Keresés

Részletes keresés

Alváskultúra Creative Commons License 2021.11.21 0 0 14503

Kedves Vebber,

 

persze, kapok egy mail és küldöm a számot. Egyébként lehet, hogy félreérthető voltam több helyen is, pedig igyekszem mindig úgy egyenesen fogalmazni, hogy közvetlenül ne bántsak meg versenytársakat. Általában azt mondom, hogy az a jellemző, hogy ugyanolyan beltartalom, magasság, minőség  és összetétel mellett azon cégek termékei, aki egy tonna pénzt költöttek vagy költenek most is reklámokra, ezen költségek elkerülhetetlenül megjelennek a termék árában is.

 

Az Alváskultúra nickre kattintva elérhető az email cím.

 

Üdvözlettel:

 

pálinkás László

Előzmény: Vebber (14502)
Vebber Creative Commons License 2021.11.19 0 0 14502

Tisztelt Pálinkás Úr!

Alváskultúra blogspot, továbbá gyakori kérdések oldalakon olvastam írásait, melyeken arról írt, hogy a felkapott márkák helyett, jobb áron, jobb matracokat tud ajánlani. Szerettem volna az olvasottak alapján beszélni önnel, um. szaván fogni, ha meg nem haragszik. A megadott számokon elérni nem tudtam, és kollegái kérésemre sem adták meg elérhetőségét. Van arra mód, hogy telefonon keressem?

Előzmény: Alváskultúra (14500)
Alváskultúra Creative Commons License 2021.11.17 0 0 14500

Kedves Ndx,

 

általában elmondható (persze hogy nem alapból agyonreklámozott marketingtermékről van szó), hogy minden márka drágább termékei már jó minőségű alapanyagokból készülnek. Persze valami wow-effekt általában kelleni szokott, ezt ugye vagy valós vásárlói előnyt jelent vagy csak marketing és vagy elhiszi a kedve vásárló vagy nem. Zsákrugós matracok esetében a rugók darabszáma minden esetben lehet egy minőségi fokmérő, hiszen abban már anyag van, munkaóra van és ez által hozzáadott valódi érték is. Valószínű, hogy egy a Yatas, Sealy, Isbir termékeknél egyaránt így van. Nem tudom mitől lesz egy matrac változó zónás, vagy hogy az egymás fölötti két különböző rugózat mitől alkot változó zónát, hiszen számtalan ilyen matrac van a piacon, haol az alap táskarugós rendszeren további (általában mini táskarugó) réteg található. Úgy gondolnám, hogy egy bizonyos -az erre a vásárlásra szánt költségkeretben- érdemes kipróbálni a legtöbb gyártó legtöbb szóba jöhető matracát és leginkább a kényelem végett választani.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: ndx (14498)
ndx Creative Commons License 2021.11.16 0 0 14498

szia Alváskultúra,

 

Sok év után visszatérő vagyok itt.

Yatas Duchess matracról mit gondolsz? Illetve a Yatas változó zónás alátámasztása (VZSTM) jobb, mint a 7 zónás megoldás?

 

Ezen kívül tetszett még a Sealy Lavish Plush.

Esetleg a Yatas Double Decker és az Ergocoil Infinity. Yatas milyen minőséget képvisel általában?

 

Bármilyen más alternatíva érdekel, ha van minőségi javaslatod.

 

 

Rólam:

- rugós alapú matracot vennék inkább (topper nem zavar). Hacsak le nem beszélnél róla.

- 70+ százalékban oldalt alszom, a maradékban háton

- félkemény (vagy esetleg attól puhább) érdekel

- vállam széles, kell egy jobban engedő váll zóna

- 80 kg súlyú férfi

 

Köszönöm!

 

GIGAMATRAC (X) 2021.11.11 0 0 14497

Kedves Real_Geri,

 

A matrac gyártók is szokták a matracokat csoportosítani ami nem elsősorban a minőségre utal, hanem egyéb szempontokat vesznek figyelembe.

Sok helyen látni, pl oroginal, select, Royal, besorolásokat, melyekkel akár szolgáltatást is adnak el a gyártók akár a garancia idők hosszabb vállalásával. 

Az, hogy valamire "csak" 5 év a garancia nem szabad csúnyán nézni rá. Megbízható a matrac, de mint mindig amennyiben: kényelmes!

 

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

 

Előzmény: real_geri (14496)
real_geri Creative Commons License 2021.11.10 0 0 14496

Köszönöm a válaszokat, és a félreértések tisztázását.

Engem meglepett, hogy úgy indultam neki

- bonellrugósat nem is néztem, mert áthullámzik, régről "ismert" egyéb problémák, széle felé mind lehajlott régen, kiugrott rugó, stb

- zsákrugós talán, mert sok jót hallani

- és rámentem a kinézett sokzónás meg ilyenolyan kemény habmatracokra, lévén önmagam is 115kg vagyok, hát még ha ketten vagyunk ugyanazon a szakaszon párommal :)

 

ezek után megmondom őszintén, a signum dual hard hatalmas csalódás volt, az elképzelésekhez képest puha, süppedős. A nagy egybe hideghab amit írtam egész jó, a zsákrugós kemény is max félkemény volt, de nagyon frankó huzattal.

És külön jó pont, hogy az üzletben az eladó fel merte ajánlani, hogy de próbáljam ki ezt az isbir sleep lilliumot, mert hátha, és igazából az volt a legjobb.

 

Itt a kérdés leginkább a tartósságon volt, hogy arra "csak" 5 év a garancia, míg más matracokra 10, ez jelenti-e a tervezett élettartamában is a rövidebb időt, vagy szimplán csak nem licitálnak a minél nagyobb garancia idő beblöffölésére.

 

Előzmény: GIGAMATRAC (14495)
GIGAMATRAC (X) 2021.11.10 0 0 14495

Kedves Real_Geri,

 

Elnézést kérünk, ez sajnos az az eset, hogy nem akartam beleszólni a beszélgetésbe, a régi"ismeretség" miatt.

 

No, de! A lilium matraccal kapcsolatban a merevitesek miatt elsősorban nem a régi klasszikus bonell matracok fognak vissza köszönni, ugyanis az áhullámzás minimálisra van csökkentve. Tényleg egy masszív, megbízható választás, de mint az előzőekben is nem győzzük ragozni, amennyiben kényelmes. Visszatérve, hogy ki is vagyok, a Gigamatrac chaten én szoktam többségében válaszolni, szintén sokszor felmerül kérdésként az, "rugós vagy szivacsos" és persze az örök klasszikus kérdés, hogy mennyire kényelmes. Mint minden érzésbeli döntésünket nem tudjuk megindokolni, de jó, ízlik, stb.

A matrac magas terhelhetősége mellett nagyon jó az ár érték aránya, főleg, ha a 160-as méret árát nézzük, vastag, a huzat anyaga és a Quallofil® és Allerban® anyag a huzat alatt tökéletes szellőzést ad a matracnak. Természetesen amennyiben kényelmes!

 

Többször és több helyen is próbálni és próbálni kell. Türelmesnek kell lenni, mert tényleg hozhatunk rossz döntést, de azt én is garantálom, hogy azonnali döntési kényszer helyzetbe biztos, hogy nem hajszolunk senkit.

 

Még egyszer elnézést a késői válaszért,

 

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

 

 

 

Előzmény: GIGAMATRAC (14494)
GIGAMATRAC (X) 2021.11.10 0 0 14494

Kedves Real_Geri,

 

János vagyok! Garantáltan egy létező ember, akár a soroksári bemutató teremben találkozhatunk is. Természetesen vállalom én is a kilétemet, sőt minden közhely nélkül büszke is vagyok, hogy a Gigamatrac csapat tagja vagyok több mint 6 éve. 

 

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

Előzmény: real_geri (14493)
Alváskultúra Creative Commons License 2021.11.10 0 0 14492

Szia,

 

ez nem egészen így van. A Matracguru az én édesgyerekem, persze az is marad:-) Persze így vagy úgy van több más vállalkozásban is szerepem, de ezek az egészből semmit nem vonnak le. A Gigamatrac fórum tevékenysége nem hozzám tartozik. 

 

Amennyiben visszanézzük az elmúlt tizenvalahány év fórumbejegyzéseimet, úgy azt fogjuk látni, hogy 99% tanácsadás, segítségnyújtás és 1% sales lehet az arány. Persze a kereskedelemben kevés önzetlen dolog van. Évekig voltam reklámlink partnere az Index-nek és ez a tendencia akkor sem változott, amikor végtelen mennyiségű hirdetést, akciót zúdíthattam volna a fórumra. Hirdessen, reklámozzon más, nekem ez a topic a szakmát jelenti, az évek alatt felgyülemlett tudás hasznosítását, a marketing-maszlagok megvilágítását.

 

Amiért ezek a változások történtek az pont az, hogy ne a reklámozás miatt válaszolgassak matrackeresőknek. Ez egy szakma, ami elhivatottságot igényel, több, mint 5000 válaszom van csak ezen a fórumon, további több száz a matracguru fórum oldalon és az Alváskultúra blog volt az első matracokkal kapcsolatos szakmai blog is. Én ezt szeretem és jól érzem magam ebben szerepkörben és még akkor sem szeretném a jövőben sem reklámozásra használni ezt a topikot, ha több, mint tíz év munkája van benn.

 

Mindenkinek szerencsés matracvásárlást kívánok!

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: real_geri (14491)
Alváskultúra Creative Commons License 2021.11.09 0 1 14490

Kedves Kamilió,

 

olyan nincs, hogy nincs. Minden vállalkozásnak és minden kereskedésnek vannak elégedetlen vásárlói. Ezekkel a nyilvánosság nem találkozik, mert megoldódik (vagy nem oldódik meg) házon belül vagy -szintén nem a nyilvánosság előtt- a Fogyasztóvédelemnél. A Matracguru volt az első, amely vállalta magát fórum oldalakon, nyilvánosan; ezen táborba lépett be a Gigamatrac is. Nincs sunnyogás, nincs mellébeszélés, bárki mondhat/írhat tetszőlegesen bármit. Ilyen a net a maga előnyeivel-hátrányaival. Az érem két oldalára kerültünk. Nekünk kereskedőknek meg kell hallgatnunk Önt, segítenünk kell, meg kell oldanunk mindent. Bizonyos mértékig ez természetes is. A vásárlói oldalon persze soha senki nem hibás, lehet egyből hülyézni mindenkit, becsaptak, félrevezettek, rászedtek. Az internet már csak ilyen. Arc nélkül, névtelenül, nick nevek mögé bújva, cenzúra és bizonyított igazságtartalom nélkül. Na de ilyen az internet.

 

Természetesen nem állítom, hogy az Ön által vásárolt matrac Önnek megfelelő. Lehet, hogy nem. Azt is érdemes látni, hogy ha mindig mindenkit mindenre mindenütt rábeszélnénk -akkor is ha neki az nem előnyös-, akkor talán nem lennénk ma Magyarország egyik legnagyobb és a legnagyobb márkaválasztékkal bíró szaküzlet-csoportja.

 

Ez Önt természetesen most nem vigasztalja. Persze lehet mondani bármit, hogy becsapta az eladó, hogy rábeszélte -nem értem miért is tenné, amikor még 65 féle matracból hagyhatta volna Önt választani- Önt az egyik legkeményebb matracunkra. Miért csinálna ilyet bárki is? Mellette van ugyanaz a gyártó ugyanolyan vastagságú terméke, kedvezőbb árban és egy kicsit lágyabb is, mint a Wool Extra. Szóval nem értem.

 

Mielőtt valami értelmeset és előre mutatót is mondanék, engedjen meg nekem legyen kedves még egy gondolatot. Igenis van vásárlói felelősség, igenis van rossz választás, igenis előfordulhat, hogy minden blog cikk ellenére, minden fórumos tanáccsal szembe menve vannak akik hajlíthatatlanul keményebb matracra vágynak, mint ami ergonómiailag indokolt lenne. 10 éve írom ezeket a válaszokat, 10 éve nyomom a csengő a blog írásaimban, tíz éve kongatom a harangot a begyepesedett keménység-dogmák ellen.

 

Vannak esetek amikor fölöslegesen.

 

Na de. Mi lehet a megoldás? Ön a komfortérzete ellenére, a kényelmi elvárásaival szembe menve választott, megrendelt, megvásárolt egy matracot, ami feltételezhetően már akkor is kemény volt Önnek amikor kipróbálta. Rendben. Önnek most van egy használt (igénybe vett=használt) matraca. Nekünk pedig egy elégedetlen vásárónk. Nyilván ez nem jó senkinek. Sem az Ön pihenésének, sem pedig a vállalkozás jó hírének (ezt éppen most kevésbé féltem, kevésbé látom indokoltnak).

 

Nyilván adja magát a válasz: vegyük vissza, adjuk vissza a pénz és valahol vesz egy másikat. Ez eddig szép is lenne, de ugyan mit kezdeznénk az Ön matracával? Adjuk el valakinek, mint ha új lenne. Remélem ezt Ön sem gondolná komolyan. Adjuk el, mint használt matracot mondjuk féláron de utaljuk előtte vissza Önnek a teljes vételárat?

 

Egy fedőmatrac minden esetben egy kényszertermék. Valaki valamikor elhitette valakikkel, hogy egy szétpukkant ágyat újjá lehet vele varázsolni. Sajnálom, de ez nem így van. 4 vagy 6 cm vastag emlékezőhabos fedőmatracok feladata az, hogy egy meglévő, ÉP, de a vártnál kicsit keményebb matrac komfortján javítson. A 4cm az esetek 95%-ban megoldást szokott jelenteni egy ilyen vészeseti megoldásnál , az 50%-kal vastagabb 6cm-es termék meg már maga a komfort Mennyország )mármint az eredeti matrac komfortjáoz képest)

 

Akkor miért is kellene bármelyik kereskedésnek is -eltekintve persze azoktól, akiknek ez a fő profiljuk- 400 féle különböző fedőmatracot tartani készleten?

 

Szóval nem értem. Uram! Amennyiben Ön előáll egy valamennyire is előremutató megoldás-javaslattal - a rágalmazás, feltételezés, pocskondiázás helyett-, úgy ígérem, hogy mindent meg fogok tenni, hogy megoldódjon ez a szerencsétlen helyzet. 

 

Természetesen az Ön igazát, jogait a Fogyasztóvédelem is védi. Egy esetleges vélt vagy valós érdeksérelem esetén érdemes az ingyenes Fogyasztóvédelemtől jogorvoslatot kérni. Gyors, professzionális, a vásárlók oldalán álló független intézmény.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

 

 

Előzmény: Kamilió (14489)
Kamilió Creative Commons License 2021.11.09 0 0 14489

Üdvözlöm!

Igen értem!

A lényeg hogy eladja!

Tájékozatlan a vásárló! Körbeugrálja az eladó, rádumálja! Megveszi a vásárló és ha nem jó mert egy matrac nem abban az egy órában derűl ki, hogy jó hanem egy, két, tőbb nap után! És ha nem jó akkor puff neki! Vevő a hülye! Miért vette meg!

Persze! Börtön priccs is lehet! Fakerék meg kőbalta is! Ugyan uram nem mondja ezeket komolyan!

Előzmény: Alváskultúra (14487)
Kamilió Creative Commons License 2021.11.09 0 0 14488

Üdvözlöm! Tegnap voltam a Károly krt-i boltban. Nem volt csak egy fajta Aloe Vera fedőmatrac. Dunakeszin lévő Buy Wayban pedig két fajta. Matracot nem cserélnek! Mi a megoldás? Semmi! De van! Ugráljak rajta, igaz, hogy akkor rövidebb ideig lesz tartása! Az ember nem tudja melyika jó, adják a tanácsot, fekszik rajta, csinál xsenzoros vizsgálatot, kiválasztja az eladó.Ha nem jó akkor.......... Feküdj rajta! Te vetted meg. Tudom nem cipő és jobb mint a börtönbe feküdni! Értem! Itt azt írja, hogy van több féle! Nincs! Felmegyek a Gigamatrac oldalra és akkor még vitatkozik velem chaten hogy hazudok mert nem is voltam ott a két boltban! Vicc az egész!

Előzmény: GIGAMATRAC (14486)
Alváskultúra Creative Commons License 2021.11.07 0 0 14487

Kedves Kamilió,

 

világért sem szeretnék belekotnyeleskedni. Egy cipőnél tudjuk a méretet, lábszélességet. Felpróbáljuk, ugyan jó a méret, de valahol egy kicsit nyom. Nem vesszük meg. Ca. ugyanez a matrac is csak sokkal bonyolultabb. Ugye több helyen le van már írva, hogy egy matrac objektív keménysége tulajdonképpen inkább egy iránymutatás. Ugyanaz a matrac 60 kilónál és 120 kilónál egyszer kemény lesz egyszer puha. Lassan elkészül a keménységi skálánk. MInden matracról lesz egy keménységi értékünk 1-12 skálán. Gyakorlatilag lesznek egzakt méréseken alapuló számaink. Ez elég sok munka, nincs is ilyen talán a világon sehol még. Ennek ellenére is csak egy irányszám, mert a nyomó erő nagyon sokat változtat ezen. MI átlagos 80kg testsúlyra állítottuk be a méréseket. És a legfontosabb még. Mérhetünk Xsensor-ral, beskálázhatjuk a matracokat, lehet professzionális tanácsadásuk. Érezni sajna nem fogunk a Vásárlók helyett. Elmondhatjuk, hogy mit kellene érezni, mit nem szabadna. ÉS egy utolsó: a hozott komfortérzet. Megint ugyanaz a matrac, ugyanolyan testsúlyú két ember, ugyanolyan testalkattal. Aki 10 évig egy priccsen aludt a szegedi csillagban annak ez a matrac nagyon puha lesz. Aki Amerikában aludt 10 évig egy Kluft matracban, annok meg brutálisan kemény. 

 

Még egy apró érdekesség a hideghab matracaink keménységi skálájáról a teljesség igénye nélkül 1-12 skálán:

 

 

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás lászló

Előzmény: Kamilió (14483)
GIGAMATRAC (X) 2021.11.06 0 0 14486
Előzmény: Kamilió (14485)
Kamilió Creative Commons License 2021.11.06 0 0 14485

Esetleg kérhetek konkrét típust a "gél habosra" illetve a "feszesebb HR vagy latexre"? 

Előzmény: GIGAMATRAC (14484)
GIGAMATRAC (X) 2021.11.06 0 0 14484

Kedves Kamilio,

 

Amikor a matrac kényelméről adunk tájékoztatást mindenképp az Ön visszajelzése is fontos, hogy az üzletben az adott alvási pozitúrában az Ön gerince állapotára megfelelő lehet-e. Általában a két hét, amit javasoltam Önnek az szokta meghatározni, hogy milyen is a matrac kényelme, hogy alkalmazkodik az új felülethez.


Kérem, tessék az üzlettel felvenni a kapcsolatot, hogy segíteni tudjunk.

 

A konkrét fedőmatrac, hogy az egy memória habos, de abból is van 4 cm vagy a vastagabb, illetve rendelkezésre áll gél habos ami már egy jól szellőző szerintem egy magas komfort fokozatú és ezeken felül lehet feszesebb HR vagy latex fedőmatracot is választani. Mindenképp az üzletet tessék felkeresni, hogy tisztázzuk azt, hogy mi a megoldás.

 

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

 

 

Előzmény: Kamilió (14483)
Kamilió Creative Commons License 2021.11.05 0 0 14483

Oké Kedves Gigamatrac!

Így van már felmerült a fedőmatrac!

De!

 Javasolta a két hetet, hogy a test alkalmazkodik a matrachoz. Hát nem igazán akar alkalmazkodni!

Kipróbáltam az üzletben, feküdtem rajta, Xsenzoros mérés is volt az eladó is ezt a Ceriflex Wool extra matracot javasolta!

Egyébként nem azért nem vettem fedőmatracot, mert nem volt rá pénzem, hanem azért mert számomra kényelmetlen a fedőmatrac, ahogy belesüpped az ember! Volt fedőmatracunk igaz 2cm vastag, de nem használtuk és a végén elajándékoztuk!

 Oké veszek egy fedőmatracot! És akkor melyiket? Megint próba és vagy jó vagy nem!

 

Igen könnyű egyébként azt mondani, hogy persze a vásárló dönti el, de azért ez nem egy cipó vagy kabát, hogy jó néz ki, tetszik, nem kicsi, nem nagy akkor vegyük!

Előzmény: GIGAMATRAC (14482)
GIGAMATRAC (X) 2021.11.05 0 0 14482

Kedves Kamilió,

 

A korábbi beszélgetéskor már felmerült a fedőmatrac, mindenképp javaslom, hogy az üzlettel tessék felvenni a kapcsolatot és segíteni fognak. 

A fedőmatrac választásánál az üzletben mindenképp a Wool Extra matracra kell rátenni a fedőmatracot, hogy a megfelelő érzést kapjuk.

 

Remélem, hogy meg fogjuk találni a kényelmet.

 

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

Előzmény: Kamilió (14481)
Kamilió Creative Commons License 2021.11.05 0 0 14481

Üdv Gigamatrac!

Megvettem, Október 11.-n hétfőn a Károly krt-i boltban, kedden hozták ki, kibontottam még aznap, de csak szombat éjjel aludtam rajta előszö, tehát pihent a matrac kb 5 napot! Voltam ezen a Xsenzoros vizsgálaton is. A Ceriflex Wool extra vákummatracot is javasolták. Hááát, most már majd 3 hét után zsibbadt a hátam vagy az oldalam, attól függ, melyik részemen alszom, sőt éjjelente megy a forgolódás rendesen és a reggeli felkelés is kínlódás! A javasolt két hét már bőven eltelt! 

Mi a következő lépés?

real_geri Creative Commons License 2021.11.04 0 0 14480

Üdv, Gerisoft07 vagyok, csak bekakkant a facebook login, ezért a régi nickemmel kell jöjjek.

 

Voltam Dunakeszin próbálgatni, és meglepő módon minden kinézett matrac kiesett a rostán, a Signum dual hard is, sőt elsőnek az. Fura, a prekoncepcióim ellenére a Ceriflex Levander lett a második helyezett, amire nem is terveztem semmit, és az első az Isbir Life sleep Lilium, pedig kizártam volna a bonellrugós matracot.

 

Csak kérdezem, hogy te ezen meglepődsz, vagy a korábban elmondottak szerint belevág a képbe?

Előzmény: Alváskultúra (14479)
Alváskultúra Creative Commons License 2021.10.28 0 0 14479

Szia,

 

nekünk nincs "T" sajna. Az valamennyire megoldás, bizonyos esetekben könyékkel, térdel persze ugyanúgy benyomódik majd a két matrac közé...

 

Üdv,

 

Pálinkás László

Előzmény: GeriSoft07 (14478)
GeriSoft07 Creative Commons License 2021.10.27 0 0 14478

nézegetem a gumotex zsákrugós matracot, egész baráti az ára. 

ha két matrac megy egymás mellé, nagyon kiérezhető lenne a rés közte? vagy van ilyen T betétetek a két matrac közé

Viszonylag kicsi a háló, és most is kész kínszenvedés a matracot mozgatni, a súlya és a mérete miatt. Ha két félben van, kicsit könnyebb lenne.

Előzmény: Alváskultúra (14476)
GeriSoft07 Creative Commons License 2021.10.27 0 0 14477

Köszi, megnézem ezeket is.

 

Előzmény: Alváskultúra (14476)
Alváskultúra Creative Commons License 2021.10.27 0 0 14476

Szia GeriSoft07,

 

kevés érvet tudnék elképzelni, amivel valakit le lehetne beszélni egy megfelelő zsákrugós matracról, de te tudod... Szerintem a Levital termékcsaládból még a feszesebb Smart matracokat is puhának éreznéd, de persze a legjobb lenne kipróbálni valahol. A Signum Hard ugye tétre-helyre több, mint egy évtizede:-) Nagyon megbízhatóak még a Gumotex matracai is (Moravia Comfort), a Diamond Queen vagy a Bio Soya Strong matracokkal is nehezen tudod megégetni magad.

 

Amennyiben egy kicsit rugalmasabb és kicsit lágyabb matracra vágyik az ember (ugye ez 115 kg-nál lesz egy kicsit lágyabb, amúgy egy elég feszes HR hab matrac 80-90kg környékén), akkor a HR matracok közöl az Infinity lehetne még egy befutó.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: GeriSoft07 (14474)
GIGAMATRAC (X) 2021.10.26 0 0 14475

Kedves Rage,

 

Érdemes ilyenkor tisztázni, hogy mitől fáj a hát. Matraccal kapcsolatban nagyon sokat tudtunk segíteni, de ismernie kell a részleteket is, amit általában személyes találkozáskor már látunk is ezért nem kell kellemetlen kérdéseket feltenni, pl. testsúly, magasság, stb. Ezek amik elsősorban meghatározóak egy matrac ajánlásakor, de természetesen az alvási pozitúra az egyéb körülmények, esetlegesen egy megváltozott gerinc állapot amik segítenek pontosítani a matrac ajánlást.

 

Egy ilyen konzultáció amikor személyesen találkozunk én úgy szoktam fogalmazni, hogy együtt működünk, hiszen mi akkor tudunk megfelelni az igényeknek, ha a minőség az Önök igényeivel találkozik. Ehhez sok minden a segítségünkre van, tudomány a nyomás pontok meghatározására, az xSenzor: (https://www.gigamatrac.hu/tanacsok/matracos-erdekessegek/xsenzor)

De ami szintén egy fontos tényező a több mint 10 éves tapasztalat. Egy kicsit közhelyes, de akkor is jók a találati arányaink!

 

A konkrét ajánlás, hogy hát fájásra "rugósat vagy szivacsost"? Igen, a jelenleg rendelkezésre álló anyagokból, már mind a két felépítés szempontjából megfelelő minőségű matracot tudnak gyártani.

 

A visszajelzések és a minőség miatt egyelőre két gyártó termékeit ajánlom Önnek/Önöknek, de, ha megkeresnek bennünket akár telefonon már akkor is szerintem közelebb fogunk jutni a konkrét megoldáshoz.

1. https://www.gigamatrac.hu/gyorskereses/Levital+

 

2.https://www.gigamatrac.hu/gyorskereses/Isbir

 

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

Előzmény: rage. (14473)
GeriSoft07 Creative Commons License 2021.10.26 0 0 14474

Üdv Alváskultúra, még mindig matrac :) Az előzményeim ismered, korábban is sokat beszéltünk.

Kemény, nem süppedős matrac érdekel, 110-115kg súlyra. Nehezítő körülmény, hogy csak oldalt fekve tudok elaludni, de mindig háton ébredek. Háton csak TV közben beájulni tudok, rendesen elaludni nem.

Igazából a Signum Dual hard és a Levital Smart ami szimpatikus, nem tudom mi a véleményed, mit válasszunk?

Gondolkozok a 80x200 2db-on, az 1db 160x200 helyett, mert brutál dolog ha mozgatni kell. és így lehetne fejtől-lábtól fordítani, nem fejjel lefelé.

 

Ami kizáró: kibontás után 24 órán át nem hsználható matrac, mert aludni szeretnénk benne este, szóval ha reggel 8-kor meghozzák, abban este 8-kor feküdni fogunk

Memory soha nem jött be, pont süpped. Nekem meg a süppedéssel van bajom.

 

Ami pozitív, ha a szállító elviszi a régi matracot megsemmisítésre, mert nem tudunk vele mit kezdeni.

Sokat nézegettem a zsákrugós matracokat, de nem egyszer lebeszéltek róla.

Előzmény: Alváskultúra (14255)
rage. Creative Commons License 2021.10.25 0 0 14473

Kis segítség kellene most,hogy nézelődtem milyen lehetőségek vannak a neten. A lányomnak sokat fáj a háta ha kicsit megerőlteti. Ilyen állapotra a zsákrugós matrac vagy a hideghab komfort matrac lehet a jobb?

Előzmény: rage. (14470)
GIGAMATRAC (X) 2021.10.25 0 0 14472

Kedves Kildi75,

 

Örülök, hogy sikerült a választás!

Egy-Két hetet tessék tesztelni mindenképp a matracot.

 

A Swiss Tech fedőmatracokat is ajánlom a figyelmébe, persze elsőre magasnak tűnik az ár, na jó másodikra is... :-) Egy ilyen kombináció, mint a Konfor-Swiss, páratlan lesz, de itt is a HR topper fedőmatracot ajánlanám a légáteresztés miatt.

Az Isbír Eco Ped egy gél habos fedőmatrac, ami hasonlít egy picit a memória habhoz, de már lényegesen jobb az átszellőzése. Például a Levital matracok között is lehet találni gél habos matracokat, erről már több információ is rendelkezésre áll. Levital esetén a Hr hab+Gél hab kombináció: kényelem és szellőzés: tutti komfort érzés!

 

Összességében az érzet lesz a meghatározó, persze van egy szabad szemmel jól látható árkülönbség is, de kapjon mind a kettő egy esélyt, ha csak egy próbára is!

 

 

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

Előzmény: kildi75 (14471)
kildi75 Creative Commons License 2021.10.25 0 0 14471

Köszönöm a választ. Időközben meg is érkezett a Konfor Lynton/Diamond matrac, volt szerencsém mindkettőt kipróbálni és a Ludlow éppen hogy jó volt, de a kicsit keményebb a Lynton-ra esett a választásom. Első éjjel csak forgolódtam, de így a harmadik éjszaka után már kezd jónak tűnik (igen, tudtam, hogy próbánál kicsit puhább eleve, de ugye az egy bemutató matrac, idővel az enyém is alakul), a csípőm nem fáj annyira de azért még keménynek  érzem csípőben (hozzáteszem, sokkal jobb mint a régi felpuhult matracom, amiről reggel felkelni alig bírtam), a forgóm sem fáj annyira, nem sántítok már ami nagyon jó mert újra szívesen gyalogolok/sétálok. Egyedül a vállamnak nem komfortos, de kell még idő az összeszokáshoz illetve lehet még a párnán is változtatni, de egy viszonylag magas tönköly töltetű párnán alszom amit nem szívesen cserélnék le, keményebb biztos nincs és a puhábbal jobban fájna a vállam. Elkezdtem nézegetni a fedőmatracokat. Nem vagyok nagy memory-fan, de max 4 cm vastagságba nem halok bele ha netán arra esne a választás, de szimpatikusak a latex topperek is. Néztem az "Isbir Eco Ped" memory-gel fedőmatracot is, de semmit az ég világon nem találok róla máshol. Azon kívül, hogy kicsit kéne lágyítani a matracon, szeretném növelni az élettartamát, ez a harmadik matrac 6 év alatt és a zsebemnek nagyon nem mindegy. Nagyon szeretem a matrac rugózását ami a feszessége miatt ugye alig érezhető, de jó lenne ha nem veszne el az érzés.

Szívesen fogadok fedőmatrac tanácsot is :) 

Előzmény: GIGAMATRAC (14449)
rage. Creative Commons License 2021.10.24 0 0 14470

Köszönöm a válaszokat. Igen erre gondolta,hogy facebook és egyéb helyeken hirdetett matracok nem biztos,hogy megbízhatóak. Be kell akkor menjek pár helyre. K9szönöm a segítségeket!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!