Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

DonGabor Creative Commons License 2000.02.29 0 0 119
csite rám is számíthattok... én tuti ott leszek meg minden!
szombat 10.30 Auchan parkoló....
hejj de még mennyire!

Üdv

Előzmény: csite (118)
csite Creative Commons License 2000.02.29 0 0 118
A talit mindenképpen tartsuk meg!!! Aki nem jön, az nem lesz ott! :-)
Az topicban résztvevők közül ki az akire számíthatunk?
a Lista eddig:

Belph + ?fő
Csite + 2fő
.
.
.

R5TR Creative Commons License 2000.02.29 0 0 117
Üdv a R5 oldalakra látogatóknak.

avantage:
A hűtővízfolyás helyét egyenlőre nem látom, de ablakpárásodást a fűtés bekapcsolásakor én nem tapasztaltam.
Viszont:
Renault&Peugeot használt és új alkatrészek:
Bp. XVIII. Királyhágó u. 10
Tel/Fax:290-2734, 291-6511, 290-1485
Bontó:
Az M3-felé vezető felüljárót elhagyva tovább az M3 felé haladva az út bal oldalán ("állt egy lány Földvár felé félúton..."- a nóta kedvéért) kb Újpalota magasságában v.milyen benzinkút környékén ki van írva: Renault bontott és új alkatrészek. Bocs hogy ilyen kaotikus a leírás de még csak buszból láttam, jövő hétr pontosabban megfigyelem.

Üdv minden-KI-nek: Tóni

belphnaque Creative Commons License 2000.02.29 0 0 116
csite:Az profi volna telerakni a csomagtartót benzinnel, biztos hosszabban elmenne egy tankolással. Hát ha még a tetőcsomagtartót is használnám... (Szerencsére nem ez a baj, asszem, inkább DS trafált bele, bár furcsálom, hogy ilyen megtörténhet.
Egyébként ilyen alapjáratos mókám már nekem is volt a kispolszkival, (most roppant nőies leszek:) valami kis kütyüt kellet magasabbra tolni egy olyan fekete csövön. Azért majd megnézem a szervízkönyvben, hogy hívták. A csere fillérekbe került, egyébként tipushiba volt.
Hallottátok, hogy szép idő lesz a hétvégén? De azért még reménykedjünk, hátha csak hazudtak a meteorológiánál, és csak nálunk nem fog esni a hó. Én azért elmegyek a talira, és ha reménytelen, a sok fanatikusnak új időpontot írunk ki. Szerintetek befizessem az 1500 HUF illetéket a terület engedélyeztetésre?
Ja, mióta megvettük, szorul a jobb első fékem. Kicsit. 3x kértem már a szervízben, hogy gyógyítsák meg. Még mindíg szorul. Volt már valakinek ilyen? A másik, hogy lengéscsillapító csere után is koppan az egyenetlenségeknél a jobb hátsó. Szilentblokk repedezett. Ó nagy mágusok tanácsa. Mi tévő legyek. Ez lehet a gond?
Belph.
avantage Creative Commons License 2000.02.28 0 0 115
Double Stroke,
Merre van az a budaörsi bontó? Végigjártam a Petőfit és a párhuzamos utcákat is, de nem találtam ilyet. Milyen ház? Milyen táblája van? Az általad írt "főutról" jobbra (észak), vagy balra(dél) kell kanyarodni? esetleg cégnév? köszi.
Előzmény: Double Stroke (52)
avantage Creative Commons License 2000.02.28 0 0 114
R5TR,
Az enyémből is folyik, úgy nézem, a fűtőradiátor ereszt. (ha bekapcsolom a fűtést, bepárásodnak az üvegek) A multkor légtelenítés után majd 3litert tudtunk utántölteni.
Te egyébként látod, hová folyik el a víz?
Rajzom persze nekem sincs.
Előzmény: R5TR (108)
DonLee Creative Commons License 2000.02.28 0 0 113
Csite: az alacsony fordulatnál nincs benne ero problémáját a megszakítónál kell keresni, tisztítás, hézag állítás (0,4mm) nekem segített, de a rosszul beállított gyújtás is okozhatja.

Üdv.

R5TR Creative Commons License 2000.02.28 0 0 112
Double Stroke: Köszönet a javaslatokért,hétvégén alaposan szemügyre veszem.
Még egy kérdés: Ezt a jelenséget a legutóbbi utazáskor tapasztaltam,ami jelentős kb:10-12 liter feletti fogyasztással járt (igaz 4-en utaztun és full csomagok)a megszokott 6-7 liter helyett.
A hűtővíz folyás és az eddigiekhez képest jelentős benzin fogyasztás összefügghet?
tapasztalt már valaki hason-lót?
Üdv: Tóni
Előzmény: Double Stroke (110)
csite Creative Commons License 2000.02.28 0 0 111
A mi kis játgányunkat mindjárt viszi a nőm a doktorhoz(szerelő), úgy viselkedik mintha nem kapna üzemanyagot, nagyon rángat néha(főleg kis fordulatszámon), alapjárat is elszállt.
A légszűrőnkből pedig folyik az olaj, hogy miért ???
Tapasztalt már valaki ilyet?
Double Stroke Creative Commons License 2000.02.28 0 0 110
Sziasztok,

Tóni:Habár rajzom nincs a hűtőrendszerről, de nekem egy előző (nem R5)autómnál is ez volt a gond. Első körben célszerű megnézni a hűtő tartály kupakját, hogy jól zár-é benne a gumi tömítés.
Eztán a vízcsövek állapotellenőrzése kell hogy következzen. Nem tudom hogy mennyire vannak elöregedve, általában a repedések szemmel észrevehetőek - ha ez van csere. Ezután jön a horror, amit kintről nem lehet látni, sajna velem is előfordult: gátrepedés a blokkban, víz került az égéstérbe. Ez egy elég húzós motorgenerált váltott ki. Ilyenkor nem célszerű használni a gépet, és a kipufogógáz kékes színt vesz magára.

Belph:A benzinkutas cégeket nem kell félteni, sokszor elfelejtik (?) normálisan bekalibrálni az átfolyt mennyiséget mérő műszert, természetesen a mi kárunkra. Én már tankoltam 6,5 litert egy 5 literes kannába.

Üdv:DS

csite Creative Commons License 2000.02.28 0 0 109
Üdv, Mindenkinek!

R5TR: sajna nekem nincs ilyen :-(

Belph: biztos, hogy nem a csomagtartót töltötted meg? ha erős benzinszag van, akkor tuti hogy ez történt, ha nem akkor ...

:-))

R5TR Creative Commons License 2000.02.28 0 0 108
Hali minden R5-nek !

Az Istenadta R5-ömben alantasan fogyik a hűtővíz.
Ha valaki használható rajzokkal tudna segíteni
a hűtővíz rendszerről, azt nagyon megköszönném.

Üdvözlettel Tóni

"Hogyan is érthetné meg egymást nő és a férfi,
hisz mást akar mind a kettő:
A nő a férfit, a férfi a nőt..."

belphnaque Creative Commons License 2000.02.26 0 0 107
Na sziasztok. Nem hiszem, hogy feltetlen csak a talin erdemes ragodni, mert igy besul egy ido utan a topic. Viszont van egy kerdesem. Meg tudja valaki mopndani, hogy hogyan tankolhattam a kutnal 46 litert a 43-as tankba?
Belph
csite Creative Commons License 2000.02.24 0 0 106
Eddig a Renault Hungária nem igazán jelzett! :-((
R5TR Creative Commons License 2000.02.24 0 0 105
Üdv Nagy R5 rajongók !

Kicsit eltüntem az éterbe,
de jelentem sutyiba én is szórom a
meghívókat. Látom egyre jobban
körvonalazódik a tali.Kicsi szívemet mindez örömmel tölti el.
A rendezvényen én is részt szeretnék venni,
(a bográcsosból is)

Asztala Vissza !

belphnaque Creative Commons License 2000.02.23 0 0 104
csite:Tudom amit tudok.
DonGabor:Koszi, hogy atjottel szorolapert. A matrica polo es egyebek is kozkinccse tehetok.
Hello mindazoknak, akik nevtelenul a hatterbol pislognak, es szinpatizalnak velunk. Legyetek olyan jok, es ha nincs is kedvetek irni, a nevetekkel jelezzetek, hogy talan ott lesztek a talin. Lehet szavazni is.
Ma azert felcsorogtem a patyi onkormanyzatot, es megkertem az engedelyt a terulet hasznalatara. A rendorseghez tudni kellene, hogy hanyan leszunk, de azert a saccolt autoszammal nekik is irok egy szerelmeset.
csite:Azert nagyon szamitok ra, hogy, kozlod, ha sikerrel jarnal reklamanyag temaban a Renaultnal.
Ki hogy halad a szorolappal, nekem azert jol lelassult azutan, hogy a normal, hetkoznapi eletterem teritodott. Ma is max 5-ot raktam ki. Azert egy jotanacs: ha valaki jar bevasarlokozpont parkoloban (pl.:Auchan), vigyen sok-sok szorolapot, annyi az R5, hogy minden keszletunk elfogyott.
Na hello Belph.
csite Creative Commons License 2000.02.23 0 0 103
DonGabor: szerintem publikálhatod itt az infóid

Belph: jól kidekoráltad az autónkat! ezek szerint tudod melyik a miénk, vagy csak véletlen volt ?

Előzmény: DonGabor (102)
DonGabor Creative Commons License 2000.02.22 0 0 102
Hello mindenki!

Ugy gondolom, hogy mivel tenyleg az ismeretlenbol jovunk, a legegyszerubb az lenne, ha ott helyben mondana meg mindenki, hogy pl. egy paprikaskrumpliba beszallna-e...
A szabadidos tevekenysegek lehetosegeirol meg Belph-et kerdezem... vagy menjek inkabb at holnap a poli hazba? Esetleg munka kozben ne zavarjalak?

Matricat-polot-ilyesmit lehet csinaltatni, van rola info meg minden, akit erdekel az irjon.

csite Creative Commons License 2000.02.22 0 0 101
A kajáról:
Szerintem, mivel a résztvevőkről(rajtunk kívül) kevés információt tudunk pl. hányan jönnek(nem mindenki fér a nethez), nem tudunk semmit előre kalkulálni. A jelenléti ív, így nem biztos hogy a valós adatokat tükrözné! A találkozó helyszínén felmérhetőek az adatok, úgymint létszám(aki enne a főzött kajából), és itt kihidethető a várható összeg is(belekalkulálva a beleölt munkát+edényamortizáció+tűzrakás+szervezési díj), a beszerzést lebonyolíthatjuk a helyszínen, így nem lesz fölös kiadás.
Az ételnek megfelelne valami kis olcsóság pl. paprikáskrumpli(sokan szeretik!), kolbásszal szalonnával, az evőeszközkészlet is beszerezhető helyben, szemeteszsákot ne felejtsünk venni!!! A motorháztetőröl fogyasztható az étel(melegen tartja), az igényesebbek pedig hoznak magukkal ülőalkalmatosságot.

Más!

Írtam a Renault Hungáriának, hátha adnak 1-2 zászlócskát nekünk, amit lobogtathatunk.

Double Stroke Creative Commons License 2000.02.22 0 0 100
Sziasztok R5 mániások !

Belph: A financiális kérdéseket szerintem is jó ötlet előre tisztázni. Korrekt lenne, ha a közös kaját(mit vegyünk, stb)előre megbeszélnénk. Gondolom ha megegyezünk egy normális árfekvésű kajában, amit esetleg meg is tudunk csinálni+némi üdítő/résztvevvők száma akkor talán ki lehet bírni. Persze a bészínt és Martell konyakot fogyasztók, vagy spéci igényekkel rendelkező szaktársaknak talán külön kellene intézni az ügyeket.

A tali előtt pár nappal jó lenne csinálni egy jelenléti ívet, felbecsülendő a T. R(5)észtvevők számát.

Üdv,
DS

DonLee Creative Commons License 2000.02.21 0 0 99
Sziasztok!

Nos ugy latom engem ert az a megtiszteltetes, hogy kerek 100. nak szolhatok hozza..:-) Nagyon teccik a tarsasag lelkesedese!! En most ugyan kicsit nem fogok netezni, mert szoc problemaim tamadtak (saros lett az uj cipom, hiaba kefeltem..). Cicababa az anyosulesrol ki, nem baj, igy jobban gyorsul a kicsike es senki nem pofazik a 380Watt blues miatt!!!
belphnaque: Nem is tudom, hogy fogom meghalalni!
Udv minden r5 aszfaltbetyarnak!!

csite Creative Commons License 2000.02.21 0 0 98
Belph: mitől ne lepődjek meg?
A zászló jó ötlet, figyelemfelkeltés céljából!
Az önkormányzattól kell engedély? Ebben sajna csak telefonon tudok segíteni(időhiányom van :-().
Aki hoz magával kaját az sem gond. Az általunk előállított kaja költségét úgy gondoltam, hogy a parkolóban ahol találkozunk megkérdezzük ki venne részt a főzésben-evésben, ennyi személyre bevásárolnánk, és ezt osztanánk el. Belépti díj nem'tom kell-e, de szerintem nem.

1 Renault szalontól kellene zászlót kérni(hacsak kölcsön úgy is jó).

belphnaque Creative Commons License 2000.02.21 0 0 97
Persze ha valakinek van valami pavilonja, sátra, bográcsállványa(bár ez akad), campingasztala, székek, és minden ami jól jön ilyenkor, akkor hozhatja. Még zászlót is el tudok képzelni. Vagy ha lenne valakinek matricás ismerőse... RTALI 2000
Na aludjatok jól.
Belph.
csite: ne lepődj meg...
belphnaque Creative Commons License 2000.02.21 0 0 96
Nnna, pont ezt vártam. Sok munkakerülő leül a munkahelyén, és füstölögnek a billentyűk, én meg nem bírok reagálni... Azért örükök.
A foci ötleten mosolyogtam. Mint már mondottam, a terepjáró a cél fennsíkra a 45 fokos emelkedőn jött fel, ez nem vicc. Ezen fogjuk legurítani azokat a kedves delikvenseket, akik nem szívelik majd a talit. De az is jó ötlet, ha a kapu a csúcson lesz, és egykapuzunk a középpont felé. Azért ijedtségre semmi ok, lesz terep a szabadidősportokra, de a gyorsulási és hasonló versenypályákat még újra át kell néznem.
Ahogy komolyodik a dolog, úgy nő az aggodalmam, nem venném a szívemre, ha valami nem klappolna. Tud-e valaki vmit arról, hogy mikor kell a helyi önkorm. -tól már engedélyt kérni? Meg az is izgat (bár igazán nem vagyok anyagias), hogy hogyan fogjuk a kaját, és egyéb költségeket megosztani. Mi a nagy nyári evezőstáborokban, úgy szoktuk csinálni, hogy egy átalánnyal számolunk az időtartam végéig, mindenki induláskor fizet, és pontos számolás után plussz, illetve minusz kerül kifizetésre. De ez most nem fog működni a létszám, az ismeretlenség, és egyebek miatt. Javaslatokat várok!!! Belépti díj, kajadíj, mindenki hozza a sajátot, vagy hogyan legyen? (Bocs az ünneprontásér' de ezt kell.)
Belph.
Ja, ha valaki kapott fecnit, tetszik az ötlet, szóljon, hogy saccolhassuk a létszámot.
csite Creative Commons License 2000.02.21 0 0 95
Más!

:-(

Az Informácijónál kihagytam a Törzsasztalután az Autó-Motort !
Remélem enélkül is megtalálják!
Már kinyomtattam 200db-t és leszabtam! :-( <--nem hiszem, hogy ráveszem magam újra, csak ha elfogyott.

csite Creative Commons License 2000.02.21 0 0 94
R5TL: a sofőr-t azért meg kellene szervezni!
Egy kis közös poharazgatás közben is lehetne beszélgetni.
A tereppel kapcsolatos információkkal Belph-re kell várni, Ő tud valamit(?).

Az időjárást majd én megszervezem! :-))

R5TL Creative Commons License 2000.02.21 0 0 93
A focimeccs jo otlet, csak kerdes, milyen idonk lesz? En sajnos egyaltalon nem vagyok ismeros arrafele igy nem tudom, milyen lehetosegek vannak (szabadteri programokhoz). En szeretem a focit. Valaki mar korabban felvetette, hogy egy szakember ismeroset elhivna, ez is tok jo lenne, mert szerintem mindenkinek van kisebb-nagyobb problemaja az autojaval, itt kaphatna segitseget, legalabbis par jo tanacs vagy szakertes erejeig. Egy autos ugyessegi /gyorsulasi ;-) / verseny sem lenne rossz, ha van ra megfelelo terep. Az viszont gond, hogy (leven autos tali) sorozesrol nem nagyon lehet szo, hacsak valaki meg nem engedhet maganak egy sofort. En sajna nem.
Előzmény: csite (92)
csite Creative Commons License 2000.02.21 0 0 92
Örülök, hogy sikerült megkapnotok!
Szerintem nem lesz ez olyan kis szabású találkozó!
Ha napi 30 autót simán becserkészek addig(márpedig ez simán megy), akkor a hátralevő napok száma 12 x 30 = 360 ebből, ha csak a 15% jön el az akkor, mmm 360 x 0.15 = 54!!!!
És ez csak az általam szervezettek, és hol van akkor az a népes sereg, aki a ti jóvoltatokból vehet részt a talin.

Addig is kéne 1-2 jó ötletet kitalálni, gyerekeknek, felnőtteknek.
Szerintem jó volna 1 régi5s-újabb5s tulajdonos focimeccs!

R5TR Creative Commons License 2000.02.21 0 0 91
csite: Az emilt megkaptam, köszönöm,
soxorosítás megvan, terjesztés du-tán...
Hali
Előzmény: csite (90)
csite Creative Commons License 2000.02.21 0 0 90
DS, R5TR, R5TL mail ment!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!