Düsseldorf-Zoo 2005.05.15. :) 2 honapot mentél előre a jövőbe. Szép vonat ez olyan mint a mi ganz villamos motor vonatjaink. Nem pont olyan csak hasonlit.
Huu, akkor nem értem a forgalmat figyelve ez lenne a legjobb mondatodat. 425 és 423 befogadóképessége lényegében ugyanaz, a 423 speci S-Bahn változat magasperonos megállóhelyekre, a 425 meg minden 55 cm-nél magasabb peronnal elboldogul. A kisteso a 426, utaztam pénteke olyannal is, igaz, az meg egy dupla egység volt.
Igen, az S11-en (Düsseldorf-Neuss-Bergisch Gladbach) már 423-as vonatok járnak. Én bírom a hangjukat, meg szeretem is őket. legalábbis 420-423 összehasonlításban... Ha a testvér 425-ös megy RE vonatként, azt már nem annyira komálom...
Egyébként az S28 érdekes: magáncég kétrészes Talenttel csinálja (majd legközelebb lekapom, már ki is néztem a helyet Düsseldorf-Neuss között :)
A ruhr-vidéki S-Bahn hálózaton hosszú ideig csak mozdonyos vonatok jártak, aztán persze ide is betörnek majd a 423-as motorvonatok.
Neuss is oda tartozik? Én ott tavalyelőtt is utaztam már 423-ason (Düsseldorf és Neuss között), meg fényképeztem is. Bár azok a képek még CD-n várnak a sorukra.
Kapcsoló embeke megvárja míg rázár, utána bújik be. összeakaszt, kapcsol, csavar, teker, stb.
Kapcsolóemberke kibújik és felszól a vezérnek :....hoppá........egy igen csinos hölgy volt !!!
Még kétszer megvizuáltam, csinosnak továbbra is csinos, úgy 26-28 éves lehet, és tudta a dolgát, jött ment a pu.-n, kapcsolt szét és össze.
És Te azt akarod nekem bebeszélni, hogy ez véletlen?! Luxemburgban hírét vették jövetelednek, a hírre az ország összes 28 év alatti leánya elvégzett egy kocsivizsgálói tanfolyamot, mert meg akarnak Veled ismerkedni. Ez az igazság! Vonzerőd messze földön híres :))))))
Az Angyalbőrben ismétlése, és az Andó Gergő cselekedetei c. folytatásos netregény sokkal jobban érdekli a közönséget.
Andó Gergő, kedvelt másik ifjú titánom!
A későbbi meglepődésedet el szeretném kerülni, ezért most szólok, hogy a néven nevezett személyek becsületét sértő hozzászólásaidat a jövőben is ki fogom moderáltatni. A szakmai tevékenységük bírálata elfogadható, ám személyükre nézve bántó dolgokat beírni: jó nagy tahóság. Szerinted?
És végül egy érdekesség. A ruhr-vidéki S-Bahn hálózaton hosszú ideig csak mozdonyos vonatok jártak, aztán persze ide is betörnek majd a 423-as motorvonatok. Addig is, valami gond lehet, mert az S7-es vonalon (Soloingen-Ohligs-Düsseldorf Fulghafen) ex. Stuttgarti 420-as motorvonatok járnak. Még a térkép is megvan a belül a szerelvényeken...
Persze nem csak IC és ICE vonatok használják ezeket a vágányokat, hanem RE vonatok is, amelyek Duisburg-Düsseldorf között csak Düsseldorf Flughafenen állnak meg, és bizony 160-al döngetnek a 146-os mozdonnyal tolt vagy húzott emeletes szerelvények.
Ezen a képen az látszik, hogy hogy jár az, aki a gépet tartva elgondolkozik azon, hogy mi is közelít, majd amikor rájön, megremeg a keze :). Sajnos nem sikerült úgy, mint az előző kép, ez bizony az Egyik MET szerelvény már átfestve. A vonatot egyébként a101 126 tolta. Düsseldorf Derendorf 2005.03.15.
Azért érdekes, hogy már megint braun van a háttérben! Mi lenne, ha braun információkat is terjesztene e fórumon és nem csak a "sikerült", illetve "túl jól sikerült" dezinformációit publikálná?
Azért képzeljük el mi volna, ha egy komoly nick, pl rm40, mdbz, vagy Vendégsín kezdene itt szórakozásból dezinformálni! Hova vezetne ez?
Kedves Gergely!
Azt még megértem, hogy bizonyos dolgok miatt nem vagyok a kedvenceid között, és azt is, hogy ennek szeretnél hangot is adni. Azonban néha vedd a fáradtságot magadnak, és ellenőrizd le, mire és mit reagálsz. Mert kellemetlen lehet, ha ezeket elmulasztod. Nos, az én "dezinformációmnak" a forrása szó szerint átmásolva a Börze topicból. A gyengébbek kedvéért Szütyi és köztem elhangzott mókás jellegű hozzászólás váltás egy utolsó darabja:
Sírva is fakadtam volna, ha a a pápa látogatás történetébe nem bújt volna el egy Nohab:-))))))))))))))))
Te! Kezdjünk el mi is urban legendeket gyártani, persze Szergejes főszereplőkkel. Pl, nem hallottad, hogy anno Matuska nem is a Biatorbágyi viaduktot robbantotta fel, hanem a sárvári Rába hídat:-))) Akkor repült el a M62 415-ös tetőventillátora a mezőre?:-))))))))))))
A legjobb tudomásom szerint ennek talán egyszer mondtak ellen. Amikor régen (nem tudom mikor) idelátogatott hozzánk a pápa, akkor szó volt arról, hogy vonattal fogják szállítani. Akkor egy Nohabot néztek ki erre a feladatra. Már rajta volt az S betű de aztán ennek a hírére lemosták róla majd kiglancolták. Aztán mégis helikopterrel vitték. Ahogy hallottam el volt csavarodva az alváza a Nohabnak, amit ugye nehéz javítani. De lehet, hogy mindez csak a vasutas suliban keringő legenda volt és nem így van (volt) az egész.
Düsseldorfnál gondoltam egyet, és átszálltam egy reptér felé menő S-Bahn vonatra, közben figyeltem a nap állását, hogy vajon hol lehet jól fotózni az elhaladó vonatokat. Végül Düsseldorf Derendorf S-Bahn megállóhelynél szálltam le a vonatról (ez a Hbf-től a 3. megálló, az S1, S6 és S7 is megáll itt, a reptér innen már csak két megálló. Az S-Bahn által használt vágányok mellett zajlik külön vágányokon a távolsági forgalom. Ezek mellett a vágányok mellett nincs peron, és nincs zajvédő fal, szóval az S-bahn peronjáról lehet fényképezni :) És nem kell sokat várni a vonatra...
101-es mozdony IC vonattal (még nem néztem meg a vonatszámokat, szóval nem tudom milyen viszonylatú vonat) Látszik, ha jók a fényviszonyok, még gyorsan (kb 140-160 km/h) haladó vonatokról is lehet éles képet csinálni. A kép 1/1000 expozícióval készült.
Nézegetve archív képeket a friss orientrot festésű mozdonyokról, mintha az orientrot kicsit sötétebb lenne. De én is férfiból vagyok, örüljünk ha 4 bites a színfelbontásunk :)
Bocs, megint fogalmazásgátlót használhattam... Szóval azt akartam valahogy kinyögni (most, hogy visszaolvastam, nem sikerült, nem tudom, hogy akkor miért nem vettem észre), hogy a fehér alapon vékony piros csík jelent meg az ICE-ken először.
Viszont a DB-színtervek történetéről tényleg nem sokat tudtam.
A régi piros színt Orientrot-nak hívják. A rózsaszínűt nem tudom.
Azt meg tényleg nem tudom, hogy az Orientrot és a Verkehrsrot között mi az alapvető különbség. Általában az Orientrot-ra festett járművek már eléggé elhasználtnak tűnnek. Aztán a Verkehrsrot némileg élénkebbnek tűnik. Nagy különbséget azonban nem látok.
Ma reggel Nijmegenben még felhős volt az ég, Németországba érva azonban kisütütt a nap. Gondoltam egyet, és Nijmegenből -éljen a változatosság jelszóval- egy kicsi variáltam a düsseldorfig való eljutással. Offtopic járművel a határ másik oldalán álló Kleve városáig mentem, ahonnan félóránként van vonat Düsseldorfba. A vasút valaha továbbment Nijmegenig, a pálya nagyobbérszt meg is van, de Klevenél fel van szedve egy darabon. A Kleve-Krefeld vonal felő része egyvágányú, alakjelzőkkel biztosított. A fél órás ütem miatt elég gyakran kell várni keresztre, a kép is Weeze állomáson készült.
A vonalon zömmel ezek a csatolt háromrészes talentek járnak, de mellettük előfordulnak mozdonyos-vezérlőkocis szerelvények valamint 628-as motorvonato9k is. A vonalon minden vonat továbbmegy Düsseldorfbe Meerbusch-Osterath-Neuss felé (a vonatok nem mennek be Neussba, egy deltán elkerülik az állomást)
Pécsvárad: 13 leszálló utas, ebből 8 továbbutazott a vonatpótlóval.
38059. sz. vonatpótló, 2005.03.14.
Bátaszék - Pécsvárad é. 8.05, pontos. Credo, vagy mi a szösz.
Pécsváradon 35 leszálló, 30 utána a 38017 sz. vonathoz rohant.
38032. sz. vonatpótló, 2005.03.14.
Pécsvárad i. 8.10, Erdősmecske 8.33 (- Palotabozsok), pontos. Credo, vagy mi a szösz.
Pécsvárad: 12 felszálló utas.
Nagypall: 1 le
Erdősmecske, csak mi szálltunk le, aztán eltűnt a busz a szemünk elől.
38045. sz. vonatpótló, 2005.03.14.
(Palotabozsok-) Véménd 14.32 - Pécsvárad 15.20, pontos. A szokásos busz.
Palotabozsok felől 2 utas jön.
Véménd: 10 fel
Szebény: 4 le, 2 fel
Feked: -
(Erdősmecske felső nemhiv. mh.: 1 MÁV-dolgozó a falu bekötőútjánál le)
Erdősmecske: 2 fel
Pécsvárad külső nemhiv. mh. 1 fel
Nagypall felső nemhiv. mh.: 1 le
Nagypall: 5 fel
Nagypall alsó nemhiv mh. 1 fel
Pécsvárad: 18 leszálló, szerintem mindenki továbbutazott a vonattal(nem biztos)
38036. sz. vonatpótló, 2005.03.14.
Pécsvárad i. 15.25
10 fő szállt fel Pécsváradon.
38013. sz. vonat, 2005. 03.14.
Pécsvárad i. 15.25, Pécs é. 16.09, pontos, Bzmot + BDzx.
Mivel a mellékben panorámáztunk, nem tudtunk hitelesen utasszámlálni. Kezdő létszám kb. 20, Dombay-tón legalább 15 felszálló, a többiről nincs megközelítő adat sem.