Huu, passz. Vezérlőből sok mindent lehet csinálni, láttam én képet 218-as mozdony+vezérlő szerelvényről (kísérlet volt, üzemszerűen tudomásom szerint nem használták). De én még csak 101 és 120-as mozdonyt láttam vezérlővel menni. Igaz az is, hogy a 112-esek igazi területén (kelet-Németország) nem nagyon jártam.
Ek. 112: eltűntek a Fernverkeherből, átkerültek a regióhoz, láttam is Krefeldben 112-essel vontatott RE vonatot.
Lenne még egy kérdésem, mert látom, Te kened-vágod a német vasutat: Volt/van a németeknek egy Br112-es sorozatú villanyosmozdija ( egyik kedvencem ). Külsőre nagyon úgy néz ki, mint a 143-as. Sok képet láttam róla, amiken IC, vagy IR szerelvények élén volt, még a br101-esek előtti időkben. De egyik képen se láttam olyat, hogy vezérlőkocsival, toltvonati üzemmódban közlekedett volna. Lehet azt a mozdonyt abból az áramvonalas vezérlőből ( Bimdzf ) irányítani?
Huu, ha tudom, hogy ennyire érdekel, rávetem magamat az x-kocsikra is. Na majd legközelebb, akkor lesz minden kép :) Amicus is biztos örül nekik... Komolyan, lassan egy hetet el tudnék tölteni Ruhr-vidéki vonatozással, meg fényképezéssel. Krefeld környékén egymást érik a tehervonatok, egy részük Ludmillával. Csak bőrönddel eléggé korlátozott volt a mozgásterem :(
Természetesen tehetsz kisérletet az általad sértőnek vélt hozzászólások töröltetésére. Ám az esélyeid egyre rosszabbak, főleg amilóta qq ww már a moderátorok fizetésének jogosságát forszírozza! (Ráadásul mindezt annak kapcsán, hogy azt kifogásolja, hogy azt kifogásolom, hogy a Tarifa Osztály munkatársai szó szerint megérik-e a pénzüket!) Ez enyhén szólva nevetséges!
Szerintem nem tahóság annak az igénye, hogy a MÁV dolgozók is felelősséggel tartozzanak a munkájukért és annak minőségéért!
Elvárható, hogy ha már öt ember végzi az egy ember által is megoldható feladatot, akkor legalább a kimeneteli oldalon is értékelhető teljesítmény álljon! Az én, a szüleim és minden más adózó pénzén NE ilyen színvonalú díjszabásokat és ne ilyen "nyílvánosságra hozatal" mellett csináljanak!
Bizony, tudomásul kell venni, hogy a megrendelőnek és ügyfeleknek elvárásai vannak. Ezen elvárásoknak a MÁV a töredékét sem képes kielégíteni. A nemzetközi utazási kérdések esetében sem. Felmerül a kérdés ennek anyagi, vagy személyi okai vannak-e főleg. Nos ez esetben egyértelműen SZEMÉLYI. Így azon személyek munkájának megítélése, akik közpénzből, nyílvánosság számára végzik a munkájukat szintén nem csak a munkáltató, hanem a "megrendelő" közösség feladata is. Ezen lehet besértődni, lehet moderátoréárt kiáltani és el is lehetne végre kezdeni DOLGOZNI! Ez utóbbit a legnehezebb, de hidd el, látványosabb eredménye volna, mint az első kettőnek!
Iigen, nagyon tetszik az a hálózat. Sokszínű, izgalmas. Most, hogy kicsit belemerültem, egyre érdekesebb, nyáron megpróbálok majd egy szabadnapot egy ottani vonatozással eltölteni :))))) Addig is, idáig mindig másik útvonalon jutottam el Hollandiából a Düsseldorfi vagy Dortmundi reptérre. És jó, hogy oda olcsóbb repülni, mint Amszterdambe, mert így sokszor mehetek arra...
A Ruhr-vidékben az az izgalmas (és ez nem kizárólag közlekedési kérdés), hogy sokközpontú, borzasztóan összetett szerkezetű. Éppen ezért a folyamatos utascsere sokkal erősebb, mint amihez Mo.-on hozzá vagyunk szokva.
Kívánságod parancs :) a Nürnbergi S-Bahnon, meg a Ruhr-vidéken még megvannak, és vannak elvteve sárga-fehér mellékkocsik is, az egyik képen talán kivehető egy :) A képek maiak, sajnos a "művész" urak arrafelé is aktívak :) S1, S6, S5 tuti, hogy ilyen vezérlőkocsis vonat a Ruhr-Vidéken.
Jaja, tényleg, ez is kell az S-Bahnhoz... Akkor értelek. Mondjuk én annyit nem utaztam ruhr-vidéki S-Bahnokon, hogy képem legyen a forgalomról. A Düsseldorf-Kleve vonat volt tele péntek délután a sok bejáróval, tiszta MÁV feeling volt, dugig volt a 2 részes Talent. Akkor leszálltam Krefeldben, de Krefeldben még több utas szállt fel...
"Régen" S-Bahn viszonylatokon közlekedtek Br143-as mozdonnyal is S-Bahn inga szerelvények. Ezek eleinte, ha jól emlékszem kétféle sárga, fehér, és szürke színűek voltak, és volt néhány Br143-as is, amit olyan színekkel áldottak meg. Tudtom szerint ezek is bejárkáltak olyan helyekre, ahová manapság a motorvonatok: városokban, földalatti megállókban is közlekedtek ( van egy zeneszám, aminek a klippjében például rendszeresen feltűnt földalati szakaszon. A klippet talán Berlinben forgatták, de ha agyon csapnak se tudom a szám címét... ). Később elveszítették tarka-bara színeiket, és "verkehrsrot" lett az összes. Német utam során azonban mindenütt csak a motorvonatokat láttam... Kérdésem: Hová tűntek ezek a vezérlőkocsis ingák??
Értem nem is olyan öregek csak hát mindefele a tv-ben ilyen szuper ice vonatott látok. Te német vasútról sokatt tudsz? Mert kérdeznék egy hülyeséged tőled.
A 420-as motorvonatok első darabjai az 1972-es Müncneni olimpiára állatak forgalomba. Azaz most 33 évesek. Ez egy vasúti járműnél nem olyan sok, ha még működik és érdemes üzemben tartani, miért ne? Persze a 420-asaok lassan tűnnek el, Münchenben már nincs belőlük egy darab sem, Stuttgartban nem tudom, mi a helyzet, tavaly nyáron még láttam. Frankfurt környékén is futott néhány nyáron. De 1-2 év és eltűnnek.
Egyébként pl. a 139-140-141 sor. villanymozdonyaik még öregebbek, ők a mi Szilijeink kortársai.
Nem hittem volna, hogy a "Megkérdeztük a közlekedésmoderátort" topik ilyen pörgös és szórakoztató! Úgy tűnik látogatottsági rekordot dönött az, hogy néhány vasutas némi Retek Klubos emlékek hatására a Mónika-Show és a Való Világ keverékét hozták össze, azaz ötvözték a "Beszólok Gergőnek" műsort a "kiszavazóshow"-val. Erre azonban a topik gazdái egyáltalán nem voltak vevők, így megszólaltak az ügyben:
Trocadéro moderátor többek között ezt írta "Gergőnek amúgy igaza van: a MÁV utastájékoztatás siralmas. ... én is láttam már "droidot" és "Gizit"."
:)))) Hogy ebből mi lesz! qqq www és khamos Mogorva öregúrral létrehozzák és üzemeltetik a "Moderálják ki a közlekedésmoderátort!!!!" topikot! :)
Kedves ÉRINTETT MÁV dolgozók! Ugye milyen nehéz, reménytelen a vélt igazatokat egy (moderátori) hivatallal szemben érvényesíteni? Pedig ők mindössze 2-en vannak! Nekünk, utasoknak ennél sokkal több MÁV-os droiddal, és Gizivel kell nap mint nap megküzdenünk!!! Az eredmény egyébként ugyanaz! Ott a mi pofánkba röhögnek olykor, itt meg rajtatok röhögnek sokan...
A 'Jelek és rövidítések' eszperantó fordítása utoljára az 1999-2000 évi menetrendben volt, csak 2000-2001-töl törölték. A Díjszabási tájékoztató (ill. annak rövidített kivonata) eszperantóul már jóval korábban megszünt, de most kapásból nem tudtam visszakeresni az utolsót.
Düsseldorf-Zoo 2005.05.15. :) 2 honapot mentél előre a jövőbe. Szép vonat ez olyan mint a mi ganz villamos motor vonatjaink. Nem pont olyan csak hasonlit.
Huu, akkor nem értem a forgalmat figyelve ez lenne a legjobb mondatodat. 425 és 423 befogadóképessége lényegében ugyanaz, a 423 speci S-Bahn változat magasperonos megállóhelyekre, a 425 meg minden 55 cm-nél magasabb peronnal elboldogul. A kisteso a 426, utaztam pénteke olyannal is, igaz, az meg egy dupla egység volt.