Kilátás Zidani Mostban kelet felé. Jobbra Dobova-Zágráb felé mennek a sínek, míg balra Maribor-Graz felé. Ha hátrafordulunk, akkor pedig irány Ljubljana és az Adria. A 3 vágányos állomást látva nehéz elképzelni, hogy ez itt előttünk bizony két jeéentős európai vasúti fővonal kereszteződése, el lehet képzenlni, hogy mekkora lehetett itt a forgalom a jugoszláv időkben...
Akkor megint 1 élménybeszámoló. Szerdán reggel mentem kifele a Goldonival, Fehérvár után az olasz részben 25+1 a keszthelyi részben 31+2 utas (2.o., 1.o.) Gyékényesnél kilépőben 24+1 utas, erre mondaná egy marketinges, hogy áltagon felüli kihasználtságú volt a vonat. A a határőrök már Kanizsa után jöttek.
Goldoniuval Zidani Mostig, aztán átszállás és egy Desiros személlyel Celjéig. Ma ugyanez visszafelé, csak volt egy kis időm Zidani Mostban fotózni...
Mint ahogy írtátok a szlovéneknek is vannak villanydezsőik... Ez épp egy Dobova-Ljubljana személyvonat...
bocsánat a késői reagálásért, csak mostanra gyógyult meg a gépem..
"Arra nem is gondoltál, hogy az SNCF is vehetett ilyen vonatokat? Szerintem nem az Eurostarok közlekednek TGV fordában, mert szemmel látható, hogy még a felíratozásuk sem egyforma. Nem tudom elképzelni, hogy cserélgetik a felíratokat. Sőt láttam és fotóztam ilyen vonatot Angliában a GNER tulajdonában."
Arra nem is gondoltam. Ilyen vonatokat csak az EuroStar részére gyártottak. Ami megerősített ebben, az az, hogy a beidézett képemet a railfan-on egy "ex-eurostar" link alatt találtam meg. Tehát ez a vonat is EuroStar volt egyszer. És bizony, még a feliratokat is lecserélték rajta, a szokásokkal ellentétben. Traficc mayarázata elég helytállónak tűnik, hogy eladtak ide-oda ilyen szerelvényeket, kihasználatlanság miatt.
Jómagam még nem utaztam át a Csalagúton, de szeretném nagyon kipróbálni, talán majd a nyáron. Így minősíteni sem tudom, szerintem ( innen távolról legalábbis ) fantasztikus építmény....
Nem lehet hogy az olyan videókat mint pl a V43-as üzembehelyezése és hibakeresése azért nem adnak ki mert félnek attól hogy valaki tanul belőle és elköt egy szilit?
Ha azok alapján meg tudja csinálni - főként a hibaelhárítást - akkor megérdemli, hogy menjen vele, lesz annyira képzett, hogy még bajt sem csinál...
Még egy dolog. Nem lehet hogy az olyan videókat mint pl a V43-as üzembehelyezése és hibakeresése azért nem adnak ki mert félnek attól hogy valaki tanul belőle és elköt egy szilit? Ha ment a trolival akkor ezzel is.
Te ezen csodálkozol? Ami jó és eladható az ebben az országban tönkre megy, nem jelenik meg, vagy ha mégis akkor csak kevés és 1-2 éven belül nem lehet hozzá jutni. Van egy kis piros angol nyelvű könyv amit itthon adtak ki, témája az összes magyar vontató jármű+vezérlő kocsik. Itthon szerintem már nem lehet kapni külföldön sem találkoztam vele mert nem tudtam hol kell keresni, a címe: Hungarian Motive Power. Mára az iskolai könyvtárból is kilopták:-(( Szerencsére meg van lefénymásolva.
Urak felsővezeték nélküli vágányra behaladó leeresztett áramszedős mozdonyos képetek van-e? Pl. Cell, rendezőben vagy bárhol ahol ilyen lehetséges. Aztán kelene kép vezetékszakadásról, ha van valakinek. Erős szél fútta vezetékről ha van valakinek.
De igen, ha nem lenne róla így egy illegális másolatod. Az az inkorrekt az ügyben.
Csak abba gondolj bele, hogy te készítesz egy ilyen anyagot és a forgalom után van a pénzed. Erre jön valaki, ugyan megveszi, de lemásolja és továbbadja, tehát mintha meg sem vette volna de mégis a te anyagodat élvezi, azaz bevételkiesést okoz neked. Pont ugyanaz mintha más által megvett cuccot másoltál volna le. Mit lehet ezen nem érteni...?
A Maros várhatóan kilép a medréből - közölte vasárnap Horváth Tibor, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.
A makói polgármester kérésére az igazgatóság munkatársai Makó, Apátfalva, Kiszombor és Ferencszállás lakosságát tájékoztatták az árvízveszélyről.
Az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főigazgatóság szombat este harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Fekete-Körös 36 kilométeres szakszán.
A Hernád 62 kilométeres szakaszán vasárnap délelőtt rendelték el a másodfokú készültséget, mivel hidasnémetinél 270 centiméteres, áradó vízállást mértek.
855 nagyon megvolt pakolva, 4 HZ kocsi es vagy 6-8 MAV, HZ kocsikba sok volt a kulfoldi (keletibe le is segitettem egy Horvat turista csomagjat) sok volt a helyjegyes is!
Visszafele allo szerelveny bent volt a csarnokban 1 HZ kocsi es a tobbi bekescsabai MAV-os.