Keresés

Részletes keresés

Julcsa Creative Commons License 2000.09.27 0 0 892
Igazatok van, tépjetek szét; KuZo valóban nem használta a felsorolt szavakat, hanem ezt írta: "Ők a 90es években próbálkoztak olyan zenei világgal amit a dM már évekkel korábban eljátszott." SZVSZ végül is a lényegen nem változtat.

Igenis behergelődtem, úgyhogy a holnapi viszont látásra, már csak azért is, mert perceken belül lejár a munkaidőm :oP Azért hagyjatok élve, jó??

Szigi101 Creative Commons License 2000.09.27 0 0 891
Julcsa: Mivel ezek az angol nyelvű számok rajta voltak mindig az aktuális angol nyelvű középlemezen is, ezért gondolom rájött, hogy minek kétszer ugyanazt kiadni. És ez egy igen becsülendő dolog.
Előzmény: Julcsa (887)
MarK Creative Commons License 2000.09.27 0 0 890
KuZo: "Ők a 90es években "próbálkoztak" olyan zenei világgal amit a dM már évekkel korábban..." Ez még nem lenne baj, csak éppen nem sikerült nekik... :-)) Na mindegy.
Julcsa: én nem kezdtem el szidni a BB-t, csak leírtam, hogy Kozsó 60 ezret ad el mégis sz@r...
A "hasonlóság", "uolyan", "lopás" kifejezéseket KuZo egyébként nem is használta... :-)))
Már nagyon kiváncsi vagyok a Hűségre, hétfőn megveszem végre.
Kérdésedre szerintem - hiába nem fogadod el :-)) - a választ már leírtad...
:-)))
KuZo Creative Commons License 2000.09.27 0 0 889
" A "hasonlít" nem egyenlő azzal, hogy "ugyanolyan", ez utóbbi - a LOPÁS - egyébként is büntetendő, ha jól sejtem"

Kérlek idézd, hogy hol írtam azt "ugyanolyan"!!!
Köszi!

KuZo

KuZo Creative Commons License 2000.09.27 0 0 888
Azért, mert időközönként kiad angol nyelvű albumokat is. :o)))

A hozzászólásod első fele most igen primitívre sikeredett...úgy érzem kezdesz egy kicsit behergelődni... :o)
Tudom "Tizmillió légy nem tévedhet"...

Julcsa Creative Commons License 2000.09.27 0 0 887
KuZo, MarK, nem akartok összeházasodni? Oly' nagy az egyetértés :o)
Az megoldást jelentene, ha az lenne a feltétele egy banda megalakulásának vagy éppen egy lemez kiadásának, hogy "ne hasonlítson a zenétek senki máséra, különben..."? A "hasonlít" nem egyenlő azzal, hogy "ugyanolyan", ez utóbbi - a LOPÁS - egyébként is büntetendő, ha jól sejtem. Akkor miért nem szóltál Dave Gahannak, hogy perelje be a BB-t??

Egy kicsit más: az vajon minek köszönhető, hogy már az Ikon sem tartalmazott és a Hűség sem tartalmaz angol dalt?? Pedig anno ez is amolyan "hagyománynak" számított, hogy a kazetta (akkor még csak erre volt keretem) mindkét oldalán volt egy-egy ilyen különlegesség. Azt a választ nem szívesen fogadom el, hogy "azért, mert időközönként kiad angol nyelvű albumokat is"!

Szigi101 Creative Commons License 2000.09.27 0 0 886
Forrás: Ákos honlap. (...)
Előzmény: totyus (885)
totyus Creative Commons License 2000.09.27 0 0 885
Az Ismerj fel dedikáláson hogy jött ki az a 14 óra?
Merthogy 14:00-nál korábban biztos nem kezdte el, akkor az annyi mint hajnali 4:00 órakor hagyta abba???

Azon a dedikáláson egyébként a legutolsók között mentem be, de még 1:00 sem volt, aszerint meg már 12:00 elött el kellett volna kezdenie. Nem hiszem el.

Most többet kellett ácsorognom. Nem sokkal éjfél elött mentem be, de még álltak mögöttem egypáran.

KuZo Creative Commons License 2000.09.27 0 0 884
Irány lefelé??? Ki tudja???
Előzmény: Szigi101 (883)
Szigi101 Creative Commons License 2000.09.27 0 0 883
Nem tudom, van-e valami jelentősége, de a Karcolatok dedikálástól számítva az Ismerj fel-ig mindig nőtt a dedikálás időtartama. Nos, a Hűségnél - az Ismerj fel 14 órajával szemben - mindössze 10 és fél órát dedikált Ákos.
???
Előzmény: KuZo (881)
totyus Creative Commons License 2000.09.27 0 0 882
Bárcsak lenne bejárásom, legalább a forgatás idejére. Volt egy ismerősöm, aki a BS-ben dolgozott ( neki köszönhetően jutottam be kapunyitás elött a búcsúkoncertre ), de már nem vagyok vele beszélő viszonyban, meg aztán lehet hogy már nem is dolgozik ott.
A belsejét valóban TV-ben láttam. A hideg futkosott a hátamon.
Szerintem ( persze a balesetveszélytől eltekintve ) ott még koncertet is lehetne csinálni.
Na jó, ez már tényleg durva. ( Bár én már álmodtam ilyet a szerencsétlennel )

_Zoltán_ a gondolatmeneted teljesen jogos.
Szerintem is ez lehet a helyszínválasztás egyik ( de nem fő ) oka.

KuZo Creative Commons License 2000.09.27 0 0 881
MarK: Ismét szívemből szóltál... :o)

"amikor a BB zenei megoldásait primitívnek nevezed, mert ezek szerint több tízezer ember tévedésben élt csaknem tíz évig. Ez furcsa lenne... " Ez így is van... És képzeld a világon több millió ember él tévedésben britniszpírszek, tékdetek és beksztrítbojszok között... Nehogy már csak az eladott lemezek száma és a teltházas koncertek legyenek a színvonal fokmérői!!! A BB zenei megoldásai pedig nagyon sok esetben igen primitívek voltak, Ők a 90es években "próbálkoztak" olyan zenei világgal amit a dM már évekkel korábban eljátszott. Nevetséges... :o)
"nem csak arra összpontosítanál, hogy leszóld azt, ami NEKED NEM TETSZIK!" Képzeld nem csak arra öszpontosítok. Ha így lenne, akkor nem sok boldog napom lenne az életben. Egyébként tudhatod, hogy igen széles zenei palettát hallgatok (mint pl. MarK) tehát elég sokféle zene ismeretében teszem kritikus megjegyzéseimet. Amennyiben érdekel egy lista arról, hogy milyen szélsőséges zenékben is megtalálom az értéket, akkor lapozz bele a Depeche Mode Klub fórumba...

MarK Creative Commons License 2000.09.27 0 0 880
Sajnos mégis kétszer annyi lemezt ad el, mint Ákos...
Előzmény: Julcsa (879)
Julcsa Creative Commons License 2000.09.27 0 0 879
Mark: igazság szerint elképzelni sem tudom, hogy Kozso valaha is teltházas BS előtt adott volna koncertet, netán egymás után többet is :o) Persze, valóban NEM CSAK EZ a mérce...

MarK Creative Commons License 2000.09.27 0 0 878
870? Sz'al a Mindenki táncol valóban tetszett elsőre, de remélem vannak ennél jobb dalok is a lemezen... :-))
Julcsa: miért, akkor Kozsó zenéje jó és fogadjam el, mert több tízezer ember nem tévedhet? Ne ettől legyen már vmi értékes/nem értékes!
Zoltánnal és totyussal egyetértek, jó ötlet és valóban, így "kitakarítva", elég "érdekesen" nézz ki most a BS, nem kell hozzá "bejárás", vmelyik tv-ben mutatták. Tényleg Colosseum feeling.
_Zoltán_ Creative Commons License 2000.09.27 0 0 877
Hát, mostmár legalább 50-szer hallgattam meg az új albumot, de az összkép az első véleménynyílvánításom óta sem változott. Az "Örök Április", sokatok kedvence, nálam sem "vágódott be", szerintem is az album egyik leggyengébb dala.
Ha a "Hűség" a BS romjai közt lesz forgatva, akkor az nem olyan rossz ötlet. A csarnok ugyanis Ákos pályafutásának legjellemzőbb színhelye, "hűséges" volt hozzá tíz évig. Persze, ez csak az én buta gondolatmenetem...
Julcsa Creative Commons License 2000.09.27 0 0 876
Mea culpa, valóban nem szokásom látatlanban véleményt nyilvánítani, várjuk meg azt a klipet. Rohonyi munkásságáról egyébként is csak jót mondhatok. Az ötlet azonban akkor is megbotránkoztatott, és nem látok bele semmi okosat! Kíváncsi vagyok.

Ja, hát akinek szabad bejárása van a BS területére :o) Netán fotóztál is odabent, kedves Totyus?

totyus Creative Commons License 2000.09.27 0 0 875
Ezekkel a kérdésekkel talán várjuk meg magát a klipet, amelyet egyébként nem Ákos fog rendezni, hanem Rohonyi Gábor ( korábbi BB és Ákos klipek rendezője ).
Furcsán hangzik, de nagyon jól néz ki most belülről a BS.
A jelen Colosseuma.
Előzmény: Julcsa (874)
Julcsa Creative Commons License 2000.09.27 0 0 874
Én is így tudom, és még azt is olvastam az egyik - egyébként ocsmány - napilapban, hogy a BS ROMJAI KÖZÖTT lesz a forgatás! Van ennek vajon valami értelme? Mi a célja ezzel? Valaki mondja meg ("miért lesz gonosszá, valaki mondja meg, miért nem" :o) !
Szigi101 Creative Commons License 2000.09.27 0 0 873
Jól tudom, hogy a Hűségből lesz a következő klip?
:-((((((
Előzmény: LoReNa (872)
LoReNa Creative Commons License 2000.09.26 0 0 872
Vélemény a 13 dalról:
Hűség: lehet, hogy hasonlít az Ikonra, de szerintem jóval jobb annál
Keresem az utam: 100%-os, de erről már eleget beszéltetek annak idején
Mindenki táncol: nekem is Bonanzás érzésem van, mikor hallgatom. Olyan jó pörgős. Nekem bejött.
Nagyvárosi angyal: ez az, ami nekem nagyon-nagyon jó! Teljes egészében
Kezem a fegyveren: hallgatható, bár annyira nem nagy szám
Mire vagy jó: szintén megnyerte a tetszésemet
Ideális popsztár: egyszerűen zseniális! A rap először fura volt, de teljesen belepasszol. Imádom.
Örök április: ez a dal nekem olyan semleges. Nem tartom kirobbanóan jónak. Sőt! Én a rosszabbak közé sorolom.
Méreg: ez tuti, hogy a kábítószerről szól!
"Már első látásra tetszett
de másodszor sokkal szebb lett
a harmadikra nem tellett
de addigra szörnyen kellett
azt hitted, melletted marad és ápol
ha kéred, elvarázsol
veled táncol a szakadék szélén
az igazi helyetti műanyag élmény"
"méreggel teli a vérem"
"benned tombol, ami rombol"
"a méreg azt súgja: -Tedd meg!"
"remegsz majd úgyis értem"
"nem engedlek szabadon"
"a véredet akarom"
Tehát méreg=drog
(Ákos azt nyilatkozta, hogy ezen a lemezen saját tapasztalatait írja le)
Maga a szám nem tetszik, de szerintem jól leírta a dolgot, attól függetlenül, hogy nem tapasztalatból beszélek.
Lázadj fel újra és Fénykép: jellegtelenek, semmilyenek (számomra)
Ne fájjon többé: nom olyan rossz, bár nem hinném, hogy gyilkos zenét írna. A mellékelt kép viszont elég erőltetett!
Asszony: szokásosnál kicsit gyengébb, befejező nóta. Nem igazán fogott meg.

Ennyi voltam: LoRa

Előzmény: Julcsa (871)
Julcsa Creative Commons License 2000.09.26 0 0 871
Kedves KuZo, támadok is! Mostmáraztán elég ebből, BéEm! Neked mindegyik szám hasonlít egy másikra. Lehet, hogy így van, de attól még lehet nagyon-nagyon jó, és fedezhetnél fel bennük új és szép dolgokat is, ha nem lennél olyan, mint a szemellenzős ló, és nem csak arra összpontosítanál, hogy leszóld azt, ami NEKED NEM TETSZIK! :oP Az, hogy "szar", nem biztos, hogy tükrözi, mit is gondolsz valójában.
De tudod mit, nem veszekszem veled. Ahány ember, annyi vélemény, nem igaz? Bár egy kicsit finomabban is lehetne fogalmazni, például akkor, amikor a BB zenei megoldásait primitívnek nevezed, mert ezek szerint több tízezer ember tévedésben élt csaknem tíz évig. Ez furcsa lenne...
Hogy valamiben azért ismét igazat adjak: az "Öngyilkos álom" nekem is az egyik nagy kedvencem :o)
KuZo Creative Commons License 2000.09.26 0 0 870
Julcsa!
Sajnos nem bírtam ki...HAHAHAHAHA :o)))))

Szégyen, hogy mennyire lepontozzátok a 'Méreg' és a 'Kezem a fegyveren' számokat... Szerintem mindkét tétel nagyon jó. Bár igaz, hogy a 'Méreg' egy régebbi Mex (lásd. Madi) szám nyúlása, de szvsz igen fílinges. A 'Mindenki táncol' és a 'Nagyvárosi angyal' viszont rettenetesen hatásvadász szar... Bocs! Olyan mintha BB szintű primitív zenei megoldásokat ötvöznénk igen rossz szövegekkel... Az utolsó 4 számot pedig ki sem adtam volna...
Hogy az izlésficamomat alátámasszam, kedvenc számaim az Ikon-ról az 'Öngyilkos álom' és a 'Gyilkos ezüstgolyó'. Lehet támadni... :o)))

Szigi101 Creative Commons License 2000.09.26 0 0 869
Hová tűnt Mark 870-es hozzászólása?
Előzmény: Szigi101 (868)
Szigi101 Creative Commons License 2000.09.26 0 0 868
MarK: :-) Nem hinném... Ha jól láttam a buliban, a Mindeni Táncol Neked is bejött... :-)
Előzmény: MarK (867)
MarK Creative Commons License 2000.09.26 0 0 867
Már látom előre, hogy a Hűség, a Lázadj fel újra és a 3-asok lesznek a kedvenceim... Hehe.
Na majd jövőhéten... :-))))
Előzmény: Szigi101 (866)
Szigi101 Creative Commons License 2000.09.26 0 0 866
Osztályzás? Az mindig ment nekem :-)
1-5 között:

Hűség 1
Keresem az utam 4
Mindenki táncol 5
Nagyvárosi angyal 4
Kezem a fegyveren 3
Mire vagy jó? 4
Ideális popsztár 5
Örök április 5 (nagyon jó a meglátásod, Julcsa, engem is a Dúdolni halkan-ra emlékeztet!)
Méreg 3
Lázadj fel újra 2
Fénykép 2
Ne fájjon többé 4
Asszony 3

Előzmény: Julcsa (865)
Julcsa Creative Commons License 2000.09.26 0 0 865
Oké, itt az én teljeskörű véleményem is:

1. Hűség: egyre jobban szeretem, mind a zenéje, mind a szövege miatt, ez utóbbit teljesen magaménak érzem "A Hűség a legkegyetlenebb béklyó" (5*) KuZo, ne nevess!
2. Keresem az utam: valahogy mindig elfogult vagyok az albumot beharangozó nóták iránt, a KAU-val is így voltam; mára azonban az unásig hallgatott nóták közé sorolom. Bocs. (3)
3. Mindenki táncol: Bonanzás (Provokatőr!) dinamika, remek szöveg, nyerő dallamok, tehát az egyik kedvencem. (5*)
4. Nagyvárosi angyal: elsőre nem jött be, nem igazán tudtam hova tenni. Ez is egy olyan, amit többször meg kell hallgatnom, hogy értékelni tudjam. Így tizedszerre már alakul :o) (3)
5. Kezem a fegyveren: az elején az a "torzítás" rögtön elvette a kedvem az egésztől, a szöveg elgondolkodtató. (2)
6. Mire vagy jó?: a szöveg szintén nyerő, teljesen azonosulni tudok vele. (4)
7. Ideális popsztár: mint már korábban írtam, nem is olyan ironikus, mint ahogy előre beharangozták; brutál ugyan, de fenomenális. (4)
8. Örök április: SZVSZ egy kis "Dúdolni halkan" beütés; a "ha addig élek is" résznél minden egyes alkalommal kiráz a hideg! Mestermű. (5*)
9. Méreg: a szövege magáért beszél. (3)
10. Lázadj fel: felejthető, mondhatni, nem emlékszem igazán a dalra!! (1)
11. Fénykép: valóban semmi különös, a szöveg egyenesen gyenge. (2)
12. Ne fájjon többé: erre a nótára sem emlékszem, és ez ugyan nekem is kínos, de a szerzőnek még inkább :o( (1)
13. Asszony: nagyon szép dallamok, a szöveg kevésbé sikerült, de összességében SZVSZ nem gyengébb záró, mint az eddigiek. (4)

Üdv.
Julcsa

Szigi101 Creative Commons License 2000.09.26 0 0 864
Nnnna, 4 kemény meghallgatás után egy "első vélemény!" Biztonsági öveket becsatolni! :-)

1. Hűség - borzalmas, az antidal az albumról. Az Ikon demójának is gyenge lenne. A szövegek elmennek.
2. Keresem az utam - kellemes, de még erről az eklektikus albumról is kilóg egy picit.
3. Mindenki táncol - cím után ez volt a legszimpatikusabb, és most is az. Nagyon király!!! Kemény, tombolós hangulat, a vége különösen szenzációs. Egy kicsit a Táncolj a tűzön át kistesójának érzem. Fantasztikus szöveg.
4. Nagyvárosi angyal - ez pedig egy kicsit Get Down kistesó. Kellemes, szép dal, jó szövegek.
5. Kezem a fegyveren - feledhetőbb dal, mint az eddigiek, viszont kitűnő a refrén
6. Mire vagy jó? - Karcolatok-alapokon nagyon jó szöveg, mintazonáltal egyelőre annyira nem ütött be
7. Ideális popsztár - Nagyon jó!!! iszonyatosan nagy szöveg, tombolós hangulat. Kár a második rap-versszakért (az első rap-versszak szerintem nagyon jó lett). A raprésznél egy kicsit Hip Hop Boyz hangulat.
8. Örök április - meseszép
9. Méreg - remek zene, kicsit "Csak a szerelmen át"-os beindulás a végén, egy kicsit Barrel Of A Gun-os beindulás az elején. Remek szöveg, fülbemászó, de számomra egyelőre feledhető dallam
10. Lázadj fel újra - ez gyenge
11. Fénykép - még ez sem jött át igazán, félő, hogy nem is nagyon fog. Szürke.
12. Ne fájjon újra - kemény, súlyos zene, rajongótábor-csökkentő szövegekkel. Egy kicsit a Bonanzás rajongók ellen szólónak érzem ezt a dalt... (nemcsak én...)
13. Asszony - talán az Én leszek mellett ez a leggyengébb zárószám. Nem túl jó szövegek, kissé vontatott, de szép zene.

Összességében: még nem tudom. De jobb, mint az én antim, az Ikon. De messze jár a kedvenc párosomtól, a Test-Beavatástól.

Lehet nekemesni...

Előzmény: totyus (863)
totyus Creative Commons License 2000.09.26 0 0 863
Hülye vagyok, addig dumáltam az optimizmusról, amíg azt írtam le....:-(((

Tehát a lemez hangulata inkább REALISTA, mint pesszimista.

Megyek aludni....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!