Keresés

Részletes keresés

SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2011.08.02 0 0 13109

Szia! Szerintem jobb vágásra az óriás kosorrú, mert az egy rövid hengeres nyúl és 4 hónaposan már ideális vágásra, míg a német és magyar óriás hosszú és csontosabb nagyobbak a csontjai is 4 hónapos korára megnyúlik és csontosabb lesz. Attól még a német viszi a pálmát árban és sokan hódolnak méretének. A nemes nyúltartásnak nem a vágás  a lényege, hanem a fajták nemesen való tovább tartása és standard szerint szelektácio, amivel kizárod a gyengébb utódokat és itt nem csak sujrol van szó, hanem sokan el sem tudják képzelni mennyi mindenről, van szó egy birálaton. vágásra inkább keresztezet, nyulak jók pl: óriás Kosorrú+pannon fehér. vagy ha nemesítet, nyulakat tartunk a gyengébb minőséget illik levágni nem pedig jó áron eladni egy nem hozzá értőnek, mert ha elviszi az ő szép és drága nyulát kiállítani, akkor lehet, hogy egy életre elmegy a kedve a dologtól. Olyan a hiba hogy a biro felhívja a figyelmet, hogy ezt még a tenyésztő is tudta vagy tudnia kellet volna akkor a tenyésztő maga allat vágja a fát. és így leírja magát, hogy nem ért hozzá, mert lehet, ő sem jár kiállítani és sokk mindent ott tanulhatunk.

Előzmény: juhosttt (13065)
SÁRVÁRI ATTILA Creative Commons License 2011.08.02 0 0 13108

Ez igaz! És a szívet is zsírositja és így rövidebb lesz a tenyészállatok élete. nem a hús lesz zsíros, hanem a belsö szervek körül, ami az állat egésségének nem tesz jot.vágásnál sem igazán mivel attól nem lesz több a súja mert illik leszedni eladásra.

Előzmény: carlin (13048)
mis99 Creative Commons License 2011.08.01 0 0 13107

Köszöntök mindenkit.Szlovákul a bak = samec(szamec) a nöstény pedig samica (szamica)

Előzmény: Óriás tenyészt (13104)
vanna7 Creative Commons License 2011.08.01 0 0 13106

Helló!

Eladó Bécsi kék Nőstény nyúlat keresek Borsodban.

E-mail: vanna7@freemail.hu

förike Creative Commons License 2011.08.01 0 0 13105

Szia!

Egy kicsit fura: Bak-dolár, Nőstény-žena

Ha a bolyának írsz akkor annak írhatsz Magyarul is mert  én úgy szoktam velük beszélni!

Ma mondtam le az utat hozzájuk, amilyen híreket hallok róluk!

Előzmény: Óriás tenyészt (13104)
Óriás tenyészt Creative Commons License 2011.08.01 0 0 13104

Helló!

Tudom, hogy nagyon fura kérdés, de nem tudjátok, hogy van Szlovákul a nőstény és a bak?

És az Isabella-kabátrajzos baknak a hashajtó nagyon jól megpuhította a hasát, de lehet már későn.... :(

Mert szegényke mozdulni alig bír és a vizet se nyelte le a mit a szájába fecskendeztem... :(

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.01 0 0 13103

Szia Betti!:))) Mizújs? Jól vannak a nyuszik? Várlak majd a kis kékért világosban:))

Előzmény: sumákvirág (13091)
förike Creative Commons License 2011.08.01 0 0 13102

Szia!

Igen, újra kezdem!

Előzmény: Óriás tenyészt (13101)
Óriás tenyészt Creative Commons License 2011.08.01 0 0 13101

Helló!

Na, mégsem hagytad abba a Magyar Óriás nyulakat??

Előzmény: förike (13100)
förike Creative Commons License 2011.08.01 0 0 13100

Kuriózum: Magyar óriás vasderes!

Egyszer láttam élőbe vasderes nyulat, azonnal beleszerettem!

10-20 anyát tervezek és 2-3 bakot és ELIT minősítést szeretnék az állományomnak! Ez még hosszú idő, de járható utat teszek meg addig!

förike Creative Commons License 2011.08.01 0 0 13099

Legjobb vadas Magyar óriás nőstény 0,1

tappancs3 Creative Commons License 2011.08.01 0 0 13098

Pillanatnyilag csak egyesével vannak kiengedve, esetleg páronként :)

Az egyik nőstény (aki a legtöbbet van kint) nagyon birtokába vette a területet, mindenkit elüldöz (beleértve a macskákat is). Ő régebben szabadon kószálhatott a kertben, reggelinél mindig megjelent :) De nekem virágaim meg tavam van, azt nem szándékozom mind a nyulaknak adni.

A vörösök nagyon rondán tudnak kinézni egy kiadós ásás után, de azért néha rájukfér egy kis mozgás.

Csak ideszokott nyulat engedek így ki, amelyik elémjön, ha meglát. Azért előfordult már, hogy az egész család nyulat üldözött :) A törpék és a növendékek alul-fölül rácsos kifutóban vannak kint, amit mindig máshova rakok.

Előzmény: juhosttt (13097)
juhosttt Creative Commons License 2011.08.01 0 0 13097

Én még csak tesztelem a szabadtartást, és csak egy szuka van kiengedve, az az udvaron, kertbe mászkál, ahol akar. A bakk ketrecben van, csak pároztatáskor fogom be a szukát.

Én nem engednék ki egyszerre egy egész sereg nyulat, addig biztos nem, míg ki nem alakul, hogy kutya, görény patkány stb ne vigye el őket. Szerintem te se egyből nagyba kezd el, hanem csak apránként. Én pl az színes nyulakat ki se engedem, gondolok itt a kék, vörös, fehér színezetre. Főként vadas, és hollandtarka.

Amúgy te hogy képzelted a szabadtartást? Csinálsz egy voilert vagy valami elkerített részt és ott tartani, vagy útnakengeded? Szerintem azért ha hoznál idegent, ne egyből a szabadba tedd, előbb szokatsd oda, mert akkor elindul a nagyvilágba és lehet sose jön vissza.

Előzmény: tappancs3 (13096)
tappancs3 Creative Commons License 2011.08.01 0 0 13096

Szabadtartással kapcsolatos kérdéseim lennének Hozzátok:

1. Mekkora helyen, hány állatot tartotok?

2. A születésszabályozást hogy oldjátok meg? Bak nincs köztük? Vagy akkor csinálják, ha kedvük van :)

3. Mi az akadálya, hogy vérrokonok is párosodjanak?

4. Hatalmi harcok nincsenek?

5. Csak együtt nevelt nyulak férnek meg egymás mellett, vagy később is be lehet rakni újat közéjük?

Előre is köszönöm.

juhosttt Creative Commons License 2011.08.01 0 0 13095

Lehet akkor nekem ezért nem döglött meg a nem ketrecben lévő nyulak, mert annak van szabad mozgása. Főleg ha meglát vagy megilyed, akkor szalad is előlem.

Előzmény: Óriás tenyészt (13092)
juhosttt Creative Commons License 2011.08.01 0 0 13094

Ne az ananász ízü mesterségesen előállított ivólét kell adni neki, hanem rendes nem konzerves ananász gyümölcsöt. Az tisztítja a bélbolyhokat, segíti az emésztést.

Előzmény: Chezulu (13090)
Óriás tenyészt Creative Commons License 2011.08.01 0 0 13093

Szia!

Köszi a tippet neked is, ha nem javul az állapotuk kipróbálom az ananászlét is!

Előzmény: Chezulu (13090)
Óriás tenyészt Creative Commons License 2011.08.01 0 0 13092

Szia Lív!

Sajnos a Vanya Mihálytól származó Isabella-kabátos és Thüringiai-kabátos bakkal jártam így... :(

Én is gondolkoztam már a dokin, de szerintem nem mondana semmi újat!

Ma reggel is maszíroztam a hasát a nyuszkóknak, a Thüringiai-kabátos csak úgy tömi magába a lucernát, de a másik sajnos nem :(

Ha nem más behozom a házba a nyuszit és idebent fogom kergetni..., ha bekakil hát istenem, fel lehet azt törölni!

A lényeg, hogy meg gyógyuljon a pici baksi!!!!!!

Sumákvirág!

Na örülök, hogy van egy oylam ember akivel ennyire egy "hullámhosszon" jár az agyunk :)

Sajna mostanra nálunk is elborult egy kicsit, de azért ki-ki süt a nap :)

Majd írok, hogy, hogyan alakulnaka  nyuszkók!

Aztán meg Mazsinak a kölykei... (9 naposak) azt hittem az összes Thüringiai lett... hát mégsem:D 1 naposan néztem meg őket és most ahogy néztem őket valamelyik nap kiderült, hogy 3 Thüringiai van az alomban és 4 Sárga vadasnak induló picur :) Majd rakok fel róluk képet!

Előzmény: Törölt nick (13088)
sumákvirág Creative Commons License 2011.08.01 0 0 13091

Szia Lív!

Előzmény: Törölt nick (13088)
Chezulu Creative Commons License 2011.08.01 0 0 13090

Szia. Olvasgatom éppa nyúlbetegségeket és találtam egy olyat, hogy szőrlabdák az emésztőrendszerben. Ezt a nyúl tisztálkodás közben szedi magába és eldugítja a beleket. Ananászlét javasolnak rá, de itt a link: http://www.freeweb.hu/nyuszitartasiabc/oldal/nyulbetegsegek.htm

Előzmény: Óriás tenyészt (13087)
sumákvirág Creative Commons License 2011.08.01 0 0 13089

Szia!

Nálunk borús,szeles, van vagy 17fok...

Tényleg igazad van, hogy ugyanarra gondolunk!

Igazából már leírni sem mertem, de én is adtam ilyen esetben ricinusolajat(hashajtás célából) a nyúlnak, egy 1967-es szakkönyben is szerepel. A régiek sem voltak hülyék.... Amúgy bevált, az a nyúl megmaradt. Ha nincs más lehetőség, próbáld meg!

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.01 0 0 13088

Szia!

Nagyon sajnálom a nyusszokat. Melyikekkel jártál így?

Attól tartok kicsit késő van már annál a nyúlnál amelyik nem eszik. Bélmozgást stimuláló dolgokra van szükség. Ahogy sumákvirág is írta.. jót tenne, ha jól megkergetnéd a kertben, a mozgás nagyon jó tesz. Nem vagyok gyógyszerpárti, de ha fontos tenyészállatról van szó, akkor természetesen az ember mindent elkövet.. kéne szólni a dokinak és itt egy hasznos link:

http://www.medirabbit.com/HU/Digestive/medic/Motility_diarrhea_hu.htm

Alapvetően viszont az okot kellene megtalálni!

Én ezt a sok felfúvódós bajt a coli baci számlájára írnám és a mélyalmos tartás melegben és párás időben ennek melegágya lehet, akármilyen tisztán is tartjátok őket. Amelyik szabadban van érdekes módon nemigazán szenved ilyen bajban. Nekem ez a véleményem, aztán persze kitudja.. egy székletvizsgálat mondaná meg ennek a valós okát.

Remélem rendbejönnek a nyuszik és megáll a baj mindenkinél!

Óriás tenyészt Creative Commons License 2011.08.01 0 0 13087

Szia!

Hát nekünk nagyon egyformán jár az agyunk :)

Az almaecetet 2-3 hete itatom velük és mégis itt a betegség!

Maszírozni is maszírozom  a hasukat. Az egyik baksi jobban van... de a másik enni se eszik... :(

125*135*65 ketrecbe vannak ebbe tudnának szaladgálni ha lenne "életkedvük"

Adom nekik a zöldet is ma reggeltől, de amelyik nem eszik annak csak a vizet tudom a szájába fecskendezni a kaját nem :(

Gondolkoztam rajta, hogy esetleg egy kis hashajtós víz nems egítene e rajta???? Már minden megfordúlt a fejembe...

Szegény szinte nem is mozog már a hasa meg lassan mint a kő oylan kemény lesz... :(

Reméljük a legjobbakat és hátha felépülnek. Egy idős bácsi mindíg azt mondja, "Ha az állat érzi, hogy szeretik az is sokat jelent a gyógyulásban neki."

További szép napot! (nálunk már 7 ágra süt a nap!)

Előzmény: sumákvirág (13085)
nddori Creative Commons License 2011.08.01 0 0 13086

Sziasztok!

Óriás kosorrú nyuszik eladók többféle színben (kék, isabella, fekete, fekete kabátrajzos, thüringiai kabátrajzos, vadas), idegen vérvonalakból. Elsősorban bakok, 2-3-4 hónaposak.

Továbbá gazdit keres egy 1 éves oroszlánfejű törpe kosorrú vadas nőstény nyuszi. Nagyon szelíd, egészséges.

A nyuszik oltva vannak mixomatózis és RHD ellen.

Monori börzén is átvehetőek előzetes egyeztetéssel augusztus 14-én.

Érdeklődni: 30/466-3177 vagy nddori@vipmail.hu

Bővebben: www.hazinyulak.mlap.hu

sumákvirág Creative Commons License 2011.08.01 0 0 13085

Nem tanács, nem észosztás, csak egy vélemény:

Összemosódik a fosás és a felfúvódás ténye a köztudatban, mert sokszor együtt jeletkezik, és mindegyik emésztőszervi rendellenességre utal. De: ha csak a felfúvódás van jelen, ott direkt az lenne a cél, hogy kiürüljön a nyúlból a béltartalom, a takarmány, és az erjedéséből keletkezett gázok.

Ha még eszik bármit is a nyúl, jó lehet a direkt "fosatós" gyümölcs és zöld, mert a száraz csak tovább dugít...

Ajánlanám még a hasuk masszírozását, (nem fáj nekik, nem szoktak tiltakozni)és ha hajlandó mozogni, futtatást minél nagyobb területen. Merthogy a bélmozgás megindítására kellene törekedni ilyenkor....

És ott az almaecetes víz.Főleg megelőzésre.

Lehet tiltakozni, ellenkezni, de azért érdemes elgondolkodni...

juhosttt Creative Commons License 2011.08.01 0 0 13084

Nekem is volt már ilyen, igaz én ekkor levágtam már mikor észrevettem a problémát. A gyomrába bele volt dagadva a takarmány, szó szerint annyira tele zabálta magát, hogy az emésztőrendszere nem bírta feldolgozni.

Én most a körömvirágtea kúrát fogom kipróbálni. (neten tessenek rákeresni, gyógynövény) A csirkéinket volt, hogy a halálból hozta vissza, nagyon jó a gyomornak, főleg a virágszírmok, de a levelei is.

Előzmény: Óriás tenyészt (13081)
Ádám98 Creative Commons License 2011.07.31 0 0 13083

Eladó 18db 7 hetes nyúl.Vegyes szín és ivar.(keverékek)
Ár:600ft/db
Összes egybe 10000.ft
Csere érdekel(Takarmány).
Érd.Soós Ádám
+36308351821
Vagy soosadam98@freemail.hu
Csongrád megye-Szentes

capricorn18 Creative Commons License 2011.07.31 0 0 13082

Sziasztok

Tanácsra lenne szükségem.

Mivel felszámolás alá kerültek német lepketarkáim pár ok miatt, átalakítás előtt állnak ketreceik.

Ki milyen rácsot ajánlana aljnak illetve hol lehet leghamarabb beszerezni azt?

Előre is köszönöm a választ

Óriás tenyészt Creative Commons License 2011.07.31 0 0 13081

Fosni éppenséggel nem fosnak...

A hasuk lassan kő kemény és egyre jobban aggódok :S

Megpróbálom a zöldet is, már megyek is szedek egy kis lucernát, hogy reggelre fonyadjon meg egy kicsit!

Előzmény: Chezulu (13080)
Chezulu Creative Commons License 2011.07.31 0 0 13080

Hali! Fosnak is? Nekem ugyan ez volt mint már számtalanszor leírtam. A gyógyszere kár volt költenem. Nekem ha hiszed ha nem a zöld etetése hozta helyre őket. Egyre jobban vannak, bár most egy hétig nem látom őket. Szerintem a sok száraztakarmány is lehet káros. Nekem bele volt dagadva a 3 elhullott anyámba a táp. Felvágtam és érezni lehetett a táp illatát. Reggel árpát és tápot adok (3:1)+ zöldet és vizet. Délben szénát kapnak és vízcsere, szoptatós anya és süldők széna+zöld. Este árpa, táp és zöld, vagy zöldség és vízcsere. Régebben is így etettem most visszatértem ehhez és semmi bajuk.

Előzmény: Óriás tenyészt (13076)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!