Ha nem, és fontos a bonthatóság beszabnék hungarocellt, xps-t kb 5mm-el a falsík alá, tán még tömörnek se kéne lennie. Csemperagasztóval beragasztanám, majd behálózni, bevakolni mint a kültéri szigetelésen. Ha később kellene a lyuk, egy kalapáccsal szétverhető pár perc alatt.
Köszönöm szépen mindenkinek a betonozással kapcsolatos segítséget.
Sajnos minden igyekezet ellenére, az aljzatkiegyenlítő néhány helyen repedezett lett, nem durván, de repedt, remélem nem reped tovább, és ennek ellenére jó lesz, rá tudok majd burkolni. Szerencsére ez panelház, szóval óriási mozgásoktól -szerintem- nem kell tartani. Emiatt nem szívesen szedném fel az egészet. Utólag belegondolva lehet túl sok vízzel csináltam a dolgot.
Vedd le a ellendarabot és kalapáld vissza egyenesre. Vést ki a ellendarab helyét jó mélyen és foldozd ki (plusz 1o cm lent és fent is). Egyvezd meg jól a foltot.
Másnap pucold le a foltot szinbe a tokkal, vésd újra a nyelv és a retesz helyét, majd vésd be a ellendarab vastagságát a tokozatba és csavarozd vissza az ellendarabot.
a záron amin nincs csak nyelv van ( nincs retesz) a kulcs elfordítása rögziti a nyelvet az ellenlemezbe- azaz megszünteti (meggátolja) a kapcsolatot a nyelv és a kilincs között.
Azt csináltam, hogy ahová a nyelv bemegy ott egy kis darabkát kivétem, hogy pontosabban illeszkedjen de így sem jó, visszanyílik...Lehet az a rész ahová nyelv bemegy -szakszerű elnevezését nem ismerem- a használat során olya annyira eldeformálódott, hogy már ki javítani megnézem majd ezt is....
ha kinyílik az azt jelenti hogy a zárnyelv nem ment a helyére. bármilyen vetemedett, ha be lenne csukva úgy kellene maradjon. ha meg annyira nem lehet becsukni hogy amiatt nem megy be a nyelv, azt csak látná a kérdező.
szóval azt kell meglesni, hogy miért nem találja el a likat a nyelv. a függőleges eltérés megleshető csukás közben, esetleg be lehet rajzolni a nyelv alját-tetejét, és megnézni a luk aljához-tetejéhez. ha nem passzol, akkor az ajtó megereszkedett. ha felül a falcnál van hely (gyurmával tesztelhető), akkor lehet a zsanérra alátétet tenni. ha nincs, akkor a lukat kell megreszelni hogy nagyobb legyen amerre kell. ha azért nem megy be, mert nem lehet benyomni eléggé az ajtót, akkor is lehet kicsit reszelni meg kombináltfogóval alakítani, de esélyes hogy akkor tényleg gyalulni kell, hogy rendesen be lehessen csukni.
Ajtólap? Ránézek magára a keretre, össze-vissza van tekeredve :D rosszabb, mint a fal meg a lambéria, ami mellé odaállítottunk egy szekrényt, alul hozzáér a falhoz, 1,30 magasan meg már 5 centi van bent :D
A lépcsőnél a vizes foltom még mindig megvan. Majd meglátjuk, nyáron mennyire szárad ki, nem terjed, de hát nem is volt ott addig. Ha szerencsénk van, csak a második ajtó hiánya tett be neki.
Ha pl. behajtod, és magától kinyitódik, akkor az is lehet, hogy a küszöb nyomja ki a helyéről.
Én nem gyalulnék ívet, beragasztanám tömítő anyaggal. Az mondjuk komoly, amikor kell egy réteg a tokra, egy az ajtóra, és még mindig van hézag :D
Olyan vacak kilincseket sikerült venni - mondjuk olcsó vót' :D -, fele már negyed év után lötyögött... egyszerűen nem bírod meghúzni a csavart, mert nem megy tovább, de mégis lötyög. Komolyabb kilincs meg drágább lett volna. A vicc, amikor a kilincs meg a zár majdnem fele annyi, mint az ajtó maga tokkal együtt.
Talán Kömkel vett olcsó hiperes fenyőajtókat, azok is tekerednek.