Ebbe a topicba várunk minden Pentax gyártmányú terméket. Mivel létezik canon ill. nikon adok veszek, így kérem a topicot életben hagyni.
Licitálós portálok linkelése nem megengedett és tiltást von maga után.
Irányár megadása kötelező!
Nem segítünk a lopott fotós cuccok eladásában!
Kérjük, minden gyári számmal rendelkező termék mellé, amit eladásra kínálsz,
add meg az eszköz sorozatszámát. A szám utolsó karakterét kicsillagozhatod.
A sorozatszám nélküli hirdetéseket töröljük, a feladót pedig egy hétig
kitiltjuk az adok-veszek topikokból.
A szériaszámot a hozzászólásban kell elhelyezni, szöveges formában. Képen nem megfelelő!
Vásárolj körültekintően!
A fórum felhasználói általában nem vállalt valós identitású személyek, így
beazonosításuk nem mindig lehetséges. Figyelj erre a vásárlásoknál és
csereügyleteknél!
Lehetőleg utánvéttel fizess, vagy vedd fel személyesen a kapcsolatot az
eladóval, mielőtt előleget utalsz át!
Ha mégis csalás áldozatává válsz, tegyél rendőrségi feljelentést! A csalók
gyakran kézre kerülnek, de a vizsgálat sokáig húzódhat.
"Ettől függetlenül a dolog megtörtént, és kétlem, hogy ő törte föl a pentax.ca oldalát, vagyis ebben ő most nem bűnös. Maximum abban, hogy elkezdett spekulálni."
Ha minden honlapokon előforduló adathibát elhinnék, épp ma múltam volna 243 éves, anyámat Tivadarnak hívnák, és költözhetnék Szecsuánba... :)
tény, hogy az, hogy valaki a fényképezőgépével termelni is akar és nem csak jól érezni magát, ma már egyre inkább speciális eset, hiszen a fotózás, különösen a DSLR/EVIL gépek általi fotózás egyre nagyobb tömegeket hódit meg, miközben az ezekkel végezhető munka iránti igény nem növekszik
Az AF pontok választását a 4irányú tárcsa nyomogatásával végezzük, ami logikus. az istDs esetében a középső pont kiválasztását a középső gombbal érhetjük el. Így a végpontok közötti átnavigáláshoz az ujjunk a következőt teszi: Elindul amerre menni kell. Félúton lenyomja a középső gombot (1 gombnyomással két lépésnyit haladt a fókuszpont) majd tovább halad és befejezi a választást. A K10 esetén a középsó fókuszpont kiválasztását a tárcsán kívül eső AF gombhoz rendelhetjük. Kétféleképp navigálhatunk: Az ujjunkkal elindulunk a cél felé és ismételt nyomogatással elérhetjük azt. Esetleg ujjunk tehet egy kitérőt a tárcsán kívüli AF gomb felé, ezzel megspórolva két gombnyomást. Ugyanakkor az elég nagy kitérő. Vagyis a folyamat lassabb lett.
Ha a gép nem lenne hatással a képekre, akkor senki nem venne drága szerkezeteket.
A k7-essel kapcsolatban egy apró megjegyzés: A gyorsmenü bevezetése (FN) az istDs idején zseniális lépés volt. Az akkor a kicsi gépet kicsivel magasabb kategóriához közelítette. A K7 esetében a gyorsmenü hatása pont fordított. Ha a géppel dolgozol, ha a géppel nincs időd pepecselni, amikor a témát kell figyelned, akkor egy olyan kezelőfelületre van szükség, amit nem kell külön nézegetned!
A K7 egy fantasztikus gép és örömmel lennék használója, mert szerkezetileg mindazt tudja amit már annyira vártam. Nagyszerű továbblépés a K10/20 szintjéről. A kezelésének a lassúságát azonban nem engedhetem meg magamnak, ha dolgozni is szeretnék vele. Többször leírtam már, hogy a fókuszpont választás a K10 megjelenésekor el lett rontva. A K7 ezt csak továbbrombolta.
Most szeretettel várom az olyan hozzászólásokat mint hogy 1 fókuszpont elég! Esetleg valaki igazán felvethetné azt is, hogy anno a profik egészen jól elvoltak a kézi felhúzású gépekkel, meg a 36kockás filmmel. Ahogyan a raktárosok is megvoltak anno targoncák nélkül. Vesszen a haladás!
Miért ülnék fordítva a lovon? Azért mert másfelé is látok, s nem csak előre, mint a ló aki ugye szemellenzős? A látogatószámot elég egyszerű dolgok mozgatják, de ebbe nem mennék bele. A provokatív cím, a már odatévedők olvasási hajlandóságát növeli. Ezeket én nem keverném össze, mert abba éhenvesznék :D
A K-m anno futott 18-55 kittben 100-120e Ft-os áron, a K-x most 165. Ez hol azonos ár szerinted? "olcsó" módon meg lehet kapni 140-110e Ft-ért, de ezt talán nem kellene összehasonlítási alapnak venni. Maradjunk a közterheket tisztességgel kifizető kereskedőknél. Nem szeretném a témát tovább feszegetni, mert tudom, hogy itt is sokan kínálnak "baráti áron" dolgokat. Ők pedig aligha szeretnének a vállalkozásuk üzleti modelljéről mesélni.
A konkurens cégek valóban legalább 15e többletért kínálnak hasonlót. Alapból akkuval és töltővel, ami tudom, hogy nem tesz ki 15ezret, de ha dolgoztál már boltban, akkor tudod, hogy a legtöbb embernek kellenek az ilyen varázsszavak mint a "Lítiumakku"
A K-7 videója mi is? Full HD vagy HD Ready vagy mi? Amúgy Canon 50D váz 265e, Pentax K7 váz 300e, Nikon D90 230e.
Az hogy vásárlói igényeket nézel, nagyon jó megközelítés. Egy apró kérdésem azért lenne. Álltál már kereskedőként a beszállítók és a vásárlók között? Ez egy nagyon fontos kérdés, mert a termékek milyensége ezen a ponton válik leginkább eladott darabszámmá. Az eladások másik nagy szeletét a beszállítók és a kereskedelmi hálózatok közötti kapcsolat dönti el. Ez utóbbi nem a termék minőségén múlik, hanem egyéb, az eladott doboz tartalmától független tényezőkön.
Hazai márkaképviselet nem lesz többet. EU vagyunk, és kész. Ettől függetlenül, lehet hogy fog fejlődni a magyarországi kezelése a márkának. Az új irányítás még nem tudni hogyan fog teljesíteni. Reméljük a legjobbakat.
A korrekt szerviz egy borzalmas téma. Oldalakat lehetne írni a kérdésről.
Az obik hiánya egy igen érdekes kérdés. Jó lenne, ha kb azonos modellkínálat lenne mint a konkurenseknél, de a jelenlegi kínálat nagyjából megfelel a jelenlegi vázkínálat által támasztott igényeknek.
Portrézásnál és nagylátónál szvsz érezhető az FF előnye, de akinek nem ez a fő csapásirány, annál inkább az egónövelő funkció ellátását gyanítom mögötte:D
Nem hiszem, hogy jobbak lennének a képeim egy C5D/II vagy D300s-el és L-es usm meg csúcs VR obikkal felfegyverkezve. Az van, amit már sokan megírtak: a mai vázak és obik már mind elég jók, nem ezen múlik. Valaki örök szerelembe esik egy márkával, vagy nem. A Pentax igen szerethető.
Kicsit fordítva ülsz a lovon:) persze értem én, hogy ez növeli a látogatószámot, ahogy arra lentebb is céloztál;)
Szóval nekem úgy tűnik, hogy a K-m helyett azonos árban (Nem, ne a kifutó tételkénti akciós árat nézd, hanem 1-2 hónappal megjelenés után) kijött a Pentax egy kutyajó, kicsi, kényelmes, videófelvételre is képes vázzal.
A konkurens cégek mennyiért is adnak ilyet, vagy másként: A konkurensek mit adnak ennyiért?
K-7-nél ugyanezeket a kérdéseket szintén feltehetjük. (szvsz megjelenési idejéhez képest az ára is rendben van)
Ami hiányzik az a K200D utód, illetve bizonyos átfogású obik. De obik terén a többi márka fórumait olvasgatva szintén vagy hiányzik valami, vagy ami nagyon kéne az csak drága verzióban elérhető.
A másik amiben eltér a logikánk, hogy én inkább azt nézném mire mekkora rétegnek van igénye és azt megkapja-e a Pentaxtól.
Belépő kategórai: Tipikusan kis könnyű jól kezelhető váz + alapkit/duplakit erre tökéletesen megfelel a K-x, telerakva hasznos és "parasztvakító" feature-ökkel:) esetleg Tamron/sigma utazozoomok.
Kicsit többet akarók: K-x/K20D + Makróobi(k), 55-300 szerű tele, nagylátók, mindezt a Pentax és a 3rd party gyártók palettája is lefedi
Profik: Itt bizonyos területek igényeit kiszolgáló obikból hiány van, ez tény, valamint nincs FF de sok más, hivatásos által lefedett területre tökéletesen megfelel a Pentax
És ami hiányzik:
Hazai márkaképviselet
Korrekt megkízható szervíz
MARKETING
Néhány speicális vagy "áhított" átfogású/fényerejű objektív
Pentax 55-300 DA obi 60ezer. Az obik kezdettől UV szűrővel védve, minden magyarországi vétel, számlával, dobozában, a Pentax tele még garanciális. A szett egyben is mehet, természetesen olcsóbban.
az hogy kicsi az nem kifejezés. Hasonlóan kevés modellel csak az eddig is szerény mennyiségeket eladó, de most népszerű új rendszert meglovagló Panasonic bír. A többiek 3x-4x többet kínálnak. Ez egyszerűen szánalmas. A K-m megszüntetése és drágább K-x-el való leváltása idióta lépés volt. A K200 és K20 modellek utódlása sem egyértelműen látható a jelenlegi két modellben.
Szóval fenntartom a véleményemet, miszerint Pentax helyzete aggasztó illetve, hogy a cég ezer sebből vérzik.
és bátran nekem lehet jönni azzal, hogy ez hangulatkeltés, meg, hogy ezzel magam is felelős vagyok a márka gyenge teljesítményéért. Bár az évek óta csökkenő piaci részesedéshez talán több is kellene mint az én rossz hangulatom meg a már évek óta letrollozott RiceHigh
kizártnak tartom hogy Gabor01 meg akart volna téveszteni... ha azt mondta hogy tudomása szerint ez nem múkodik, akkor azért mondta mert tényleg így gondolta... lehet hogy ezúttal tévedett, de vakuügyben ezután is az ő tanácsát kérném ki legelőször :)