A minap megint láttam egy soRed cee'd-et. Egyre kevésbé tetszik. Olyan, mint ha kicsit fakó lenne a színe. A metál fény pedig egyáltalán nem látszik rajta. Biztos kevés fémport kevernek a festékbe. Minden esetre kezdek kiábrándulni belőle. Marad a dakarYellow :)
A H4 be vastagabb az izzószál...azért bírja tovább... a H7 egy zsákutca szerintem az izzók terén ugyan,kisebb,rövidebb,pontosabban elhelyezhető a fokuszpontban...de ha 3 hetente kell cserélni..és van olyan auto amiben ugy el van ásva,h szinte csak szervizbe tudják kicserélni...
Dehogynem. A halogén izzó meg sem közelíti a xenont, akármilyen is.
Átmenetileg tettem bele, a polcon találtam a garázsban, az arany tartalékban.
Pénzt még egyszer nem adnék emelt fényű izzóért, mert kb 2 év alatt kifizetem vele egy xenon szett árát. Állandóan kiégnek, mert rövidebb bennük a wolfram szál.
A trafók megvannak a xenonhoz,már csak égőt kell vennem (H7) 5000k körülit valahol.
Végeztem egy kis kutatást, ceed vásárlás ügyben... Elég érdekes tapasztalatokra tetettem szert,akit esetleg érdekel,irjon egy mail,nem szeretném ide felrakni,hátha sérti valakinek a jogait,meg rosszhírét se akarom keteni senkinek!
a belső anyagok minősége nem tűnik rossznak, igaz SZVSZ az ajtók belső felülete azért elég ronda lett, ez az egy ami elcsúfitja a belteret. Amúgy az ajtók belső formázása 1-1 az egyben a Mazda 3-ból van, csak ott azért valamivel szebb volt, márcsak az ott meglévő kárpit miatt is. Jó, tudom, a Mazda 3 még akciósan is jóval drágább ugyanolyan felszereltség mellett, de azért kiváncsi lennék, hogy az 4 db nyamvadt kárpit ami helyett a rücsis műanyag van mennyivel dobta volna meg az előállítási költséget. Sokat dobott volna kinézetre pedig a beltéren, + 1-2 világosabb-egyedibb üléskárpit is.
Ezen én is gondolkodtam miután elszállt a lila köd, de az utazási iroda csak egy autónak írt beállót. (csak az a bibi, hogy az utcán 0.7 euroért lehetett parkolni 09-22-ig és egy 7 személyes apartmannba ritkán mész 1 autóval.)
Na mindegy.
Ma voltam a horpadas.hu címen és megcsinálták a 6 db.horpit HIBÁTLANUL 55 perc alatt, 50 ezer ft-ért. Azt mondta azért ilyen drága mert tetőn voltak.
Igen ez tipikus story, bár kiváncsi lennék, hogy egy helyi állampolgárt is így elhajtottak volne e???
Mert általános jogelv mindenütt a világban, hogy a károkozónak egyetemleges felelőssége van függetlenül attól, hogy a sorompót Zimbabéban, vagy Hutuföldön gyártották!
a tavaszi dél franciaországi kirándulásunk alatt a nagy Volvo buszt elkapta a Marinaland-i parkoló lecsapódó sorompója, sajnos épp akkor hülyült meg, és a külső visszapillantót lehorzsolta.
Ugyan a Parkigazgató elismerte hogy a sorompó hibás működése volt a gond, mégis elhajtották szegény sofőrünket, hogy a kártérítés ügyében menjen a sorompóforgalmazóhoz... nevetséges... de így történt...
Látom azért lassan-lassan csak rájöttök, hogy csupán modernebb és jobban felszerelt a cee'd, mint más koreai testvére. Emellett ugyanannyit eszik a benzines, ugyanúgy erőtlen ha nincs pörgetve, ugyanolyan spórolós a lemez és a fényezés, a belső anyagok minősége.:-)
Nos én sosem hasonlítottam az én koreaimat japán és más nemzetek márkáihoz, tudom mit vettem ennyi pénzért, mit várhatok tőle.:-) Csodák pediglen nincsenek.
Mindenkinek jó gurulást, alakulnak ezek, csak türelem!
Lehet hogy már veszett fejsze nyele, de ha te az apartman kertjében áltál, tehát birtokon belül, akkor szerintem az apartman tulajdonosának kötelessége a téged ért kárt biztosításából, vagy bármilyen más módon megtéríteni!!!!!! Én biztos nem gurultam volna el szó nélkül!
Hasonló volt a helyzet - biztos emlékszel - mikor tavaly volt a nagy vihar Pesten az augusztus 20-ai tüzijéték közben és az utcán álló kocsikban kárt tévő házakról lehulló kövek és téglák okozta sérüléseket a házak egyéni felelősségbiztosításából rendezték. Még akkor is ha az autó közterületen állt!!!!!
Szidhatott szegény Honda accordos :) a 2000-es motorjából nem tudott kipréselni annyit mint én az 1,4 ből. Igaz már én is 6000-es fordulat felett voltam harmadikban. Már akkor nézett a tükörben amikor tudtam vele tartani a lépést. Aztán megelőztem.
Bocsi, de láttadmekkora tobozokról van szó. A kép szerint vagy 15 centis ami már simán is komoly bajt tud okozni, de ha egy magasabb fárol jön akkor ............... Szerintem a Ceed teteje vagy egyéb lemeze semmivel sem gyengébb a konkurenseinél. Most direkt kimentem a ház elé és megnyomogattam szerintem nincs vele semmi baj.
Néha kissé kezdek elbizonytalanodni, hogy biztos jó ötlet volt-e Cee'det rendelni, mert mit ér egy megbizható a kocsi, ha közben a karosszériája ennyire sérülékeny.(ebben a topicban ez már a 3. eset mely szerint igeny kényes, igy nem tűnik egyedi esetnek) Persze ha beltéren kívül a fényezés volt a másik amin spóroltak hogy olcsó legyen... A - már nem túl sokáig meglévő - Puntómra is esett már magasról toboz, de szemmel láthatóan semmi nyoma nem maradt.
Átlagsebesség 58 Átlagfogyasztás 4,9. No de az átlag a nagy átlagsebesség.Ez most full pesti fogyi.
Egyébként megcsináltam az olajcserét 10730 km-nél. Olaj Mobil 1 0W-40 FullySyntetic Protection Formula 5 liter ment bele így maxon van a nívó. Összköltség: Olaj-(6 liter) 14200+3680 a szűrő+munkadíj 2100 ez durván egy 20 ezer. Az autó óbuda meg adja el a Castrol TXT-jét 4500/literáron akinek akarja.
Lengéscsillapító ellenőrizve, beleesek a szórásba a kettő csere+munkadíj gariba megy sponsored by kia motors company.
Nagy általánosságban azt tudom neked mondani, hogy kb. 0,8 literrel vagyok alatta az M-Box nélküli fogyasztásnak és ez bármilyen körülmény között egységesen igaz. Most pl. a klímás városi fogyim 4,9.
Ennyit az alább ismételten leírt sztereotípiáról, mely szerint tuningolni(motortoptimlizálni) növekvő teljesítmény mellett csak többlet-üzemanyaggal lehet.
"Mondjuk az új Fabia kinézete is megérne egy misét..."
Sértődés ide, vagy oda nekem kerek perec az a véleményem, hogy az új Fábia egy igazi torzszülött.
Már a Roomster is egy teljesen jellegtelen autó volt, ehhez képest meghagyták a Rommster orrot lápatestestől, hozzátettek egy Fiat Stilóra hasonlítani akaró fart és ezt az egész öszvérdizájnt elnevezték Fábia II-nek. Ha már semmi eredeti ötletük nem volt inkább ne csináltak volna semmit! Ráadásul dieselmotorral (ami alapban halovány mint az esti harmat) persze aranyárban adják!
Szerintem ez nagy piaci bukta lesz! Már persze a Skoda eddigi ebben a szegmensben történt értékesítési számaihoz képest!
1,5 GLX fekete, igen ma olvastam a KIA 1,4 tesztjét az A5-ön, de már késő, hirtelen döntés volt, és már nem akarok vissza táncolni, szerintem el leszek a suziba, ráadásúl több a szuzkis kapcsolat, majd meglátjuk, amúgy dízelt néztem de a Swift nem érte meg sztem, az sx4 meg 1 millával több a mostani 1,5 nél.
Az alábbi mondtaok igen érdekesre sikerültek... :)))))))))))))))
De azért tán érthető...
Szerintem Ari viszont inkább benzinesben gondolkodik, mert utolsó infóim szerint nem megy olyan sokat, akkor viszont reális lehet az SX4... mondjuk akkor is megnéznéka helyében mondjuk egy 1.4-es Cee'd-et... :)
No igen, mivel dízel a faxa, ezért SX4-ben annó csak az 1.9-es fiatos jött szóba, az meg horribilis áron volt, fapad meg nem jön be... most lett ez az 1-6-os dízle is, hát ez amellett, hogy gyenge, még drága is, szóval jó ismét megnyugodhattam, hogy jól döntöttem a Cee'd-del... azóta is nagyon élvezem... :)
Mondjuk az új Fabia kinézete is megérne egy misét... Én is hasonlóan vagyok ezzel, mindig nézegetem a többi márkát, már szinte az összes gyártót végignéztem a lehetséges modelljeikkel, de mindig arra jutok, hogy ilyen autót, ilyen felszereltséggel máshol nem kapok. Ár/érték/teljesítmény arányban verhetetlen szerintem.
Én is nézegettem a Suzukikat, kívülről tetszik is az SX4, de motorikusan nagyon nem jött be, ráadásul ráz, mint az Ignis. A Swifttel kiegyeznék, ha nem kerülne 3 millába egy normálisan felszerelt változat. 3 milla egy akkora kis görcsért? Annyiért egy hasonlóan felszerelt új Fabiát is kapok, és nemsokkal többért egy jobb, nagyobb Ceedet. Végignéztem már sok autót, a lelkem megnyugtatására még megnézem a Puntót is, formára nem rossz, valami reklám szerint az 1.4 turbós 3 milliótól van, gondolom klíma nélküli 3 ajtós, 3 kerekű, ezért még mindíg úgy érzem, Ceed lesz ebből.
Hello, én nem rég jártam 1nél vecsésen, de még nem csináltattam meg az autót mert eladom, de korrekt fazonnak tünt : www.egyed-horpadas.hu . Sok sikert.
Ezért mondom én hogy egy egyénileg a motorhoz állitot optimanizálásnak, nem tuningnak látom értelmét ,DE a belefeccőlt pénzt nekem eggyenlőre neméri meg.:-)
olvasgatom amit a motorvezérlés módosításával kapcsolatos tuningról beszélgettek. Felötlött bennem valami. Mégpedig ez a nagy euro27+1 környezetvédelmi erőlködés. No az már tiszta, hogy ettől szinte alig kedvezőbb a kipufogógázok összetétele (legalábbis leginkább a mérés szabályaira koncentrálva van programozva a motor, aminek vajmi kevés köze van a hétköznapi használathoz) ellenben gyengébbek és kevésbbé közvetlenek a mostani autók (nem próbapadon mérve gyengék, hanem használat során kevesebb, mint ami várható lenne, legjobb péda a focus 1,4-ese) Szóval a mai autóknál kezdem azt érezni, hogy lehet értelme egy okos karakterisztika módosításnak ---> hétköznapi nyelven "Chip tuningnak" Azzal talán helyre lehet tenni ezeket az elfuserált vezérléseket. Lehet jönni környezettudatos gondolkodásúak ellenérveinek, de kb fél éve olvastam a cikket, miszerint a mai Euro 4-es motorok mindennapi használatban mérve alig bocsátanak ki kevesebb károsanyagot (egyes használati körülmények közt inkább többet) mint a 90-es évek elején használt "sima" szabályozott katalizátoros Euro1-es mocik. Ellenben jó 1,5-2 literrel legtöbbnek megnőtt a fogyasztása, ami nem csupán a súly gyarapodás rovására írható, hanem az új normák teljesítésében való kényszer miatt.
Normálisan beállított szoftveres tuning kb 70 ft. Ha ért hozzá aki csinálja akkor optimalizálja turbonyomás és befecskendezést. Erősebb de nem füstölő autód lesz. Mivel szoftvert bizonyos határokon tetszőlegesen lehet hangolni meg tudják úgy csinálni hogy az erőátvitel is élve maradjon, mert tuningol dieseleknél komoly veszély kuplung, váltó, difi, féltengely idő előtti elhalálozása.
"akkor ennyi pénzt nyugodt szívvel belefektetnék a dologba."
Erre mondta egy barátom. Vidd el a családot egy étterembe, vagyél a gyerkeknek egy fagyit vagy valami értelmeset és sokkal többet érsz , mint ha erre költöd.:-) Nemtudom lehet hogy igaza van.
Én sem szeretnék belemenni olyan vitába, amihez nem értek. Mivel nekem még autóm sincs (év végére remélem összejön ;)), ezért számomra felesleges ezen gondolkozni. Amiket írtam, azok főként az itteni fórumon összeszedett dolgok. A tapasztalatokról meg írnak akik rendelkeznek BOX-szal. Hogy ha bármi károsodás, hiba lépne fel a motorban, akkor azért ki vállalná a garanciát, azt megint csak nem tudom. Ha esetleg majd elgondolkodnék ilyen BOX-on, biztos körbejárnám a témát. De ha semmilyen jel, tapasztalat, info, stb nem utalna arra, hogy bármilyen károsodás érheti a motort, akkor ennyi pénzt nyugodt szívvel belefektetnék a dologba.
Igazából , nem szeretnék ebbe a BOX tunigtémába belemerülni, mert álltalában sosem jutunk a végére. Elolvastam a linket amit be tettél. Valahogy nekem nagyon reklám szövege van, és számomra (tudom bennem van a hiba) érthetetlen dolgokat ír,persze egy laigus simán megeszi.
Egyszer talán a Tháliásoknál volt egy vitám a PBoX-ról. A gyerek állitotta hogy neki csip tuningja van , és milyen szuper az autó. Nem akarta megérteni hogy ez nem csiptuning vagyis az csak nem az egyedi motorhoz hanem álltalánosságban. Mindaddig szépen győzködtük egymást míg elnem kottyantotta hogy postán kapta a cuccot. Ekkor rákérdeztem hogy akkor hogy lehet egyedi motor specifikus? Nem is vitáztam tovább.
Azért arra nagyon kíváncsi lennék ha egy ilyen BOX-os autó motorja meghibásodna, a márkaszervíz elzárkozna a garanciától, a BOX gyártója is vállal garanciát , de mire, mert hogy Ő sem fizetné a motor javitást a zihher.
Nincs is jelentősége ennek az egésznek, aki hisz benne ,és álldozrá, lelke rajta. Én inkább hiszek a jó olajban, tiszta légszűrőben, meg úgy álltalában a karbantartásban. Ha pedig erősebb motorra vágyom akkor inkább rááldozok és veszek gyárilag erősebb motorral. Azért a gyári mérnők csapat ,szinte korlátlan pénzalappal, csak jobban tud dolgokat mint egy akármilyen kis cég, korlátozott létszámmal, pénzel.
Mint írtam egy optimanizálást eltudnék képzelni, de csak akkor ha elfogadható áron csinálnák, de jelen pillanatban számomra nem elfogadható az az ár kategória amit manapság kérnek ezért a beavatkozásért.
Az pedig hogy nem veszik el a gari??? Nelegyél ebben biztos. Az hogy a BOX-ot csak simán rádugod, majd esetleg leveszed szervízelőtt, még nem biztos (sőt) hogy nem jegyzi a változásokat a számitógép.
Igen tudom , hogy hogy működik a PBox. Engem az zavar legjobban a BOX-ban hogy sorozatban készül, míg egy szoftveres lehet egyedi. Ezt hívják optimanizálásnak, ezt még el is tudom fogadni. Van az ismeretségi körömben nem is egy autó amit így optimanizáltak, és ebben az esetben látom az eredményt és tudom hogy nem árt inkább használ a motornak.
Én mindenesetre mivel nem 1-2 évre vettem az autót (a Megánom most mult 9) így nem bántom.
A kodri nemsokára lesz 2 éves és lehet hogy csak 105 Le-s viszont eddig talán kétszer éreztem hogy elkelne még egy kis plusz. Mindkétszer 4 személy és ful csomagtartó , ami ugye 560l vagyis nem kicsi, és az egész olyan 120-140 körüli elrugazkodásnál hiányzott. Viszont nem ez a jellemző használatom, és nem is szoktam gyorsulni, viszont azért ha úgy alakul felveszem a keszgyűt. Pedig nekem qrva lusta a gépem. Az asszony járt vele többmint egy évig, és az autómata váltó, mégha DSG az sem használt ilyen tekintetben. Na de mostmár alakul, kezd kiégni.:-))
Ne haragudj a PBOX nem növeli hatásfokot. Csak több levegő és több kajaát ad a motornak. Amit szoftveres remappal is meg lehet oldani. Nagy valószínüséggel túlterhelei a befecskendező rendszert és hosszú távon NAGYON DRÁGA lehet.
Be akarta tolni elém a gépet, én meg gondoltam megkóstolom... már mikor keresztben a gyalogos-zöld villogot, hintáztatott, majd kövér... ha nem tolta volna, jobban lemaradt volna... :) Tolta, mint a disznó... :)
Amúgy stimmel, Ignác, majd SwiftII, és most 1.6CRDI... :)
A Box miatt itt sem veszik el a gari, de erről Andrew31 tudna mesélni. Amúgy a gyári értékeken benül dolgozik, nem hinném hogy elveszne.
Azért azt is figyelembe kell venni, hogy mennyire használod ki a nagy teljesítményt. Ha folyton padlógázzal közlekedsz, persze hogy szétmegy a motor, függetlenül hogy van e benne Box.
Ha már felhoztad a Megane példát, nézd meg az új motort. 1.2 turbó, 100LE. Lehet egy kis motorból is nagy teljesítményt kihozni megfelelő anyagfelhasználás mellett. Az 1.2-es motort se 100LE-re tervezték, de gondolom ez is elmegy 2-300e kilómétert gond nélkül, mert valószínűleg megerősített motorblokk meg miegymás van benne.
Szép, bár én fentartásokkal kezelem ezeket a BOX-kat. Nekem az Octiba , nem is drágán gyárilag (fenét itt magyarországon a kereskedésben) beépitették volna , úgy hogy a garancia sem veszet volna el. Nem kértem.:-)
Na meg azért szerintem valami igazság van abban hogy nagy teljesítményt (főleg tartósan) csak sok köpcentiből lehet kihozni.
Nem mindegy hogy a 140 paci 1,5-ős mociból, vagy egy 2,5-ből jőn.
Megán példa. Az eredeti 1,5-ös mocit tudtommal 100LE-re tervezték. Majd különböző okok miat lebutitották 80-ra. Aztán a több pénzért, és a konkurencia miat lett 100-as. Most meg már 106-os vagy talán már 110-el is árulják. Ha ezt még húzzák, márpedig fogják, akkor nem vagyok abban meggyőzve hogy ez nem megy a motor tartóságának rovására. Persze ezeket a motorokat nem is az örökkévalóságnak tervezik ,gyártják.:-((
Akkor én is halkan jegyzek meg valamit. :) Itt az egyik fórumozónak (Andrew31) már dolgozik a dízeljében egy M-Power BOX. Eredmények: >130LE és >300Nm ;)
Utána néztem . Nem gondoltam hogy a Ceed ennyit tud.:-) Ennek tükrében már elképzelhetőnek tartom. Hamú a fejemre.:-) Nem védeni akarom a mundér becsületét, (bár jól írtad az adatokat) csak halkan megjegyzem, hogy ez a motor a VW-ben 127 LE és 300Nm. Van egy cíkkem ahol kiakarták próbálni az PBox hatásfok nővelését, a meglepő az volt hogy feltették a széria Octit a fékpadra.
Nekem kicsit durvábbak a fogyasztások. kb. 8,5 óra szerint. Igaz kanyargós, dombos úton és városban használom javarészt. A klíma megy folyamatosan és nem vagyok rest kihasználni a 109 ló adta lehetőségeket :)
Én is Pesten voltam ma, vidékről(200km) egyet se láttam belőlünk.. :-(
Szóval első tapasztalatom az országúti és autópálya tempó és dinamika szuper, és ezt nem csak mint 1.4-es motorhoz képest! 140 nél odalépve azonnal érezhető erőtartalékok jönnek elő, de persze én sem vagyok a magam ellensége, és 160-nál leszabályoztam az agyam, és visszavettem a tempóból!! :-DD
A fogyasztás a koputer szerint 7, 4 saját mérés 7,7 liter.
És ebbe fele országút, fele autópálya, plusz 30 km. Bpest.
Mostanában alig látok Ceed-et, már kb 2-3 hete 1 darabot se láttam az utakon. :( Biztos mindegyik nyaral, vagy kergeti a gépet 1000-el valamerre... ;) Ezért is volt ma üde színfolt látni egyet 3/4 3 körül a József körúton piros KTL-456 rendszámmal. Mivel a Combinoról csak elölröl láttam, nem tudom miféle volt, dízel avagy benzines.
Ülj bele, és ledöbbensz, én is így voltam vele. Amikor az első képek megjelentek, engem már akkor is megfogott, az , hogy autóformájú, minden különösebb sallang nélkül egységes kinézete van. Amikor pedig mentem vele egy kört, akkor egyből számolgatni kezdtem. Igaz, azóta is csak számolgatok :)
A gyári 16"-os gummákon a futómű hangja 140 felett kezd erősödni, a szélzaj is nő ekkor már... a CRDI viszont nem hallható gyakorlatilag... :)
Nekem amúgy nem veserázó a 16-os cucc, igaz, eddig is kemény futóműhöz voltam szokva, és kanyarokban szeretem ám ha lehet sodorni... :) Minap picit nedves, kihalt részen enyhe kézifék is bejátszott... Az ESP mingyá' panaszkodott is... :)
Én kicseréltettem a rajta levő 16-os felnit 15 -ösre, mint az egyik topiktárs, és így pluszban még egy téligumigarnitúrát is ki tudtam "csikarni". Lehet hogy így egy picit kevésbé "dögös" de nekem fontosabb, hogy a magyar "utakon" komfortosabban közlekedhessek.
Korábbi autómnál tettem fel egy peresebb gumit, persze a megfelelő váltóméretben, de a hatás sajnos drámai volt. Igaz hogy kanyarban "mintha" jobban tapadt volna, lerázta a vesémet...(de ez már off)
Pár kérdés, mert mostmár tényleg veszek autót :) - Ez a GPS akció mit is jelent? - Hol, milyen hitelek vannak? 1.4 LX-et vennék, max 2milla kp-vel, 4-5év hitelre.
Kicsit visszaolvastam és egy régi hozzászóláshoz fűznék egy megjegyzést. KIA presztizse amerikában..muhahahahaha! Amikor kint jártam éppen 1-et fizet kettőt vihet akció volt. Persze ennek ellenére én egyre inkább nagyon szeretem a márkát, mert nem bántuk meg egy cseppet sem a vételt, sőt!
Az M5 vonalán új KIA személyautók várhatóak. Ma ugyanis az M0-án láttam egy trélert. Motorral voltam, úgyhogy csak lopva pillantottam oda, de egy beige-t biztos láttam rajta...
Üdv. Én szerintem az olajcserét meghagyom az első szervízig. Az olajdoki is ezt tanácsolta.. Más is érzékelte a Cee'd-nél, hogy 1000 majd 2500Km után megváltozik a menetdinamikája az autónak? 1,4 Ex
Jár a GPS. A kereskedés részéről lehet nemtörődömség, vagy spórolás. Mert hogy - ha jelentős támogatással is, de - nem ingyen kapja a szalon az importőrtől a navigációt.
Olajdokinál már 2 Cee'd-es kérdés van, egyik az enyém, ajajj ott vagyunk mindenhol:) És már tudják mindenhol mi is az a ceed! 1 hónapja még nem volt ennyire tiszta ez. Csomagtér-zár... kérdezem a telefonban, mennyi idő alatt készül el? Milyen autó, kérdi? Mondom Kia Cee'd. Az mi??? :D
Jahh. Pedig az jó ötlet volt:) Sőt a motorosoknak különösen hasznos a rovaroldó adalék, hisz a fogakról a rászáradt maradványok így jóval könyebben lepucolhatók:D Meghúzza-kicsit megrázza, majd nyel:) Remélem nem foglalták le az egész készletet, viszek a nyaralásra:)
Na ezt nem bírom követni, vagy ez egy titkos kódnyelv köztetek:
Formula3000-en 6900 5 liter, motorolajbolt.hu-n 5x1400, szal 7000ft ugyanez. A közelség és a szállítás függvényében ki-ki eldöntheti, hogy a 100ft különbség számít-e neki. Mit kell még 1x olvasni?:)) Lehet én vagyok már fáradt...
Amúgy tényleg félrevezető, a hülye Mobil kiad így simán, meg kiad Mobil 1 néven is, nem is tudom valahol olvastam ugyanígy és én is azt hittem, hogy 10w40, na mondom az nem is fullszint vagy mi van, erre írja különösen jó hidegindítási kenés vagy ilyesmi, nem értettem, mire leesett, hogy Mobil 1 0w40, szal díler nincs egyedül ezzel:)
Húh látom a Tiédben már 11ezer km van, lehet ezért van a munkadíj, a szűrő meg gondolom drágább a dízelbe. Én 2000-nél vittem, ami ingyenes.
Biztosan nem rossz az olaj, acea b4-et tudja... közben rájöttem miért is nem akarjátok a dízelbe az 5w30-ast tölteni... ott vannak a csíkok ugye, hogy milyen hőmérséklet tartományban használható... és ugyanaz az 5w30 benzinnél -25-től akármeddig, míg dízelnél -25-től max 40 fokig használható. Érdekes, más a hűtése biztosan, vagy valami ilyesmi, amihez amúgysem értek:)
AutóÓbuda szervíz meg ihajj nem tudom miből él meg, rugalmasság nincs, ára az egekben...:) Lehet a Mazdások tartják el, mert hogy KIA-Mazda egyben.
Auto-Don-nál nem lesz gondod, olyan volt, mintha egy ismerős műhelyében lettem volna:)
* A Mobil 1 0W-40 csúcsteljesítményű szintetikus motorolaj tökéletes tisztító hatást,kopásvédelmet és kiemelkedő teljesítményt biztosít. * A Mobil 1 0W-40 Protection Formula (EU) túlteljesíti az újabb benzin- és dízelüzemű személygépkocsi-motorokra vonatkozó ipari és gépgyártói előírások követ
Egyébként utoljára -20 fokos több napig tartó hidegre utoljára a '90-es évek legelején emlékszem akkor is szűkebb pátriámban szabolcsban,
Van egy digitális külső-belső hőmérőm ami "megjegyzi" a max-min hőmérsékleti értékeket.
No a kis készülékem által a tavalyi télen (februárig bezárólag) mért lagalacsonyabb hőmérséklet -11,8 C volt! Ja és talajszinten van a külső hőmérséklet érzékelő.
A 10w-40 télen elég híg lesz a turbónak? Addig lecseréled úgyis. Persze extrém hidegre gondoltam. Manapság ritka. Nyáron oké.
Először én is a Q8 10W-40 -esre gondoltam, tudja a B4-et, az a lényeg.
A minap viszont felfedeztem annál is kevesebbért, hogy az olajboltban 7600Ft az 5 literes Total Quartz 9000 5W-40. Csak! A szervizem ajánlata szerint 21.000-ért adja ugyanezt. Na, ez már elgondolkodtató.
Én a teszkóban szoktam venni ~2 hetente, valami 1500 - 2000 korul jutok hozzá, ha jól emlékszem. ( Cavinton nincs benne :) ) Szép kék doboz, a tévé tetején a csipketerítő és a porcelán kismacska alatt is jól mutat.
CPF (Katalizátoros részecske szűrő) nélkül ; API Service CH-4 vagy jobb, ACEA B4 CPF (Katalizátoros részecske szűrővel); ACEA C3
A gazdaságosabb tüzelőanyag-fogyasztás érdekében az SAE 5W-20, 5W-30 (API SJ, SL / ILSAC GF-3) viszkozitási indexű motorolaj használatát javasoljuk. Ha azonban ilyen motorolaj nem kapható hazájában, válasszon megfelelő viszkozitású motorolajat a motorolaj viszkozitási táblázatból.
No én "is" befejeztem az autó óbudával, így csupa kis betűvel.Nem hajlandók beletenni a gépbe a hozott olajat!
Így lebeszéltem az Autó Donnál, hogy csütörtökön reggel viszem a kicsikét vérátömlesztésre! Atyókával ellentétben nekem 2100 Ft az olajcsere+3680 Ft a szűrő az 1,6 CRDi-be. A légszűrővel vagyok még bajba. Most 10800km van a gépbe a szervíz (no persze) ajánlaná a cseréjét de 4700 Ft az ára. Szerintetek cseréljek?
Egyébként ezt az olajat kapja a kicsike, ami kollégám rosszmájú megjegyzése szerint "vétek" bele és 2360 Ft/ liter áron vettem át a motorolajbolt.hu Keresztúri út 130 alatt található telephelyén(6 litert vettem 1x4 literes kiszerelés+2x1 liter):
Motorolaj - Mobil 1 Protection Formula
Csúcsteljesítményű szintetikus motorolaj
Tulajdonságai és előnyei:
* A Mobil 1 0W-40 csúcsteljesítményű szintetikus motorolaj tökéletes tisztító hatást,kopásvédelmet és kiemelkedő teljesítményt biztosít. * A Mobil 1 0W-40 Protection Formula (EU) túlteljesíti az újabb benzin- és dízelüzemű személygépkocsi-motorokra vonatkozó ipari és gépgyártói előírások követelményeit. * A Mobil 1 technológiája a NASCAR versenyek hivatalos márkája * A világ legjobb nagy teljesítményű autóit gyártó cégek közül többen is ezt az olajat választották első, gyári feltöltésre: a Mercedes-Benz AMG, a Porsche, és az Aston Martin. * A Mobil 1 0W-40 csúcsteljesítményű szintetikus alapolajok és napjaink legkorszerűbb adalékcsomagjának (Supersyn Antiwear Technology) szabadalmaztatott kombinációja. * A Mobil 1 0W-40 széles viszkozitás-tartománya utolérhetetlen védelmet és üzemanyag-takarékosságot biztosít * Aktív tisztító hatású komponensek Megelőzi a lerakódások képződését és az iszap felhalmozódását, ezáltal tisztaságot és hosszú élettartamot garantál. * Kiemelkedő termikus és oxidációs stabilitás Csökkenti az olaj öregedését, hosszabb olajcsere-periódusokat tesz lehetővé. * Alacsony olajfogyasztás Csökkenti a szénhidrogén-kibocsátást. * Kitűnő súrlódási jellemzők Üzemanyag-takarékosabb autózást biztosít. * Kiváló alacsony hőmérsékleti jellemzők Gyors hidegindítást és ultra gyors védelmet biztosít. Meghosszabbítja a motor és az elektromos rendszer élettartamát. * Magas viszkozitás index és speciális 'Supersyn Antiwear Technology' adalékcsomag Kiemelkedően jó kenést és kopásvédelmet biztosít minden körülmények között és minden vezetési stílusnál.
Minősítések és jóváhagyások:
* ACEA A3,B3,B4 * API SM,SL,CF * ILSAC GF3 * BMW LL-01 * Daimler Chrysler 229.3/229.5 * Opel Long Life * Saab ajánlás * GM-LL-A-025 * GM-LL-B-025 * Porsche Jóváhagyott * Volkswagen 502.00/505.00,503.01
Április elején rendeltem meg az autót, és június 15.-én vettem át. 1.6 CRDI. Nem is azért írok, mert csak dícsérni tudnám :) mint ahogy mindenki itt.
Az ajándék navigációról szeretnélek kérdezni titeket, amit itt olvastam: http://www.kiamotors.hu/kia/national.aspx Itt azt írja, hogy:
"Ajándék navigáció június július hónap folyamán minden átadott KIA személyautóhoz."
Ehhez képest én a kocsihoz nem kaptam, és a kereskedő, valamint a KiaMotors három napja nem tudja eldönteni, hogy adjanak nekem, vagy sem :(. Lehet már kiveséztétek a témát, de visszaolvasva nem láttam, csak említést róla :)
Volt valaki hasonló helyzetben (június előtti rendelés, júniusi átadás) aki kapott navigációt?
Már kicsit kezd cikivé válni, nagyon fognak utálni a kereskedésben :), de szeretném világosan tudni, hogy jár-e vagy sem.
Nelkem például nem is dobozt adtak, hanem egy fóliázott egységcsomagot, ami elfér a kis táskában a többi cuccac együtt! Nem nagy pénzért lehet dobozt is kapni szinte valamennyi hipermarketben!
Gratulálok szép kis előadás!:-) Az a csík azért csak nagyon lent van, így nem sokat ér! Én most cibáltam le az enyémről, rakok rá újat, mert annyira lent volt. Azért érdekes, hogy ez a harmadik fajta csík amit látok! Az extra katalógus képein nem ilyen a gyári, persze attól még lehet az.
Úgy látszik ebben a fórumban csak rokon lelkek találhatók:-))) Gondolok itt a parkolási szokásokra, mert én dettó ugyan ezt csinálom! Bár nekem se jön be mindig, de lehet, hogy van aki direkt ránk vadászik! Tavaly pl. Horvátban beállok egy bazi nagy parkoló távoli helyére, egyik oldal védve/padka/ sehol senki. Erre mit látok mire kijövünk a boltból - egy szerb autó úgy mellém állt, hogy alig bírja kinyitni az ajtót a barom! Ráadásul suhancok is ültek benne, meg is lett ütve a jobb hátsó sárvédő ív, szerencsére nem volt feltűnő! Vigyázhatunk mi, ha a sok jószág le se sz......
Ismerősöm ~2 éve ment be a gyógyszertárba ezért, ahol közölték, hogy már régen nem foglalkoznak ilyennel, tessék új dobozt venni. Mondjuk lehet, hogy egyedi eset volt, de már én is inkább újat vettem. (egymás után kétszer, mert másodszorra nem emlékeztem megvettem-e már, vagy csak akartam :) )
Az igen jó fogyi, ki lehet jelenteni ezexerint, hogy ha az 1.4-et tojással vezeted, akkor meg lehet közelíteni az 1.6 CRDI-nek a padlógázas városi fogyasztását légkondival... ilyen módon nekem 6.1 az átlag... de a gázpedál már tényleg bináris... :)
Amúgy meg nyilvánvalóan faxság így vezetni... de tegnap pl megettem az 1.9PDTDI Passat-ot... nem tudom melyik változat azon belül... :)
Kicsit off téma: most járt le az elsősegély dobozon. Ilyenkor komplett dobozstul újat kell venni, vagy elég ha becaplatok egy gyógyszertárba kötszert cseréltetni benne?
Dettó, én is inkább valamelyik sarokparkolót nézem ki, pont ilyen okokból. Idáig 5 éven át megúsztam. Inkább mindig egy kis plusz séta mint egy ajtóújfényezés.
Az irigy szerintem inkább a kulcscsomóját húzta volna végig a kocsi oldalán, egy kisméretű sérülés kevésbé valószínű ilyen elkövető esetén.
Megnézték a horpadásom, 15000-ért javítható. Mondanom sem kell a nyaralási tartalékból most ebbe nem fektetek be.... viszont azt mondták, hogy biztosan nem kavics volt, sokkal inkább bevásárlókocsi:S
Nos igen, a gyárit nem lehet máshová tenni... az ajtón található dísz-bemélyedés "élére" ül rá, és az eléggé rideg anyag így van formázva, máshová nem fexik fel... :(
Ez design szempontjából állatul néz ki, praktikum szempontjából kérdőjeles...
hátulról belenézve, mivel a csík elég vastag, az a legkülső pont...
hathatós védelmet nyújt betontuskók ellen pl, de ha valaki rád nyitja az ajtót, hát nem tudom... a másik autó ajtaja tuti feljebb domborodik, így ez a része kicsit gázosabb...
Köszi a demonstrációt, viszont nem értem, hogy miért le rakják az ajtó gumicsikjait ez nekem mind a mai napig nem tiszta. Lent domborodik ki jobban az ajtó?
Elmentem reggel nyolcra (miután a péntekem elúszott, és akkor nem tudtam) olajért... a többek által ajánlott motorolajbolt.hu volt a beszerzési forrás, és valóban, jobb rendelni, mert eléggé nehéz volt megtalálni a személyes (ám de gyors, és kedves) vásárlás lehetőségét... Íme ilyen olajat vettem 6x1litert 2200/l áron:
Ezután az Érd M6 szervízébe vettem az irányt, reggel 9 után pár perccel sikerült is odaérnem. Mindenkinek javaslom őket, korrekt volt a dolog, a szűrőt tőlük vettem, az olajat ügye vittem, végig ott lehettem, és minden feladatot elvégeztek (később kifejtem: olajcsere, lengés-csillapító viszgálat, aktív-fejtámla-panasz, oldal- és sarokcsíkok, mosás)
Ideérve Gézu mester (régóta ismerem, vágja is a fejeket rendesen) vette kezelésbe a gépet, látható, hogy a tisztaságra is ügyelnek (bugyolált kormány, és ülés):
Első körben megcsodáltam a gépszívet műanyag födő nélkül:
Aztán megnéztem alulról, íme a sokat emlegetett védőlemez:
A másik álláson egy 1.4 EX volt felemelve, összehasonlításképpen az alulról:
A kolléga épp visszarakta azt az incifinci műanyagot, de hát az sem takar sokat (szegény gép gázadásra 60-80 tartományban rángatta az orrát, ennek okát keresték - futómű, motortartó-bakok, stb... vizsgálatával)
Summa-summárom, lepisilt a fekete lé (dízelnél ügye mindíg fekete a korom miatt), előtte csekkoltuk a gyári olajból a cca 5600km alatt nem csippentett, legalábbis meleg mocinál a középállás felett volt a pálca:
Aztán az új nafta betöltése következett. Elvileg 5,3l megy a mociba, ezért is vettem 6 litert, de az 5. betöltése után beröffentettük, és utána szintet néztünk, nem bontottuk ki a hatodikat. Mivel a pálca az olajcsere előtti szintet mutatta, gyanítható, hogy a rendszerből nem leengedhető mennyiség cca 3dl, ez persze sok mindentől függhet, mindenesetre most van tartalékom, majd 1000km után ránézek a pálcára:
Az olajcsere munkadíja kedvezményes volt, mert ez nem kötelező, és a szervíz díjazza, ha az üf. vigyáz a gépre... vajh ebből a dumából mennyi a marketing? Mindenesetre jól esett... :)
Ezután megnéztük azt a bizonyos LOT számot az első lengéscsillapítókon, mint kiderült, nem kell cserélni, az egyik ugyan 2006 decemberi, de már a hiba felfedezése utáni módosított változat, a másik még későbbi:
Az oldal- és sarokcsíkok gyári szettje sablonokat is tartalmazott, de Gézu már rutinból pakolja felfelé az ilyesmit... érdekesség, hogy hátul kétféle sablon van a tolatóradaros, és a nem tolatóradaros kocsikhoz... az enyibe ugyan nincs radar, de jobban tetszett a fentebbi helyzet, így a radarost alkalmaztuk, bár csak ránézés szinten, mert minek ezzel annyit tökölni... :) Előtte a gép kaptt egy full külső mosást...
Eztuán a jobboldali első aktív fejtámlát nézték meg, mivel tegnapelőtt párom felfedezte (addig sosem dőltünk neki), hogy kotyog... kiderült, valami fülecske eltört (vélhetőleg összeszereléskor), és az egész kihúzható, ami nem normális jelenség, így kiírták garis cserére, szerencsére ettől még a fejtámla működik, max idegesítő, bár csak akkor kotyog, ha nekidől valaki...
Íme a gyári csíkok totálból:
No mára ennyi, köpött a maci, vége a mesének... :)
tokmindegy, egy-ket-haromezer kilometernel amugy is celszeru beiktatni azt a bizonyos olajcseret ami nem kotelezo es nem biztos hogy hasznal de artani biztosan nem art, es onnantol tudod hogy milyen olaj van benne...
Sziasztok! Tud valaki valami infot arról, hogy mikor láthatunk végre egy ceed töréstesztet? Miért nincs még teszt egyáltalán? Már nem annyira új az autó.
Sziasztok! Tud valaki valami infot arról, hogy mikor láthatunk végre egy ceed töréstesztet? Miért nincs még teszt egyáltalán? Már nem annyira új az autó.
Igen, amúgy sztem is hasonló árfekvése lesz, mint a Cee'd-nek, viszont ez a fizetés, látszik, hogy igaz az, hogy ungarise ember mindig legalább 1-el nagyobb autót vesz magának, mint amit megengedhetne:)
Kinnt 640es fizuval vesznek ilyet, itthon 150essel:D
"Konkrétumokat nem tudtunk meg, csupán annyit árultak el, hogy jó alaposan megnézik a Kia C'eed árcéduláját, majd utána egy ahhoz nagyon hasonlót aggatnak az i30-asra is."
Ezek szerint a Ceed is 640e fizetéshez készült... Kiváncsian várom azt az árcédulát.
" Szakértők még azt is belőtték, nagyjából havi 2600 eurós (640 ezer forintos!) fizetés mellett gondolkodik el valaki igazán az i30 vásárláson."
Az iggen, akkor nálunk sokat nem fognak eladni:DDD Látszik, hogy nem mindenki keres úgy, mint mi. (persze akad ilyen itthon is bőven, csak kár, hogy nem tartozom közéjük)
Auto Don-nál minden ahogy megbeszéltük, gyorsan, rendesen. 1950ft olajszűrő, olajat én vittem, minden más ingyenes volt, így 8000.- alatt megúsztam cakkpakk.
Értékelése: 10/10
A horpadásomra azt mondták nem kavics, vszinű rányitottak valamit. Ma lekérdezem azt a horpadas.hu-t aztán beszámolok, de elszomorító.
Köszönöm az infokat a recsegéssel kapcsolatban ,majd ha már nagyon idegesitővé válik akkor megpróbálok valamit gariba kiharcolni,bár nem reménykedem nagyon a javithatóságában max. ha kompletten cserélnék a műszerfalat.
A fényszorókhoz én annyit tudnék hozzá szolni ,hogy nekem kielégitő a fénye bár én
egy 96-os swiftből ültem át a ceed be az azért más kategória ráadásul a kézikönyv szerint
"csak" 55W-os izzók vannak benne azt meg egy cserével még bőven lehet fokozni.
Még nem jött össze. 1,6 benzinessel mozogtam a környéken a napokban, város és főút finoman: 6,4. Remélem hamarosan összehozom az utat. Eléggé irodához vagyok kötve. Kivétel a holnap :) Veszprém - Debrecen - Veszprém
Hát köszi srácok... megnézetem hogy lehetne kihozni, mennyiből. Az az igazság, hogy ugye most vettem a kocsit, a héten indulok nyaralni, még az első olajcserémet is fillérre gazdálkodtam ki indulás előtt, szal túl sok pénzt nem tudok most erre fordítani. De hogy elindúljak nyaralni a horpadt autómmal és mindig eszembe jusson, ahogy közelebb érek a kocsihoz... az se nyerő:(
www.horpadas.hu Nem ismerem, csak épp a héten láttam a cégautójukat. (Mondtam is magamba': Hűha, ezt jó lesz megjegyezni!) Esetleg kérdezz rá, oszt' számolj be az eredményről.
Hát kedves topiktársak, vagy nekem volt az évek alatt szerencsém, vagy a cee'd-et csinálják papírból, de van egy jó centi átmérőjű, 3mm mély horpadás a bal első ajtóm közepén:((((( gondolom valami kőfelverődés lehet, de szörnyen néz ki:( 1 hónapos sincs a kicsike.
Oké, nem feszegetem... és őszintén nem zavar, ha Te majd 5000.- ft-al többet fizetsz ugyanazért, amiért én:D Csak gondoltam valami nem kerek, de nekem jó, neked jó, akkor minden jó:)
Más: a belső világítás amúgyis állítható, szal nem játszik szerepet semmiben, a középsőt tényleg le is lehet kapcsolni, és nálam a tompított nem a megfelelő, ill. érzésem szerint nem kielégítő.
Recsegő műszerfalas dologra: nálam semmi jele ilyesminek, lehet a szétszedésnél akadt gond, hisz nálam is cicereg a jobb ajtó... azóta, hogy szétszedték:(
Üdv kakukk1234! Gratula az autóhoz! Az általad leírt problémát én nem tapasztaltam, nálam az övmagasság-állítók ciripelnek kissé, de csak rossz úton!
Ami a világítást illeti a távolsági szerintem sem az igazi, a tompítottal nincs bajom! A műszerfalvilágítás szerintem nem erős engem legalább is nem zavar, a középkonzoli kijelző világítását meg ki lehet kapcsolni!
"Lehet hogy a 7 év garanciát a méregdrága rezsióradíjon meg a "saját" alkatrészen akarják megfogni?"
A garanciát a gyártó adja, a rezsióradíjat meg a márkaszervíz! Ez két különböző dolog! Itt pusztán megint csak a lehúzásról van szó bizonyos szervizek esetében!
Igen, szia! Feljöttem a felszínre :) De nem tétlenkedtem ezidő alatt sem.
Megkaptam a nagyságrendi árakat cee'd hazai spoiler gyártásra. Előkalkuláció szerint fényezés nélkül az elemek ára összesen: - frontspoiler a lökőn - hátsó szpoiler a lökőn - 2 küszöb - szpoiler a hátsó szélvédő felett bruttó 160 körül jönne ki
Sajnos nem a cee'd lesz az első M-power boxos kísérletem, hétfőn hajnalban egy Carensel indulok Debrecenbe. Odafelé dokumentálok egy átlag, valamint néhány tempomatos pillanatnyi fogyasztást. Meglátjuk visszafelé mit produkál. Eddig is tetszett, igaz 100 kilóval könnyebb a Sportage-nél, de még úgy is jobban megy, hogy igencsak hosszabb a váltó. Hatodikban 3.000 > 170km/óra. A 170 ló és olyan 370 Nm majd megmutatja magát. :) Ne is gondoljunk bele, mit művelne ez a cee'd-del :)
Régóta figyelem a fórumot ez is segitett az autó vásárlásban.
Tegnap vettem át életem első új autóját 1.6 crdi lx plus piston grey nagyon szép szin.A jó tulajdonságait nem akarom részletezni ugyan azt tudnám le irni mint ti , viszont én sajnos tapasztaltam negativ dolgot is ami elég bosszantó egy 0 km-es autónál a műszerfal és a kormányrudat boritó műanyagok "diszkréten" recsegnek azt tudni kell hogy a közép konzol ki lett cserélve ezüst szinüre + riasztót rakta bele a szervizükben nem tudom a megbontás okozhatja-e ezt ráadásul ha megnyomkodom ezeket az elemeket akor is ezt produkálja.
A véleményetekre vagyok kiváncsi ti tapasztaljátok-e ezt vagy ez ilyen igy kell elfogadni,ezt leszámitva szuper az autó!
Jórégóta rágom magam autóváltáson, főleg amióta a Ceed megjelent :) Mostmár tényleg veszek egyet, hogy ne csak ilyeneket írjak ide. Csak fosok a svájci frank árfolyamtól.
Nézegetek más autókat is, hogy véletlenül se mulasszak el valamit, de : - Nekem elég lenne egy swift is, de ami normálisan fel van szerelve, az 3 milla fölött van. Nemár, egy akkora autóért? - Fabia szóba jöhetne, de ez is alig olcsóbb, mint a sokkal nagyobb Ceed - A többi márka szóba se kerülhet, mert drágább, ráadásul kevesebbet is ad
Nézegettem egykét éves használtautókat, (pl. Ford C-Max nagyonis bejönne méretileg), de 2 évesen kapom meg annyiért, mint egy új Ceedet (mert nekem elég az LX)
Próbálkoztam már xenonnal, más típusban, tudom, hogy királyság.
Van is egy a polcon, egy Hong_Kongi,annak H4 -es az izzója, rossz gyújtóponttal.
A trafó jó, az égőt ide belebarkácsolni talán lehetne valahogy, úgyis átalakítandó, vagy kidobandó. Kár érte, mert a színe az baromi jó. ( napfény, asszem 6000K )
> A csajom vezetett, amúgy is vak, mint egy bányaló.
:o)))
> Valami égő csere, pld Tungsram Megalight Plus 60% tán segít rajta.
25-ért kínálnak most xenon-szetteket. Áldani fogod az eszed, ha megvetted és meglátod az eredményt. Viszont ha felfelé sokat szór a lámpa kialakítása, az gáz lehet. :-/
Igen. A lényeg, hogy a KIA nem a tipikus, lecsontozott, alulmotorizált alapmodellel indul, hanem egy kevés kompromisszumot igénylő, viszonylag teljes értékű autóval. Ha ezen felszereltséget belerakatod egy kiskategóriás autóba, ennyibe, vagy többe fog kerülni, kivétel "54 lóerős" 8 éves konstrukció. :D
Nem csak a belső fény túl erős? Valahol olvastam, hogy egy RIO-s panaszkodott szintén a gyenge lámpára, aztán ő rájött, hogy a műszerfalvilágítás túl erős. A középső sárga LCD kijelzőnek mekkora a fénye éjszaka?
Így van, olvastam valahol, hogy EU-s pert lehet a nyakukba akasztani, ha nem akarják a hozott olajat beletenni, na de én nem is akarok foglalkozni ilyenekkel, inkább viszem máshová... nem akarják az ügyfeleket, akik nem jövedelmeznek maximálisan, de inkább erről beszélj:
hogy lehet, hogy Auto-Don-nál nekem azt mondták 1950ft az olajszűrő, nincs munkadíj első olajcserénél, akkor sem ha nem ott vettem a kocsit és akkor sem ha én viszem az olajat, ja és fáradt olaj dologról sem beszéltek, azt mondták, azt az olajszűrőt kell kifizetnem, vigyem az olajat és kész. Ugyanazt hívtuk? Nem igazán értem.
Olyan nincs hogy nem hajlandó beletenni az olajat!
Mivel indokolja azt a szervíz, hogy ugyan azt az olajat amit ő használ én gyári bontatlan csomagban viszem és FÉLÁRON ő pedig egy ki tudja mióta megbontott hordós olajat akar adni nekem aranyárba!
Akkor nincs gond, ha ugyan olyan áron adja az olajat amennyiért én veszem kisker áron!
Ez arcpirító pofátlanság! Az ilyen esetekben lehet menni a fogyasztóvédelemhez!!!!
Érdekes a Baumgártner beleteszi a hozott olajat, az Autó Óbuda nem?
A felvételi lapon két rublika van a Baumgártnernél egy a saját alkatrész, a másik a hozott alkatrész. Érdekes módon ha a helyszínen van megbontva és gyári csomagolás minden további nélkül beleteszik!
Ja, és az Autó Óbuda lakatosműhelyében kapott információ szerint a rezsidíjuk 11 ezer FT!!!!!!! A Baumgártnernél meg 7000 Ft pedig elég nagy név!
Nem a Renaultot Istenítem, csak egy kicsit nagyobb cég, mint az Óbuda Kft.
Persze én is máshoz viszem az autót, mert nem akarják hogy hozzájuk vigyem, pedig én is az Óbudánál vettem.
Lehet hogy a 7 év garanciát a méregdrága rezsióradíjon meg a "saját" alkatrészen akarják megfogni?
Főleg a hangulat, bandában besöröztönk egy kissé... :-D
Hazafelé kiderítettem, mi a bajom a kocsival:_ a lámpa.
Már érett a dolog régebb óta.
A csajom vezetett, amúgy is vak, mint egy bányaló.
Erre még rátesz, hogy olyan úton jöttünk, amit 100-szor végigült mellettem, mégis navigálni kellett, + a GPS. Kész vagyok. Igen easy volt a tempó, nem lát lévén.
Alig bírtam cérnával, vezettem volna inkább én..:) A csőlátásom is jobb ennél. :D
Definícióm: gyenge, rossz színű, jól irányzott, de nagyon szórt, pontatlan fénye van a kocsinak.
Bizonyára megfelel mindenféle előírásnak, szabványnak, de a csajom az összes csatornafedélen mégis átdöngetett.
Valami égő csere, pld Tungsram Megalight Plus 60% tán segít rajta.
Akinek (írtam már) nem tetszik a 7 év gari, amit egyesek követnek egyébként, (jó,2-3-4 évnél tartanak még, pl SkodaVWÓdi...), nos bármikor abba lehet hagyni a garit.
Ja, ezek az emberek ezen kívül másba nem tudtak belekötni. Amúgy 1-2 szervíz néhány márkánál 50000 ft körül alakul, valaki írhatná már a Cee'd-nél mennyi is.
Anno régi autómon a javítás volt évente 10-25000, + gumi+szervíz, szal hogy új a gép nem bántam meg, még nem Kia, sajna.
Nem írta senki kiemelten:
-6 lufi
-rádió kormányvezérelt, USB (vagy mi)
-bezáródó KPzár
-van hőmérő, fedcomputer is ha igaz
-7 év gari
-sebeségfüggő (szerintem optimális) szervokormány
-klíma
-ABS, ..
- MOTOR, ami nem 75 lovas...
most más nem jut eszembe
nos ez az alap. Feketén-fehéren. Enélkül mennyi lenne az ára?(pl. klíma, kp zár, rádió nélkül, csak 2 lufi esetén) ????? Pl Fabiát, ami kisebb, szereljük fel ezekkel.
Más garancia éveket vesz pénzért...vagy inkább addígra vált-nem írok márkát.
1. Egy termék használt árát elég rendesen meghatározza az érvényes garancia, minden téren így van!
2.Tudod a Kia szervízben - vagy bármelyikben - történő lehúzásról: Tudod mi az a 30 ezer évente egy lehetséges, szükséges alkatrész cseréhez képest??? Fogd fel átalánydíjnak, én ha lehet meghosszabbítanám, ameddig csak lehet.
3. Soha Kiát, sőt kompakt autót ilyen egységes pozitív fogadtatás nem ért. A Kia a jövő évi foci EB (Svájc-Ausztria) kiemelt szponzora, a cee'd az esemény hivatalos autója. Szerinted mi lesz itt 2-3 év múlva? Csak az nem látja, aki nem akarja, mi zajlik a a Kia háza táján.
Ne dőlj be az NCAP törésttesztnek. Olvassad el, milyen (extra) felszereltségű autót törnek. Nem a két lufis Bravo kapja az 5 csillagot. Hogy alapban 6 légzsák, aktív fejtámla, EBD... ez mutat valamit. Az értéktartást erősen befolyásolja a garancia, erre mások is hivatkoztak má, ebben nincs ellenfél. És hogy 5 millióért cee'd? :)
Ugyanaz a motorpaletta, mint az 5 ajtónál. Az SW a B oszloptól más, a hossznövekedést teljesen a csomagtartó élvezi. Az a2 utalt hosszabb tengelytávra, hülyeség.
Olvastam, azért kérdeztem rá, mert nem értettem, én hétfőn viszem a kocsit viszem az olajat és azt mondta a muki, nincs munkadíj, erre nálad van... érted hol nem stimmelünk:D
Én is az Autó-Óbudánál vettem a kocsit ezért felhívtam az ottani szervízt is, azzal kezdték hogy hozott olajat nem töltenek bele garancia-időben. Na mondom akkor helo:) Nincs is miről beszélnünk, hisz elvileg kötelező lenne nekik, de csak a pénzükkel vannak elfoglalva... sebaj úgyis annyira körülményes a parkolójuk, hogy inkább kiszálltam és mondtam a mukinak vigye be ő, mert nem akarom meghúzni magamnak, ha ő húzza meg, akkor meg helyben vagyunk:)
Átvenni az olajat X.ker Keresztúri út 130-as szám alatt lehet, a számlán tényleg az Egressy út van, de nem az a telephely, a mobil számos tag nyaralni van éppen.
Te figyu! Az Auto-Don-hoz viszed a kocsit? Első ajánlott olajcsere? Kivel beszéltél onnan? Neked mondtak munkadíjat?
Nekem vidékre postázták, a számlán szereplő címet irtam le neked. Az olaj miatt ne aggódj minden ok. Eredeti, semmi átverés nincs vele! Én is tartottam tőle, hogy valami régit kapok, de 2007.04.12-én gyártott és 4 évig jó!
A 150-200k km, értsd 150000-200000 km. Nem tudom fordék mit adnak garira, korban úgy 3-4 éves lehetett a gép, de a hangsúly nem ezen van. Ők is először elkezdték fikázni a zesszót, alaptalanul. Ennyi, üdv.
Úgy döntöttem nem fogok "cigánykodni" ezen az olajutántöltögetés dologgal. A topiktársunk által javasolt motorolajbolt.hu-n néztem Castrol TXT Softech Plus 5W-30-at melynek ára 2200 Ft/liter. Igaz csak 1 literes kiszerelésben van, de veszek hatot és még marad egy csöppnyi ha tényleg utána kell tölteni. Egyébként beszéltem az Auto-Donnal, ott azt mondta a pali volt már olyan, hogy egy 1.6-os benzines Ceednél "eltűnt" az olaj, de rátöltött az ember és utána 7000 km futás után sem csökkent a szint. Egyébként arról is tájékoztatott, hogy az un. 0 reviziót a Lágermaxnak kell végezni ezért pénzt kap a Kiatól. Itt kellene először megnézni, hogy minden kerek e. Az más kérdés, hogy a rendelő szalon ill. szervíz is megnézhetné!!!!
Lényeg a lényeg a 6 liter olaj 13 200 Ft+3680 Ft a szűrő+1500 Ft "fáradt olaj illeték" mivel nem náluk veszem az olajat (egyébként ők is 4200 Ft-ért adják a hordós castrol literét) + 2500 Ft munkadíj. Ez így durván 22000 Ft összesen, ami ha a szalonban veszem csak az olajat fedezné!!! Hétfőn egyébként megkérdezem ugyan ezt az összeállítást az Autó-Óbudánál kiváncsi vagyok mit mondanak. Nem veszik észre, hogy makacsul hozzájuk vinném az autót - náluk vettem - mert kedvesek, udvariasak, korrektek, csak nagyon drágák!
Egyébként nem tudja valaki hol vehető át a motorolajbolt.hu-nál rendelt olaj Pesten, mert a honlapjukon nincs csak egy e-mail cím, és a fenn lévő 30-as mobilszámot most szombat délelőtt nem vette fel senki. Ezt akartam ugyanis megkérdezni tőlük!
3-4 hónapja felhívott egy barátom, mert akadt egy kis gond. Sógija teletank egy jó kúton valami fordtdcifurgonba, leütött vele 4-500 km-t, este úgy kellett a város határából hazahúzni. Másnap szervíz, mind a 4!!! porlasztónek finish! Tuti szar volt az anyag, adtak mintát a tankból, bevizsgáltatás, eredmény: A termék minden paramétere, messze a szabványban foglalt értékhatárokon belül volt (tételesen nem fogom felsorolni, de saját szememmel néztem). A motorban nem tudom mennyi volt, állítólag 150-200k km között, ami általában nyélgázon került bele.
Ami engem érdekelne az a csomagtér alatti rakodótálca csak az EX-től van. Ilyet látott már valaki utángyártottat vagy lehet a KIA-nál rendelni? Extrák között nem láttam.
Új vétel volt a Peu, már 6 éves, a tulaj figyelmetlensége okozta a turbó bajt.
Viszont Ő nem öntöget, az 100%
Egy biztos, ezeken okulva semmiféle dízelt nem mernék venni használtan még egyszer. Ez az eset most meggyőző volt. Még mérnök ember sem biztos, hogy úgy bánik vele, ahogy kellene, pedig precíz fószer.
Lehetőleg egy ugyanazon kúthoz járni, ami jó márka.
Blokkot gyűjteni.
Épp egy öntögetős ismerősöm mesélte, hányszor állt már meg a kocsija.
Nekem van egy helyi maszek kút, ahol nem pancsolnak, nagy a forgalom, 2 fuvarozó cég is oda jár, akinek a főnökük kényes a naftára.
Észre vettem, hogy tuti ott a dízel, jó a fogyi, csendesen jár a motor.
Ezen kívül adalékolom egy kis kenőanyag-égésjavítóval.
Az említett szerelős ügy... ráadásul gépészmérnök barátom mondta, hogy rá kell szokni a a turbó kihűtsére. Volt mikor németben 200-al tekert a pályán, és megállt tankolni, motor egyből leállítva. Nem is gondolt rá. Meg kell szoknia.
Ahh, majd elfelejtettem közölni. Már, egész pontatlanul néhány napja kicsit közelebb kerültem a full offos kisköcsög kategóriából ám, mert egy topiktársatokkal összefutotta, s kölcsönösen megcsodáltuk a technikát. Őszintén bevallom, biztos voltam benne, hogy kellemesen csalódom, s ez így is lett. Meglepődtem az autó belső adottságain, ergonómiáján és az általános belső hangulatán. Nagyon kellemes autó, biztos vagyok benne, hogy sok örömötök lelitek majd bennük!
Ha rám hallgatsz, bárhol. Tudom ez így nem túl meggyőző, mert pl. a topicot leszámítva nem is tudunk egymásról semmit. Nem szeretnék konkrétumokat leírni, de nem amit írok, az nem egy laikus embertől származik.
Szóval szinte teljesen mindegy, hogy hol tankolsz. A forgalmazóknak nincs túl nagy választási lehetőségük, mert az nagymagyarolajcégen kívül nem azt mondom, hogy nincs más, de ez elég közel áll a valósághoz, s az a néhány is lehet, hogy részben tőlük veszi. A kutak között azért lehet válogatni. Ha a "noname" és a diszkont kutakat kizárjuk, akkor szinte tényleg tök mindegy hol tankol az ember, de ez sem egyértelmű peremfeltétel a szelektáláshoz. Én egyébként minden zokszó nélkül megtankolok "szinte bárhol".
A nagyok között annyi a különbség, hogy másfajta adalékot kevernek ugyanahhoz az alaphoz, ami önmagában is teljesíti a szabványban foglalt feltételeket, mert egyébként nem is lehetne forgalamazni, illetve az adalékolás foka eltérő.
Szerintem kapásból 2-3 nagy olajcéget fel tudtok sorolni, akik hazánkban saját kúthálózattal rendelkeznek, és még a világ sok-sok országában hasonlóképpen mint nálunk. Tehát a szóban forgó multiolajos vállalatok megkockáztatnák azt, hogy egy magyar cég packázzon velük nem jó minőségű üzemanyaggal, amivel a nagynevű forgalmazó komoly hitelromlást szenvedne el??? Ez vicces volna, s gondolom akkora pert akasztanának belőle, amit errefelé még senki nem látott.
Ha jobban belegondoltok, mondjatok nem megfelelő minőségű üzemanyagbotrányt! Tudtok? Nem? Olajszőkítéses buli nem ér ám! Nekem egy jut eszembe, valamikor a '90-es évek első feléből, amikor néhány kocsiban elment az AC pumpa. Ezenkívül más?
Tudok én is hasonló dízelhorror esetekről, de ugye azt sem kell hosszassan ecsetelgetnem, csak a teljesen tiszta kép megléte miatt, hogy az én ismerőseim nem mindig a kúton vették a nyálat, s mindemellett a gázolajszűrő csere az felejtős is volt sokszor, mondván tiszta ez, a szűrő meg biztos elbírja a csereintervallum többszörösét is. De gondolom ez csak errefelé fordulhat elő, máshol nem. Mert a hibát mindig könnyebb másban megkeresni, másra köpködni, mint beismerni egy ilyen sokkilós ceh végén, hogy ilyen sóher pitiáner kis pöcs vagyok, megveszem a minimálfogyis hiperdízelt, ami ráadásul használt vétel volt, de ez nekem még mindig nem elég, mert köll a zanyag kilónyócvanért a buszoshavertól, 'me így occsón elautózok gyorsan 30000 km-t, 'oszt a spórolt pénz többszörösét eltoljuk talicskán a szerelőhöz.
A turbó besüléséhez csak annyit fűznék, hogy meg kellene tanulni a megfelelő bánásmódot a technikával. Ez is csak a fejben dől el. Arra azért befizetnék, hogy hányszor az autópályás gyorsasági utáni tankolásszünet, és hányszor a városi lámpánálmegindulós, a nyomatékgyárral benzinestalázós meglépés után a következő parkolóba 100 m múlva kiállós, aztán egyhelyben vagizós eset játszott szerepet. Meg ugye a dízelnek az sem mindegy, hogy hol használják a legtöbbett, mennyi időt megy, ha egyszer életre keltették.
Ennyi. Elnézést kérek, ha bárkit megbántottam volna a szavaimmal, nem az volt a szándékom, csak ez a történet túl összetett, s ezt igazolandó, hogy bőven legyen elvarratlan szálam, azt nem is forszíroztam, hogy a pug használt vásárlás volt-e??? Ez a része pedig off nektek, a többihez fűzött reakciókat pedig izgatottan várom! : )
Hogyne... aranyárban volt a minőségi szolgáltatás... de onnan akik olvasták a topicot hozzájuk biztosan nem vitték a Fiestát :) Remélem azért 1-2 vevőt buktak.
Feltoltam már egy csinos kerékőrt is a kocsira, tiszta jó a dísztárcsa, hogy legalább azt is védi úgy ahogy.
Hát igen én sem akartam, amikor ez történt az OFF Fordommal, akkor szépen írtam is több helyre az elkövető szervízzel való történetem. (Petrányi) Persze szempont volt már akkor nekem, de Fordnál nehézkesebb volt találni ilyet, itt megbeszéltem levisz a csóka amíg az olajcsere zajlik. Ok. Vittem. Ülök várok, azt mondja szól mikor mehetek nézni. Aztán odajön, hogy jajj menjünk gyorsan mert épp elfoglalt volt... leérünk... szerelő: kész van, vihetem. NA mondom anyátok picsáját. Sejthetitek milyen jó véleményt híresztelek róluk. A másik meg, hogy ablakból láttam, hogy 40 percig udvaron állt a kocsi, aztán bevitte és negyed órára rá már kész volt és ez az éves szervíz. Na nem is mondom tovább mert még felidegelem magam most is:D ON
Én nem is vinném olyan helyre, ahol nem nézhetem mit csinálnak vele! Az előző gépemnél nem lehetett -volna- bemenni miközben csinálták, én mégis mindig bent voltam! Eleinte szóvátették utána már nem! :-))
-Ma voltam a barátommal az ország legjobb off Peu dízel szerelőjénél, elhoztuk a 406-ost.
A türelmes szerelő megmutatta a halott turbót, aminek még nem kellett volna tönkre mennie.
A halál oka: 1. a ki nem cserélt légszűrő: a finom port a turbó beszívja, mint homok fúvó lekoptatta, megette, a lapátokat.
2. lóg a sikló csapágy: a ki nem hűtött izzó turbó (pld. autópálya benzinkút leálláskor) az olaj belesül a vezetékbe, az eldugul, nem kap kenést, és vége.
Hajsza után kell hagyni ketyegni a motort egy kicsit.
300.000t volt a javítás.
Még jönnek a csúcsok cseréi, a rossz üza miatt. Made in Hungary.
Jahh, egyetértek:) A minap agresszívan megelőzött egy Logan, én meg csak mendtem békésen, de lehet este a Logan topicban írta, hogy simán otthagyott egy Cee'd-et :D
Szerintem egy normális autós nem tapossa neki tövig, ha pedig a mögötte lévő igen, akkor az úgyis megelőzi, függetlenül attól, hogy melyik a jobb kocsi, szal Lada is lenyomhatja az új Astrát (nem véletlen):D Szal az ilyen eredmény nem eredmény.
Komolyan Peepshow feelingje lesz:)) A Ford-nál mégcsak üvegfal sem volt. Bemenni? áááá... csak tippelni lehetett vajon hozzányúltak-e. A tipp ált az volt, hogy nem:D
Még jó, hogy nem Opelt akartam venni, hát ennyire nem megy?- és nem olcsó.
Komolyan (jó, talán még nem mentem elég autóval, kiváltképp farokhosszabbítónak használttal), életem egyik legklasszabb autója a Cee'd. (Az új, valamint a 12 V régi Fabia a Cee'd után, hát sírva tudtam volna fakadni.
Hm, de jó, hogy nem hallgattam a barátnőmre, neki nem teszett a Cee'd, azt akarta hogy Astra H-t vegyek: http://www.vezess.hu/teszt/teszt_opel_astra_1_6/10557/
Én se reklámozni szeretnék, de ajánlom : http://www.riderauto.hu/ - akinek sárfogó, védőcsik kell, nekem a mazdámra rendeltem tőllük spoilert az eredeti töredéke.
Jahh nem is tudom, hogy ez reklámnak minősűl stb... de ha igen, akkor egy kedves moderátor törölje a talált szervíz elérhetőségeit és akit érdekel, az írjon nekem mail-t.
Olajcsere kérdését illetően ajánlom figyelmetekbe, hátha többeknek jól jöhet:
Több szervízt végigkérdezve, magasan a legjobb feltételeket adva, alapból a legjobb lehetőségeket felajánlva tudom ajánlani Őket.
Első ajánlott szervíz hozott olajnál is ingyenes. Olajszűrő 2000 ft, ezt kell csak fizetni náluk, meg az olajat, amit vihetsz. Nézheted az olajcserét bátran.
Így nekem az ajánlott első szervízem 2000ft + Elf Evolution SRX 5w30 olaj 4l (amiből marad 7 dl) 6000 ft a motorolajbolt.hu-n, amit egyébként budapesten személyesen is átvehetsz (ez volt gondja egy társunknak). Így 8000.- ft-ból kijön az egész. Nekem 1,4 benzinesem van, szal ha dízeled van, akkor ahhoz megfelelő olajat keress.
Azt hiszem függetlenül attól, hogy megoszlanak a vélemények az ajánlott olajcseréről, hogy van-e értelme. Ez nem egy nagy összeg ahhoz, hogy ne legyen egy apró bizonytalanság sem bennünk. Ennyit biztosan megér.
Szia Díler! Biztosan csak viccből írtad,hogy a Ceed-nek nincs értékvesztése.A Te autód 3-4 év múlva ugyanúgy a felét fogja érni mint az általad felsorolt drágább márkák,csak Te 2.5milliót veszítessz ők meg 6-8-at.Sok embert meg a 3+2+2 garancia megriaszt,mert azt mondja,a szervizek 7 évig fognak lehúzni,valószínű a Kia szervizei sem lesznek ügyfél pénztárca barátok,ugyanúgy mint a többi 30 autómárkáé Magyarországon.A Kiának nálunk szvsz.még be kell "futnia"ami tán 10 évig is eltarthat.Mindenki tudja,hogy a mi országunk Golf lázban ég,a nagy tömeg előbb vesz meg egy Golfot még akkor is ha tudja valszeg,többszörös a meghibásodási esély mint a Kia márkánál.Nálunk a KIának egyenlőre még nincs ptesztízse(nem úgy mint pl:Amerikában)és mi egy presztízs ország vagyunk.Remélem nem sértettem meg senkit,nem ez volt a célom,nagyon tetszik az autótok,és biztosan semmi különös gond nem lesz velük sok évig.jó Ceedezést kívánok mindenkinek. üdv:vasscs
Valóban; az Opel-topikon félévente legalább egyszer fellángol a hitvita olaj ügyben. Vannak akik szerint teljesen jó, vannak akik szidják, mint a bokrot. Én személy szerint úgy vélem, hogy -jobb a békesség alapon- azon az évi 5-6000 forinton nem érdemes spórolni, úgyhogy most pl. Castrol Magnatec 5W-40 van benne. Egyébként volt már benne Opel-olaj is, meg Castrol RS-is, gyakorlatilag nem vettem észre különbséget, egyiket sem ette, egyikkel sem csettegtek a hidrötőkék, de mégis nyugodtabban alszom így, hogy tudom mi van benne.
Tényleg, Robi73; ha jól rémlik Te 1.4-es G Astrából ültél át 1.4-es Cee'd-be. Mik a benyomások? Fogyasztás, dinamika az Astrához képest?
Nagyobb gyártóknál 1l kerül ennyibe??? Elf 1400-2000-ig a fullszintetikus, félszint még olcsóbb, Castrol-ból is van már 7400-ért 4 liter... az 1850/l és fullszint 5w40, félszintetikus ott is van már 1600/l-től és pedig ott a marketinget is fizeted, szal az a gyanúsan olcsó meglehet, hogy annyira azért nem gyanúsan olcsó. Ugyanilyen a Ford olaj is, valamelyik olajostól kapja amelyikkel éppen lepaktál. Azt nem lehet tudni éppen mi kerül bele, de hogy a szigorú minősítéseket tudja, az azt hiszem egy normál utcai autókázós társunknak bőven elegendő.
Szal 4500/l-be egy szervízbe kerül az olaj max, de azt ne hasonlítsuk egy másik valós árához szerintem.
Szóval nincs. Az egy dolog, hogy bemennek a teszkóba, lekapják a polcról a legolcsóbbat, raknak rá egy trabant emblémát, és jópénzért kiszámlázzák, mint opel olaj.
Az Opel olajról én mindenkit le szoktam beszélni. Gyanusan olcsó. (5W-40 5l ~4500ft) A nagyobb gyártóknál (Shell, Mobil1 stb..) 1 liter kerül ennyibe, akkor ugyan milyen lehet az Opel olaj minősége. :F
Én 5 szervízzel beszéltem! Ebből 2-ben Totalt, 2-ben Castrolt, 1-ben MOLt használnak. Viszkozitást tekintve 5W-40, és 10W-40 a két favorit! Én mindenesetre Castrol 5W-40-est vettem bele! Ha pesti vagy ajánlom figyelmedbe a Motorolajbolt.hu-t! Én is náluk rendeltem tegnap, ma már jött is a cucc, és nagyon jó áron adják! Személyesen is átveheted!
Azért ha megnézed a kézikönyv Műszaki adatok fejezetét a 347. oldalon, ott az Izzók felsorolásának az alján találsz olyat, hogy "Ajtó lámpák 5Watt". Az mi lehet?
Olyan szerintem nincs, hogy Opel olaj. Max. annyi, hogy az Opel mondjuk Aral, vagy OMW olajat használ, mert azzal vannak jóban. Mint ahogy egy renóban minden Elf.
nem lehet, hogy az a Camry-s nem is akart gyorsabban menni, mert élvezte a puha-csendes suhanást a nagyvassal? Nekem volt senatorom meg MB280SE-m, én sosem siettem velünk, hiszen kimondottan kikapcsolódás és relaxáció volt a közlekedés velük. Csak mosolyogtam az ilyen "jól megmutatom ennek, milyen szar kocsija van" előzgetősjancsikon, akiket általában pár perc múlva egy kamion után értem utol.....
soRed CRDI+EL két napja az enyém. Azóta 100km tiszta város. Pardon, Budapest. Mert nem biztos, hogy összemérhető fogyasztás szempontjából egy másik várossal... Bejáratósan (értsd : szelíden) 7l. Ez jó? Persze az AC még nem volt kikapcsolva. Elektromos csomagosoknak meg egy kérdés. Az első szélvédő fűtésnek külön gombja van bal oldalon alul. Nem kellene vilagítania, ha bekapcsolom? Más. Az első ajtók belső alsó sarkában van egy-egy piros műanyag fedél. Olyan érzésem van, mintha alatta egy égőnek kellene lenni, és világítani, mikor kinyitom az ajtót. De nem teszi. Ez csak egy prizma, vagy tényleg égő van alatta? Mert nekem még nem világított. Egyébként nagyon megszerettem a járgányt. Swiftről váltottam, és igazán be akarom tartani a szabályokat, de minden harmadikba váltas után megszólal iGo Moha bá, hogy "Túl gyorsan mész." Miért haragszik a Moha bá a CRDIre? - Erre nem kérek igazán választ ;))
Hmmm... lehet én is beruházok... :) Ártani nem árthat, de akkor már jó olajat teszen bele az ember... :) Nem profitérdekelt hozzáértő ismerőseim szerint jobb megtenni, mint nem megtenni...
Már régen foglalkoztat az 5000-es olajcsere gondolata. A szalonban azt mondták nem kell, a szervízvezető pár napja azt mondta, hogy ajánlja. Az olajat vihetem. Castrol TXT softec plus 5w30-at használnak. Ezt az inteneten meg lehet találni 2200 Ft-ért itt. A szűrő 4ezer párszáz, a munkadíj szintén. Én valszeg megcsináltatom, huszun párezernél megáll a dolog.
A héten le kellett szívatni a motorból (1.6 CRDI) olajat, mert hidegen mérve a felső nívó fölött volt fél centivel. Ingyen megcsinálták kb. 5 perc alatt.
Szervízben kikapcsolhatják az automata zárat, ha idegesít, de városban hasznos... nem jársz úgy, hogy fullra pakolva dugóban feltépik az ajtókat, és kirámolnak... választhatsz, hogy mész a tolvajok után, és otthagyod a kocsit, vagy maradsz a kocsiban, és megszívtad... én szeretem, hogy bezár... mellesleg balesetkor automatice kinyit, sosem szeretném megtapasztalni...
bal oldalt amúgy a zár ellenére nyitni tudod belülről, jobb oldalt kétszer kell kilincselni... hátul nem emléxem...
Jah és mindez benne van a kezelésiben, ergó nem olvastad, vagy nem elég figyelmesen...
A mai termés: átlagfogyi 3.7L ezt is tudjuk produkálni.
Annyit csaltam, hogy meleg motorral nulláztam tankolás után, és lakott területen szabályosan mentem 15 km-t,(Tovább nehéz bírni :-D ) valamint MPG van az üza-ban.
KIA ugyan nincs benne, de az lejött, hogy a nagy drága márkák mekkora bukta.
A másik, hogy menő nagy, drága KÉNYES, szervízigényes kocsikat nem szabad használtan venni. Ugyebár a jó magyar variál, sprol, öntöget.... nem viszi szakszervízbe, mert horror.... igya a levét a következő vevő.
Igazából azon húztam fel magam, hogy nem jövök rá hogyan kapcsoljam ki :)
Gondolom meg lehet szokni, csak vízbe ne pottyanjak vele, mert akkor nem hiszem hogy előnyös. Vagy ha mondjuk tűz üt ki...
Az 5000 szerintem gyorsan meglesz, alig várom már hogy egy kiforrott ceedbe ülhessek :) Ha ez számít valakinek a családunkban ez kb a 15. személyautó és be kell vallani ilyen még nem volt egyik sem, pedig a paletta elég széles :)
Azért előnyei is vannak: a gyerkőc nem esik ki menet közben, meg a holmijaidat se lopják el a hátsó ülésről Pest egyes kerületeiben ha megállsz a pirosnál.
Tegnap átvettem a kis aranyost... 1,6 crdi fekete... Az első 100km isteni volt... Sőt inkább lenyűgöző! Már most tudom, hogy megérte! :)
Viszont lenne egy kérdésem: miért van az, hogy menet közben az első 10 méter után az ajtók lezárnak? És ki sem lehet nyitni, ahogy rányomok a központizárra rögtön visszazár... Ez elég idegesítő! De a kézikönyvben nem találtam semmit!
Értékvesztése? A ceed-nek? Új típus, a KIA Compactot még nem is gyártott, 7 év garit meg nem ad senki a piacon.A ceed veri a piacit éppen, és Te veszíteni akarsz?
Akkor Volvot, vagy saab-ot kell venni, 2 év alatt 50%
5 millióig jobbat? Hát arra kíváncsi lennék. Elfogulatlanul mondom.
Pld max 4.8-ért kapsz egy CRDI EX Ceed-et metállal, elektromos csomaggal.
Az ismerőseid nem fognak hülyének nézni.
A törésteszt meg... hát igaz, hgy nincs, de egy ilyen modern, innovatív verda jól fog vizsgázni. ez nem egy kínai limuzin.
Tapasztalatból mindom , a KIA emblémát át kell értékelni.
Miért nincs még mindig NCAP töréstesztje a Cee'd-nek????
Ettől tenném függővé,hogy megvegyem-e vagy sem. (A barátnőm teljesen odaáig van érte ő máris megvenné. Én viszont nem vagyok tőle hasra esve. Ugyanis nagyon zavar,hogy baromi nagy az értékvesztése.) Ráadásul a Magyar KIA honlapja használhatatlan mert nem tudok egy árlistát letölteni!:-(((( (Amúgy sem valami megnyerő a honlap.) Lényeg a lényeg érdemes 5.000.000 HUF körüli összeget költeni egy Cee'd-re vagy vegyek valami "jobb" autót????
Igen így volt:))) Ma felhívtak a Nagy-Karácsonyi KIA-tól!!!! Mehetek tesztvezetni,nagyon meglepődtem...:))) Megyek is majd kiprobálom az 1,4 est is és számolgatok,melyik éri meg jobban... Mégegyszer köszi mindent díler!!
Azt nem is emlegetted, hogy a felhajtó után lenyomtunk egy V6-os 3000-es öreg Camryt, mint Süsü a cölöpöt. Igaz LPG volt, lehet, automata is, (bejáratós biztos nem)de jól lemaradt.
Utána egy D4D Aurist túrtunk le a pályán. szegény pára, szórhatta a homokot a fejére, hogy azt a kínzókamrát vette majd 5 milláért az embléma miatt. :-D
Láttam a 205-ös kerekeidet a Karáncsonyi-Nagy egyik tesztautóján. Egy pillantra meg is zavart, mert a kocsi a beltere alapján LX PLUS volt, arra meg ugye még a dizel esetében is csak 195-ös gumit raknak, de aztán beugrott, hogy ott cserélted le a tieidet. Egy előnye azért van 16-os guminak: szebb disztárcsát raknak rá.
Mondjuk, aki Octaviát vesz 1.4-es motorral, az mondhatni megérdemli. Fabiát éppenhogy viszi az 1.4-es 86 lovas motor. Mondjuk jobban, mint a Focust az 1.6-os száz lovas.
Ma Késő délután, teljesen véletlenül találkoztam díler-el,és volt olyan rendes vitt egy kört (jó nagy kört) a cee'd-el....hát eleve nagyonjó véleményem volt az autoról,de most,h már ültem be is benne,100% hogy ilyen lesz a következő autóm.... dizel lenne a csúcs,de lehet csak 1,4 benzin lesz,de mindenképp megvárom az SW.... Mégegyszer köszönök mindent díler :)))
Idáig nem volt egy teszt se itthon ahol lehúzták volna a Cee'd-et, mindenhol jól szerepelt. Az, hogy egy tesztben kevésbé vélekednek róla pozitivan az bőven belefér. Engem már az meggyőzött, hogy a totalcar-osoknak tetszett, mert azok tényleg lehúznak szinte mindent.
Köszi, hát gondolni gondoltam már rá korábban is, jóval a topic előtt gyűjtöttem a Cee'd-ről az infókat. Igaz még más márkák mellett is hezitáltam, de aztán végignéztem a többit és tesztvezettem a Cee'd-et igy tetszett meg véglegesen. Nameg most jött össze annyi pénzem, hogy meg tudjam rendelni a dízelt. Korábban úgy voltam vele, hogy elég lesz az 1.4-es is, de aztán meggondoltam magam: hamár kifizetek egy kalap pénzt, meg sok évre veszek fel hitelt akkor legalább némi vezetési élményt is szeretnék cserébe. Nem vagyok száguldós alkat, de főleg a Bakonyban közlekedek dimbes-dombos utakon, ilyen terepen meg sokkal jobb nyomatékkal közlekedni. Ráadásul baromire idegesített, hogy az offtopic nyomatékszegény kocsimban minden egyes előzés előtt el kellett mondanom egy Miatyánkot...
Igaz, ma azért gondoltam rá, hogy t*könszúrom magamat, amikor a munkatársam közölte, hogy kapott egy papírt az MKB-tól miszerint a Fiat Bravóra 2,2% THM-es hitelt adnak.(+1 év ingyen casco, + 300e Ft extra ingyen) Na ez igy együtt azért nagyon versenyképessé teszi a Bravót, mert igy a 150LE-s 1.4-es turbojet ára kb. ugyanolyan felszereltséggel mint az 1.6 CRDI EX Limited majdnem egy árban van és akkor a Bravóra még sokkal kedvezőbb a hitel. (Az októberben érkező 120LE-s T-jet meg 300e-e olcsóbb is lesz.) Persze azért elég rizikós lett volna látatlanba a turbojetet megrendelni, mert tesztautó az csak 1.4-es benzines meg 1.9-es multijet van mindenhol.
No mindegy, a Bravóért igazából a belteréért voltam elsődlegesen oda mert az tényleg gyönyörű lett (na nem az alap hanem a 30e feláras sailor kárpitozással), ha a Cee'd beltere legalább egy kicsit szebb lenne akkor számomra tényleg ez volna a minden szempontból tökéletes autó.
Viszont megnyugtat a tudat, hogy a Cee'det szebb szinben rendelhettem meg (A Bravónak szerintem elég elfuserált szinválasztéka van),lesz 5+2 év garim, kevesebbet fog enni, alul nyomatékosabb lesz, nem fog minden egyes parkolásnál és kitolatásnál a frász kiverni a beláthatatlan kasztni meg a sok holttér miatt, meg remélhetőleg a KIA gondosabban tervezte meg a kocsiját mint a Fiat igy kevesebb gondom lesz vele.
Az olaszok értenek hozzá, hogy lehet a designnal meghülyíteni az embert én is beleestem ebbe, de jó lenne, ha az autóösszerakáshoz is ilyen jól értenének.
Apropó, kicsit olvasgattam a netről letöltött kézikönyvet. Apróbb dolgok miatt (pl. izzócsere,pollenszűrő csere) e szerint nem kell a kocsit szerizbe vinni? (Arra ugyanis elfelejtettem rákérdezni a szalonban, hogy mit lehet sajátkezűleg és mit nem cserélni) Na nem mintha nem tudnék egy izzót kicserélni, csak idáig úgy tudtam, hogy minden probléma miatt szervizbe kell majd vinni a kocsit.
Akkor Alivedercsi neked :) Én 2 hete jöttem Milánóból :) Jó drágák az autópályák, nehogy ugy járj mint mi :)))) a behajtásnál jegyet kell venni, közbe az autópályán volt valami gyorskajálda ott ettünk és mikor hajtunk ki nincs jegy :)) volt 1 kis gubi, bilettóó, mondom no bilettó, persze nem beszélt angolul Én meg no kaputto italianó-folyt a mutogatás vagy 10 percig.... a sztori vége az lett hogy nem fizettünk :)))
Kedves topictársak! Ezt a topicot anno 2006 októberében fabris123 indította. Azóta több mint 5600 hozzászólással egy nagyon aktiv topiccá lett. És most eme történelmi pillanatban topicalapító urunk megrendelte Ceed-jét. Hát ez óriási. fabris fogadd gratulációmat. Anno amikor indítottad a topicot gondoltad volna?
Nem érzem hogy előre eldöntött teszt lenne, mivel nem is hírdettek győztest. Nem állítom, hogy nem létezik ilyen, de szerintem ez nem azok közé tartozik. Vannak azonban olyan szubjektív dolgok, amik egy tesztben negatívumként jelennek meg, holott lehet 10-ből 8 ember nem ezt tapasztalja, de pont aki tesztelte az benne van a 2-ben...
3. "Bravo motorja már 1500-tól dologra fogható, s meglepő módon már 2000-nél kapcsolva is egészen kézségesen forog" - persze, emelővel megemelve a levegőben, mert hogy az max forog, de nem megy...
Autó2 magazinban összehasonlító teszt: Fiat Bravo, Kia Ceed, Seat Leon. 1.4 benzinesek!
Érdemes elolvasni, bár vannak hozzáfűzni valóim...
1. Ceed motorja 3000 felett hangos, 3500 felett zavaró - Nem tudom én ezt nem hallottam egyántalán a tesztvezetésnél...
2. Féke a leggyengébb a 3 közül - Ezt is furcsálom, mivel vezettem a Bravót, annak gyengébb volt, Leonnal nincs tapasztalatom, bár ha azt veszem hogy majd orrbuktam a tesztvezetés 1 fékezésénél, akkor nem hiszem hogy jobb lenne...
Valami középső halványzöld bizti rémlik nekem, de valaki leírta ezt cirka egy hónapja... sajna nem rémlik jobban, de gyíntom az akkusaru lehúzás is megoldás lehet, persze nem ám rögtön visszatenni...
Meg se próbálok ilyet, a hajam hullana ki:)) Az elmúlt hetet ennek olvasgatásával töltöttem, szal már így is sok volt:) Mindenesetre azért különbségek biztos vannak a motorok közt...
Fene se tudja. Van egy adott motor az FIAT 1.3 JTD.
Fiat ACEA B3/B4 SAE 5W40 20ezres csere periódus Ha ez Opelban van akkor ACEA A3/B4 SAE0W30 GM xxx (ez nem tudom fejből) 30ezer és vagy 2 év. Ha Suzukiban van ACEA A3/B4 10W40 15ezres csereperiódus.
Mondom amiket én írtam az mind a benzineshez szól, kivétel amit neked írok. Na meg több olyan gyártó van, aki nem 5w30-at ajánl szal mindenki tudja sztem mi a jó a saját művébe. Ezért indulok ebből ki, na meg elolvastam vagy 300 hsz-t olajdokinál minden benzinesről és majd végigolvastam az olajos topicot meg jópár olajos info oldalt. De a dízelt komolyan mondom egyből kikerültem, hisz az nekem feles infó volt.
Szal visszatérve most megnéztem a füzetet rendesen a dízelnél, van még egy turpisság az ACEA B4 mellett, API CH-4 megkötés, ha itt mind a 2-t teljesíteni kell, akkor nem jó a kiszemelt olajad. Erre utánakérdeznék a helyedben, elég-e az ACEA B4, vagy kell-e mellé ez az API CH-4 is.
Mert...
CH-4
Nagyon magas követelményszintû kategória, a legtöbb jelenlegi amerikai "nehézdízel" motortípushoz alkalmazható. Kiemelt kopásvédelem és koromdiszpergáló képesség jellemzi.
Jogos, látod nem értek hozzá, olajdoki javasolta, hogy 10w40-est majd nagyon nagyon soká toljak csak bele, ahogy Te is írod, szal jogos én csak azt írtam, hogy 40es, azt hittem az a része számít, de akkor a 10w:)
Szal javítom, 10w-set majd ha kopott lesz a motor.
Bár a dízelnél ahogy olvasom a füzetet van egy választás: ha jól értelmezem, részecskeszűrős dízelbe ACEA C3-at kell teljesíteni, ha részecske szűrő nélküli, akkor ACEA B4-et... de ehhez nem értek, azt se tudom hogy érkezik a dízel így ki is szállok, de aztán odafigyelni:)
Hát, ha a minősítések alapján nézzük, akkor teljesít minden előírást, nekem a benzineshez csak nem javasolták, de beletölthetném akár ezt is persze, hisz ami kell, az API SL vagy ILSAC GF-3, ACEA A3/B4.
Köszi, napsütésben a Mars Red nagyon szép, és ahogy néztem a koszosodása se olyan vészes. Jártam pár szalonban az elmúlt évben,de a Karácsonyi-Nagynál volt a legjobb tapasztalatom. Más szalonokkal szemben a tesztvezetés is jó hosszú volt, mehettem a városon kívül is elég hosszan, jó és rossz minőségű országúton és autópálya szakaszon egyaránt, igy mindenféle körülmény között kipróbálhattam. A Cee'd külsőségekre semmi extrát nem mutat, egész más élmény viszont beleülni és vezetni, mindamellett nekem formára is bejön, különben lehetett volna akármilyen jó a vezetési élmény, nem vettem volna meg. Számomra érdekes még, hogy a beltere nem mutat szépen fotókon, viszont beleülve mégis egészen kellemes. Amúgy rájöttem, hogy az ajtók belső formatervét honnan szedték: a Mazda 3-ból :) (tegnap még megnézegettem a mazda.hu-t a jelenlegi akció miatt, de aztán a magas casco, a brutális extra árak, és a Cee'd felszereltségéhez képest még akciósan is magas árak miatt inkább nem foglalkoztam vele tovább, a Mazda nem az én pénztárcámnak való.)
Én elhiszem, bár csak olyat találok, ami szintetikus technológiával készült... de a többinél (0w5w)azt írja teljesen szintetikus. Ha nekem az kéne most megint zaklatnék minden szakit, de én már megállapodtam, szal jó szerencsét és csak okosan mindenkinek hiszen ez nagyon fontos.
Ez nálam is már eldöntött dolog... viszem, kannának nem tudják elöttem letekerni a kupakját, így sose tudhatom... nem vagyok senki ellen, de ezt a bizalmatlanságot már belémnevelték a tapasztalatok és az olvasottak.
Én úgy tudom a 10w40 az alapból félszintetikus, de persze ezzel nem annyira foglalkoztam így nem biztos, de mintha olvastam volna valahol... bár lehet elavúlt volt, sok helyen néztem. 0w, 5w biztosan teljesen szintetikus, de mondom mindenki azt rak bele, amit szeretne, én 4 helyről kérdeztem meg... olajdoki, motorolajos index topic, BP, Formula3000. Egybehangzó vélemények.
A könyv szerint 5w30 az ajánlott és csak pár idézet:
Ez egy oldalról:
"
SAE 5W-30 viszkozitású korszerű, szintetikus motorolaj helyett választani egy új autóba SAE 10W-40 félszintetikusat nem túl jó ötlet. A GM gyárilag is SAE 5W-30, GM-LL-A-025 minőségű kenőanyaggal tölti fel ezt a motort, ami mindenképpen megfontolandó lehet a későbbi tulajdonos számára."
Ez az olajdokitól kapott válasz a kérdésemre:
"Nagyon utánajártál a kérdésnek, és rengeteg igazságot leírtál:
1. Valóban csak a saját olaját tolja a márkakereskedés, hiszen ez a jól felfogott anyagi érdeke.
2. Ha SAE 10W-40 olajat használnak, akkor Te már most sokkal többet értesz a helyes kenőanyag kiválasztásához.
3. Menj csak másik szervízbe, de ott sem biztos, hogy könnyebb lesz.
4. Valóban az Ilsac GF-3-t az API SL minőséggel lehet párhuzamba hozni.
Válasz valamelyik SAE 5W-30 viszkozitású olaj közül."Közzéteszem, hátha van, aki még ilyesmiben elmélkedik. Még 1x thx.
Annyival nem sűrűbb, csak szintetikus legyen! Nézd meg a hőmérséklettartományt, kicsit hamarabb dermed mint az 5W! A kézikönyv a 0W-30-ast meg csak különösen hideg tájakra ajánlja, legalább is dízelhez!
Én átnéztem a kézikönyvet, de nem lettem sokkal okosabb, mert ott az 5W-20-tól, 20W-50-ig mindent ajánlanak! Az meg, hogy neked 40-est mondtak egy kis tájékozatlanságról vall, mert ha olajfogyi lép fel, akkor "vastagabb olaj kell bele! Nem a vége, hanem az eleje számít, mert pl. 5W-40-el nem vagy beljebb! A 10W-40, vagy 15W-40 az már sűrűbb, így nehezebben kopik!
Én rákérdeztem több helyen a szükséges olajra és a 10w40-et kapásból kilőtték. Az kopottabb motorba való sűrűbb cuccos. Sőt, olajos topicban még esetlegesen a 0w30-at ajánlottak. Mondjuk ez benzines, de sztem ugyanaz.
Gratula a kocsihoz, nagyon dögös lesz. Én is néztem egymás mellett a sárgát és a mars redet. Napsütésben fantasztikusak. Úgynéz ki vagyunk itt páran akik a Karácsonyi-Nagynál vettük a vasat. Szavaid csak megerősítik bennem, hogy jó döntés volt őket választani. Most már csak győzd kivárni!
Abban a cikkben is jelzik, hogy ez nem a végleges forma. "valahogy így fog kinézni" . A képek egy tanulmányauto képei. Ehez képest még szelidül. A Ceed is sokkal brutálisabb volt tanulmánylként.
Ne aggódj, ez normális jelenség. Most kopnak össze az alkatrészek.
Ezen kívül nyár van, meleg, és ha "vékony" 5w-30, vagy akár 5W-40-es olaj van benn gyárilag, akkor simán elfogyaszt egy kicsit belőle. Télen lenne ideális.
Ezt nyáron a 10W-40-essel lehetne kivédeni, arra kell vigyázni, hogy ACAE B4! legyen. Épp most volt a kezemben a Q8 10-40 B4-es olaja, 1600Ft / kg.
A gyár az 5w30-at ajánlja, így célszerű azt megtartani, remélem azt is tettek bele, sőt nekem azt mondták, hogy 40-est majd jópár tízezer (80e) km után töltsek csak bele, ha már kezdi csipegetni az olajat. A szervízben akikkel beszéltem fogalmuk sem volt mit raknak bele gyárilag.
Sajna ez van, az új dieselek tényleg szeretik az olajat! Egyik ismerősöm új passatja is csócsálja, neki azt mondták, hogy pár 10ezer után ez meg fog szűnni! Hát kíváncsi leszek rá! A másik oldalról meg ezek a mai szintetikus olajak néha olyan vékonyak, hogy nem is csoda ha csipegeti! De ettől nem dől össze a világ, attól még jó a motor! Tényleg ki mit tud, milyen viszkozitásút raknak a Cee'd-be? Nekem egyik szervízben 5W-30, vagy 5W-40 -est mondtak!
Igen ez tényleg így van, sokszor 1000km alatt 1 liter olaj nekik belefér kategória. Szal hozzá se nyúlnak a kocsihoz ez miatt. Azért is komoly, mert ebbe 4 liternél is kevesebb olaj kell, ezzel az erővel 4000 km alatt nulla is lehetne az olajszinted, szal lehet jó sűrűn kell nézegetni. Nekem még nem volt dízelem most sincs, így csak a benzinest tudom mondani, de rákérdeztem, azt mondták ennél szinte nulla az olajfogyasztás... korábbi autómon is ezt mondták (OFF Fiesta) és tényleg nulla volt, remélem most sem lesz másképp, mindenesetre most ezt figyelni fogom ezek után.
Általában minden modern dieselmotornál van olajfogyasztás.
Ez a mérték egyáltalán nem sok.
Tenni nem tudsz ellene , mert a gyárak általában olyan olajfogyasztási normát állapítanak meg , hogy még csak véletlenül se legyen garanciális visszahívás.(nem egy modellnél 1000 km-re 1 liter a megengedett).
Bejelentkeztem erre a nyári ingyenes átvizsgálásra és most kb. 2 hónap óta először megnéztem az olajnívót!
Gyerekek 10600 km-es futás után (1,6 CRDi) a minimumon van az olaszint!!!!! (épp eléri a minimum lukat a nívópálcán az olaj!!!!!)
Az autót gyakorlatilag munkába járásra használom meg kb. 1 havonta 600 km autópálya és nincs széttaposva!!!!! Beszéltem a szervízzel azt mondták utána kell tölteni, de én ezt ennyivel nem tartom elintézetnek!!
Kinézetre tényleg vadállat lesz és úgy néz ki a motorok alapján is, bár ahogy elnézem a fotókat, meglesz a triumvirátus a hátranézve kiláthatatlan autókból az alsó közép kategóriában . (1. Civic, 2. Új Bravo, 3. Lancer)
Hát ezt nem tudtam. Köszi hogy szóltál, de muszály lesz meglépnem a kötelező váltást is, mert csak úgy adnak az AEGON-nál a cascóból és a kötelezőből is kedvezményt ha egyszerre kötöm, ez igy meg havi szinten több mint egy ezres spórolás. A kötelezőből meg 1 bónusz növekedése kisebb mértékű mint ez a nyereség most nekem.
Köszi. Igen, láttam a Mars Red-et ez volt a Dakar sárga mellett a második legjobban bejövős szin, napsütésben állatul néz ki. Azért is jó a Karácsonyi-Nagy Kia szalon, mert náluk egy csomó Ceed ki van állítva, most éppen van náluk: dakar yellow,compass blue,pewter beige,piston gray,fekete,fehér,mars red,so red.
Gratu az autóhoz, sok balesetmentest. Láttál már mars red-et élőben? Igen a KN egy nagyon jó kereskedés, Én is onnan vettem volna, egyből jó ajánlatot adtak nem vaciláltak.
Még egyszer ki tudja mikor lesz ekkora robbanás, mint a Ceed megjelenése a C szegmensben. A konkurensek évekig fognak vergődni a meddő próbálkozásaikkal.