Keresés

Részletes keresés

kplaszlo Creative Commons License 2006.12.20 0 0 142

Stimmel a diagnózis.

Picit a vallási szektákra emlékeztet az, ahogy az MLM mint szervezet az őt érő kritikákra reagál. gma ebből a szempontból meglehetősen jól hozta a papírfomát.

Egyébként a klasszikus MLM alaptrükkje zseniális, aminek két alapelemét minden FMCG-vel foglalkozó szabályos kereskedelmi értékesítő szervezetben kötelező tananyagként kellene előírni:

- legyen olyan exkluzív áruválasztékod, amit más cégeknél biztosan nem lehet megkapni, és amit nehéz a hasonló termékekkel korrektül összehasonlítani,

- gondoskodj arról, hogy a az értékesítési hierarchia alsóbb szintjein folyamatos sikerélményben legyen része a tagoknak akkor is, ha csórikáim filléreket keresnek.

Azt persze már nehéz lenne a szabályos kereskedelmi szervezetekben megcsinálni, hogy amit forgalmazol, azt fogyasztanod is illik. Ilyen-olyan módszerekkel de rávesznek, hogy ezt tedd. Na erz nem megy a normális kerteskedelemben.

Ez persze csak három alapdolog az összes trükkjük közül. A lényege szerintem az egésznek az, hogy az a szállító, aki egy MLM mögött van teljesen kiblokkolhassa a versenyt. Ne kelljen a saját ügyfélkörén belül másokkal versenyeznie. Ennek azonban megvannak a szabályos kereskedelmi verziói, pl. az ügyfél hűségét jutalmazó rendszerek. Az MLM a módszer brutalitásával tud a verseny kiblokkolásában igazán hatékony lenni.

Előzmény: Törölt nick (140)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.20 0 0 141

A csordajelleg nagyon sokat számit a kereskedelemben amit sajnos nem tud alkalmazni az MLM. Bemész egy multiba es ohatatlanul amit mar 100 ember berakodt a kosarában elkezd teged is erdekelni mert ha 100 ember vesz belőle akkor csak nem lehet olyan szar vagy drága. Szeretem azt a multikban hogy barmit elkotelezetség nélkul meg tudok nézni ill. ki tudok probálni ami egy MLM jellegű face-to-face ugynökkel nem mindig lehetséges. Sőtt soha. Elhozza azt a kis cuccát es abbol kell vagy kellene valasztanom es kínos egy kicsit hogy megertessem ve hogy okee hogy eljött meg minden de en szeretném a kovetkező hetet azzal tolteni hogy megnézzem mashol mi mennyibe kerül.

Előzmény: kplaszlo (139)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.20 0 0 140

Most ugyan mit várunk tőle ?

A rendszerben az ismerőseit - sajat elmondasa szerint - javarész a netrol ismerte meg. Akik persze drukkolnak neki olvassák irásait, habzsolják es csüngnek a szavain. Nem irhatja le mind a kettőnknek hogy öregeim bekaphatjátok tövig hogy jo vagy nem jo ez a rendszer. Én havonta rekesek rajta passziv jövedelemként 300K forintot a többiek gürcölnek nekem es én meg élem világomat. Na ezzel nem lenne mit kezdenünk mivel véget vetett a vitának. Igy nem marad mas neki mint vegeni a mundér becsületét ugy hogy tul son info ne jöjjön ki a rendszerbol ill magarol.

Előzmény: kplaszlo (136)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.20 0 0 139

Beleszorult volna?

Szerintem tök normálisan vette a lapot, hogy hagyjuk a fenébe az egészet. A helyébe ugyanúgy lazán lecsaptam volna a "Nice chat..." végszóval fölajánlott magas labdát.

Szerintem térjünk át az újabb MLML-ekre. A klasszikus egy nagy sz...r. Nem véletlenül próbálnak a rossz arculatuktól szabadulni egyes MLM cégek (nem akartam rossza arcot írni).

Az azért érdekes téma lehet, hogy az e-Kereskedelem jellegű fejlesztések mekkora pályát hagynak az MLM-nek. Nekem elsőre az a gyanúm, hogy a szabályos e-Kereskedelemben elérhető árukínálattal az MLM megpróbálhat versenyezni, de eközben egy ponton túl óhatatlanul kifut az exkluzív, csak nála forgalmazott termékeket szállítók köréből, akkor pedig vállalnia kell a valódi megmérettetést.

Előzmény: Törölt nick (137)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.20 0 0 138
Nincs itt kényszer. Csak dolgokat a Te szádból (tolladbol) akarunk hallani ... ;-)
Előzmény: gma (134)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.20 0 0 137
NA jó egye fene de csak azert hogy a csoportjában ne kelljen magyarazkodni a miert szorult bele a szó ... ;-)
Előzmény: murila (133)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.20 0 0 136

Néha nagyon necces volt.  Kishíján megkértelek, hogy segíts!

;-)))))))

Komolyra fordítva a szót: Szó nincs legyőzetésről. Én utólag visszagondolva nem érzek benne ilyet. Inkább döntetlennek nevezném, de én azért alighanem több bónuszt érdemelnék a hozzászólásaimért, mint gma, ha a fórumozás bónusz alapon üzemelne. A harcmodorom nem volt ugyan egészen szabályos (szükség törvényt bont), a hozzászólásaim "szakmai" része viszont vállalható. Néhány alapdolgot azért rendesen leírtam a klasszikus MLM-ről.

Süketek párbeszéde volt ez a javából. Semmi nem derült ki arról, hogy gma mit gondol az MLM-et bíráló mondókáinkről szakmailag, ezért aztán legyőzetve sem érezheti magát. Ügyesen elzárkózott az érdemi vita elől.

Egyébként pedig milyen vita lenne az, ami a legyőzésről szól?

Az nagyon tetszik, hogy droidozik pont olyanvalaki, aki nem kis részben agymosásból él. Az méginkább, hogy természetesen szabad őt kérdezni. Mindjárt GyIK-ot is kérhetünk tőle. Hagy okosodjunk ...

:)

Előzmény: Törölt nick (131)
gma Creative Commons License 2006.12.20 0 0 135
Tudod milyen jó ilyenekről sztorizgatni a csoportomban? Mindenki alig várja az újabb droid történeteket :)))
Előzmény: murila (130)
gma Creative Commons License 2006.12.20 0 0 134
Nem, én a nevető harmadik. Szánalmas.hu :D
Ekkora bizonyítási kényszert, amit előadtok, nem mindennap röhög végig az ember...
Előzmény: Törölt nick (132)
murila Creative Commons License 2006.12.20 0 0 133
ugyan már.... :-)
Előzmény: Törölt nick (132)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.20 0 0 132
Nem mazochista hanem legyőzött ...
Előzmény: murila (130)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.20 0 0 131

Látom emberedre találtán az alsó vonalamban ... ;-))

Pedig meg nem is kérte szponzora segítségét ...

Ez nem döntetlen volt ...

Előzmény: gma (129)
murila Creative Commons License 2006.12.20 0 0 130
:-)))) Te mazochista vagy. :-)))
Előzmény: gma (129)
gma Creative Commons License 2006.12.20 0 0 129
Rendben, köszönöm kitüntető figyelmedet.
Nice chat, thank you :)
Előzmény: kplaszlo (128)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.20 0 0 128

Figyu!

Eddig ebben a topikban az én MLM tárgyú hozzászólásaimra egyetlen érdemi, mondjuk úgy, hogy "szakmailag értékelhető" megjegyzésed volt, az, amiben kijavítottál, hogy nem kábszer terjesztésre, hanem illegális alkoholkereskedelemre  ett eredetileg kitalálva az MLM szisztéma. Az összes többi hozzászólásod eléggé személyeskedő szakmai szempontból pedig semmitmondó volt eddig. Az, hogy fölvettem a kesztyűt, és én is beszóltam néhányszor tény, de mást nem nagyon tehetek egy olyan vitapartnerrel szemben, aki miközben sérteget és személyeskedik, kínosan kerüli a vita tárgyát, azokat a nyilvánvaló disznóságokat, amiket a klasszikus MLM-mel kapcsolatban ebben a topikban néhányan leírtunk.

Hiszen végig kerülted magát a témát, az MLM fura sajátosságait, nem? Ilyet egyébként még nem láttam fórumos vitában. Hogy lehet ennyire irtózni a téma lényegétől? Hiszen benne élsz az MLM-ben. Persze talán picit kemény volt az "MLM madár", aki nem ornitológus, de hát egy vita során kapunk hideget-meleget, nem?

A "fényezés" pedig butaság. Ilyen alapon bárkit bármikor bármilyen témában simán meg lehetne azzal vádolni, hogy öncélúan fórumozik.

Én például azért szálltam be itt a diskurzusba, mert elég sok olyan dolgot tudok régebbről a klasszikus MLM lényegéről, amit érdemesnek tartottam elmondani. Ha megnézed például az rci-vel lefolytatott üzenetváltásainkat, akkor láthatod, hogy korrekt módon, indulatmentesen lehet a lényegről vitatkozni, ami semmiképp sem öncélú dolog. A korrekt vita soha nem öncél, mert segít a téma megismerésében. Amiket rci mondott, azoknak a szempontoknak például utánanéztem. A mostani MLM-ek egy része valóban más, mint a klasszikus MLM, ami a kilencvens évek elegelején nukkant föl Kis Hazánkban. Te viszont nem mondtál semmi olyat, amit érdemes lett volna közelebbről megnézni. Hivatkoztál a saját hozzászólásaidra valamilyen másik topikokban, ami sima kitérés a vita elől, alibi arra, hogy ne kelljen érveléssel erőltetned magad. Mint módszer eléggé átlátszó és lapos. Innen az, hogy "OPUS" minősítést kapott tőlem látatlanban az összes hozzászólásod.

Valami miatt, talán mert a hálózatod tagjai is olvassák a topikot nem voltál hajlandó érdemi vitára, burkoltan ugyan de azért eléggé jól érzékelhetően mintegy "tekintélyelvűen" zártad rövidre minden ezzel kapcsolatos javaslatomat. Gondolom ezt szoktad meg a saját hálózatodban. Az volt a reakcióid szinte monoton üzenete, hogy kvázi fogadjam el hozomra, hogy neked igazad van, azt persze nem tudom miben, mert egyetlen szakmai jellegű állításomat sem kritizáltad meg (kivéve azt, amit a bevezetőben említettem).

Hát, érdekes vitastílusod van, ami azt illeti. Erre mondaná azt az udvarias angol, hogy:

Nice chat! Thank You.

Itt tényleg hagyjuk abba. Én biztosan nem saját magamról akarnék itt diskurálni, hanem az MLM-ről, arról meg veled speciel nem nagyon lehet.

Előzmény: gma (127)
gma Creative Commons License 2006.12.20 0 0 127
Már ne is haragudj, de mit lehet olyanra írni, hogy "az xy dolog szar"? Ezen csak nevetni lehet. Konkrét kérdésre konkrét válasz lesz, ezt megigérem.
Előzmény: kplaszlo (124)
gma Creative Commons License 2006.12.20 0 0 126
Veled ellentétben én nem akarok senkit meggyőzni, sem itt a fórumon, sem az üzletben. Neked kell állandóan fényezned magad, úgyhogy tedd csak.
Előzmény: kplaszlo (124)
gma Creative Commons License 2006.12.20 0 0 125
Igazad volt, a stílus tényleg maga az ember.
Előzmény: kplaszlo (123)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.20 0 0 124

gma> Visszaolvasással mi a helyzet? :)

Nyugodtan megteheted te is, hogy idézel magadtól olyan korábbi hozzászólásokat, amiket te magad jónak, meggyőzőnek gondolsz. Ez sokkal korrektebb dolog, mint az, hogy a topikokban való visszaolvasásra általában (mindenfajta konkrétum említése nélkül) utalva próbálod védeni az álláspontodat. Az az aálláspontot, ami egyébként nem is igazán tisztázódott az eddigi vitáink során. Annyit tudunk róla, hogy az MLM-et véded, ez azonban nagyon kevés.

Nyilván voltak olyan hozzászólásaid, amikkel alát tudod támasztani a vitánk során előadott eddig mondókáidat. Ezeket én biztosan nem fogom kikeresgélni a topikok dzsuvájából, neked viszont nem okozhat a dolog különösebb nehézséget.

Előzmény: gma (121)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.19 0 0 123

Visszaolvasással? Viccelsz?

Na ne!

gma összes hozzászólása, bőrbe kötve. OPUS.

Ja.

Éppen elég levélszemetet  kell naponta átfutnom.

Előzmény: gma (121)
gma Creative Commons License 2006.12.19 0 0 122
Én enélkül is elvagyok, nem is kell, köszi. Az embereim tudnak a hálózatomban, az éppen elég.
Előzmény: kplaszlo (120)
gma Creative Commons License 2006.12.19 0 0 121
Csak annyit mondanék, hogy a bérszámfejtésen a kolléganő szó szerint megkönnyezett, amikor otthagytam a céget, mert ezt választottam helyette. Az igazgató is azzal engedett el, hogy ha nem úgy alakul valami ahogy tervezem, bármikor visszavárnak... De ezt is leírtam már egyszer. Visszaolvasással mi a helyzet? :)
Előzmény: kplaszlo (118)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.19 0 0 120

Bocs, gma, tőled sajnos nem tudok semmi relevánsat idézni.

Ez van.

Előzmény: gma (117)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.19 0 0 119

Egy korábbi hozzászólásomból:

Az "üzenet"  lényege az, hogy "gyere közénk, itt sikeres lehetsz, nem úgy mint a munkahelyeden".  Akinél később tartósan hat ez a fajta agymosás, az minden reggel úgy ébred, hogy "ma is sikeres leszek". Ez pedig közérzetileg egészen más, mint amikor reggelente depressziós rohamok gyötrik az illetőt. Más kérdés, hogy a valóságban mennyire sikeres (nyilván nem túlzottan), illetve mennyire van átvágva a MLM manipulációs szisztémája által (nagyon).

Előzmény: kplaszlo (116)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.19 0 0 118

A tanult szakmámban valóban sikeres vagyok.

És te?

Előzmény: gma (117)
gma Creative Commons License 2006.12.19 0 0 117
Kezdd. Te egy sikerember vagy, messziről szaglik. A stílusod is lebilincselő. Mondom én, hogy van hová fejlődnöm.
Előzmény: kplaszlo (116)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.19 0 0 116

Etalon?

Ne légy ilyen szigorú, gma! Én csupán egyike vagyok azoknak, akik nem egyszerűen nem kajálják meg a MLM szövegeket, hanem azzal is pontosan tisztában vannak, hogy ezt miért nem teszik. És aki tisztában van vele, miért nem csinálná az MLM-et, az általában meg is tudja fogalmazni a lényeget, ugye?

Persze balek mindig lesz. Az MLM-ek ez a lényege. Én ha elég mocsok tudnék lenni, akkor például Mongóliában építenék MLM piramist valamilyen ott jól fekvő FMCG termékcsaládra. Tuti nyerő buli lenne. Odáig biztosan nem jutottatok még el ...

Akár Mongóliánál sokkal közelebb is kezdhetném: pl. Albánia?

Előzmény: gma (115)
gma Creative Commons License 2006.12.19 0 0 115
Én nem vagyok az, nem is mondtam ilyet soha. De nyilván te vagy itt a helyi etalon, úgyhogy majd tanulok tőled. A szakmai előéletemről is találsz elég infót ha feladod a komfortzónát :)
Előzmény: kplaszlo (112)
gma Creative Commons License 2006.12.19 0 0 114
Ehhh szép csapat. És nagyon humoros is :)
Előzmény: Törölt nick (110)
gma Creative Commons License 2006.12.19 0 0 113
6 év: olvass figyelmesebben és meg fogod kapni a választ.
Előzmény: kplaszlo (109)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!