Keresés

Részletes keresés

SinnerSolo Creative Commons License 2009.11.28 0 0 502
esetleg hidat is építhetnénk belőle! Majd jól megmagyarázzuk hogy nímet import, oszt elsózzuk egy alföldi autópálya építésén völgyhídnak!
Előzmény: Törölt nick (499)
Venyerin Creative Commons License 2009.11.28 0 0 501
"Ettől függetlenül a dolog megtörtént, és kétlem, hogy ő törte föl a pentax.ca oldalát, vagyis ebben ő most nem bűnös. Maximum abban, hogy elkezdett spekulálni."

Ha minden honlapokon előforduló adathibát elhinnék, épp ma múltam volna 243 éves, anyámat Tivadarnak hívnák, és költözhetnék Szecsuánba... :)
Előzmény: SinnerSolo (470)
SinnerSolo Creative Commons License 2009.11.28 0 0 500
buta dolog másokat lebutázni

tény, hogy az, hogy valaki a fényképezőgépével termelni is akar és nem csak jól érezni magát, ma már egyre inkább speciális eset, hiszen a fotózás, különösen a DSLR/EVIL gépek általi fotózás egyre nagyobb tömegeket hódit meg, miközben az ezekkel végezhető munka iránti igény nem növekszik
Előzmény: Venyerin (497)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.28 0 0 499
Engem meg gyíkká változtatott!! De már elmúlt.
Előzmény: SinnerSolo (493)
SinnerSolo Creative Commons License 2009.11.27 0 0 498
Az AF pontok választását a 4irányú tárcsa nyomogatásával végezzük, ami logikus.
az istDs esetében a középső pont kiválasztását a középső gombbal érhetjük el. Így a végpontok közötti átnavigáláshoz az ujjunk a következőt teszi:
Elindul amerre menni kell. Félúton lenyomja a középső gombot (1 gombnyomással két lépésnyit haladt a fókuszpont) majd tovább halad és befejezi a választást.
A K10 esetén a középsó fókuszpont kiválasztását a tárcsán kívül eső AF gombhoz rendelhetjük. Kétféleképp navigálhatunk:
Az ujjunkkal elindulunk a cél felé és ismételt nyomogatással elérhetjük azt. Esetleg ujjunk tehet egy kitérőt a tárcsán kívüli AF gomb felé, ezzel megspórolva két gombnyomást. Ugyanakkor az elég nagy kitérő. Vagyis a folyamat lassabb lett.

K7? Nah ezt elmagyarázni már táncoktatás lenne...
Előzmény: blash (495)
Venyerin Creative Commons License 2009.11.27 0 0 497
"Nem olyan fontos kérdés a márka."

Pontyosan.
Innentől viszont (egyes spéci igényektől eltekintve) ritka buta egy manőver rendszert váltogatni.
Előzmény: futobab (468)
Venyerin Creative Commons License 2009.11.27 0 0 496
"nézd meg egy KF digi árát, tedd mellé a FF árát és mondd meg nekem melyik az olcsó!"

Ez marha könnyű: egyik sem. :-P
Előzmény: SinnerSolo (465)
blash Creative Commons License 2009.11.27 0 0 495
"Többször leírtam már, hogy a fókuszpont választás a K10 megjelenésekor el lett rontva. A K7 ezt csak továbbrombolta."

A k10d fokuszpont valasztasaval mi a gond? Mikepp lenne jobb a fokuszpont valasztas?
Előzmény: SinnerSolo (491)
emyl Creative Commons License 2009.11.27 0 0 494
"mérlegre tesznek egy kacsa ellenében, majd megégetnek, mert épp olyan nehéz vagy"

nade hol a faszban találnak ehhez egy bő egymázsás kacsát? :DDD
Előzmény: SinnerSolo (493)
SinnerSolo Creative Commons License 2009.11.27 0 0 493
megmondomén
mérlegre tesznek egy kacsa ellenében, majd megégetnek, mert épp olyan nehéz vagy, következésképpel, fából vagy!
Előzmény: emyl (492)
emyl Creative Commons License 2009.11.27 0 0 492
(banyek... mi lett volna ha direkt felpezsdítési célzattal és annak megfelelően fogalmazott posttal jövök? :) )
SinnerSolo Creative Commons License 2009.11.27 0 0 491
Ha a gép nem lenne hatással a képekre, akkor senki nem venne drága szerkezeteket.

A k7-essel kapcsolatban egy apró megjegyzés:
A gyorsmenü bevezetése (FN) az istDs idején zseniális lépés volt. Az akkor a kicsi gépet kicsivel magasabb kategóriához közelítette. A K7 esetében a gyorsmenü hatása pont fordított.
Ha a géppel dolgozol, ha a géppel nincs időd pepecselni, amikor a témát kell figyelned, akkor egy olyan kezelőfelületre van szükség, amit nem kell külön nézegetned!

A K7 egy fantasztikus gép és örömmel lennék használója, mert szerkezetileg mindazt tudja amit már annyira vártam. Nagyszerű továbblépés a K10/20 szintjéről. A kezelésének a lassúságát azonban nem engedhetem meg magamnak, ha dolgozni is szeretnék vele. Többször leírtam már, hogy a fókuszpont választás a K10 megjelenésekor el lett rontva. A K7 ezt csak továbbrombolta.

Most szeretettel várom az olyan hozzászólásokat mint hogy 1 fókuszpont elég! Esetleg valaki igazán felvethetné azt is, hogy anno a profik egészen jól elvoltak a kézi felhúzású gépekkel, meg a 36kockás filmmel. Ahogyan a raktárosok is megvoltak anno targoncák nélkül. Vesszen a haladás!
Előzmény: Tab (488)
SinnerSolo Creative Commons License 2009.11.27 0 0 490
Miért ülnék fordítva a lovon? Azért mert másfelé is látok, s nem csak előre, mint a ló aki ugye szemellenzős? A látogatószámot elég egyszerű dolgok mozgatják, de ebbe nem mennék bele. A provokatív cím, a már odatévedők olvasási hajlandóságát növeli. Ezeket én nem keverném össze, mert abba éhenvesznék :D

A K-m anno futott 18-55 kittben 100-120e Ft-os áron, a K-x most 165. Ez hol azonos ár szerinted? "olcsó" módon meg lehet kapni 140-110e Ft-ért, de ezt talán nem kellene összehasonlítási alapnak venni. Maradjunk a közterheket tisztességgel kifizető kereskedőknél. Nem szeretném a témát tovább feszegetni, mert tudom, hogy itt is sokan kínálnak "baráti áron" dolgokat. Ők pedig aligha szeretnének a vállalkozásuk üzleti modelljéről mesélni.

A konkurens cégek valóban legalább 15e többletért kínálnak hasonlót. Alapból akkuval és töltővel, ami tudom, hogy nem tesz ki 15ezret, de ha dolgoztál már boltban, akkor tudod, hogy a legtöbb embernek kellenek az ilyen varázsszavak mint a "Lítiumakku"

A K-7 videója mi is? Full HD vagy HD Ready vagy mi?
Amúgy Canon 50D váz 265e, Pentax K7 váz 300e, Nikon D90 230e.

Az hogy vásárlói igényeket nézel, nagyon jó megközelítés. Egy apró kérdésem azért lenne. Álltál már kereskedőként a beszállítók és a vásárlók között? Ez egy nagyon fontos kérdés, mert a termékek milyensége ezen a ponton válik leginkább eladott darabszámmá. Az eladások másik nagy szeletét a beszállítók és a kereskedelmi hálózatok közötti kapcsolat dönti el. Ez utóbbi nem a termék minőségén múlik, hanem egyéb, az eladott doboz tartalmától független tényezőkön.

Hazai márkaképviselet nem lesz többet. EU vagyunk, és kész. Ettől függetlenül, lehet hogy fog fejlődni a magyarországi kezelése a márkának. Az új irányítás még nem tudni hogyan fog teljesíteni. Reméljük a legjobbakat.

A korrekt szerviz egy borzalmas téma. Oldalakat lehetne írni a kérdésről.

Az obik hiánya egy igen érdekes kérdés. Jó lenne, ha kb azonos modellkínálat lenne mint a konkurenseknél, de a jelenlegi kínálat nagyjából megfelel a jelenlegi vázkínálat által támasztott igényeknek.

Előzmény: Mercutio_ (484)
Mercutio_ Creative Commons License 2009.11.27 0 0 489

OFF

Portrézásnál és nagylátónál szvsz érezhető az FF előnye, de akinek nem ez a fő csapásirány, annál inkább az egónövelő funkció ellátását gyanítom mögötte:D

ON

Előzmény: Tab (488)
Tab Creative Commons License 2009.11.27 0 0 488
Nem hiszem, hogy jobbak lennének a képeim egy C5D/II vagy D300s-el és L-es usm meg csúcs VR obikkal felfegyverkezve. Az van, amit már sokan megírtak: a mai vázak és obik már mind elég jók, nem ezen múlik. Valaki örök szerelembe esik egy márkával, vagy nem. A Pentax igen szerethető.
Előzmény: Mercutio_ (486)
_nyunyuka Creative Commons License 2009.11.27 0 0 487

Így már értem, köszi.

(Egy "bepottyant" szalagavatóra meg úgyse ezt viszem, hanem a házilagos tákolmány duplacsövű fényágyút :-D.)

OFF vége.

Előzmény: gabor01 (481)
Mercutio_ Creative Commons License 2009.11.27 0 0 486

Mi nem tetszik a K7-ben?

Egyébként meg, nem mindegy neked, hogy Nikonnal, vagy Pentax-szal nem fotózol?:DDDD

Előzmény: emyl (455)
Mercutio_ Creative Commons License 2009.11.27 0 0 485

OFF

Nem csak a váz, az rendszer ára a lényeg, ott az FF-obik ára tovább súlyosbítja az APS-C-hez viszonyítva a difit

ON

Előzmény: SinnerSolo (465)
Mercutio_ Creative Commons License 2009.11.27 0 0 484

Kicsit fordítva ülsz a lovon:) persze értem én, hogy ez növeli a látogatószámot, ahogy arra lentebb is céloztál;)

Szóval nekem úgy tűnik, hogy a K-m helyett azonos árban (Nem, ne a kifutó tételkénti akciós árat nézd, hanem 1-2 hónappal megjelenés után) kijött a Pentax egy kutyajó, kicsi, kényelmes, videófelvételre is képes vázzal.

A konkurens cégek mennyiért is adnak ilyet, vagy másként: A konkurensek mit adnak ennyiért?

K-7-nél ugyanezeket a kérdéseket szintén feltehetjük. (szvsz megjelenési idejéhez képest az ára is rendben van)

Ami hiányzik az a K200D utód, illetve bizonyos átfogású obik. De obik terén a többi márka fórumait olvasgatva szintén vagy hiányzik valami, vagy ami nagyon kéne az csak drága verzióban elérhető.

A másik amiben eltér a logikánk, hogy én inkább azt nézném mire mekkora rétegnek van igénye és azt megkapja-e a Pentaxtól.

• Belépő kategórai: Tipikusan kis könnyű jól kezelhető váz + alapkit/duplakit erre tökéletesen megfelel a K-x, telerakva hasznos és "parasztvakító" feature-ökkel:) esetleg Tamron/sigma utazozoomok.
  • Kicsit többet akarók: K-x/K20D + Makróobi(k), 55-300 szerű tele, nagylátók, mindezt a Pentax és a 3rd party gyártók palettája is lefedi
  • Rutinos amatőrök: K-7 + 17-70/16-50 esetleg Tamron/Pentax/Sigma nagylátó, Tamron 28-75, Pentax 55-300/ Tamron/Sigma 70-200, makrók, fényerős fixek, Limitedek
  • Profik: Itt bizonyos területek igényeit kiszolgáló obikból hiány van, ez tény, valamint nincs FF de sok más, hivatásos által lefedett területre tökéletesen megfelel a Pentax

És ami hiányzik:

• Hazai márkaképviselet
  • Korrekt megkízható szervíz
  • MARKETING
  • Néhány speicális vagy "áhított" átfogású/fényerejű objektív
Előzmény: SinnerSolo (482)
boxihorse Creative Commons License 2009.11.27 0 0 483

Sziasztok!

Eladó K10D kitobival, 90ezer

Sigma 55-300 APO DG Macro obi 35ezer,

Pentax 55-300 DA obi 60ezer. Az obik kezdettől UV szűrővel védve, minden magyarországi vétel, számlával, dobozában, a Pentax tele még garanciális. A szett egyben is mehet, természetesen olcsóbban.

SinnerSolo Creative Commons License 2009.11.27 0 0 482
az hogy kicsi az nem kifejezés.
Hasonlóan kevés modellel csak az eddig is szerény mennyiségeket eladó, de most népszerű új rendszert meglovagló Panasonic bír. A többiek 3x-4x többet kínálnak. Ez egyszerűen szánalmas. A K-m megszüntetése és drágább K-x-el való leváltása idióta lépés volt. A K200 és K20 modellek utódlása sem egyértelműen látható a jelenlegi két modellben.

Szóval fenntartom a véleményemet, miszerint Pentax helyzete aggasztó illetve, hogy a cég ezer sebből vérzik.

és bátran nekem lehet jönni azzal, hogy ez hangulatkeltés, meg, hogy ezzel magam is felelős vagyok a márka gyenge teljesítményéért. Bár az évek óta csökkenő piaci részesedéshez talán több is kellene mint az én rossz hangulatom meg a már évek óta letrollozott RiceHigh
Előzmény: futobab (472)
gabor01 Creative Commons License 2009.11.27 0 0 481

"Gyűjtöd a vakukat?"

Nem, csak Metz-et.

Meg Pentax feliratos ereklyéket :-)

Előzmény: _nyunyuka (480)
_nyunyuka Creative Commons License 2009.11.27 0 0 480

Gyűjtöd a vakukat? :-)

Igen, M mód lesz, leginkább tárgyfotóra. No meg esti fotósvonatnál (egy bizonyos emberke "kedvéért") be fogom tenni a vezetőállásra is :-))).

Előzmény: gabor01 (479)
gabor01 Creative Commons License 2009.11.27 0 0 479
Ráadásul szerintem a vázat csak M módba tudod használni, mert egyébbként az elővillanás kiszűrését is meg kell oldanod.
Előzmény: gabor01 (478)
gabor01 Creative Commons License 2009.11.27 0 0 478

De ezért, hogy egy párezret érő sima optikai kioldót szerezzél, kár volt egy komoly rendszer-slave adatptert szétbuherálnod :-)

Természetesen elfért volna a gyűjteményemben. De már van az újabb változata, ami ténylegesen hivatalból is jó lenne neked.

Előzmény: _nyunyuka (473)
emyl Creative Commons License 2009.11.27 0 0 477
k20d és da*300 áráról tudsz nyilatkozni?
Előzmény: switch (475)
_nyunyuka Creative Commons License 2009.11.27 0 0 476
Nem tévedett, buhera nélkül tényleg nem vitte...
Előzmény: emyl (474)
switch Creative Commons License 2009.11.27 0 0 475
Adok-vegyetek! :-)

K-x kit: 135e
K-x dupla kit: 155e
K7 váz: 235e
K7 kit: 255e
K7 dupla kit: 285e
DA 17-70 f4 SDM 125e
DA 55-300 68e
18-55 WR 25e
50-200WR 35e
Érdeklődni mailban lehet.
emyl Creative Commons License 2009.11.27 0 0 474
"Te is pályáztál volna rá? :-)"

kizártnak tartom hogy Gabor01 meg akart volna téveszteni...
ha azt mondta hogy tudomása szerint ez nem múkodik, akkor azért mondta mert tényleg így gondolta...
lehet hogy ezúttal tévedett, de vakuügyben ezután is az ő tanácsát kérném ki legelőször :)
Előzmény: _nyunyuka (473)
_nyunyuka Creative Commons License 2009.11.27 0 0 473

OFF

Tegnap átvettem, ma kicsit beleberhelve működik. Te is pályáztál volna rá? :-)

ON

Előzmény: gabor01 (431)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!