Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Tettestárs Creative Commons License 2007.07.16 0 0 6128
Gratula a géphez zotty1!
Ami az ajtóvédő csíkot illeti! Jobb helyeken 3M ragasztót használnak. Ha jól tudsz bánni a hőlégfúvóval alkalmazhatod, de ebben a melegben felesleges! Hagyd a gépet a napon 15-20 percre, utána finoman le kell jönnie a lécnek, csak ne feszítsd nagyon, óvatosan húzd! Ha minden ok nem szabad, hogy maradjon rajta ragacs! A nitro hígítót felejtsd el, ha csak nincs kidobni való pénzed! Ha mégis marad rajta ragasztó vidd el egy komolyabb kasznishoz, náluk van egy speciális "radír" ami lehozza! A rider-autós csík pedig 9000 Ft. Remélem tudtam segíteni! Jó agyalást! :-)
Előzmény: zotty1 (6091)
Akelacee Creative Commons License 2007.07.16 0 0 6127
szytam :) bocsi
Előzmény: Akelacee (6126)
Akelacee Creative Commons License 2007.07.16 0 0 6126

Üdv sztyam!

Én amikor kb másfél két hónapja bejártam a közeli márkakereskedéseket, egyiknél sem mondták hogy navigáció is járna hozzá... pedig mondtam, hogy még máshol körülnézek, a jó kereskedő meg ilyenkor ajánlaná fel hogy jár hozzá, hogy ott vegyem meg a kocsit... de nem tette.

Előzmény: szytam (6121)
biasmaster Creative Commons License 2007.07.16 0 0 6125
Igen jár! Központi Kia akció, hogy minden június-július folymán átvett autóhoz adnak navigációs rendszert, úgyhogy szerintem csak zargasd vele a kereskedőt!
Úgy látszik néhányan mázlisták, hogy egyből megkapják az autóval:)
Előzmény: szytam (6121)
zotty1 Creative Commons License 2007.07.16 0 0 6124
Én most szombaton vettem át, egyből megkaptam a navit is.
Előzmény: biasmaster (6120)
zmisi Creative Commons License 2007.07.16 0 0 6123
Engem is érdekelne, küldd át légyszives!

zmisi kukac fibermail.hu
Előzmény: vbandit (6023)
sysNet Creative Commons License 2007.07.16 0 0 6122
Hi,
Már rég nem jártam erre :) látom szépen szaporodnak a ceed tulajok a forumban :)

polo: Én 5w40 est javaslok és mobil1 -de mindenképp kérdezd meg a márkakereskedődet is.

Kipróbálnék egy jól bejáratott 1,6 CRDI - ceedet :)
Előzmény: polo78 (6119)
szytam Creative Commons License 2007.07.16 0 0 6121
Üdv! miért ,az jár vele? Az enyém 2 hetes és szó se volt navigációról..
Előzmény: biasmaster (6120)
biasmaster Creative Commons License 2007.07.16 0 0 6120
Sziasztok!

Nekem 1,4 beniznesem van, eddig 2200 kmt mentem, és az átlagfogyasztás 6,5. Remélem lesz még kevesebb is. :)

Tud valaki mondani valamit arról, hogy mennyi idő után adják oda a navigációs rendszert? Lassan már 1 hónapja megvan az autó, de a navi még mindig nem jött meg.
polo78 Creative Commons License 2007.07.16 0 0 6119

sziasztok!

1,6 benzin ex-hez milyen olajat javasoltok? 10-40-es? 5-40-es?

szintetikus vagy félszintetikus lesz az biztos és valszeg Castrol

vbandit Creative Commons License 2007.07.16 0 0 6118
OK részemről :)
Előzmény: báró úr s60 (6117)
báró úr s60 Creative Commons License 2007.07.16 0 0 6117

Nincs ebből semmi gond! Szerintem az emberek nem csak azért fórumoznak, hogy egyazon tipust, márkát preferálók hozzászólásait olvasgatva együtt örüljenek a sikeres válastáshoz, és dicshimnuszokat zengve, viháncolva tapsikoljanak egymást látván mint a plázában a csajok!

Amennyiben egyszer tudunk majd találkozni, ezt kibeszéljük személyesen, Urak módjára egy jó palack bor mellett, avagy egy gyöngyöző falú söröskorsó társaságában, netán mint az állatok, vizet iszogatva, de ez már teljesen mindegy. Az az érzésem hogy kicsit elbeszéltünk egymás mellett, de fátylat rá, további minden szépet és jót kívánok!

Előzmény: vbandit (6116)
vbandit Creative Commons License 2007.07.16 0 0 6116
20L benzin,meg egy rosszul sikerült verseny miatt ki az a hülye aki feljeletget...?
Gonbdolom Te biztosan megtetted volna.
Cinikus megjegyzésed a versenytapasztalatról,részemről csak a jármű jellegére akart utalni,hogy most nem egy alulvezérlt régi renault megánról ről beszélünk, ami elmegy bármilyen éghető trugyival,hanem 15,5 ös kompresszió viszonyú versenymotorról,ami megérzi,ha kicsit is roszabb a benzin oktánszáma...
Gondolom Te nem vagy benzinkutas...ha az lennél nem irogatnál ilyeneket..vagy pont véded a kollégákat...nem tudom.
Nekem nem kell bemutatni az ott folyó dolgokat,sajnos közelről volt szerencsém megtapsztalni...
Részemről téma lezárva.
BOCSÁNAT HOGY OFF- oltuk itt a forumot!
Előzmény: báró úr s60 (6112)
báró úr s60 Creative Commons License 2007.07.16 0 0 6115

Én ezzel soha nem szórakozok. Pisztolyt bele, első kattanásig. Soha többszöri próbálkozás, így szerintem elég pontos, és nem eshet meg, hogy az anyagtágulás miatt kellemetlenség érjen. A tank térfogatára ne sokat adj, csupán hozávetőleges pontosságot adnak, szerintem a +10% eltérés még bőven reális.

Az egyébként jó, ha az elmenő és visszatérő ágak különbségével számolja a fogyasztást, az pontos eredményt ad elvileg.

Előzmény: Akelacee (6113)
era16 Creative Commons License 2007.07.16 0 0 6114
Sziasztok!Nekem is 1.6-os benzines cee'd-em van.2200km van benne,és az átlagfogy:7,3.
Előzmény: polo78 (6107)
Akelacee Creative Commons License 2007.07.16 0 0 6113

Üdv Báró Úr! :)

Nem rátankolással mértem, csak nulláztam mindent amit lehetett...

A kocsihoz kapott leírásban ez szerepel:

"Átlagos üzemanyag fogyasztás

Ez az üzemmód az átlagos üzemanyag fogyasztást számolja és az utolsó üzemanyag fogyasztási átlag lenullázásától felhasznált összes üzemanyag mennyiségéből és a megtett távolságból. Pontos számoláshoz 500 méternél nagyobb távolságot kell megtennie."

(Néha kicsit érdekesen fogalmaznak a fordítók) :)

Előző kocsimnál lehetett úgy tankolni, hogy láttam teletanknál a benzinszintet, így jól ki lehetett mérni a fogyasztást teletanktól-teletankig.

A Cee'd-nek 53 literes a benzintankja a leírás szerint. Múltkor már 55 liternér jártam és még mindig nem láttam a benzinszintet. Nem mertem többet nyomni bele mert azt olvastam hogy a második töltőpisztoly kikapcsoláskor a benzin a tágulótérbe kerül, nekem meg már vagy tízszer kapcsolt ki a töltőpisztoly pedig mindig egy kicsit kijjebb húztam...

Majd megmérem rátankolással is, vagyis előtankolással is a fogyasztást. :) 

Előzmény: báró úr s60 (6110)
báró úr s60 Creative Commons License 2007.07.16 0 0 6112

Elhiszem, hogy a 4 éves versnytapasztalatod alapján ránézésre megmondod az oktánszámon kívül az összes fontosabb paramétert a dessztillálási maradéktól, a kéntartalmon át a gőznyomásig, amikből az első és az utolsó szintén kihat az égésre. Ha ez igaz, akkor meg te kúrtad el, már ne is haragudj! Kártérítést követeltél? Miért nem? Bizonyítható, lett volna, ha tényleg igazad volt! Így már késő.

Nem áll szándékomban senkit védeni, vagy okosítani, legfőképp kiosztani. Ne legyetek ennyire maflák. Tudom, vannak bizonyos kutak, ahol akármi előfordulhat, de markáns különbségre ne számítson senki. S ugye az összes olyan bizonyos kút évek óta működik, mégsem tett senki az ellen, hogy ez megszűnjön? Vagy azt mondjátok, hogy az utolsó csöves vállalkozó, aki épphogy fenntart egy kis kutat, vagy éppen a kút tartja el őt, a zsebében, markában tartja az összes  egyébként nagyon keménykezű szakhatóságot, amiből ráadásul sok is van, hisz jövedéki termékkel kereskedik? Ez finoman szólva is röhejes!

Előzmény: vbandit (6111)
vbandit Creative Commons License 2007.07.16 0 0 6111
Azért ezt a bármit bálhol...
Én 4 évig versenyeztem,volt olyan,h tankoltam és utána már nem indult el a motor...lehet egyedi eset,de nekem akkor nagyon rosszul jött ki,szétszedtük a motort,semmi baja nem volt...benzin csere után működött rendesen..a 98 as benzin volt vagy 91 es oktánszámú...:(
Előzmény: báró úr s60 (6110)
báró úr s60 Creative Commons License 2007.07.16 0 0 6110

Erőt egészséget!

Lacee, rátankolással mérted? Ha nem, akkor becsaphat, bár nem tudom, hogy nektek miként méri a fogyasztást. Az OFF-om csak az utolsó 20 km-t veszi figyelembe ON, s ebből számol, így néha tapasztalható eltérés az általa számított és a valóságos között.

Ja, lényeges, hogy mit tankolsz, OTTO motorost benzinnel, DIESEL-t pedig gázolajjal, a többin meg veszekedjetek egy nagyot, ha azt gondoljátok, hogy bármit is számít.

Előzmény: Akelacee (6108)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.16 0 0 6109

Én csak azt hiányolom, hogy a multikormány miért nem lapozz a könyvzárakat a bal oldal, jobb gombjaival.

Ja, igen, az ablakemelő modul jó lenne.

Előzmény: Akelacee (6108)
Akelacee Creative Commons License 2007.07.16 0 0 6108

Üdv mindenkinek!

Nekem 1,4 EX Limited-em van, kb 2000km van benne.

Pont a hétvégén teszteltem a fogyasztást: városból indulva két piros lámpával, majd két kisebb városon és egy falun keresztül akadály nélkül 5,6l/100km lett az átlagfogyasztás. A táv 70km, átlagsebesség 72km/óra a vezetési stílus kíméletes, városban 50-60 ötödikben, városon kívül 90-110.

Ugyanez a táv visszafelé már nem kímélve a gázpedált, piros lámpa nélkül: 6,4l/100km. Az átlagsebesség 83km/óra, városban ahol lehetett 70-80, országúton 110-130. Tényleg nagyon függ attól a fogyasztás, hogy mennyire nyomom neki...

Én még csak mp3-as CD-ről és USB-n keresztül hallgattam zenét, mindkettőn könytárakba vannak rendezve a zenék. ABC sorrenben játssza le, először a könyvtárak sorrendjét nézi, majd a könyvtárban levő mp3-ak sorrendjét.

A kulcs nekem sem bicska, de mind a négy ablakemelő automata. A becsípődésgátlót még csak a bal első ablaknál próbáltam, ott működik. Egy ablakfelhúzó modul nem ártana bele... de ez a jövő zenéje.

Az autó ikonja és a hőmérséklet nekem is mindig látható a kijelzőn.

Jaa és működik az alacsony ablakmosó folyadékszintre figyelmeztető kis lámpa. :)

Múltkor becsapott, kettőt törölt anélkül hogy spriccelt volna, és meg utántöltöttem mielőtt a kis világító ikon figyelmezetett volna, mert azt hittem hogy kifogyott az ablakmosó folyadék...

Előzmény: polo78 (6096)
polo78 Creative Commons License 2007.07.16 0 0 6107

Na akkor tovább bizakodom. köszönöm a hozzászólásokat.

polo78

Előzmény: pinyo1 (6105)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.16 0 0 6106

Sztem nagyon keveset mentél még vele.

Egy vidéki út alkalmával kergesd meg egy kicsit.

Nyilván a nagy motor a sok városi állásban relatív többet fogyazt.

Nem mindegy, hogy hány cm2 ketyeg üresben a lámpáknál.

A másik, hogy minden kocsit úgymond meg kellett tanulnom gazdaságosan vezetni.

Össze kell szokni a vezetőnek a gépsárkánnyal.

Fog az jóval kevesebbet is fogyasztani.

Egy benzinkút váltás is eredményt hozhat. Nálam volt már rá példa. (név nélkül)

pinyo1 Creative Commons License 2007.07.16 0 0 6105
Nekem 1,4 EX van. A fogyasztásom a gyári adatokhoz képest magasabb, de tudom mitől és nem érdekel. Javarészt városi és kanyargós hegyi utakon használom. Folyamatos klímával, kövér gázzal :) Így átlagban 8,5l/100km
A fogyasztás még változni fog! Nekem 1000 majd 2500km megtétele után drasztikusan megváltozott az autó dinamikája. Egyre jobban megy, a fogyasztás meg szépen csökken!
knbm Creative Commons License 2007.07.16 0 0 6104
Van USB, a bal első ablak automata, a kulcs nem bicska.
Előzmény: vbandit (6097)
knbm Creative Commons License 2007.07.16 0 0 6103
Hideg vagy meleg állapotban nézted? A gumik és a benne lévő levegő melegedése miatt kb 2-3 tizedet nő a nyomás ha mész a kocsival úgy 10km-t. Én is mindíg csodálkoztam, hogy miért több a nyomás ha a benzinkúton mérem, aztán rájöttem ,hogy oda mindíg kocsival megyek.
Előzmény: zotty1 (6100)
ceeee Creative Commons License 2007.07.15 0 0 6102

Én voltam!

"Úgy tűnik, nem egy elfogult topiktárs lehetett."

miért tűnik úgy? Mert a 10 pont helyett csak 9.7-re hoztam? :-D

Előzmény: Törölt nick (6080)
ceeee Creative Commons License 2007.07.15 0 0 6101
Mutatja!
Előzmény: zotty1 (6099)
zotty1 Creative Commons License 2007.07.15 0 0 6100
A guminyomást megnéztem, 2.5-re volta felfújva a gyári 2.2 helyett. Amúgy kissé érdekesnek találom a kézikönyv guminyomás értékeit, mert az első-hátsó kerekekre is 2.2-t ir. A Puntómnál a 2 elsőre 0.2barral több volt megadva, ami logikus is lenne, hisz az orra a nehezebb a kocsinak, a Cee'd esetében meg a dizelnél ez gondolom pláne igaz.
Ez igy egy kicsit furcsa. Mindenesetre leengedtem 2.2-re.
Előzmény: Deras71 (6088)
zotty1 Creative Commons License 2007.07.15 0 0 6099
Egy apróság: a középkonzol felső kijelzője folyamatosan mutatja a hőmérsékletet meg a kocsi felülnézeti sziluettjét, ha használom a kocsit ha nem?
Feltűnt hogy miután bezárom a kocsit, akkor is mindig mutatja ezt a kettőt a kijelző.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!