Kovetkezot magyarazza el nekem valaki megha masnak mar a konyoken jon ki es profi a dijszabasban. Kicsit elgondolkodtattak a kovetkezok az Elvira szerint.
Balatonfenyvesrol Jaszberenybe mennek, a tavolsag ugyan az, 257 km. Balatonfenyves-Bp 164 km, Bp-Hatvan 67 km, Hatvan-Jb 26 km.
Ha egybe megveszem 2. osztalyra akkor 2.376 Ft a jegy. Ha Balatonfenyves-Bp kulon 1.730 Ft es Bp-Jb. 946 Ft akkor ossz. 2.676 Ft Ha Balatonfenyves-Bp kulon 1.730 Ft es Bp-Hatvan az 620 Ft, Hatvan-Jb 248 Ft, akkor osszesen 2.595 Ft.
Valaki megmagyarazna miert van ez?
Erdekes akkor lenne racionalis szamomra ha a 3 kulonbozo tav jegyenek osszege lenne a legmagasabb. De nem igy van.
Carpy kérésére még az eddigieknél is zagyvább számsorok következnek.
Aki anyázásra kíváncs, annak PageUp.
Módszertan: ketten figyeltük a vonatnak annak az oldalát, ahol a szabályos fel-leszállás történhetett. MÁV-egyenruhásokat nem számoltuk bele az utaslétszámokba. A "-" jel arra utal, hogy nem volt utasmozgás.
38615. sz. vonat, 2005.03.12.
Komló é. 11.25, pontos.
22 leszálló, ebből 8 a 8244 sz. vonathoz igyekezett.
38624. sz. vonat, 2005.03.12.
Sásd i. 12.13, Komló é. 12.44, pontos. Bzmot
IC802-ről 17-en szálltak le, ebből 10-en át is siettek a komlói vonatra.
Sásd: 37 utas
Bodolyabér: 2 le
Magyarhertelend: 1 le
Magyarszék: -
Mecsekpölöske: 4 le, 3 fel
Mecsekjánosi: 1 le
Komló: 32 leszálló utas.
38139. sz. vonat, 2005.03.13.
Barcs - Sellye, é. 6.46, pontos. Bzmot
2 leszálló.
38112. sz. vonat, 2005.03.13.
Barcs i. 7.34 - Sellye é. 9.15. (- Villány), pontos.
Barcs: 7 utas
Barcs felső: -
Középrigóc: 1 le
Drávatamási: -
Kastélyosdombó: -
Zádor: 1 fel
Szörény: 1 le
Kétújfalu: -
Teklafalu: -
Vitézipuszta: 1 le
Drávafok: 7 fel
Bogdása: 3 fel
Sellye: 15 leszálló utas, továbbutazó nem volt, felszállókról nincs adat.
38217. sz. vonat, 2005.03.13.
Sellye i. 9.52 - Szentlőrinc é. 10.22, pontos. Bzmot
Sellye: 22 utas.
Kákics: 4 le, 1 fel
Okorág-Kárászpuszta: -
Sumony: 1 le 5 fel
Gyöngyfa: 1 le
Királyegyháza: 4 fel
Szentlőrinc: 26 leszálló utas. Átszállás irányairól nincs adat.
38214. sz. vonat, 2005.03.13.
Szentlőrinc i. 11.05, Sellye é. 11.35, pontos. Bzmot
Azért érdekes, hogy már megint braun van a háttérben! Mi lenne, ha braun információkat is terjesztene e fórumon és nem csak a "sikerült", illetve "túl jól sikerült" dezinformációit publikálná?
Azért képzeljük el mi volna, ha egy komoly nick, pl rm40, mdbz, vagy Vendégsín kezdene itt szórakozásból dezinformálni! Hova vezetne ez?
Engem pl. a 64-es vonal adatai érdekelnének (Pécsvárad-Véménd vp). Kiváncsi vagyok hogy ilyen ellehetetlenített helyzetben is utaznak-e arra felé.A megszüntetés utáni évben sokat jártam arra és akkor még meglepően sokan voltak. (Nem is beszélve a megszüntetés elötti teli vonatokról).
Nem láttam, de Nyunyuka tájékoztatott, köszönöm mindkettőtöknek!
Hát, szép jó estét a topicnak!
Hogy is fogalmazzam finoman... a fotelből internetező vasútbarátok kemény magja újfent egymás virtuális nyakát szorongatta. Jó egészséget hozzá. Mennyivel jobban jártam én, aki az elmúlt négy napban 1011 km-t vonatoztam illetve pótlóbuszoztam! Azt hiszem, egy vasútbarát életéhez hozzátartozik, hogy rajongásának tárgyát közelről is megtekinti, megszaglássza, megtapasztalja: ettől az idegei is helyrejönnek, arcbőre is kisimul, és nem utolsó sorban kicsit többet megtud arról, amiről aztán a szürke hétköznapokon az észt osztja itt, a topicon.
:-)
Képek hamarosan.
Hírek hamarosan.
Kérdés:
Kíváncsi-e valaki a március 12-14 közötti időben a mellékvonal-felfedező brigád által igénybe vett vonatok utasáramlási adataira?
Vonatokat is fotóztam, de valami nem jön össze ezzel az új NIKON 4600-al, ecsszerűen akár hány beállítással próbáltam, mind pocsék lett, már mindent elolvastam, mindent kipróbáltam (ezért is jöttem ide ki), de a HP 635-el éles képeket tudtam csinálni szágúldó vonatokról.
Vonatba sorozott jármű esetében az első és az utolsó kocsi homlokátjáró-ajtaját négyszögkulccsal (illetve ahol ilyet rendszeresítettek végzárvassal) le kellene zárni, hogy olymértékben sem legyen nyitható, amennyit a felhajtott hídláslemeznek az ajtólapon lévő kulisszákba benyúló reteszelőkörmei* lehetővé tesznek annak érdekében, hogy a felhajtott és reteszelt hídláslemez a kocsi belső teréből** kezelve lenyitható legyen.
* egyes önműködő homlokajtós kocsiknál a reteszelés szerkezeti kialakítása eltér, de a megoldás alapelve ugyanaz ** összekapcsolt kocsik esetében a hídláslemez kívülről (a kocsik közül) történő lehajtása igen nagy valószínűséggel maradandó egészségkárosodást okozhat
A TVK IC-nél Miskolcon szépen vannak felszállók, aki Szerencsen túl mennek, köszönhetően a 130 Ft-os helyjegynek.
De ha azt megnézitek, hogy 7:00-ás IC Miskolc-Nyíregy, míg a 7:05-ös Debrecen-Záhony, a 10:00-10:05-ös kivétel, de vasárnap ez is Záhonyig fog menni.
13:00-ás Miskolc felé menőnél meg nincs Debrecen felé IC, csak az Ex, majd 17:00-17:05-ösnél megint az utóbbi Záhonyig megy.
Visszafelé reggel aki nem akar Nyíregyről ICR-ezni, az mehet a Tokaj IC-vel Miskolc felé, 11-kor nincs Nyíregyről Debrecen felé IC, csak az Ex, 14-kor megint Záhonyból jön a Debrecen felé menő IC, 17-kor meg megint kakukktojás, kivéve vasárnap, amikor Záhonyból fog jönni a Debrecen felé menő IC.
Tehát a rendszer logikusan van felépítve, és így jobban el lehet osztani az utasokat.
Aki Kisvárda-Záhony...stb felé megy, az megy a Debrecen felé menővel, aki Nyíregyre, az meg ahova felvér, mert Miskolc felé azért szintén telített az IC.
"Gheorghe Dobre román közlekedésügyi miniszter csütörtökön kijelentette: nem tud eleget tenni a vasúti dolgozók szakszervezete követeléseinek, mert a román vasúttársaság, a CFR a csőd szélén áll.
2005.03.12 23:51 Spicy Press Hírügynökség
A román vasúttársaság, a CFR (Caile Ferate Romane) évente mindössze 16 milliárd lejt (106 millió forintot) termel ki, míg 20 milliárd lejes (133 millió forintos) adóssága van az állami és magánbefektetők felé - nyilatkozta csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján Gheorghe Dobre román közlekedésügyi miniszter. Éppen ezért lehetetlen bármit is teljesíteni a vasúti dolgozók szakszervezetének követeléseiből - ők elsősorban a CFR alkalmazottainak béremelését szerették volna elérni."
Szóval nem csak nálunk vannak bajok. De azért az adósság mértékét irigylem tőlük. Most akkor a románok előttünk járnak vasútügyileg, vagy nem?