Nem. Égésterek és a tőcsavar helyek sem stimmelnek. (beszéltem olyannal aki már látott 120-as blokkon favi hengerfejet, de elmodása szerint elég gány megoldás volt)
beszéltem a sráccal és megveszem tőle a waresz karbit és felrakom azt ameddig nincs új vagy jó állapotú weber, mert ahogy írtad nem akarok vele szívni. a bontót meg megprobaltam hivni de nem kapcsolható. :( lehet majd kinézek, mert nincs messze. sztem ezzel a varesz karbival se lesz rossz, zsír új,nagyobb venturik,mechanikus... majd meglátjuk. :D
Úgy is lehet mondani... Rapid szívócsonkkal (másolattal). Farosba szerelt "favorit" motorra ilyen szívócsonkkal szerelték a jikov karbit a gyárban. A Jikov felfogatása a nagypók weberrel megegyezik (favorit karbija más). Viszont favorit szívócsonkhoz + jikov karbihoz "szokás" közdarabot gyártani...
A karbik torok átmérőjét nem ártana tudni. A szívócsonkod és a weber között van "lépcső" a motor felé?
A nagypók webert főleg a jikovhoz hasonlítottuk. Nekem tuning favi motorral + favorit karbival nincs tapasztalatom, de tudtommal jól teljesít a favi karbi is (van itt aki használt favi motoron "A"-s favi karbit).
Nekem 10-11l-t fogyasztott a nagypók weber, de a benzint lehetett "higítani" némi etanollal...
Azért kérdezem, mert van nekem itthon egy Weber 32 DIR 71 -em ez egyik régi 1500 ccm-es Alfámról.
Viszont a jelenlegi szívótoroknál az első torok átmérője a szívócsonkon kb. a másfélszerese a Weberének és nem is központosan esnek. A második toroknál nagyjából O.K.
Tapasztalatotok szerint ez jelenthet gondot?
Beleolvastam a topikba és írtátok hogy a Polák Wéberrel nagyobb nyomatékot lehetett kihozni és ez tetszik, mert a mostani torpanás épp a nyomatékot fojtja meg.
Normál utcai tempó mellett milyen fogyasztást lehet kihozni a Weberrel?
jules: igen, valahonna szereznem kéne egy RS hengerfejet ha valakinek van és megszabadulna tőle ne tartsa titokban :-))
Nagytapasztalatú skodás versenyzőkkel beszélgettem ennek a mérésnek a kapcsán és említették hogy a fabiában van valami plusz merevítés a főtengely csapágyak környékén (egy öntvény keret ami a csapágyakat lefogatja?) és ez a tartósan használható erős skodablokkból nem hiányozhat. Szóval komoly teljesítmény tartós kivételéhez fabia blokk kell úgy néz ki.
Ha ugyanaz a tipusa, akkor biztos felmegy, de beállítási különbségek és apróságokban még eltérhet, ami megnehezíti a dolgot. Nekem nagypók weber volt, most meg 4db keihin van fent, de ez rajtad nem segít... :)
Úgy más... Gondolom 5000 alá nem nagyon ejtik a fordulatot. (bár alatta is van még egy szériaautónyi erő) Az viszont nem látszik, hogy részterhelésen hogy viselkedik, utcára meg az kell...
Az Opel Kadettem Pierburg 2E3 karbijával van gondom egy ideje, amelyik nagyon hasonló a Favorit karbijához. Ebben kérném a segítségeteket.
A jelenség: az Auto 3-4-5 ben olyan 2000-2300 közötti fordulaton torpan csak lényegesen nagyobb gázra lép át ezen a tartományon utánna minden rendben.
A hidegindítás O.K., alapjárat egyenletes, a fogyasztás is jó.
Amiket cseréltem: ( mechanikus AC - más ok miatt ), gyertyák, gyújtókábelek, benzinszűrő, vákuumcsövek, karbi leszerelve és kitakarítva, beállítva, légszűrő. A vákkuumdob szerintem jó - belefújással tesztelve.
Szerintetek mi lehet a gond?
Rámenne a Gépre egy az egyben egy Favorit karbi? Mennyiért lehetne szerezni újszerű megbízható állapotban? Ti milyen karbit használtok a mindennap a Favi motorokra ?
Sziasztok! Néhány napja találtam rábukkantam a neten egy skoda 105 vagy 120 karbantartásával, fejlesztésével foglalkozó oldalra, tetszett is, de sajnos most sehogy se találom :( előzményekben sincs már meg. Szóval azt szeretném kérni, hogy aki ismer ilyesmi oldalakat, az légyszi adjon pár linket, hátha benne lesz az amit keresek, vagy esetleg más ami jól jöhet. A skoda biblia már megvan.
GLS óracsoport keretbe keresek visszajelző paneleket ( nem tudom mi a pontos megnevezés) töltés, világítás, hátsó szélvédő fűtés stb. Lehet ilyet kapni valahol, vagy esetleg elfekvőbe valakinél? Érdekelne még számlap sablon. Néhányat találtam, de nem az igazi. Honnét lehet letölteni sablonokat?
A skoda függőséget okoz és hiánya elvonási tüneteket! Szeptember óta nincs skodám /helyette suzuki/ de már a fene megesz a skoda után. Újévi fogadalom: be kell ruháznom egy szép sko-ra mert megbolondulok! :D
Nem szeretnék beleugatni, de nekem eléggé nem tettszik, hogy a mérés 2800-tól indul (he?), és hogy az elsö hitelesnek mondható adat valahol 3200 fordulat környékén mutatkozik. Elég magas lehet az alapjárat, és nagyon pite a moci ott még (mármint 2800-nál)... Viszont felül télleg van benne szufla becsülettel!
Én a sima konszolidált mocimat az esetek 95 %-ában 1500-3100 fordulat között használom (110-es tempóig, egy torokkal). Ma is csak kétszer toptam meg igazán neki, és táncolt is a segge:))