Azt hisze elkövettem egy kis hibát, kíváncsi vagyok, utólag mint "tűzoltás" tudok-e tenni valamit.
Adott volt egy igen egyenlőtlen talaj, amire burkolni szeretnék. A nagyobb gödröket, illetve szintkülönbségeket ( kb 1-5cm) kiöntöttem zsákos betonnal. Ez egy panellakás, folyamatos fűtés van, locsolva lett 4 óránként a beton. Egy nap múlva, leraktuk a zuhanytálcát, ekkor már kis csemperagasztó érte, de csak egy kis részét, utána még egy napot vártunk szintén locsolgatás mellett, és rákerült az önterülő aljzatkiegyenlítő, a nagyobb hibák miatt a Kingston 10-40mm-es változatát választottuk.
Tudom már késő, de szerintem túl gyors volt a dolog, érzésem szerint hagyni kellett volna még száradni a betont. Most, hogy már rajta az aljzatkiegyenlítő tehetek még valamit a beton megóvásának érdekében? Egyébként igen pici 10nm-es helyiségről van szó, és kb. 20fok körüli állandó hőmérséklet van, se szél, se napsütés nincs. Esetleg locsolgassam az aljzatkiegyenlítőt?
Hogyne lenne. Gondolom régi. Nézd meg a tokot, látni fogod, ha valahol eláll. Egy gyalu sokat segít, aztán a hézagot tömíted. Persze a zár helyét sem árt átszabni, vagy túlságosan mélyen ül a régi tokban, vagy a zár síkjától csúszott-mászott el valamelyik irányba.
A röhej az, hogy egy új ajtó nem is olyan olcsó... a vége úgyis az lesz, hogy majd járólapozáskor kibszom a fenébe, és teszünk be újakat, egy második ltp-ből kifutja ha jól számolom.
Egy ajtó feladja nekem a leckét jócskán, bár lehet rossz helyen keresgélek. Becsukás után vissza nyílik és kezd már idegesíteni. Csináltam azt, hogy pántjait kicsit amennyire lehetett ki ütöttem majd vissza ütöttem hátha segít de végeredmény ugyanaz. Zár elvileg rendesen működik nincsen vele probléma....legalábbis szétszedés nélkül mondva....
Valami miatt nekem 2012 ősze ugrott be az e-naplónál, holott tényleg 2013tól indult.
Az e-napló előtt volt egy 6-8 hónapos időszak, amikor az épitkezés bejelentését az épitésfelügyeletnek postán kellett feladni, akik természetesen szartak az egészbe bele.
A megoldás tehát:
Venni papir alapú enaplót (kurva gyorsan, mert már alig kapni), és abban utólag beleirni az épitkezést. Ehhez is kell legalább femü, de ezt azért könnyebben beszerzed, mint az enaplónál.
Nem tudom mire gondoltál a 24 §-on belül, én a 42§ (4) bekezdésére. Nyilván ehhez az kell, hogy 2013 október 1 előtti legyen az ép.eng, viszont gondolom az építkezés megkezdését akkor is be kell(ett volna) jelenteni. Csak arra akartam célozni, hogy a papír alapú építési napló rugalmasabb bejegyzési lehetőségeket tesz lehetővé. Mindenképpen nagy gebasz ez így, de ha megoldható a villanynapló elkerülése, az már egy nagy könnyebbség.
Bocsánat, hogy belevau, de ha jól olvasom, akkor 2013-ban volt érvényes ép.engedélyük, ami tudtommal 3 évig érvényes, és hosszabbítható. Kérdés, hogy október 1 előtti-e, mert ha igen, akkor talán e-napló nélkül is be lehet befejezni, hacsak nem változott azóta valami. Csak azért bátorkodtam megjegyezni, mert nekünk 2013 szeptember 27-én lett meg az ép.engedélyünk, és nem kellett e-naplóval keseríteni még az életünket. Igaz egy évre rá le is zártuk az akkor még papír alapú ép.naplót. Nyilván femü akkor is kell, kérdés, hogy talál-e olyat, aki az általa építés közben nem látott saját kivitelezésre felelősséget vesz a nyakába.
Ez a kép kicsit használhatóbb mint a többi prospektuskép. Jól sejtettem, a csapon át tölti meg, de a víz mehet közvetlen a tartályba a gumicső levételével, és a csap vízellátását máshogyan kellene megoldani, + a lefolyót a túlfolyóba vezetni amire szagelszívót is lehetne kötni. A hozzáadott csap helyett a szappantartós részre egy karos csap szerelhető, hisz amúgy is folyékony szappan a használatos.
Köszi! Ezt ismerem. Majdnem jó. Ahogy nézem, az öblítővíz a kézmosóból töltődik fel és addig folyik onnan fentről amíg meg nem telik. Ez így nem szerencsés. Jobb lenne ha külön töltődne klasszik módon a tartály és a víz csak addig folyna a csapból amíg kinyitok pld egy sima karos csapot, hisz nem biztos, hogy addig kell onnan csobognia, vagy elég ideig jön. A kézmosós víznek se a tartályba kellene mindent összetenyésztenie hanem a túlfolyón át egyből a wc-be közvetlenül ami teljesen takarítható. Amit még szintén építenék rá az egy szagelszívó csatlakozás vagy eleve egy olyan bekötőcsővel gyártanám aminek van oldalleágazása, és egy kisajtó a tartályon ahol nagyobb szétszedés nélkül lehetne víztisztító tablettát beletenni. A két nyomógomb helye is átgondolandó, és páralecsapódás ellen sincs szigetelve. (persze, pont emiatt tud ilyen kicsi lenni)
Szóval ez nem lenne rossz, de lehetne sokkal jobb is.
Az egyik módja az, hogy most megnyitja az e-naplót, szerez egy vállalkozót+femüt, és elkezdi beirogatni szépen az alapozást, lábazati falat, falazást, mintha most történne.
Van lebukásveszély, de kicsi.
A másik, hogy kér fennmaradási és továbbépitési engedélyt. Ehhez is kelleni fog majd egy műszaki ellenőr igazolás, hogy rendben van a szerkezet, pluszban kap éprendbirságot, és egyebet.
Köszi! Ez jó. A Melina fali az 50centis. Most van 47 centi a falig, így ha ekkora táv maradna akkor összesen kb. 13 centi maradna cakpakk a tartálynak, beépítésnek, csempézésnek, és a hordozókeretnek, mivel 7 centis válaszfal a hátsó fal...
Kb 30eFt az 50 centis Melina, a Saval 55,5 centi és kb 10eFt :))))
Ez nem falra szerelt, hanem lábon álló. Azzal nincs gond, kellően rövid. De a falibudikon az ülőke zsanérlyukai mögött mindnél ott egy (szerintem) értelmetlen plusz kb10 centi és csak aztán a "fal". Ha az a rátoldás nem lenne, beférne. Az alföldié pl 60 centihosszú, ha jól emlékszem. Ehhez még hozzájön 15-20 centi és már pisálni se lehet annyi hely se lenne előtte.
Áh, 10 centi hiányzik. Valami hülye nő tervezhette. Marad a rendes wc. De a linkeltnél még a tartály is sokkal lentebb van, nem olyan magosan mint amit hazánkban is nyomatnak.
50cm szabad térnek kellene a wc előtt lennie, így 60cm marad a wc-re és a tartályra a falig, becsempézéssel. Olyan összeállítást ami megfizethető és ebbe bele is fér nem találtam. (kézmosóval egybeépített meg végképp sehol)
Na ilyen faliwc-t kéne gyártani, de akkora csészével ami a ma kaphatóaknál épeszűbb, azaz az egész használhatóan elférjen a bruttó faltól-falig 110cm hosszú panelwc-ben. (A jelenleg kaphatóak közül mind értelmetlenül hosszú így használhatatlan ott. Minimum 120cm bruttó wc hossz kellene.)
Mi a teendő, ha: egy ismerősöm 2013-ban elkezdett építkezni. A mai napon a főfalak felhúzásáig jutottunk/jutottak el. A jogerős építési engedély meg volt, de eddig mindent mi csináltunk. Műszaki felelős műszaki vezető nincsen, s eddig e-napló sincsen. Mit kellene tenni ez esetben? Hogyan kellene jogtisztává tenni az eddigi munkafolyamatokat, hogy aztán normális mederben folytatódhasson tovább az építkezés? Köszönöm!