Annyira melegszik a motor ('86 GT Turbo), új hűtőt kell vennem. Eddig egy helyen tudtak egyáltalán árat mondani: 65eFt! Kicsit sokallom. Ha valaki tud valahol bontóban ilyet, szóljon. Köszi.
Belph: Szerintem az autód jó kezekben lesz, mert a szerelő Renault-os, és nem túl nagy műhely...
(ócsóbban dolgozik).
Nekem anno mikor a szerelő meglátta a kocsit egy (ezresért), aszonta hogy az ő munkadíja 40 000 HUF és hogy az alkatrészeket én szerzem be vagy ő, de akkor +4000 HUF. Az alkatrészeket a szerelő szerezte, szerelte és elszálította a jágányt...(szerintem nagyon jól járt)
Irányárak: 2 lápma= 2x7000
1 index 2700
díszrács: 4700 (új)
motorháztető: 15000
Hűtő (koplette):17000
lökhárító: 15000
és még sok egyéb...
A karosszéria színben még változatosabb lett,
de a hűtóvizem mostanában folyik, és valószínűleg a generátor amíg be nem melegedik nyikorog, de bemelegedés után nem érzem a különbséget menetben, gyorsulásban... viszont a karosszériám esztétikai látványa jelentősen romlott az előző egyszínű elemekhez képest, no meg a motorháztetőm is frissen festett volt.
De még mindig örülök hogy "csak" ennyi baja volt, és hogy személyi sérülés (a lelkin kívül) nem történt...
A 141.sz levélben ajánlott címeken mást én sajna nem tudok
Belph: Ott lakom nem messze, ugyhogy ha hang is jart a latvanyhoz, akkor en voltam:-).
Ajtopanel meg meg van, nem vart buli utott be a hetvegen, ezert masnaposan punnyadtam egesz vasarnap. Jovoheten elutazom, 10 napig nem leszek itthon, snowboard rulez!!
DS: nem feledkeztem meg rolad, masolat keszulget!
Vasárnap este Belph-nek balesete volt. Sunyi kivilágítatlan kanyar volt a XVII. ker. Bakancsos u. sarkán. A kisautó felmászott a kerítésre. Nem sérültek testileg, de lelkileg teljesen maga alatt van, ezen a héten nem lesz netközelben (én tudok neki közvetíteni - az anyja vagyok).
Látom ez a sláger, nekem sem nyílik a jobb első ajtó, mert rágyűrődött a hajdan csilivili ezüstlemez. Megyek is... dolgozom, hogy legyen rá pénzem.
Köszönöm barátaim az együttérzést. Sajnos a kapkodós fajtám miatt egyből utánnanéztem egy-két címnek, és az autót már el víttem Erzsébetre javíttatni. Lehet, hogy nem a legjobb hely, de legalábbis egy közepesnek hiszem. Kifejezetten RENAULT,PEUGEOT,CITROEN -spec szerelő, 1500 Ft rezsi óradíjjal, megtalálhatatlanul eldugva, a hév mellett. Korrektnek tűnt. Sajnos az anyagiak már 100 000 HUF fölé mentek, innentől már minden módosítás egy-egy év az életemből.
DonLee:Véltelek látni a Lakatos telepen, lőrincen.
Lehet?
Szia IGISZ: JÓ új hangot olvasni... vagy arcot hallani? Szóval légy üdvözölve közöttünk. Mesélj, milyen autód van? Mikori, milyen színű, és mit tartasz fontosnak elmondani róla, illetve azok közül, amik veletek történtek?
A találkozóról találsz információkat, ha a korábbi hozzászólásokat megnézed, de az e-mailen is érdemes körülnézni. Ha szeretnél mindenképp invitálva lenni összeröffenéseken, akkor küld el a címemre az elérhetőségeket. ÉS MINDENKI, AKI MÉG NEM TETTE !!!!!
R5TR:Mit tudtak kihozni belőle? Lett olyan mint rég?
Kedves R5 társaim. Hol lehetne -mivel bontóban nincs- olcsón: színazonos (Ag) hűtőrácsot, és egyéb R5 alap alkatrészeket találni, venni?
Jó hétvégét, aztán fürge ujjak! Belph.
Belph: Fogadd oszinte reszvetem! Ha barmiben tudok segiteni, szolj (mondjuk, ha az uj alkatreszeket nincs mivel hazavinni a bontobol szivesen segitek!
Ha az idojaras is ugy akarja, ezen a hetvegen leszedem az ajtopaneleket, es ujragyartom a hangszoro oldali reszt, keme'nyfabol, hogy mexuntessem a karos rezonanciakat:-)) lebombazom azt a redva gumigittet, meg nem tudom mit teszek a helyere, de vmit kitalalok. Az egesz muveletet meg fogom orokiteni fenykepeken ("tanul majd az utokor") es talan felrakom a lapomra.. A legkozelebbi talira mar HI-END- et akarok :-)))
Skacok,
Jó hétvégét mindenkinek, én elrohantam ajtót szeR(5)elni.
Ha lenne valakinek egy zárbetét tartó villája elfekvőben, megkérném hogy kontaktáljon a mailboxommal.
Belp:Rettentően sajnálom az esetet, teljesen át tudom érezni a problémád !!!
Én 99.júl végén vettem az R5 TR-t. Három hónap múlva (új motorháztető festés, indexcsere stb... után) egy pesti út során sikerült egy WW Passat fenekébe beletálnom...
Az eredmény megdöbbentően emlékeztetett az általad leírtakra. Borzasztó érzés és szomorú látvány és mindez egy pillanat alatt...
Én rajtam egy ismerősöm álltal anánlott k.széria lakatos segített.
Ha gondolod tudok mondani irányárakat.
Azt tudom, hogy az én autómba az alkatrészeket az általam leírt címen és a lőrinci bontóban szerezte be.
Renault&Peugeot használt és új alkatrészek:
Bp. XVIII. Királyhágó u. 10
Tel/Fax:290-2734, 291-6511, 290-1485
másik M3-as Bontó:
Az M3-felé vezető felüljárót elhagyva tovább az M3 felé haladva az út bal oldalán kb Újpalota magasságában v.milyen benzinkút környékén ki van írva: Renault bontott és új alkatrészek. Bocs hogy ilyen kaotikus a leírás de még csak buszból láttam, jövő héten pontosabban megfigyelem.
A karosszéria mostmár még viharvertebb, viszont a lakatos "csak" műkösésképessé tette, de még fennáll néhány dolog amit csak szerelő tudna javítani.
Remálem a hű bajtárs minnnél hamarabb meggyógyul és a következő találkozóra ismét teljes pompában ragyoghat.
Sziasztok.
Nincs egy nagy kedvem... Nagyon köszi a sok dícséretet, de nem hiszem, hogy ki kéne minket emelni, mert nélkületek nem jött volna létre a Kontrax v. mifene...
Most pedig képzeljétek magatokat egy napsütötte hegyoldalba, ahogy legeltetitek szemeteket a frissen mosott kocsin, és melegség tölt el. És most jön a horror: Képzeljétek el ugyanazt, lámpa, hűtőrács nélkül, lógó lökhárítóval, felgyűrt motorházzal, nem is sorolom...
Így nézünk ki most. Szomorúságom mélységes, kisautónk rémséges. Sikerült lebuciznom egy Corsát. Azóta elég szűkszavú vagyok élőben.
avantage: nekem van jó ötletem, hogyan szedjem ki az említett alkatrészt, csak vissza nem tudom.
Továbbra is várom a mailre az ismérveket, és L-érhetőségeket. Ez egy híján mindenkinek szól. (Köszi DS)
Ti hol javíttatnátok a kocsit?
Belph.
Hi!
Avantage: R5 GT eredeti felnit 1 honappal ezelott lattam Lorincen (XVIII ker) Ady E. utcai renault bontoban, meg is kerdeztem az arat (en is jetszottam a gondolattal) 25e Huf. 1ebkent szerintem az 13" -os.....
Udv mindenkinek!
A nyari turaval kapcsolatban: en tavaj nyaron voltam a horvat tengerparton, nagyon pozitiv elmenyeim vannak (kozel van, olcsobb mint nyugat, tiszta, so's:-)).
Udv!
avantage: Sajnálom hogy neked nem jött be a b.örsi bontó, amikor én kerestem apróságokat a gépegységhez, igaz több kör futása után, de ott megtaláltam.
Felnit én is kerestem egy ideig - nem jött össze. A helyedben azért egy (?) gumis véleménye alapján nem bizos hogy kidobnám a négy kerekem. Ha használt gumit keresel: Pirelli Pásztóy a 70-es úton a szoborpark előtt a jobb oldalon - én tőlük vettem használt téligumikat elfogadható áron.
Sziasztok,
Örülök, hogy jól sikerült a találkozó, remélem legközelebb már én is tudok menni.
Jelenlegi gondjaim:
-ereszt a fűtő-radiátor, (hogy lehet kiszedni, nekem nem sikerül) vizes a kárpit is.
-centiroztatni vittem a kerekeimet, erre közölte a gumis, hogy mind a négy halott, üt, szálszakadásos stb... így vennék 195/50/R14(!) gumit, és 14" alufelnit is. Tippek, hol keressek?
-hűtővíz hőmérséklet folyamatosan az utolsó osztás fölött van. (Tényleg nektek mi az általános szint, a ventilátor bekapcsol néha?)
-a turbo is haldoklik kissé.
Csináltam átalakítást is. A kormánykereket 3 centivel közelebb hoztam magamhoz. Így már kényelmes, és sportos is...
Double Stroke,
A budaörsi bontót végülis nagy nehezen megtaláltam, hát nem könnyü eset az ürge. Persze nem volt semmi használhatója.
Csatlakozom az előttem szóló baR5átaimhoz, és köszönöm Belph-ék önzetlenségét, ami újabb tanúbizonyságot tett számomra, hogy a jó emberek még nem haltak ki, csak meg kell őket találni, ez természetesen az összes résztvevőre igaz!!!
Aki otthon maradt bánhatja, de nem örökké, mert ezen jamboree-knak folytatása lészen!!!
Annak is örülök, hogy holmi kis időjárási viszontagságok nem árnyékolták be a talit, mindenki jól érezte magát(R5TL-t pedig remélem legközelebb vidámabbnak látjuk).
DonLee: a zeneszolgáltatás magas színvonaláért 1000 köszönet!
DS: legközelebb remélem több bort fogyasztunk :-))
A szórólapos szerveződéssel résztvevők is jól vizsgáztak! Kérdés: kiolvadtak-e már ? :-))
norby: igazi megoldást még nem ötöltem ki hogy lehetne az olajat elvezetni, de mi is kicseréltük és azóta minden stimm
Belph, ez szuper jo volt, meg1x THX mindenert!
Aki pedig nem volt ott, az sajnalhatja! Mindenki nagyon jo fej volt, remelem az a talalkozo egy tartos baratsag alapja lesz! Huss nagy szavak, azert mindannyian kicsit okosabbak lettunk (lasd emelo helye stb)!
Remelem a kovetkezobol sem maradok ki!
Belph: A találkozó szuperül sikerült, köszönjük az önzetlen segítséget részetekről !
R5TR, DonGabor: A ventillátor gyógyítását így csináltam: a szélvédőtől kb. 30 cm-re párhuzamosan a kocsi teljes szélességében fekvő gumi óvatosan levesz a peremről. Ezzel lejön a gépháztető zárszerkezetét védő műanyag borítás is. Innen már csak órák kérdése a hűtő/fűtő ventillátor kiszerelése. Én nem vettem ki hanem WD 40 sprayvel fújtam be aminek szórófejéhez van egy szívószál szerű hosszabbító egység. Ezzel könnyen meg lehet célozni a ventillátor csapágyát. Eredmény: a nyikorgás kb. 1,5 hónapig megszűnt.
Belph: Örülök hogy a találkozó jól sikerült, és hogy ily sokan érdeklődtek a meeting iránt. Folytatása következzék...
Hétvégi bütyköléseim eredménye:
A hűtővíz folyásom megtaláltam a hűtőbordázat jobb oldalo alsó csatlakozócsonknál tapasztaltam szivárgást, megjavítani még nem tudtam, mert nehezen elérheő helyen van.
Gyertyatisztítást végeztem, a gyertyák elég kormosak voltak, de újnak látszódik a porcelán alapján. Az elosztó kontakttisztítás után sikerült összekevernem a kábeleket, sehogy nem indult az autó, de a helyes bekötés után (majdhogynem) pöccre indul.
Don Gabor:Az én hütő-fűtő ventillátorom is zajos
nyikorog, bár én csak olajozáson gondolkodtam, de ezt is úgy el dugták hogy nem egyszerű hozzáférni.
Nekem a motortérben van olyan típusú nyikorgásom (nem'tom mi okozza) ami a motor melegedésével megszűnik, de erősebb fékezésnél előjön.
...és szép fehér.
DonGábor: A beltéri ventillátor mindenkinek hangossá válik, mintha rezonálna. Tipushiba, de gyógyítgatni lehet. Bár egyszer már megjavították nekünk úgy, hogy egy hónapig OK volt, a probléma visszatérő. A csomagtartó zár olajozása sokat segít. Így a bántó nyifogás is megszűnik, meg a nyílászáró is jobban funkcionál. A motor zaja min 100000 dolog lehet.
Azoknak, akik nem lehettek ott: Sajnálhatátok. Ahogy az a "sok" R5 kígyózott fel a Páty határában a magaslatra, nem volt akármi. Nálunk épp nem esett az eső, és azt hiszem, nagyon jó volt a hangulat. Azért sorolhatnám azt, hogy kiket hiányoltnk, de volt ellenpélda, akik az előző éjjel leltek a meghívóra, és emelték jelenlétükkel a tali fényét. Mivel a további meetingekre mindenkit szívesen várunk, azok, akik fel szeretnének kerülni az értesítési listára, küldje el az emil címemre a telefonszámát, és egyéb adatait (mellbőség, cipőméret, gyorsulás...), és biztosan hívjuk legközelebb. Sőt, ha megkérhetlek benneteket, akikkel találkoztunk, ti is üzenhettek valamit, mert kavarodásban vagyok, hogy a felhasználónevet, hogyan egyeztessem az anyakönyvivel (Azaz, ki-kicsoda).
Nna, mostanra ennyit, remélem ti is örültetek, hogy a frissen mosott autókra hullhatott egy kis koszos víz az égből, a cicababa (továbbiakban Edua) mindenkit puszil. Ha meg van valakinek a nyáron nyugateurópai úthoz bármilyen -lehet- szintű affinitása, jelezze. (pl.:Párizs, London, Ireland, etc) Várom az e-maileket, aztán fürge ujjak !!!
Belphnaque
Ha mar R 5 forum akkor kozzeteszem az en autom hibait, hatha valaki tudja, hogy mi a teendo:
- hangos huto-futo ventillator (igaz csak eleinte)
- egy kicsit hangosan jar a motor
nehezen lehet lecsapni - ugy hogy be is csukodjon - a csomagtarto
Amugy egy Super 5 Five-rol van szo, ami harom ajtos..
Nos... nekem cicababa ugye nem jon, mitn ahogy azt mar korabban mondtam, de valoszinu, hogy valaki mas fog helyette jonni velem... persze ez nem biztos... de valoszinu
R5TR: sajna annak ellenere szarakodtak velem, hogy tag vagyok... sebaj, az auto atment a vizsgan a rakovetkezo napon... a dolgot en erdekesnek talalom, de a lenyeg, hgoy atment.
Apam elvitte egy napra a kocsit, es legszuro nelkul tudott csak hazajonni. Csurgott belole az olaj (a kiszedett legszurobol), rangatott, lefulladt. Ujjal most jo. Neked mi volt a diagnozis ?
Ja, es nem tud valaki egy kobor elso futomurol ? A stabilizator kellene belole, de a pesti bontok messze vannak csak keresodni....
En mindenkeppen elmegyek, most, hogy a cicababa elhagyott, egy cimboramat viszem magammal, tehat:
DonLee+1fo
Valaki kuldje mar el maganba (nl@bisz.hu) hogy pontosan hanykor es hol talalkozunk, tudom mar 1000* el lett mondva, de biztos ami biztos! Sot a legjobb az lenne, ha vki aki tuti a dologban (mondjuk Csite:-))) kozkincse tenne a mobilszamat, persze csak mailban.. Ja es surgosen, mert holnap olvasom utoljara a heten a mailt!!! THX
A szívem sajog hogy műszaki és családi okok miatt
nem tudok részt venni a találkozón.
Szerintem a szórólapok tekintetében nem csak négyen lesztek.
Kívánok nagyon jó időt és hasznos autómustrát !!!
Don Gabor: Azt halottam ha valaki Autoklubb-tag
akkor nem szőröznek annyira (de mégis tag vagy akkor nem értem hogy miért ilyen dolog szúrja a szemüket)
Azt hiszem, ha ennyien megyunk, akkor ... az ugy nem jo.... raadasul a baratnom se er ra :o(((
belph: ma az autom tobbek kozott azert bukott meg a muszakin, mert nincs sarvedo... :o( Autoklub sux...
e mellett az egyik rendszammegvilagito lampa se egett, valamint kitalaltak, hogy folyik a motorbol az olaj... ami baromsag, mert nem folyik
No mindegy... uj vizsga penteken....
Jah.. mellesleg, ha nem megy at a kocsi (remelem atmegy... ) nem tudok menni talalkozora... :o((((((
Plussz 3 fo, plussz kutya.
Ja, Dunafoldvar vonalaban a 6-oson is ki van tablazva egy renault hasznalt es uj alkatreszes (bonto).
Mondjatok: honnan tudnek szervalni a kocsihoz egy uj vagy hasznalt porfogo lemezt (muanyag a motor alatt), egy hovedo lapot (motorhazteto belulrol), es otleteket is szivesen hallanek letolathatatlan sarhanyo gumikra. De ha ilyen nincs, akkor csak azt mondjatok el, hogy nektek milyen van, mert a milyenk lejott magatol is. Nem eredeti Renault volt, hanem csavarokkal a lokharitora szorithato.
A cicababa aszongya, ha nagyon esik a ho, esetleg beferunk a patyi hazba egy kicsit kajolni. Van udvar a kocsimustrara is, bar nem garantalom a gyorsulasi versenyt. Azt tartogassuk a juniusi talalkozora. Na sziasz:
Belph.
Szóval az illető szerelgette Renault-ját, mikor is felső zsebéből az egyik fűtéscsőbe esett a rotring ceruza. Kihalászni persze reménytelen volt, mert az autót felfordítani és rázogatni elég nehéz. Úgyhogy hagyta a fenébe.
El is felejtette volna, de aztán meglovasították a verdát. Néhány nap múlva az ország másik végében feltaláltatott az autót, természetesen az azonosító táblákon egész más hieroglifákkal díszítve. Naná hogy a tulaj megismerte, sérülésekről meg ilyenek, bizonyítékként pedig rendőrségi tanúk előtt felvágták a csövet, és felszínre került a tulaj által előzőleg részletesen leírt cerka.
Visszakapta a Renault-ot, azóta az illető minden kocsiját megjelöli. Nem okvetlen a ceruzával, de olyannal amit csak ő tud.