Sziasztok! A következőben kérném a segítségeteket:
Tavaly építettem ki az öntöző renderem, amit egy T.I.P HWW 1200/25 típusú házi vízművel szolgálok ki.
Szárazonfután ellen egy LP3-as kapcsolót szereltem fel.
A gondom az, hogy tavaly szezon végén fordult elő, hogy valamiért csökkent a nyomás így a szivattyú bekapcsolt, de nem bírta elérni a kikapcsolási értéket így ment folyamatosan.
Mire észrevettem már teljesen felforrósodott. Az LP3 ugye nem kapcsolt le mert kb 2bar körül volt a nyomás.
Az ilyen esetek védelmére keresnék megoldást, nem szeretném megfőzni a szivattyút.
32mm-s 6 bar KPE csövet fektetek és azt szeretném kérdezni hogyan lehetne a cső megtörése nélkül nagyjából kiegyenesíteni? 50m-s tekercsben van. Előre is köszönöm!
Azt szeretném megkérdezni, hogy egy Pedrolló 4blockm 2/10 mélykút szivattyúmhoz szeretnék olyan nyomáskapcsolót, ami megakadályozza, hogy a szivattyú a nyomáskapcsoló meghibásodása esetén folyamatosan menjen és leégesse a motort. Milyen lenne a megbízható hozzá? Az előző nyomáskapcsolómnál egy Italtecnica PM5-nél úgy jártam, hogy elromlott nem kapcsolta ki a szivattyút, ami így több napon át folyamatosan ment. Állítólag a digitálisnál ilyennem fordulhat elő. Én az EVAC DPC 10-et néztem. Ez jó választás lenne? Válaszotokat előre is köszönöm.
Csapra szerelhető vezérlő egységet keresek 6-8 köröset max 2 köröset találok létezik nagyobban vagy ne is keresgessem? Veteményes kertet szeretnék locsolni, de nem mindig van rá idő ezért gondoltam eme megoldásban. Amúgy ötleteket gondolatokat szívesen fogadok előre is köszi a válaszokat.
Azt szoktam mondani rá, hogy olyan mint a régi Lada, megbízható, de egy kicsit sokat fogyaszt.
Van most egy új termék a piacon, a Rain S050. Ugyan azok a jellemzők, kisebb vízfogyasztás mellett. Kipróbáltam, kellemes csalódás volt, és az ára is jó. ( Nem Kínai!!)
Itt nézd meg: www.aquarex.hu
Az ágvezetékekről: az egy zónán lévő szórófejek csővezetékét úgy kell vezetni, a nyomvonala lehetőség szerint szerteágazó legyen.
A hurok kialakítása, függ a hidraulikai viszonyoktól. ( mekkora nyomás van, mennyi a víz, szeleptől mért távolság. )
És mégegy kérdés. Egy régebbi hozzászólásban láttam, hogy nem egy zárt kör lett készítve a locsolófejeknek. Ezt még nem láttam leírásokban, könyvekben. Ez akkor helyes és így kell szerelni?
Van egy alapvetően kicsi kertem 240 nm és ebből szeretnék egy 13x14 méteres részt füvesíteni és locsolni. A méret miatt, miben gondolkodjam szórófejben, vagy rotátoros fejben? Konkrétan a Hunter termékeit néztem. Ezek a rotátoros fejek már modernebbek? Jobban szabályozható?
Induljunk ki abból ,hogy a szivattyúk óránként 20 indulást viselnek el túlmelegedés nélkül.
Ha csak öntözöl, vagy néha megtöltesz FOLYAMATOS vízelvétellel egy vödröt, és nem atomreaktornyi szivattyúd van, ami nagyot tol, akkor nem kell tartály.
Egyébként szerintem sokkal korszerűbb cucc az EVAK.
Minden tudsz állítani rajta. ( Az áramláskapcsolón nem sokat)
kösz. Ha esetleg majd tönkremegy valamikor, te milyet vennél helyette? Tartályosat vagy egy ugyanilyen áramláskapcsolós tartály nélkülit? Csak kerti locsolásra használom. Van persze, hogy sokszor a kerti csap rövid időre van nyitva (megtöltök egy vödröt vagy lemosok valamit) de inkább az a jellemző, hogy mondjuk 5 perc és fél óra között megy az öntözés. Utánaolvastam valamennyire és erre a használati módra ez is teljesen megfelel, illetve a tartályosnak van olyan problémája, hogy rendszeresen fúni kell és ki is lukad a lufi benne. Érdekelne a véleményed, mert úgy tűnik, hogy kened vágod a témát :)