a motoron) , mi elestünk , ö elhajtott! (Ha nem esünk el belemegyünk, hogy melyik lett volna jobb....) Volt rendőrség , mentők ,tanuk stb... Namost ! A Motor egy 1 éves R1. A kár kb 2 guriga! A biztosító azt mondja örüljek, hogy van cascom amire talán kapok 1millát (eddig befízettem 120e cascot+ kötelezőt) ! Aztán majd ha megtalálják a tettest akkor lehet betétlapozni! A rendörség nem találja az autóst! Én viszont úgy érzem, hogy nem az én hibám az, hogy az autós elhajtott , és az sem, hogy a rendőrök nem találják ! Ezért úgy gondolom, hogy a kötelező biztosításra kellene , hogy fizessenek, mivel azt én johiszeműen és kötelező jelleggel azért fízetem, hogy ha nekem valaki más kárt okoz akkor a biztosító felém azt megtéríti! Ha valaki esetleg ez ügyhöz hozzá tud szólni , vagy tud segíteni akkor hívjon (06202292009) vagy írjon!
dombi1 Creative Commons License 2005.04.06 0 0 191

Mi lett az ügy vége?

Üdv.

Előzmény: Atat (130)
WadAlma Creative Commons License 2005.02.24 0 0 190
Sziasztok

Nem olvastam ujra vegig a forumot, ugy hogy ha valamit ismetlek, akkor azert elnezest kerek.

Nem csodalom, hogy nem ertheto a dolog, sajnos nap mint nap azzal szembesulok, hogy a legtobben el sem hiszik, ami velem szeptember ota tortent. Ezert igazabol nem is hibaztathatok senkit.

Raadasul amikor elkezdtem a forumot, meg egeszen mashogy neztek ki a dolgok, mostanra kicsit egyertelmubbe valtak. Legalabbis szamomra. Mostmar megvan az indok, hogy miert is csinaljak ezt velunk.

Igazad van abban, hogy nem velem egyutt kell sajnalkozni, en szivesen veszem a kritikat, barmilyen is legyen, mert abbol tanulok. Ha nem erdekelne a velemenyetek, vagy az otletetek, ami esetleg segithet rajtam, akkor nem irkalnek a forumban. Koszonom Mimozanak, hogy igy megvedett, gondolom sokat szamit, hogy szemelyesen is ismerjuk egymast.

Az biztos, hogy falakba es igen erdekes dolgokba utkozom, azert is kerdezek meg mast, hogy mit lehet tenni, mit kene tennem, vagy egyaltalan mi is tortenik velem. Igyekeztem mindig az ugyvedi tanacsokhoz tartani magamat, de sajnos nap mint nap olyan problemakba utkozom, hogy nem is tudom hogyan kene kezelnem.

A legalapvetobb problemam, hogy a hatosag (rendorseg), messze futyul mindenre, amit jogszerunek, meg torvenyesnek hivnak. Teljesen egyertelmuen voksukat tettek az apam mellett es engem bunozonek tartanak. Ezt nem csak ugy mondom, mert igy erzem, vagy ilyesmi, hanem mert konkretan elhangzott a rendor szajabol, hogy "mi a *ert nem koltozok mar ki" vagy olyan, hogy mi "csak haszonlesok" vagyunk (ez utobbirol elvileg magnofelvetelnek is lennie kell a rendorsegnel).

Az senkit nem erdekel, hogy Apam teljesen jogtalanul probal minket kitenni (a mai napig ervenyes berleti szerzodesem van, amelyet a cegbirosag is es az ugyeszseg is elismert, csak a rendorseg nem) (mivel ott van a cegem szekhelye, irodaja is).
Nekunk is minden jogunk meg van ott lenni, legalabbis az ugyvedeink jogi allaspontja alapjan, mivel Apam reg elkoltozott, meg meg egy csomo minden miatt (tulajdonos ide vagy oda, ha elkoltozott 3 ev utan ki lehet jelenteni az ingatlanbol, es birosag elott ismerte el, hogy o mar elkoltozott). Erre a rendorseget kiveve meg nem kaptunk mas jogi allasfoglalast, az ugyeszseg legutobbi hatarozata is arrol szol, hogy Apam az aki rosszalkodik.

Az sem erdekel senkit, hogy az Apam ezzel a huzassal a valasa utani vagyonmegosztast akarja oly modon meguszni, hogy eltunteti a vagyont, amit meg kene osztania.

Az sem erdekel senkit, foleg a rendoroket nem, bar azok legutobb kozoltek velem, hogy az ugyeszsegi hatarozat sem erdekli oket, es takarodjak az ingatlanbol (SZO SZERINT) szoval az sem erdekel senkit, hogy birtokvedelmi eljaras van folyamatban, amiben en ugy tudom, mig itelet nem szuletik az eredeti birtok allapotot kell fenntartani.

Az sem erdekel senkit, hogy Apam nem csak a mi szemelyes holmijainkat lopta el (mezei szohasznalat, mert allitolag addig nem lopas, amig tudom, hogy kinel van, bar az nagyon nem akarja visszaadni, na ezt sem ertem...) hanem egy ceget is teljesen kisemmizett.

De kerdem en, hogy mit tehetek mindezek tukreben. Rosszul latom a dolgokat? de honnan nezzem mashogyan? Egyszeruen nem ertem ami tortenik, es nem ertem, hol rontottam el.

Konnyu azt mondani, hogy mentsem meg az ertekeimet... Megis hova? Vegul ezt a problemat megoldottam, mert amit meg nem loptak el, azt vegul is elajandekoztam. Most nagyabol mar semmim sincs, kivetel azt, ami befer egy szemelyautoba.

Nem tudom, az mennyire ellentmondasos, hogy a rendor a kihallgatason kozli velem, hogy a bejelentesemet (amihez az orvosi latletet is csatoltam, melyen az all, hogy 8 napon tul gyogyulo serulest szenvedtem (eltort a kezem, es sulyos agyrazkodast kaptam)) atminositette testi sertesrol maganalksertesse. Sajnos ez szo szerint, elhangzott. Lehet, hogy ellentmondasos, es az ugyvedem majdnem leesett a szekrol meglepeteseben, de ez igy tortent. Sajnos azota sem tudom, hogy mi van a sulyos testi sertessel, mert raadasul tudtommal kozvadas, amit nekem ugy magyaraztak, hogy azt jelenti, hogy automatikusan, az en feljelentesem nelkul is tesz a rendorseg feljelentest.

Most ott tartok, hogy sehol nem tartok, mar szinte semmim sincs, egy autoban alszom es ismerosokhoz jarok furdeni, mert az Apam az uszodaberletemet is ellopta. Es nem tudom, hogy mit rontottam el.

WadAlma

ui: ha esetleg hasznaltam olyan szot, ami egyebkent jogi kifejezes, akkor azt kerem, hogy mindenki csak mezei szohasznalatban ertse, mert az ugyvedem legutobb megszidott, amiert az lopas kifejezest hasznaltam, mivel az egyben jogi kifejezes is... bar en azota sem igen tudok mast szot arra, hogy elvettek a dolgaimat es vissza sem akarjak adni.
Előzmény: glad (189)
glad Creative Commons License 2005.02.18 0 0 189

Kedves Mimoza!

Ha jól értelmezem a segíteni akaráson felül az egyik motivációd az, hogy Te magad is tapasztaltál már visszaéléseket az ingatlanokkal kapcsolatban.

Az én kételkedésemnek a motívációja pedig a szembetünő ellentmondások mellett egy 2 évvel ezelötti történet, ami stilusában meglehetősen emlékeztet Wadalmáéra.

Egyik hölgyismerősöm, (mivel tudta, hogy foglalkozom a témával) 2 éve zokogva mesélte el, hogy őt mennyire átvágták és több hívatalhoz fordult már, de sehol se akarják meghallgatni.

Szőrnyű volt a történet, de ahogy Wadalmánál is már nála is az elején rengeteg volt az ellentmondás.

Akkor utána jártam a dolognak és gyanúm beigazolódott.

Na persze nem hazudott vagy csapott be a hölgyiserősöm (ahogy azt Almánál se feltételezem), "csupán" erősen meg volt tévedve néhény ténnyel és a joggal kapcsolatban.

Ráadásul a lánynak alpjába véve igaza is volt, de az ügy megoldása már annál kevésbé volt megfelelő, söt önpusztitó.

Miután az összes lehetőségét rövidre zárta buta módon, elkezdte járni a hivatalokat és ott persze ezek után már csak a vállukat tudták vonogatni. Erre ő bevetette a végső ezközt és ordítozni, zokogni kezdet a hívatalokban. Kidobták.

Az ahogy a problémáját megoldhatta volna nem igényelt volna különleges szaktudást csak józanságot, de úgy gondolta majd megoldja "nőiesen" (bocsánatot kérek, nem akarom sértegetni a gyengéb nemet).

Wadalmánál is ilyet sejtek a leírtak alapján.

Biztos van igaza a dologban, de nem annyi amit ő képzel és nem úgy ahogy gondolja. Ezért falakba ütközik amikor rosszul próbálja megoldani a helyzetet.

A "falakat" valójában magának köszönheti, de az öklét még is másra rázza, nem is látná be ha hibázott.

Természetesen ebben az esetben most nem ismerem a másik oldalt így tévedhetek, de a leírtak alapján, több tény is arra mutat, hogy hasonló helyzet van itt is.

Az hogy többen is megírták kételkedésüket azt mutatja, hogy mások számára is gyanús ez az eset.

Ha tévednék elnézést kérek.

Továbbá nem is akarok ezzel a témával foglalkozni, mert most már segíteni csak egy jó ügyvéd tud Almán.

U.I.: A jog azon kevés dolgok közé tartozik, ahol nem  "történnek olyan dolgok, amik megmagyarázhatatlanok".

A törvények adottak és bár értelmezésnél a biróság kap egy minimális szabadságot, de attól el nem térhet. És így egy rendőr se minősithet át testisértést, magánlaksértésé még ha szeretné is.

Előzmény: mimoza75 (188)
mimoza75 Creative Commons License 2005.02.18 0 0 188
Sziasztok! Elnézéseteket kérem egy tegnap elkövetett hibámért. Tegnap találkoztam WadAlmával, és kérésemre megmutatta ezt a fórumot, ehhez ő be is lépett a saját nickjével. Miután elment tőlünk, elolvastam az összes hozzászólást. Nem néztem se jobbra, se balra, egyből írni kezdtem a fórumba, majd miután elküldtem, akkor vettem észre, hogy az ő neve alatt jelent meg az én mondanivalóm. Mindenkit kérnék, hogy engem kövezzen meg érte, ne őt, aki csupán jószándékkal teljesítette a kérésemet. Az ÉN hibám az egész! Azóta regisztráltam magam, és saját "hangon" szólhatok. Átminősítés?...no igen. Természetesen észrevettem a dolog abszurditását. Mindemellett nekem ez nem azt jelentette, hogy az ő elmondásában vannak ellentmondások, hanem azt, hogy történnek olyan dolgok, amik megmagyarázhatatlanok, és ehhez még csak parapszichológiával sem kell foglalkoznunk. Elkövetett WadAlma egy komoly hibát. Nem írta le az egész történést elejétől részletesen. Valóban nehéz így átlátni a helyzetet. Ezen megpróbálunk majd segíteni. Hogy miért védem őt ilyen szenvedélyesen, egyesek szerint talán eszetlenül? -Csak azért, mert volt "szerencsém" tapasztalni az életem folyamán egy ingatlanvásárlás kapcsán, hogy mennyire aljas eljárásokat képesek emberek bevetni mindazért, hogy egy tiszta ügyet beszennyezzenek. Aljas alatt törvénytelent is értenék. Remélem lesz módom segíteni, ha a múltbéli saját tapasztalatomból indulok ki, amit sikerrel zártunk 1,5 év elteltével. Üdvözlettel: mimoza75.
glad Creative Commons License 2005.02.18 0 0 187

Nem mindig azzal segítesz a másiknak ha a "bajban" együtt bólogatsz vele gép módjára.

A probléma gyökere sokszor, hogy a "bajba jutott" rossz helyen képzeli az igazságot. Ilyenkor aki vele helyesel csak megerősít a rossz helyen azt, de aki rámutatt arra, hogy téves úton jár az pedig óhatatlanul is megsérti az igazsággal a rászorulót.

Most, akkor mi a segítség?

Az ha továbbra is rossz írányba visszük almát, mert ő azt szeretné hallani és az nem fáj neki?

Vagy mivel segítséget kér így az igazság keresésben próbálunk segíteni, még ha az fáj is neki?

1,Egyrészről Wadalma írásaiban több ellentmondás van ahogy azt már korábban leírtuk és ha valóban járatos lennél a jogban akkor már neked is feltünt volna.

(pl a látlelettel alátámasztott bántalmazás átminősítése)

2,Ennek ellenére van személyi felelősége is, hogy miért nem költözött el az inzultus kezdetén és (vagy) miért nem mentette ki értékeit?

Ezt majd a bíró is megkérdezi majd.

Előzmény: WadAlma (185)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.17 0 0 186
Nem felejtettél el nicket váltani?
Előzmény: WadAlma (185)
WadAlma Creative Commons License 2005.02.17 0 0 185
Kedves WadAlma! Maximálisan ledöbbentett, amiket itt leírtál, de mégis az volt a legnagyobb elrettentés, amiket nem írtál még le itt, és én már hallottam. A könnyebb érthetőség miatt leírom miről is beszélek. A napokban megismerkedtem a vőlegényem egy régi barátjával, aki történetesen ez a hölgy, aki itt WadAlma-ként nyitotta ezt a témát. Kellemesen elbeszélgettünk, és a találkozás utolsó felében szóba került a család, mire ő szükszavuan bár, de elmesélte a velük megesett történetet, ami a mai napig folyamatban van még. Mivel szűkös volt már az időnk, így kértem, adjon valami lehetőséget, ahol bővebben értesülhetek mindezen dolgokról. Adott! Ezt itt! Nos ezt a hozzászólást nem neki szánom, hanem mindazon embereknek, akik itt hozzászólással illették őt. Nem ismerem a story minden részletét egyenlőre, de talán többet ismerek belőle, mint ami itt megíródott. Nem vagyok ügyvéd, csak járatos kicsit a jogban. Mindemellett elképesztő az a hitetlenség, ami itt felütötte a fejét, holott nem azért indult el ez a fórumtéma, hogy emberileg, erkölcsileg, vagy bármilyen más módon ítélkezzen egy közösség WadAlma (és a húga) fölött (mégis jórészt ezt teszitek!), hanem azért, hogy egy kétségbe esett ember tanácsot kérjen. Nincs okom megkérdőjelezni WadAlma történetét, de emberi mivoltom kötelez arra, hogy megpróbáljak segítséget nyújtani neki, de ha nem is sikerülne, sem fogom fokozni az elkeseredését azzal, hogy még én vessek a szemére bármit is! A helyzet véleményem szerint az, hogy bár mindenki egyöntetüen azt hitte, hogy "apuka" a teljes érvényű tulajdonos, ha belegondolunk ezt itt semmi nem bizonyítja, és ha nem is ők rendelkeznek tulajdonjoggal, de édesanyjuk jogosultsága révén, az anya engedéjével jogosan élhetnek az ingatlanban. Azt hiszem ezt az egyet itt le is tisztázhatnánk! Mindezek után kérnék mindenkit, hogy nézzen magába, és gondolja végig milyen érzés az, hogyha kéréssel fordulnak valakihez egy szorult helyzetben, és kérésük tárgya nem pénz, vagy anyagi javak, akkor milyen érzés lenne, ha hallgatás, elutasítás, közöny, vagy netalántán segítségnyújtás helyett, csupa-csupa hitetlenkedésbe, és vádaskodásba ütközne! ...és higyjük már el, az, hogy törvények vannak, még nem bizonyítja, hogy az erre szakosodott szervek azt be is tartják, vagy tartatják! Üdvözlettel: mimoza
WadAlma Creative Commons License 2004.12.10 0 0 184
Hat ez is egy jo sztori.
Kaptunk egy levelet, hogy amit elvitt, azt meg is kivanja semmisiteni. Amit elvitt, az kivetel az a ruha ami rajtunk van, mindenunk. Egy ceg teljes irat, eszkoz es keszpenzallaomanya, es a mi szemelyes homink, a bugyinktol a mosogepig.

Ezzel a papirral, elrohantam a rendorsegre, vegul is mar az is buncselekmeny, hogy elvitte, hat meghogy el akarja egetni.

Ehhez hozza kell meg tennem, hogy levelet irtunk neki, az ugyvedjenek, hogy adjak vissza, amit elloptak, az ugyvedek irtak levelet, faxot kuldtunk, rendor jelenleteben beszeltunk, ahol letagadta a dolgot.

A rendorok kozoltek, hogy majd csak akkor tudnak segiteni, ha mar mindent elegetett, de azert adnak mellem ket jarort, probaljak meg vele beszelni.

Apam vegul is vasarnap este 11kor nem volt otthon, ami szamomra felettebb furcsa volt, mert az asszonyka este 8kor mindig hazacipeli.

Vegul is, hirtelen felindulasbol, elsetaltunk az ugyvedjeig, akit sikerult is kihuzni az agybol, es megegyezni vele, hogy masnap reggel 8kor mehetunk a cuccainkert.

Azert azt el kell mondanom, hogy azert ebben a tre idopontban rohangaltunk, mert vasarnap delutan kaptam meg a papirt, hogy masnap, hetfon akar mindent megsemmisiteni, hivatalosan meg csak hetfon jutott el hozzam ez a level.

Visszaterve a hetfo reggel 8 orara, sikerult megbeszelni az ugyveddel, hogy hat most megsem, majd inkabb penteken vigyuk el a holminkat, azt nem volt hajlando elarulni, hogy hol van.

Mivel pentekig nem voltak hajlandok elarulni, hogy hol a holmink, nem tudtunk kocsit berelni, mert minden szallito szeretne tudni a cimet, addig nem vallaljak el a munkat.

Pentek delutan vegre sikerult az ugyveddel beszelni, aki kozolte, hogy azert nem tudott faxolni, mert a neki kuldott faxon nincs fejlec, vagy nem ment at. Ehhez hozza tartozik, hogy a postaladajaba is bedobtuk es vasarnap a kezebe is adtuk (rendor jelenleteben) ugyanazt a papirt, es mindegyiken volt fejlec.

Apam is felhivta az ugyvedet aznap, hogy megmondja a cimet, az ugyvedem rakerdezett, hogy honnan tudja a telefonszamot, amira Apam azt valaszolta, hogy arrol a faxrol, amit az ugyvedunk kuldott az o ugyvedjenek.

Csupan ennyire hazudik az ugyvedje.

Vegul megbeszeltek a hetfo 10 orat, cimmel felfegyverkezve, lelkesen nekiindultunk.

Hat a hetfobol sem lett semmi, ugyan ott jartunk, de a vegeredmeny az lett, hogy jojjunk inkabb penteken. Hagyne mondjam, mit szolt ehhez a koltozteto ceg.

Hat eljott a mar nem is szamolom hanyadik pentek. Aminek reggelet Apam uj ugyvedje fenyegetesekkel kezdte, hogy ma mindenkeppen megsemmisitik a holminkat. Csak azt nem ertem, hogy miert fenyegetoznek, ha egyszer Ok nem adjak ide? Szamomra ez mar orok rejtely marad.

Hat ezen a bizonyos penteken, vegre visszakaptuk a holmink egy reszet. Kb. a felet. De ne tudjatok meg milyen allapotban. Rengeteg minden eltorve, tonkreteve. 4 napig leltaroztunk, sot tulajdonkeppen meg mindig azt csinaljuk, csak mar nem a nap 24 orajaban. Rengeteg mindent nem kaptunk vissza.

Most itt tartok, egy szantofold kozepen vannak a cuccaink, majd teszek fel rola kepet.

WadAlma

Előzmény: k0rr (183)
k0rr Creative Commons License 2004.12.09 0 0 183
kedves papa (vagy az ugyvedje) kozolte mar mikor adja vissza a ceges cuccokat? van vmi ujabb fejlemeny?
WadAlma Creative Commons License 2004.12.05 0 0 182
Egyreszt nem veletlenul voltam tavol a forumtol olyan sokaig, masreszt baratoktol, mobilon, netcafeban. Mert hala istennek vannak olyan barataim, akik adtak/nak kolcson, illetve befogadtak/nak (legalabbis alvas, furdes es internet erejeig). A telefonjaimat mostanaban ugyis le fogjak tiltani, mert kicsit sokra sikerult a telefonszamla a netezes miatt, de marad a baratok es a netcafe.
Ugy, hogy felted az eleted es nem utolso sorban az ertekeidet is. Tudom, hogy ez egy kicsit felemas, de mivel a szoba ajtajat magamra tudtam zarni, es voltak kozmuvek, nem volt teljesen remenytelen a dolog, mert telefonon es interneten tudtam kommunikalni.
Az elvarhato ovatossag... Egyreszt almomban nem gondoltam volna, hogy a sajat apam megver, masreszt elotte par oraval kozoltek vele a rendorok, hogy az nem kerek, amit o muvel. Arrol nem beszelve, hogy egyszeruen letamadt minket, jelezni sem igen tudtuk, hogy mit akarunk.
Ha pedig nem hiszed el amit irok, akkor nem kell elolvasni, en ide segitsegert jottem. De sajnos egyenlore meg senkit nem talaltam aki erdemben segitett volna, mindenki csak ott van kiakadva, hogy ez igy nem lehet... pedig velem ez tortenik.

Előzmény: rev251 (180)
rev251 Creative Commons License 2004.12.03 0 0 180
Egy kérdés: hogyan netezel? (Nincs cégpapír, ruha, gyógyszer, lakás, pénz - netcaféra sem)
És még egy: Hogy lehet olyan embert bezárni (nem börtönbe), aki cselekvőképes, nem áll gondnokság alatt?
Pláne oda, ahonnan ki akarják tenni.

Ez az egész nem kerek.

De még ha kerek is:
Valamelyik előttem szól megemlékezett az elvárható óvatosságról (lévén cselekvőképes vagy)
Hajlok arra, hogy egyetértsek vele.
Előzmény: WadAlma (179)
WadAlma Creative Commons License 2004.12.03 0 0 179
en is azt hittem, de ezt a kifejezest hasznalta a rendor, az ugyvedem majdnem leesett a szekrol meglepeteseben.

nem te vagy az egyetlen, aki nem hiszi el. neha en is a vadnyugaton erzem magam, es keptelen vagyok elhinni, hogy europa kozepen, a 21. szazadban ezt meg lehet csinalni emberekkel.

a rendorokkel mostmar ilyen szempontbol rutinos vagyok, kezzel kijavitom a jegyzokonyvet, mert elegem lett abbol, hogy a tizedet sem irjak le annak, amit elmondok...

voltam mar az ugyeszsegen, szerintuk ez az onkormanyzathoz tartozik, hiaba mondtam, hogy nekem a rendorokkel van bajom, mert nem segitenek, sot, olyanokat orditanak a telefonba, hogy haszonleso vagyok es eleguk van mar belolunk. es akkor ezek csak a finomabb variaciok, szemelyesen kaptam durvabbat is... egyetlen dologban kuldtek tovabb a papiromat erdemi helyre, hogy egy rendortiszt tuszkolta ki a lakasbol a hugomat, pedig joga van meg ma is ott lakni... de ez a tovabbkuldozgetes nagyon megy nekik, van olyan papirom, ami mar a masodik koret csinalja, es meg mindig semmit nem csinaltak vele... a kapitanysagrol elkuldtek az orsre az orsrol az onkormanyzathoz (ezen is mindenki kiakad) az onkormanyzatrol ujra vissza a kapitanysagra, most epp nem tudom hol tart....

amig be voltam zarva a ceges papirokkal egyutt aludtam, igy azokat akkor meg nem feltettem. de amikor kizartak, meg a szemelyimet, gyogyszereimet sem kaptam meg.

a masik, hogy apamat kicsit mashogy ismertem, almomban sem gondoltam volna, hogy egyetlen szo nelkul bottal esik nekem.

nemigen volt hova mennem, mert egyreszt be voltam zarva, masreszt minden penzemet elloptak, harmadreszt nem egyik naprol a masikra talal az ember alberletet.

az ugyvedem azt mondja, hogy jo sokaig fog tartani, mire ujra lesz hol laknom...

de per pillanat, mar azzal foglalkozom a legkevesbe, hogy hol lakom, egyenlore a holmiainkat es a ceg cuccait szeretnem visszakapni, mert nincs szinte valtas bugyim sem. az egesz eletemet elloptak es senki nem csinal semmit, azert is irkalok ide, mert keptelen vagyok elhinni, hogy ez ma egy jogallam. ami ruham van, azt is vagy kolcson kaptam, vagy kolcsonkapott penzbol vettem, mert tel kozepen egyszal haloingben kicsit hideg van...
Előzmény: glad (178)
glad Creative Commons License 2004.12.02 0 0 178

Egy testi sértést nem lehet átminősíteni magánlak sértésé!!!

Ne haragúdj, de komolyan azt hiszem néha hogy valami nem úgy megy ott, ahogy leírod, mert ez már maga a vadnyugat.

Bocs ha tévedek.

Ha mégis így volt akkor a látlelettel ballagj át az ügyészségre és tegyél panaszt a rendörők ellen is.

Remélem a rendőröknél nem írtál alá semmit amivel nem érteszegyet.

Amúgy azt se értem, hogy, ahogy írtad már apátok korábban garázdálkodott és égetett.

Nos akkor a fontos céges papirokat, miért nem mentetted ki az elmúlt hetekben?

Fentartom az általam korábban említett "Te felelőségedet" is.

Amikor elkezdődött az egész, akkor albérletbe kellet volna vonulnod és elinditan apád ellen a jogi eljárást. (az eljárás idejére eső lakbér utólag behajtható apádon).

Ezzel szemben te egy "náci rohamosztaggal" keménykedsz és utána meg panaszkodsz, hogy beverik a fejed.

Az ügyvéded mit mond?

Előzmény: WadAlma (177)
WadAlma Creative Commons License 2004.12.02 0 0 177
Tettem feljelentest, sot az orvosi latleletet is csatoltam, abban az all, hogy 8 napon tul gyogyulo serulesem van.
Amikor behivtak kihallgatasra, akkor kozoltek velem, hogy a feljelentesemet atminositettek maganlaksertesre. Ezek utan mar azt sem mertem megkerdezni, hogy en a sertett vagyok az ugyben vagy a tettes...
Előzmény: Ivette Lann (175)
k0rr Creative Commons License 2004.12.02 0 0 176
most volt a TVbe vmi szoveg, miszerint: a rendorseg az a szerv, aki megkeresi azt a jogszabalyt, ami lehetove teszi szamukra, hogy ne tegyenek semmit. ezzel sztem mindent elmondott...
Ivette Lann Creative Commons License 2004.12.02 0 0 175

Üdv!

Remélem, hogy tettél rendőrségi feljelentést a kezed miatt!

Előzmény: WadAlma (172)
WadAlma Creative Commons License 2004.12.02 0 0 174
csak itt BudaPest mellett ay elso "falu", a reszleteket inkabb privatba kuldom...
Előzmény: k0rr (173)
k0rr Creative Commons License 2004.12.01 0 0 173
wadalma, mifele brutal helyen is laksz te?
WadAlma Creative Commons License 2004.12.01 0 0 172
Bocs, hogy hanyagoltam a forumot, de kicsit elszabadult a pokol... az Apam egyszal haloingben kizart az otthonombol. iratok, penz es gyogyszer (sulyos aszthmas vagyok) nelkul. a gyogyszereimet a mentosok tudtak csak tole megszerezni, az irataimat is csak masnap a biztonsagi szolgalattol.

Ket nap mulva Apam ami nem fert be egy kamionba, azt elegetett, minden mas cuccunkat egyszeruen ellopott (az ugyvedek azt a kifejezest hasznaljak, hogy jogtalan eltulajdonitas). Teljesen kisemmizett, elvette a munkamat, a munkahelyemet. A cegem is ebbe az ingatlanba volt bejelentve, itt mukodott az iroda, ervenyes berleti szerzodessel. Ez volt az iratorzesi hely is.

Ez azt jelenti, hogy egy ceg osszes hivatalos iratait, az elmult 6 ev konyvelesetol a hivatalos levelezesig, a terveken keresztul mindent, illetve az eszkozallomany (majdnem 2 millio FT ertekben) nagyreszet ellopta. Hiaba irtunk neki vagy az ugyvedjenek, hiaba faxoltunk, hiaba beszeltunk veluk telefonon, szemelyesen rendor jelenleteben, nem hajlandok visszaadni. A rendorok meg addig nem segitenek, amig be nem tudom bizonyitani, hogy valoban mindent megsemmisitett, mivel mostanaban irasban ezzel fenyegetozik.

Engem idokozben egy bottal megvert, hogy eltort a kezem. Sot, azt is mondta az ugvedunknek, hogy a biztonsagi szolgalat, akiket alkalmaz azoknak a fele rendor.
Gondolom ez a fenyegetese is azert hangzott el, hogy ebredjunk ra, hogy hiaba kapalodzunk, es akarmit csinalunk ugysem segitenek a hatosagok.
WadAlma Creative Commons License 2004.10.14 0 0 171
hat en is nagyon...
Előzmény: glad (170)
glad Creative Commons License 2004.10.13 0 0 170

hmm...

kivancsi leszek a vegkimenetre.

WadAlma Creative Commons License 2004.10.13 0 0 169
Hat lehet, hogy makacs vagyok, ennek egyszeru oka van, nincs hova mennem. 4 evvel ezelott, mikor apam elment, szepen csendben lepett le, anyammal megegyeztek, anyam az egyik telekreszet neki adja, cserebe apam a gyerekeknek azaz nekunk adja a lakast. egeszen addig, amig ez ev nyaran el nem kezdtek jonni a vevok nezni a lakast, abban a hiszemben eltunk, hogy a mienk a lakas, bar errol sajnos papair nem szuletett de mivel a szulok kozott meg vagyonmegszotas nem volt, nem is aggodtunk. a kozmuvek egy resze at is kerult a nevunkre, mert apam pl. kikapcsoltatta a telefont, meg az elmunel alakitott valamit es atirtak a villanyorat a hugom nevere. en ujra bevezettetem a telefont, meg egyebeket.
mivel jogszeruen kerultunk be a lakasba es es elunk mar ott egy ideje, minden jogi forumon azt mondtak, hogy nem tehet ki onkenyesen az utcara, csak ugy. legalabb egy tisztesseges es helytallo indokot kell felmutatnia, ennek variacioi is torvenyileg vannak szabalyozva. es zaroljelben megjegyzem, ha valoban lenne az eljarasanak torvenyes alapja, akkor nem a szadizasunkkal kinlodna, hanem szakszeruen eltavolithatna. vegul is az ugyvedje 4 nap alatt el tudott intezni egy vegrehajtast, gondolom ha ez a mostani cirkusz torvenyes lenne, ezt sem sokal hosszabb ido alatt tudna elintezni.
mostanra sikerult megtudnom, hogy jogilag igazam van, csak eppen ervenyesiteni nem tudom az igazamat.
Azt en is elvartam volna az apamtol, hogy leuljon velunk megbeszelni, hogy mi a helyzet es mit szeretne, ha mar igy elokerult. De azon kivul, hogy szoban igerget fut fat, leirni egeszen mast ir le. En arra nem merek hagyatkozni, amit szoban mond, mert mar joparszor atvert, amit meg leirt, az jogtalan a reszerol. es itt megalt a tudomanyom.
hiaba vannak jogaim, senki sem segit...
Előzmény: glad (167)
WadAlma Creative Commons License 2004.10.13 0 0 168
A birtokvedelmi eljarast mi inditottuk, mivel Apam mar 4 eve elkoltozott es most sem lakik az ingatlanban. Idokozben megtudtam par jogi reszletet. Apam, hogy kizarolagos lakashasznalatot kapott anyam felett, ez csupan azt jelenti, hogy amit eddig anyam kizarolagosan hasznalt, azaz a szobajat, a felett van csak kizarolagos hasznalata, mivel azt csak anyammal szemben kapta meg. A mi szobank es cuccaink felet, plane a hivatalosan berelt iroda felett ezzel a papirral amit jelenleg lobogtat, nem kapott kizarolagos hasznalatot. Az is kiderult, hogz mivel van egy ervenyes adasveteli szerzodes, apam mar gyakorlatilag nem tulajdonosa a lakasnak az uj vevo meg meg nincs bejegyezve, nem is lehet addig, mig a folyamatban levo vegrehajtasi eljaras meg nem szunik. viszont a torvenyek szerint, csak akkortol lesz valoban tulajdonos, ha a foldhivatali bejegyzes megtortenik. tehat jogilag vegul is a bentlakoknak, azaz nekunk van csak jogunk, mindenki mas birtokhaboritast kovet el. a baj az, hogy mivel az ugyvedno felrevezeti a hatosagokat, teljesen tehetetlenek vagyunk es mire erdemi dontes szuletik, addigra mindenunket kidobjak, elegetik, tonkreteszik. A cegem berleti szerzodeset pl. meg mindig nem mondtak fel.
csak adalek: apam egy hetig azzal szorakozott, hogy megrongalta a villanyorat, a telefonvonalat, elzarta a gazorat. ebben az a nagyobbik poen, hogy a villany is es a telefon is a mi nevunkon van. az elmusok segitettek helyreallitani a villanyorat, de ujra meg ujra szetszedi.
Előzmény: chupili (166)
glad Creative Commons License 2004.10.05 0 0 167

WadAlma

Szerintem olvasd el az utolso ket hozzaszolasomat (vagy az elottem szoloet), mert latom nem erted a lenyeget.

Te most egy olyan dologba kapaszkodsz, ami ertelmetlen es neked koltseges lesz, de ezek utan nem csodalkozom ha apad nyakas.

Nem esett messze az alma a fajatol.

Ha ertelmetlen dolgokba vagsz bele akkor nem a vilagra (ugyvedi kamara, rendorseg, biztonsagior majd kesobb birosagra) haragudj hanem magadra.

chupili Creative Commons License 2004.10.05 0 0 166
Nagyon szomorú a történeted, de sajnos nem egyedi családtagok között. Nézz utána a Polgári Törvénykönyv-nek, ill. a neten az infóknak. A tulajdonjog az nagyon összetett jog. 3 részből áll. Tulajdonjog, birtokjog, haszonélvezeti jog. (a definiciókkal nem akarok senkit sem untatni) Tulajdonjoggal pl. nem lehet felhagyni. Az ingatlan értékesíthető, örökölhető, elajándékozható, de csak úgy egy tul.jog nem szűnik meg. Apukád 1 személyben a tulajdonosa, birtokosa és a lakás hasznának szedője. A birtokvédelmi eljárást most ő indítja a jegyzőnél igaz? Megállapítják a birtokháborítás tényét, és kiutasítják a lakókat a lakásból. Ha nem mentek ki a lakásból, apukád mehet tovább a bírósághoz. HA nem tudtok tényleg másképp megegyezni, ha nem vonja apukád vissza a feljelentést (sok a ha, bocsánat!), akkor sajnos szerintem nincs esélyetek. ( a lakás felújítására, mint értéknövelésre fordított összeg, más tészta). A tulajdon megvédésére sajnos cifrábbnál cifrább eszközöket vetnek be az emberek. Ha csak a lakásmaffiát nézzük, hány, de hány "kétajtós szekrény" külsejű "szimpatikus" fiatalember lebzsel a bíróságokon, vadászva a következő kényszerárverés szereplőire. Nénikétől a jelzálog tartozással terhelt lakást/házat potom pénzért megveszik, de biztosítják neki a haszonélvezetet, szóval bent maradhat a lakásban. Aztán kezdődik a hadjárat. Nem lesz egy nyugodt napja sem a haszonélvezőnek, addig amig le nem mond erről a vagyoni jogáról. Hát csak kívánom Neked, ill. Apukádnak is, hogy engedjen fel a jég közöttetek és szülessen egy jó megoldás erre a lehetetlen helyzetre. A bírósági illetékek sem kispályások, én nagyon meggondolnám, hogy perre vigyem-e az ügyet
WadAlma Creative Commons License 2004.09.29 0 0 165
Sajnos az Apammal nem lehet beszelni, en mar sokszor probaltam. Egyaltalan nem lett volna szuksege erre a cirkuszra, de minden bevezeto nelkul kezdte el.
Nekem nem az a gondom, hogy ki kell koltoznom a lakasbol, bar nincs hova mennem, hanem az eljaras, ahogy ezt az egeszet csinaljak.
Hat szerintem olcsobban jonne ki, ha a lakhatasunkat penzzel tamogatna, mit, hogy ezt csinalja. Bar nem tudom megitel-e ilyesmit a birosag.
Fotok keszultek, remelem elfogadjak majd oket, meg a rendorok is megcsodalhattak a tenykedeset.
Nem nem... en nem akarok semmi olyasmit, ami nem jogos. De kizartnak tartom, hogy ez az eljaras, amit folytatnak ellenunk torvenyes. Masfel hete nagyabol be vagyok zarva. A hugomat egy hete nem engedik haza.
Mi tavaly telen felujitottuk a lakast.
Mostmar elindultak az eljarasok, azokon kideul, hogy mi jar nekunk, a szankon kivul. Per pillanat ugysem tudok mast tenni, csak varni. Segitseget sehonnan nem kaptam, a rendoroket nem erdekli semmi. Csak remenykedem, hogy nem kerul sor tetlegessegre. Nagyon felek, mert nem tudom akkor mar magamat megvedeni.
Előzmény: glad (162)
WadAlma Creative Commons License 2004.09.29 0 0 164
Sikerult ugyvedre szert tenni. Az onkormanyzat 7dikere irta ki a meghallgatast a birtokvedelmi eljarasban, remelem, addig meg kihuzzuk.
Előzmény: Irgumburgumfityfirity (163)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2004.09.29 0 0 163
Helloka! Hogy alakult a helyzeted? Van-e már jó ügyvéded aki segíteni tud neked és a hugodnak? Jelentkezz mert aggódunk értetek! Irgumburgumfityfirity
glad Creative Commons License 2004.09.28 0 0 162

Kiegészítő gyakorlati tanácsok még, amit érdemes mérlegelni:

Bár nehéz esetnek tünik az öreged, de talán mindkettőtőknek jobb lenne ha megegyeznétek, persze nem örjöngéssel és kiabálással.

Kilátások:

-Elöbb vagy útóbb, de elveszik tőletek a lakást.

-De az apátok egy meglehetősen költséges módszert folytat. Így akár 500e-1millóba is kerülhet neki a dolog mire végére ér a dolognak. (gondolom ezt azért vállalja mert a lakás árából megtérül majd.)

-Az öreget lehet perelni a személyes térgyak megsemmisitésért, de ezt bizonyitani kell. Legjobb lenne fotó, video felvétel arról amikor égeti a cucotokat és ti megpróbáljátok megakadályozni.

-Ha te most ügyvédet fogadsz és olyan dologban is perelsz amit nem tudsz bizonyítani vagy egyszerüen jogilag nem itélnek meg akkor az eljárási költséget rádsózák majd. Tehát most te is arra készülsz, hogy hatalmas költségekbe verd magad a semmiért.

-Kétélű fegyver még a kártalanítás is.

Ha a lakás rosszabb álapotban van mint 4 éve volt akkor az is számon kérhető tőletek, ha viszont felújítotatok, akkor ti kérhetek kártérítést, de ez se biztos, hogy megkapjátok.

Tehát beszélj azzal az ügyvéddel mégha utálod is.

Mond hogy hajlandó vagy átadni az ingatlan ha tiszteségesen meg tudtok egyezni.

Pl kaptok 1 hónapot+200.000Ft a károkért (vigyáz nehogy zsarolás szaga legyen a dolognak!!!) csak amit jogos.

Gondolom neked se hiányzik, hogy lakás nélkül maradj és ráadásul több százezres tartozásod is legyen ez miatt.

Előzmény: glad (161)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!