Olvass vissza itt, a PMR és a "rádiózás mással" topikban. Sokat beszéltünk róla, kiveséztük. Még a wiki is elég sok infót tartalmaz. Meg a mi általunk használt progik (sdrsharp és hdsdr) oldalain.
Sok mindenben nagyon jó az sdrsharp. De az AM vétel AGC-je nulla! Már 4-500 uV-nál fullad. A másik sokkal procidő rablóbb, de ez abszolut korrekt, majd' 1 V-ig jó!
Már régóta olvasgattam ezeket az SDR hozzászólásokat. Nyilván nem nyújtanak olyan érzékenységet és szelektivitást, mint egy speciálisan az adott sávra hangolt rádió.
Jó lenne olvasni (esetleg egy mérésekkel tarkított) beszámolót ezeknek a kis kütyüknek a lelki világáról.
Ugyanazokkal a beállításokkal SDR sharp-pal sokkal szebben lehet venni az állomásokat, mint HDSDR-ben. Ez a digital noise reduction plugin-nek köszönhető szerintem. HDSDR-hez van hasonló plugin? A Noise reduction plugin-ja elég gyenge az SDR Sharp-os pluginhoz képest..
Néhány alkáli elembe sztem a töltés megakadályozására valami bombát építenek mert a töltési kisérlet közben néha majd a fejemet vitte le olyant szólt... :-)
Ezek az újkori 1,5 körüli tölthetős alkálik is pont ilyen töltővel operálnak. Próbáltam sima DC áramgenerátoros töltővel, de simán kifolyt a trutyi belőlük még jóval a telítődés elött.
Mert e technológiában benne van párszori korlátozott újraélesztés.
Emlékszem, gyerekkoromban a szomszédunk (EMG-s volt, HA5BA édesapja) aszimmetrikus, eltolt nullpontú váltófesszel tudta egészen jól újraéleszteni a szén-cink elemeket...
Oszt mit akarsz evvel mondani? A kis önkisülésű ugyanúgy 1,2 V-os, mint a "hagyományos". Tökéletesen azonos töltőkkel, karakterisztikákkal.
A 1,5 vagy még újabban 1,6 V-os tölthető ELEMEK egész más világ. Azok fizikájukban is sokkal közelebb állnak az alkáli szárazelemekhez, mint a lúgos aksikhoz. Ne keverd Gizikét a gőzekével.
Egyébként rossz nyelvek szerint pl. alkáli ELEMEK gyártásában külön feladat volt olyan összetételt kitalálni, ami lehetőleg megakadályozza az újratölthetőséget. Mert e technológiában benne van párszori korlátozott újraélesztés.
kérdező: - van-e róla valahol ékes szóló magyar nyelven egy kis tudásbázis? (itt szerintem leírásra doksira gondolt)
reakciód: - küldtem egy programot
Ez egy olyan tipusú viselkedés amit azok alkalmaznak akik meg akarnak valakit fertőzni vírussal, kémprogrammal...
A helyes az lett volna ha megadod a linket egy leíráshoz, vagy txt/rtf/pdf filet küldesz neki.
De így megtehetted hogy a kérdező gépére bejuttas egy billentyűfigyelő progit, az elterelő programba ágyazva, mostantól látod a bankügyeit, magánbeszélgetéseit, levelezését, szekszuális szokásait, bármit...
Szó szerint. De pont evvel jelzik a "gyárilag feltöltve" árult aksikat. Szakmai nevükön kis önkisülésű cellákat. A márkanevek sokfélék, de ez mindegyiken rajta van.