Azt mondod, hogy az EU nem tamogatja a 41-es atepiteset??? Vagy csak annyit, hogy az elbontott 100-asbol nem tamogatja, mert nem mindegy.
De ha EU nem tamogatja, akkor csak gratulalni tudok neki is! Es erre az a valaszom, hogy en meg a Bp - Graz osszekottetest NEM tamogatom, mivel az a napi egy ELLOPOTT (!!!) EN/Venezia es max. napi 3 teher, ami Szentgotthardon kilep, az nem teszi ezt indokoltta!!! Meg akkor sem, ha az a vasut NYUGATRA, mig a 41-es meg CSAK delre vezet!!! (Ehhez a velemenyhez vajon EU 'bacsi' mit szolna???!!!)
Majd tamogatni fogja, ha Horvato. is EU tag lesz!
Beleg es Kiskorpad: Annyi utas ott is van, mint akar Hodos fele, akar mondjuk a 21-esen a kis falvakban. Sot, aruforgalom is van annyi abban a ket faluban is feladva, mint pl. Pankasz allomason Zalalovo utan, ahol ugye arufeladas is lehetseges, de szerintem meg egy talicskanyi aru sem kerult ott fel a vasutra. Jol latom/sejtem?
DavidBosi:
A hid es a vonat rajta Nagyrakosnal van, epp az egykori (oda MESTERSEGESEN terelt!!!) Drava IC-t latod, ami ugyebar meg is szunt, behalt!
A sors ironiaja, hogy Zalalovon mind a main napig kaphatsz olyan prospektust, ami ket IC-t reklamoz a regioban: IC Citadella es IC Drava! (Kar, hogy mar vagy 4 honapja nem is igy van a dolog ... Hajra MAV tomegtajekoztatas!!!)
DJ. Bakret:
- mi az a Bagod (kizar)? Bagod egyvaganyos, csak megallo. Nem Andrashid-ra gondolsz esetleg?
- a regi toltesen elbontas utan bicikliut fog menni, allitolag
- uj allomas(rendezo) lesz valoban Andrashidan?
- na es uj pu./IC terminal ZEG-en? (vegul is egy szem atmeno IC-ert tenyleg megerne ...)
- Zala hidbol uj lesz, jol sejtem (Andrashida es Bagod kozt)?
- arulja el nekem vki, hogy ZEG es Lovo koze MI A FESZKES FENENEK kellett kiepiteni a vonatbefolzasolo berendezest, amikor koztudott volt, hogy amilyen gyorsan csak lehet, a vonalszakaszt kompletten at kell epiteni?! Amit megepitettek 5 eve, azt most lehet szetzuzni es szemetbe dobni (esetleg az uj vonalba beszerelni?)!
Minek vonatbefolzasolo egy olyan vonalra, ahol 30 a max sebesseg az IC-nek, tehernek meg tan 10, vagy nem is tudom....?!
MCQ:
A 41-esen valo menetrend modositas engem is erdekel! Nyereseg v. veszteseg lesz? Reszletek? Esetleg menetido noveles vagy IC es gyors megallitas megtobb helyen, vagy milyen kedves meglepetest tartogat aprilis a 41-esnek???
Én meg egyre ritkábban :( Majd legközelebb április közepén lesz érkezésem. Amúgy hazafelé elég érdekesen mentünk, nagy fékezés, gurulgatás lassan, aztán még egy nagy fékezés a megállókban.. Ja, és a kocsik automata ajtajai sem működtek, a zöldhurokkal valami nem volt rendben, nem tudom, hogy hozták össze: induláskor zárta az ajtókat - kialudtak a kapcsolók fényei majd rögtön utána ismét visszakapcsoltak. A Keletiben próbálkozott úgy tartani, villogott az egész szerelvény, aztán feladta..
ez a kép még az 1979-es árvíz előtti állapotot mutatja (még megvan a Vár is), a dómot meg utáa nekzdék építeni. Amit a Dóm helyén látszt, az azt hiszem a Dömötör-templom, amit lebontottak (pedig már védetté nyilvánították, de ez egy tollvonással megszüntethető volt akkor is), hogy legyen hely a Fogadalmi Templomnak.
A másik oldalon voltam,de szerintem korábban,mert nem láttam senkit fotózni. Megnéztem belefér-e a képbe úgy legalább az egyik gép,hogy letámasztom a gépet a padon,nem jött össze.
Valakit mintha láttam volna géppel a kezében a 6. peronján a forgalmi irányába menni. De lehet,hogy ez nem is most volt. Elég gyakran járok újabban azzal a vonattal.
Látom, érted a lényeget. Ha más hibázik, annak számla jár, de ha belső, akkor sebaj, így mulat egy magyar Cég. :) A valóság azért (szerencsére) összetettebb. :)
Jaja, ott tébláboltam de más nem volt arra, a jegyvizsgálókon, féklakatoson meg a mozdonyvezetőn kívül, a szolnoki vonat oldalán. Vagy Te pont a másik oldalon voltál?
Uram! Én ma nem hagytam el a Balaton Rádió adáskörzetét. Egy szervezet titkos megbizatása alapján az autópálya kőszállítások körül vizsgálódtam. Vasúti kőszállítás? Ha-ha-ha. Kétpercenként követik egymást párosával.
Ez a kép a Hodosi vasútvonal átadására menő különvonatról készült, az újonan átadott vonal völgyhídján. VIP utas O.Viktor, vagy M.Péter? Végülis ez lényegtelen.
Tudtommal kaposvari kezdopontig terkozes kozlekedes van es jelfeladas mar jo reg ota. Utana allomaskozi es embereket kivalto (koltsegmegtakarito) helyekre tettek AS-eket es fenyjelzoket.
Mint mar emlitettem a 856-os utaz elott es kozben beszelgettem vasutasokkal. Szinten biraltak a 41-es allapotat, az allomaskozi kozlekedes miatt nem csoda nem jar arra sok minden. Tovabba a 40-esen a jobb biztberes reszen gondok vannak Dombovar utan es Pusztaszabolcs kornyeken a jelfeladassal. Sokszor emiatt lesz +5-10'
Lazan +2-vel beertunk a gyorssal kenyelmesen at a 7.-re. Raallt a gep, odamentem es beszelgettem a fotozokkal es a vezallason levokkel. Viszont a Hatvani inga az +11 volt!
Na, ma ket forumtagtol egy hajszal valasztott el. Persze a Marekp UR vehette volna a faradtsagot, hogy vegigjarja a HZ kocsikat. Persze jobb lett volna egy foto csere, stb. Na majd legkozelebb.
Ez volt az egykori szegedi vasuti Tisza hid a fopu. es Ujszeged kozt?
Az nem lehet. Ha ez nem fordított kép, akkor a háttérben a jobb parton a Dóm látható, tehát ez a híd attól északabbra van, a vasúti meg a Dómtól valamivel lejjebb lehetett.
856-on levo egyik jv-vel elbeszelgettunk a deli vasutrol (azt hitte eltevedtem, hogy Nagykatan vettem jegyet), mondtam neki nem sok utast talal a markep-n kivul a kocsikban aki meg ennyit ertene mint en. O is mondta, hogy egyre valoszinubb, hogy a Corvinus a 60-ason megy, Szombathelyig dizellel.
VPeti: ZEG felol epitik Lovore a vasutat? Biztos vagy te ebben? A toltest Lovo felol kezdtek, persze ettol lehet, hogy a vaganyfektetes meg ZEG felol indul majd, de ugye ahhoz tudni kene hol is lesz az uj Andrashida-i rendezo allomas es az uj ZEG-i IC pu. (lesz egyeltalan az utobbibol vmi???). Szoval mi az igazsag?
Bocs, én úgy tudtam, hogy az Andráshida-Bagod szakasz fog először megépülni. De akkor ezekszerint nem így van.
Tudom, en is lattam. Eleg vak maga, hogy az utolso HZ kocsiig nem lat el:P
Siofokon kint tatogtam az ablakonban a IV-V. peronjai kozott nezve. Latta kend az erdekes menesztest Siofokon?
A szenzacio az B.boglaron volt. Szerintem gyakornok lehetett, a vegponti peronveg helyett, a kezdoponti peronvegnel allt meg. Jv. leszaltak majd komotosan tovabb ballagott a szerelveny a helyes megallasi pozicioba.
En beszeltem a vezerrel a keletibe meg mas 10-zen eves sracok fotoztak. Elmondta a gep nemreg lett UD allomanyu.