Keresés

Részletes keresés

Laslow Creative Commons License 2000.03.16 0 0 284
Laslow most nem olvassa el, hogy miről van itt szó, mert már megy aludni, csak kijelenti (Ákos-rajongó lévén), hogy Ákos (+Bonanza Banzai) rulez.
vigor Creative Commons License 2000.03.16 0 0 283
Hogy miért éppen Ikon?

Szerintem Ákos egy ikont (talán éppen a rubljovi Szentháromságot) látott, és ez indította meg benne az ébredés lelki folyamatát. Mellsleg az Ikon elején az van (oroszul): "Mnogájá létá" - részlet egy orosz orthodox liturgiából.

Üdv,
Igor

Előzmény: szigi101 (264)
vigor Creative Commons License 2000.03.16 0 0 282
Most, ahogy elég gyakran meghallgatom az Ikon-t és és az Ismerj fel!-t, rájöttem, hogy Ákos elvesztette a hitét, aztán újra megtalálta.

Szerintem Ákossal elhitették a modern idők tévelygését, mármint hogy a lelki tradíciók, Isten halott, és a világ teljesen a Sátán uralma alá került. Végigjárta ezt az utat, aztán rájött, hogy kegyetlenül becsapták:

"Nem lehet halott, ami ennyire élő" - Tudom, hogy merre jársz (Ikon)

Es végül a megtérés, a felismerés, hogy minden megpróbáltatás ellenére Isten végig vigyázott rá, és elvezette Magához - ezt hallom a Végre-ben.

Nem tom, lehet, hogy ezt az én vallásos perverz és elfogult hallásom okozta, de így látom a dolgokat.

Üdv,
Igor

Nikita Creative Commons License 2000.03.16 0 0 281
A múlthéten történt. Bementem egy filmforgalmazó cég ajtaján, előttem ment közvetlenül egy pasi. Egyszerre értünk oda a recepciós pulthoz. Ő bemondta a keresett személy nevét, én is ugyanahoz mentem. Egymásranéztünk, én inkább meglepődve. A kislány megkérdezte tőle, hogy kit jelenthet be. Mire a srác kissé zavart hangon: Kovács Ákost. Na erre már jobban megnéztem. És lőn csoda, tényleg Ő volt. Ő feltepert a lépcsőn, én meg várhattam lent, amig végez Őkegyelme. Ákos elvett 20 percet a napomból:-) Na persze nem Ő tehet róla....
totyus Creative Commons License 2000.03.15 0 0 280
TELEVIDEO márkaboltokban. Pl.: Erzsébet krt. 30.
Mindkét BB kazit lehet kapni, legalábbis amikor én voltam, akkor volt mindkettő ( 3-4 hónapja )
Áruk:1600-1700 HUF. Természetesen az utolsó két klip ( Kezemet nyújtom, Barátom/BúcsúLIVE ) nincs rajta.
Wallace Creative Commons License 2000.03.15 0 0 279
Csak nem az a video, amelyiken a klippek is rajta vannak? Mert azt meg szeretném venni, de még nem találtam meg.
Előzmény: totyus (278)
totyus Creative Commons License 2000.03.15 0 0 278
"A Búcsúkoncert nagyjából az utolsó lemezre épült, ami nem volt egy rossz választás, de túl dájdalmas a hangzása."

Sajnos az nem(csak) választás volt, hanem kényszer is.( Hungaroton-><-BMG - valszeg )
Uccsó albumnak egy kicsit színesebb dupla koncert CD-t tudtam volna elképzelni, amely egyfajta besztof is lehetett volna. Ettől függetlenül jó dalok vannak a búcsúkoncert CD-n, főleg az újjávarázsolt régi számok teccenek.
A LIVE-ok közül a az ÜNNEP '93 c. videokazi hanganyaga teccik a legjobban, amelyet kiírattam két CD-re. Sajnos nem tökéletes a minősége, ( nem azért, mert nem stúdióban készült, hanem mert a TELEVIDEO olyan SZAR kazettákat gyárt, hogy csak na ) mindenesetre mostanában ezt hallgatom a legtöbbet, na meg Kortársakat. EGÉSZEN ÁPRILIS 6.-IG.

Niara Creative Commons License 2000.03.14 0 0 277
Szigi 101!

Meglepett, amit az Ikonról írtál. Én a részemről teljesen más véleményen vagyok. -Bár igaz, hogy én nem vagyok sem fanatikus, sem rajongó. Sőt, Ákos nekem igazából csak az Ikonnal tűnt fel.
Én részemről inkább gondolnám vallásos témájúnak azt a "Tiszta fény" dolgot, és Ákost annak, aki keresi az utat és vakon hinne. Mert hogy szerintem egy költő ált. magáról ír, és aki a rajongókból él, az hülye lenne kigúnyolni és elzavarni őket.
A cinizmusnak meg tán volt pár életrajzi háttere.
Olvasd el Ákostól a Szív, Seb, Észt. Addig is idézek belőle: "Az ördögé vagy New York, megöltél engem. Mintha minden házfaladon az ördög szörnyű háromjegyű száma virítana, mint az anyám lábáról lelógó cetlin is, egy pesti hűtőkamrában."
Mellesleg meg a vallásos téma indokolná a címet is, és igazán nem lenne idegen Ákostól.

Wallace Creative Commons License 2000.03.14 0 0 276
Itt az ígért Bonanza életmű-kritika:

1989-ben kiadták első lemezüket, az Induljon a banzáj-t. A bakelit és a CD alapvetően tükrözi a zene hangulatát. Kár, hogy a kazettán nem az a szabadtéri kép szerepel. Az Induljon a banzáj befolyásolta a zenekarról kialakult képet: a szintetizátoros hangszerelés, a magyarországon még nem igazán meghonosított hangzást, melyet a három fiú nagyon ügyesen ki is használt. Az albumon szerepel a címadó dal mellett a Calypso, a Tánc, az Újra élsz, a Ladies From That House, melyeket folyamatosan hallhattunk itt-ott. A hangzás egyébként nagyon is meditatív a többihez képest, passzívabb zene. Ákos nagyot alkotott, mikor fináléként ráénekelte az Adjon Isten c. népdalt.
Következő lemezük, A jel talán már kevésbé sikerült. Bár ott van rajta az Ősi láng, a Jel, a Kihalt minden, azért lehetett volna talán igényesebb.
1991 jó év volt a zenekarnak, hiszen két stúdióalbumot is megjelentettek: az 1984 olyan politikai véleményeket tartalmaz, melyet a rendszerváltás előtt talán nem engedtek volna nekik. A Néma film, az 1984, a Szárnyas fejvadász, az Utolsó pillanat zeneileg, szövegileg igényes, és az első két album után nagyot dobott a zenekaron. És itt mintha új lenne a hangzás is: egy élettel teli, nagyon is aktív mondanivalóval rendelkező zene. Az 1984 fináléja, a Techno Forevere pedig a tipikus black metál hatást éri el, persze szintetizátoros hangzással.
4. albumjuk, a Pillanat emlékműve követi az 1984 mondanivalóját. A monumentum, az Apocalypse, a Rosszkedv, a Wartime, a Nincsen magyarázat igazi mondanivalóval rendelkezik, és zeneileg is igényes. Az 1984 koncertfelvételnek is jó helye van az albumon; igazán élővé teszi a gyűjteményt. A Valami véget ért a BB. balladák közül az egyik legjobban sikerült.
1992-ben folytatódtak a sikerek, bár a Live mintha gyengébb lett volna a többihez képest. Bár jól lettek összeválogatva a dalok, azért lehetett volna jobb is.
1992 stúdióalbuma az Elmondatott volt, mely folytatta a megkezdett sikereket. méltón a zenekar mércéjéhez nagyon jól képviselte a fiúkat. Különösen a 101-es szoba, a Berlin, az Elmondatott. Érdekes a Persze hajnal van megint vokálos nyitása. Mindig is élveztem Ákos hangját, így több szólamban egyenesen mennydörgő.
1993-ban, Ákos első szólólemezével valami már megbomlott köztük, bár a hangzás még mindig igényes. A Régi és Új mintha visszatérne az első album passzív hangzásához. Az első oldal "Bestof" jellege jó ötlet, bár hiányolom róla a stúdióalbumok közül az Elmondatott valamelyik számát. De a Calípso, az 1984, az Ősi láng, a Nem érdekel, a Valami véget ért jó választás volt, többnyire az eredetinél is jobbak. Szerintem ez alól csak az 1984 kivétel. És a Valami véget ért talán célzás lett volna valamire?
Aztán 1994-ben a Jóslattal már egyértelmű volt, hogy kinőtték magukat. A zenei hangzás alapvetően más a többihez képest. Fájdalmasabb, és érzékenyebb. A szövegekben is érezni, hogy nem sokáig maradnak. A talán legjobb szám, a Kezemet nyújtom, egy végső segélykiáltás lehet. Megmondom őszintén, ez a finálé nem méltó egy olyan zenekarhoz, mint ők. Büszkén kellett volna levonulniuk. Királyként, hiszen azok voltak a maguk módján.
A Búcsúkoncert nagyjából az utolsó lemezre épült, ami nem volt egy rossz választás, de túl dájdalmas a hangzása.
Ha valami nem volt elég világos, jelezzétek.

Wallace

totyus Creative Commons License 2000.03.14 0 0 275
Szigi101 ezt a Campona melleti művelődési házban benutatós hírt hol hallottad? A Z+ Aranyzsiráf műsorában ennek a felvétele lesz, vagy addigra elkészül a videocsip. És 3 miért nem lehet semmiképen sem? Mondjuk ha 7 koncert lesz, akkor én 7-re megyek, legfeljebb nem kajálok abban a hónapban semmit.:-)
Előzmény: szigi101 (273)
Ugyanmár Creative Commons License 2000.03.14 0 0 274
Gratula a honlapodhoz, nekem nagon tetszik(bár az albumkritikáidon lehetne vitatkozni, de ez eléggé szubjektív dolog). Ahogy hallgattam az új Ákos-számból a részleteket, nagyjából kialakult bennem az egész. A hallott részeket már leszedtem zongorán, már csak a címe érdekelne, de az nagyon, na meg hogy miről is szól pontosan.
A Régi és új szerintem is a legjobb Bonanza album, Ákos bá'-tól pedig leginkább a Beavatás tetszik(A sámán szól nálam a favorit).

Üdv!

Előzmény: szigi101 (273)
szigi101 Creative Commons License 2000.03.14 0 0 273
Wallace: Nagyon szeretem a Symphonica-t is, a Régi és új-ról mindent szeretek, egytől egyig...

Patrona: Móricz Péter ("morpet") honlapján.
www.extra.hu/populaire

Érdekességek Ákosról a honlapomon a friss hírek között.

www.extra.hu/some_strange_sites

Wallace Creative Commons License 2000.03.13 0 0 272
Igazad van: ez a két szám valóban jó; bár én se tudom, én írtam-e őket. És a Szimfonica?
Előzmény: szigi101 (270)
patrona Creative Commons License 2000.03.12 0 0 271
Szigi: Ahhha! Hát az utóbbi időben éveket okosodtam, az tuti:-)))))))))
A Popular szövegek állati jók! De a dalokat hol tudnám meghallgatni? Mondjuk a Toudr de Frace-ot már hallottam egyszer a szépemlékű Császármorzsákban. Ha jó emélkszem Előd azzal szivatta Norbit, hogy "fogadjunk, hogy fogalmad sincs mit énekeltél", vagy valami ilyesmi.
:-))))))) Ismét jót mulattunk gázolós barátunkon!
Előzmény: szigi101 (270)
szigi101 Creative Commons License 2000.03.12 0 0 270
Patrona: Kérdésedre nagyon egyszerű a válasz: azért, mert Ákos zenéjre alig változott ellentétben a DM-mel...

Meg hát ugye az Ikon idején sok rajongót láttam összetörve sírni, de sokan voltak, akik nem értették, hogy miről is van szó, tök be voltak indulva, hogy új album, új koncert, meg minden...

Csak nem tetszenek a Populär szövegek????
Zene füleimnek :-))))

Wallace: Inspirálásodra újrahallgattam a Vér szava c. számot. Tényleg egész jó, bár a végén nagyon zavar az a hosszú elnyújtás.
Kedvenc BB lassúm: Ne titkold, Kezemet nyújtom.

Egyébként kedves Wallace, képzeld el, hogy a Berlin és az Éjjel a városban nekem is két nagyon-nagy kedvencem (ugye Te írtad ezeket? most egy picit elbizonytalanodtam), pedig senki nem igazán érti, hogy mit eszek ebben a két számban...

Wallace Creative Commons License 2000.03.11 0 0 269
Aki igazán meg akarja ismerni Ákost, az olvassa el verseskötetei valamelyikét. Én ezért szerettem meg, pedig inkább rocker vagyok.
Előzmény: patrona (268)
patrona Creative Commons License 2000.03.10 0 0 268
Szigi: Hát ha magam vagyok, nem jövök erre rá, az tuti. Illetve lehet, hogy egyszer mégis eszembe jutott volna ez a megoldás, de én egész más vonalon kerestem. Elakadtam az ikonnál. "Hogy kerül ez ide?", ez volt a fő problémám. Ennek az értelmét kerestem, és a rajongósokkolás eszembe sem jutott. De akkor tulajdonképpen nem is lettem olyan sokkal okosabb, mert Te sem érted ezt az ikon vonalat a dalban. Azért köszi az eszmefuttatást, nagyon szép volt:-)))))
De talán ez a dal az, amiből a legjobb átköltések születtek. Nikon, flakon, stb.
Ja, és Ákos szerintem mindíg cinikus. Alaptermészet, vagy nemtommi. Ez egy darabig vicces, utána unalmas, aztán meg nagyon ellenszenves. Ezért mindíg csak az interjúi elejét nézem meg. Aztán megunom.
És azt tudtátok, hogy imádja a szecessziót? És a kedvenc regénye a Szindbád. Ezt is egy interjúban mondta(de még az elején:-)) ).
Uj maxi: Lehet, hogy Ákos is csinál egy One caress-t? :-))))) Jó lenne.
De ha már így szóba jött a DM albuma(mert szóbahoztam:-)) ), a Songs of faith, and devotion: Na az sem lehetett semmi, amikor a felnyírt hajú ősmodeosok meglátták Dave-et, aki úgy néz ki, mint egy rozzant rocker. Páran tökönszúrták magukat, az tutui:-))))
Pont ellenkező az ok. Dave megnövesztette a haját, Ákos meg levágatta. Viszont az érdekes, hogy Ákos népszerűségét nem viselte meg annyira a váltás, mint a DM-ét.
Vajon miért? Szigi, várom a válaszod, de ezt inkább a Dm topicba, mert szerintem itt ez senkit nem érdekel.
Ja, és ha jó dalszöveget akartok olvasni, akkor melegen ajánlom Szigi lapján a Popular ki nem adott dalait. Eszméletlen jó!!! Méz és méreg rulez!
Wallace Creative Commons License 2000.03.10 0 0 267
Na látod; én még semmit nem hallottam belőle.
Előzmény: Ugyanmár (266)
Ugyanmár Creative Commons License 2000.03.10 0 0 266
Üdv!

Délután hallottam részleteket az új Ákos-számból a Z+-on. Nekem már most tetszik. Ahogy félfüllel érzékeltem, a Végre c. számhoz hasonló gitárhangzást csempészték bele, és igen fülbemászó lesz a dal. Egyébként a műsorban a vonósfelvételekról esett szó, úgy látszik egyre inkább dominálni fog Ákos-zenéjében. Már alig várom április 6.-át. Szerintem nem fogunk csalódni!

Wallace Creative Commons License 2000.03.10 0 0 265
Ha jót akartok hallani, melegen ajánlom a BB-től a Vér szava c. balladát.
Zene, 100%; Szöveg 100%.

Állat.

szigi101 Creative Commons License 2000.03.10 0 0 264
Wallace: Elmondatott - szám vagy az album?

szám: nagyon jó
album: kicsit üres.
Egyébként részletes albumkritikákat olvashatsz tőlem ezen a címen: www.extra.hu/some_strange_sites.

Patrona: hmmmm, én nem vagyok fanatikus Ákos-rajongó, de most megkísérlem leírni (bár már egyszer leírtam, és a honlapomon is fenn van röviden).

Egyébként én sem értettem, de aztán a barátnőm, aki régen fanatikus Ákosos volt, és pont az Ikon miatt csalódott benne (nem Ő volt az egyetlen!) vezetett rá a szerintem jó verzióra.

Tehát: a dolog lényege a már általam a DM topicban is említett hiten, és annak lerombolásán van.

Képzelj el egy fanatikus Ákos-rajongót, aki teljesen Ákos szavai szerint próbál élni. És ez nem is olyan nehéz, vagy furcsa, hiszen:

"Azért vagy itt, hogy mindent láss,
Hogy értsd a szót, olvasd az írást,
Azért vagy itt, hogy mindent megtanulj,
Hogy az égbe szállj, nehogy a porba hullj."

Ez egész szép kis ars poetica. Azért élsz, hogy boldogulj az életben. Nekem ez tetszik.
A fanatikus rajongónak meg még inkább. Már nem "Én vagyok a jel, neked hinned kell bennem", hanem "Élj boldogul, úgy, hogy megőrizel engem magadban".

Na de akkor jön az Ikon.

Új image, ijesztő külső, mintegy a divatnak való behódolás. Némiképpen tucituci alap ("Már nem akarom tudni, hogy ki csinált ipart a zenéből").
Egy Z+ interjú, ahol Ákos - hogy is fogalmazzak finoman - kissé cinikus.
És a dal szövege! A rajongó, aki esetleg egy Azért vagy itt 2-t várt, most jól megkapja. Kegyetlen énekstílusban így énekel magáról Ákos:

"Örök hajnal vagy,
Más nem érdekel,
Csak olyan jelent hozol,
Amilyet a világ megérdemel".

Majd kicikizi a saját eddigi teljes munkásságát!!!

"Itt bűn és erény
Csak képregény"

Majd a refrén a cinizmus csúcsa: (mintha egy rajongó írná Ákosnak):

"Ikon,
Felragyog újra a napom,
Ikon,
Hinnék benned vakon,
Ikon,
Kegyetlen szép vagy,
Ikon
Ikon"

Tehát hiába vagy kegyetlen(-szép), Ákos, én azért kiszolgáltatom magam - gondolja a fanatikus - azáltal, hogy még mindig hiszek-hinnék benned vakon. És mivel újra itt vagy, és nekem énekelsz, ezért felragyogott újra a napom. És még arra is kérlek, hogy

"Segíts megmaradnom,
Te igazi, tiszta fény!"

Merhogy Te éltetsz engem - fejezi be a gondolatsort a fanatikus.

Szóval nem semmi cinizmus van ebben a dalban. A rajongók sírtak, amikor meghallották ezt a dalt. A hitük eddigi táplálója most nem elég, hogy cserbenhagyja őket, még kis is gyűnyolja őket ezért a hitért.
Fanatikus Ákos-rajongók egyébként így vigadtak sírva az Ikon-maxi megjelenésekor:

"Iszony,
Beégtél megint nagyon,
Iszony,
Hittem benned vakon,
Iszon,
Szopd le Ákos a faszom
Iszony
Iszony."

Nem semmi összetörés lehet amögött, ha egy fanatikus rajongó (aki ha lány, akkor az esetek nagy részében szerelmes is Ákosba), ilyeneket énekeljen...

Na, remélem egy kicsit meg tudtam világítani a dolgokat.
Egyébként az, hogy miért éppen Ikon, azt már nem értem én sem.

patrona Creative Commons License 2000.03.10 0 0 263
Na mi van? Ákos új maxiáig megállt itt az élet? Szomorú. Na majd én feldobom ezt is(Useless DM topicjába is megpróbáltam életet lehellni).
Szóval: Kéne nekem egy fanatikus Ákos fan, aki elmagyarázza, hogy mi a halálról szól az Ikon. Mert én abban semmi értelmes gondolatot nem találok. Rejtett tartalmat meg végképp. Lehet, hogy én vagyako a hülye, de akkor sem értem.
Valaki mondja meg...:-)))
Wallace Creative Commons License 2000.03.09 0 0 262
Szigi:

Kár. És az Elmondatott hogy áll nálad?

Előzmény: szigi101 (259)
disp_ Creative Commons License 2000.03.07 0 0 261
Olvass vissza a D.M.Klub topicban ott van a story :)
Előzmény: totyus (260)
totyus Creative Commons License 2000.03.07 0 0 260
disp
Hát lehet hogy hülye vagyok, de nem értem.
Egyébként én is matávos ( így csupa kicsivel ) vagyok, ha jól emlékszem valaha te is az voltál.
Érdekelne az "elkerülésed" története. Ha nem vagyok túl tolakodó, írd meg lécci.
Előzmény: disp (258)
szigi101 Creative Commons License 2000.03.07 0 0 259
Wallace: Nem vagyok rokona Szigeti Ferencnek.

A Búcsúkoncert nekem is jobban bejön, különösen az első 6 és az utolsó szám.

disp Creative Commons License 2000.03.06 0 0 258
Jajj fijjuk Dagad a Májam de sejtettem hogy így lesz ... :PPPP legszebb öröm a káröröm mert senki sem irígy rá :)))
Előzmény: totyus (256)
Ugyanmár Creative Commons License 2000.03.06 0 0 257
Ez nem igaz. Direkt erre időzítem az esti programomat, indítom a magnót is és akkor beüt a ménykű. Bassza meg! Valahogy meg kellene szerezni a felvételt. Ha rádióban nem alkalmas a lejátszásra, azért még otthonra csak megtenné szerintem. Igazi csemege lett volna az Ákost kedvelőknek. Azért a hollandoktól többet vártam, ez lenne a nyugati profivilág????
totyus Creative Commons License 2000.03.06 0 0 256
CSESSZÉK MEG!

Most mondták be a Petőfi Rádióban, hogy nem adják le a groningeni koncertet az anyag gyenge hangminősége miatt, helyette az IKON BS koncertből adnak le részleteket.
Csak a Groningenben készült riportot adják le ezekben a pillanatokban.
Fú, de pipa vagyok.

Wallace Creative Commons License 2000.03.06 0 0 255
Az én BB toplistám:

1) Jóslat
2) Búcsúkoncert
3) Induljon a banzáj
4) Régi és új
5) Elmondatott
6) A pillanat emlékműve
7) 1984
8) Live
9) A jel

a részleteket majd később.

Egyébként Szigi: nem írtad még meg, rokona vagy-e Szigeti Ferinek.

Előzmény: szigi101 (254)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!