Mellesleg a Givi, meg a Kappa ugyanaz. A Kappa olcsóbb, de az egész különbség csak marketing. A felrakás meg nem egy varázslat, még én is fel tudtam rakni egy fél óra alatt. (pedig az nagy szó, az én technikai zsenimmel:) )
Klassz útvonala van a Mátra túrának, és el is gondolkodtam, hogy Veletek tartanék. De két hete jártam arra, és a múlt héten is azt az infót kaptam, hogy még mindig nagyon vacakok arra az utak. :-(
Szóval csak óvatosan, mert a legtöbb helyen még rászáradt sár, a sózás nyomai, és vízátfolyások vannak. Az aszfalt még hideg, ettől függetlenül tele vanna az utak motorosokkal, meg bénázó hétvégi kiránduló autóssal. Szóval csak óvatosan!
kedves tőled,hogy felírtál.sajnos,hétvégére nyitott napok vannak a munkahelyemen,tehát dolgoznom kell.nagyon kevés az esély,hogy le tudok lépni(talán feltűnne egyeseknek) ha sikerül intézni valamit,jelezni fogom!
Köztudott, hogy a vizsgaidőszak és szakdolgozat írása az az időszak, amikor az aktív kikapcsolódás életbevágó.
Ezt Te is tudod, csak futsz még néhány kört.
A motorozás az egyik olyan dolog, ami teljesen kikapcsol, mert az végig odafigyelést igényel, (a másik is olyan, csak azt nem tudjuk naphosszat művelni :)) nem olyan mint az autó, hogy közben jár az agyad a tennivalókon.
Szóval nyeregbe, aztán a menetszél szépen kitisztítja az agyadat. Üde leszel, friss és üde, a tanulás pedig sokkal jobban megy! Ezt garantálom.
Sajnos nekem lőttek ennek a túrámnak is és úgy néz ki, hogy juniusig szinte mindnek. Nekem mostanra kialakult itinerem van amit hetente többször is nyomathatok Kecskemét-Szeged-Kecskemét :((( Valami új baromságot kitaláltak és így a fél szakdogát át kell írnom valamint két héten belül meg kell védenem ezt a baromságot állítólag most találták ki tavaly mindezt júniban kellett.
Na egy időre így kiszálltam. Addig is mindenkinek száraz utakat és napos időt !!!!!!!!
Júni közepétől meg ragasztót kenek a seggemre, hogy ha akarok se tudjak leszállni a Vasról :))
Urak! Ha valaki szeretne hozatni valamit magának az USA-ból, szóljon! Van még hely az ismerősömék konténerében. Első sorban nagyobb dolgokra gondolok, gumi, kipu, motor :-), idom, ilyesmi. Kb. 1 hét múlva zárják le a rendeléseket, cirka 5 hét múlva lesz itt a cucc. Hoznak be motorokat is, pl. GSXR, CBR, stb., bár ez itt annyira nem érdekes. :-)
Tényleg! Az SP2-nek is ott a helye a listán. De a Viffer valahogy nem mozgat. Az én ízlésem szerint kicsit túldizájnolt.
A Varaderonak meg kell szokni a súlyát és megtanulni kezelni. Tényleg bazinehéz, ha elkezd dőlni, de mióta megszoktam a méreteit, azóta nem volt szükségem a fenenagy muszklijaimra. :))) Szóval el tudom képzelni, hogy egy rutinos 172 centis is elbánik a vassal. Haladni vele pedig kifejezetten könnyű.
kissé lemaradtam,de közölném a fogyasztási adatokat: odafelé, 6-liter,vissza pedig 5.8-liter a karbicsekes varámmal. (a tesztekben jóval többet írnak)
TransAlp: a varát 180 cm és 90 kg alatti manusoknak nem ajánlom. ha mégis úgy érzed ,hogy neked való, ezt úgy kell kipróbálni,hogy felülsz a motorra,letalpalsz, s a bal kezeddel lenyúlsz ellenőrizni a lánc feszességét!
ha meg tudod csinálni perec nélkül, akkor varára termett vagy!
Ajjaj! Akkor húzás van onnan. Ha egy Varadero eldől, ott kő kövön nem marad! :))))
26-27? Jól hangzik. Csak nem vagyok biztos benne, hogy még egyszer adnak motort alám Cegléden :))) Egy GoldWing-et szívesen kipróbálnék. És persze az XX-et még akárhányszor is. És akkor már egy 600RR-t is és talán még egy körre a PanEuropean-t is. Végül is nem vagyok telhetetlen. Mondhattam volna azt is, hogy mindegyikből szeretnék egyet a garázsomba. (apropó, kéne egy garázs is :)))))))
Kinn voltam 2-án, giga tömeg volt! Nem is fértem be egyik menetbe sem, ezen okulva már most beirattam magam a 14-i menetre :-) Szóval ha van kedved gyere ki akkor te is!
Kipu téma.
Tegnap beszéltem egy barátommal, Amerikából hoznak be cuccokat, pár héten belül jön egy konténerük. Yoshimura TRS a Hornetre kb. 110-120e-ből kijön, itthoni ára 201e forint...rendeltem tőlük egy párat :-) Remélem sikerül a művelet és lesz szép Yoshim :-)
Megjegyzem egy pár Michelin Pilot Power 250 USD, nálunk 105e forint....
Pontosan, ahogy írod. Tanulgatni a motort, gyakorolni vele biztonságos körülmények között - no meg jó muri is.
Szerintem legközelebb ősszel nézek ki, a gumijaim már így is bőrösödtek, melegebb időben egyszerűen megolvadnának. Ráadásul jobb időben megjön a speedesek bátorsága (a tudása nem :) ) és sokkalé nagyobb a tumultus+az esély, hogy kilöknek.
Egy varaderos (én legalább is) inkább kirándul egy szép helyen (majd nézd a májusi túrát) és ott teszi fülre a vasat, kajál egy jót és nem pánikol a 0,0006 másodperc hátrány vagy előny miatt...
A pálya az gyakorlásra kiváló annak aki nem meri kihasználni a motorja tudását mert fél a szembejövőktől, szalagkorláttól...
Hát legalább ilyen gáz, ha ezt egy LC8 teszi... :)
Egy R6-ot, meg egy CBF 600-at sikerült leköröznöm (majdnem kétszer), pár egyedet megelőznöm, páran viszont olyat fektettek fülig mellettem, hogy csak néztem. Megjegyzem a gyári enduro gumikkal voltam fent, szerintem a Varára jobb utcai gumik rakhatóak és jobb időt lehetne vele menni. Igazság szerint sem dönteni sem durva féktávot venni igazán nem tudtam, de kigyorsításnál már kevesen mentek el - és a Ringen a célegyenesen kívűl nem sok helyen kell 160 felett menni. Addig meg a 100 paci is elég, hogy jól vigye a gépet. :)
Köszi az infót! Varamadit üldözőbe veszem, Téged nem z-lak. Őszinte 1üttérzésem nehéz napjaidban. Ilyen jellegű emlékeim 13 éve voltak, amit most átélsz. Akkor még több időt tudtam szánni a diploma munkára, mert nem volt vara a a gariba.
Akkor most ki lesz a csapat animátora?????? Részfeladatokat szivesen bevállalok( digizés, vágás, irás, sokszorositás stb, ha kapok nyersanyagot.
BMW ugyan, szóval szintén offtopic, de eléggé hm... nevetséges amennyiben hasonló hatásra törekedtek. Kissé "németesen" oldották meg. Vegytiszta lezárt környezet, stb... "Csak" az életérzés hiányzik belőle, semmi más. :)
Nyúl vagy egy SDuke-kal hazaállítani, hogy "a másik már elfogyott, csak ez maradt a sarokban"...
:))))
Tegnap megint mentem egy keveset Réka Z1000-vel... Szerintem nálatok egy teszt után nem neked, hanem az asszonynak kellene döntenie. A motor vagy ő. :))))
Az én motoromon (CB1300, 2003) Remus Revolution van (titán). Maximálisan meg vagyok elégedve vele, csak ajánlani tudom. Az enyém négy az egybe kipuff, így olcsóbb, a titán 120 volt, az alu kb 100 lett volna.
Ajánlom, hogy nézzétek meg ausztriában is (pl Forstringer üzletek!!), ugyanis ott olcsóbb, mint nálunk!!!
Üdv a Klubban, természetesen szívesen látunk, mint leszebbőlmégvaraderos tagot :-)). Épp pár napja válaszoltam egy márkatársadnak is, úgyhogy lehet hogy egyből 2-en lesztek :-)
Először is kösz mindenkinek a vasárnapi túrát, szuper volt. Bízom benne, hogy ebből a jó hangulatú kis csapatból az eddigiekhez hasonlóan mindig lesz néhány (vagyis inkább 20-30 :-)), akikkel gurulhatunk mindenfelé.
Más:
A videókkal kapcsolatban VaraMadi a főfőfőfő editáló, hozzá eljuttatunk már 3-4 anyagot, akinek még van, neki küldje. Már készül a DVD, amelyből a következő guruláson már lehet "igényelni" :-)
És természetesen az is fikció, hogy a tihanyi szabadidőparkot látogató csúszdázó-hintázó gyerekek ijedten bújtak megannyi szoknya alá, az egykerékre emelt érces zajú kék-fehérben viritó kétkerekü micsodától :-))))))))))))
Egyébként meg nem ér, hogy pont akkor száguldoztok, mikor nem gurulok veletek.
........és tizensok Varadero elhúz mellette 190-nel :)))))))))
Ez csak fikció! Senki nem száguldozik 190-el, hiszen az autópályán is 130km/h a megengedett sebesség, azt pedig minden varadero tulajdonos betartja természetesen...
VaraMadinak adtam egy vágatlan példányt amikor Cegléden összefutottam vele. Tőle könnyebben el tudod kérni, de ha megdumáljuk küldök neked is de csak nyersen be van digizve, mert most igazán nincsen sok időm.
Gada! Thnx a clubkártyákat! Azóta mutogatom ám büszkén (mármint a kártyát :))).
Egyébként meg nem ér, hogy pont akkor száguldoztok, mikor nem gurulok veletek. Elképzeltem, ahogy a bácsi jön haza wartburg kombival a telekrűl a külső sávban és tizensok Varadero elhúz mellette 190-nel :))))))))) Hááát, nem lehetett piskóta a látvány.
Tegnap többen is kérdeztetek az M-CAX-os túra-enduros csimmámra. Innen való: http://www.moto-complet.hu/ Van egy csomó viszonteladójuk szana-szerte az országban.
Bocsi a tempóért. Igazából integettem, villogtam, hogy sziasztok, sietnek kell, aztán húztam egy kövéret. (színház 7-től. Ha elkések, a motorom megy a szecskába :) )
Ne tudjátok meg azt a meglepődést, mikor 190-nél a visszapillantóban megláttam a sok ikerfényszórót :)
"Csak azt nem tudom, hogy miért maradt az én cekkemre az a 30 db somlói????????"
Mert csak most tudtak elkapni.................
Sziasztok!
Röviden, remek volt a tegnap. Köszönet mindenkinek aki részese volt valamilyen szinten.
605 km volt garage ajtótól -ig. Fogyasztást nem mértem, mert az M7 után 2 személlyel 180-200s tempónál felesleges lenne összehasonlitgatni. Vagy talán mégse..???????
Macipapa!
Én is gratulálok az uj családtaghoz. Videó+kép ügyben konzultáljunk, Zsifinek már adtam egy CD-re való anyagot Balassagyarmat, Hollókői turáról.