Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy a személyeskedést, gyűlölködést és topikrombolást nem tűrjük meg itt.
Ez a topik kiemelt figyelmet kap a moderatúra részéről.
Az alapelvek egyszerűek:
- Érvelj, vitatkozz, beszélgess. Ne személyeskedj és ne dehumanizálj.
- A politikus is ember. Az olvtársad is. És te is az vagy.
- Ne írj le olyat, amit visítva jelentenél, ha az ellenoldal írná. Negatív véleményt is meg lehet fogalmazni mocskolódás és személyeskedés nélkül.
- Ha csak balhézni, provokálni vagy gyűlölködni tudsz, mehetsz más fórumra.
- Amíg ki vagy tiltva, ne gyere vissza folytatni másik nicken sem. Nem éri meg.
- Olvass törlési értesítőket, és szívleld meg az ott leírtakat.
- A törlést fogadd el, ne jogászkodj és ne próbálgasd a határokat.
nem lett csend. elvégezték a vizsgálatokat, független nemzetközi szervezetek, és megállapították, hogy a ruszkik tömeggyilkosságot követtek el bucsában. is. meg még irpinybern, kremencsukban és egy csomó más helyen
A Guardian cikk után hol volt bucsázás a médiákban?
Bátran hozd a linkeket....
Na meg hozd azoknak a "nemzetközi szervezeteknek" a jelentéseit is, ahol a bucsai orosz "tömeggyilkosságokról" van szó.
nem lett csend. elvégezték a vizsgálatokat, független nemzetközi szervezetek, és megállapították, hogy a ruszkik tömeggyilkosságot követtek el bucsában. is. meg még irpinybern, kremencsukban és egy csomó más helyen. a ruszkik meg tagadnak, hazudoznak, ködösítenek, ahogy egész történelmük során tették.
a háborús bűnökkel kapcsolatos nyomozások részeként. ismered a bolddal jelölt szó jelentését?
aami meg a tömegsírokat illeti, tán előbb te tedd nyilvánossá, hol az a 130 tömegsír, amiket pusilinék találtak öt perccel ukrajn megtámadása előtt donyeckben és amikről azóta is sűrű kuss van.
Sokan kérdezték tőle, nem túl korai-e filmet készíteni egy még zajló háborúról. Oleksandr Szhur szerint azonban épp most van itt az ideje, hogy a világ lássa az igazságot.
Milyen igazságot?
Az Ukrajinszka Pravdát?
Én csak annyit kérdeznék ettől a sci-fi rendezőtől, hogy olvasta-e a Guardian cikket?
Ami után hirtelen csend lett a bucsázóknál....
Forensic doctors discover fléchettes – rarely used in modern warfare – in bodies found in mass graves
Dozens of civilians who died during the Russian occupation of the Ukrainian city of Bucha were killed by tiny metal arrows from shells of a type fired by Russian artillery, forensic doctors have said.
Pathologists and coroners who are carrying out postmortems on bodies found in mass graves in the region north of Kyiv, where occupying Russian forces have been accused of atrocities, said they had found small metal darts, called fléchettes, embedded in people’s heads and chests.
“We found several really thin, nail-like objects in the bodies of men and women and so did others of my colleagues in the region,” Vladyslav Pirovskyi, a Ukrainian forensic doctor, told the Guardian. “It is very hard to find those in the body, they are too thin. The majority of these bodies come from the Bucha-Irpin region.”
Sokan kérdezték tőle, nem túl korai-e filmet készíteni egy még zajló háborúról. Oleksandr Szhur szerint azonban épp most van itt az ideje, hogy a világ lássa az igazságot.
Régebben, a világháborúk idején, az emberek csak évekkel később tudták meg, mi történt valójában. Ma viszont azonnal meg kell mutatnunk a valóságot, mert az orosz propaganda minden erejével torzítani próbálja
– jegyezte meg, majd felelevenítette, hogy Charlie Chaplin is alkotott 1942-ben, még a háború idején, ahogyan a Casablanca is a világégés közben született.
Az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosa (HRMMU) ma megerősítette, hogy az Ukrajnában lévő munkatársai 50 civil „törvénytelen meggyilkolását” dokumentálták Bucsában a háborús bűnökkel kapcsolatos nyomozások részeként.
Michelle Bachelet elmondta, hogy Bucsában szinte minden lakos beszélt az ENSZ emberi jogi tisztviselőinek arról, hogy rokonát, szomszédját kivégezték. Az ENSZ-hez több mint 300 vád érkezett civilek meggyilkolásával kapcsolatban Kijev, Csernyihiv, Harkov és Szumi régiókból, amelyek februárban és március elején mind az orosz fegyveres erők ellenőrzése alatt álltak.
A valós események ihlette Bucha című 2023-as ukrán film megrázó bepillantást nyújt a Kijev környéki városokban történt népirtás borzalmaiba. A film magyarországi vetítésének alkalmából interjút készítettünk Oleksandr Szhurral, a film forgatókönyv írójával és producerével, aki személyesen is megélte a háború sújtotta Ukrajna fájdalmát, és most első kézből mesél a film keletkezésének hátteréről, saját fájdalmáról és az alkotás mondanivalójáról.
Beszéltem olyan magyar származású bucsai lakossal is, aki annak köszönhetően élte túl az orosz vérengzést, hogy az egyik kereszteződésnél a társa kérésére nem jobbra, hanem balra fordult a gépkocsijával menekükés közben. Megtekintettem a tömegsírokat és az áldozatokról készített megdöbbentő fotókat és meghallgattam a nemzetközi vizsgálatot végző szakemberek megállapításait” – írja a Tisza Párt elnöke.
Szóljon valaki Petro Uhorszkonak, hogy olyat még a legvadabb ukrán hazugsággyárak sem állítottak, hogy autókra lőttek volna az oroszok Bucsában.....
A tömegsírok meg valami teljesen új történet.
Eddig arról volt szó, hogy az utcán feküdtek a lelőtt holttestek.
Kábé semmilyenek, max. pár teherautó, ha egyáltalán.
Egyébként a statisztika világos, érzékelhető és értékelhető mennyiségű fejlettnyugati hadfelszerelést a ruszkik csak sztálingrád UTÁN kaptak. Ez ugyan befolyást gyakorolt a háború menetére, de nem döntő befolyást.
Schmidt Mária friss írására Magyar Péterúgy reagált, hogy „Schmidt Mária olyan elképesztő mélységekbe süllyedt, hogy azonnal távoznia kell a közéletből”.„Jómagam tavaly nyáron személyesen jártam Bucsában, amikor segélyszállítmányt vittünk a lebombázott kijevi gyerekkórházhoz. Találkoztam olyan ukrán civillel, akinek az édesapját tőle egy méterre lőtték fejbe az orosz katonák 2022 március 4-én. Beszéltem olyan magyar származású bucsai lakossal is, aki annak köszönhetően élte túl az orosz vérengzést, hogy az egyik kereszteződésnél a társa kérésére nem jobbra, hanem balra fordult a gépkocsijával menekükés közben. Megtekintettem a tömegsírokat és az áldozatokról készített megdöbbentő fotókat és meghallgattam a nemzetközi vizsgálatot végző szakemberek megállapításait”– írja a Tisza Párt elnöke.
Ettől függetlenül ez a héten a második meglehetősen szagosnak tűnő magyarázat (éles manőver miatt leesett a fedélzetről) a másik a spanyolisztáni (+fél-kétharmad dél-eu) áramszünetre adott magyarázat, "atmoszférikus okok". Anyám borogass.
Mondjuk a spanyolisztáni esetnél világos, hogy a szélmalomnapelem-sütfúj mennyország ütött be, de az anyahajóról lebucskázó gép az nem ennyire.
Más felkészültség kell egy nem túl gyors felderítő drón eltalálásához és más egy hordozóéhoz a köteléke közepén. Az utóbbira eleve nem érdemes elindítani olyan kis robbanóerejű szerkezetet, ami ha eltalálja, csak egy repülőt tud tönkretenni a fedélzeten. Úgyhogy ezt én további tények beérkezéséig nem hiszem el.
Mindenesetre ha sokáig cibálják a rétisas bajuszát 😉 akkor eszébe juthat Trumpnak, hogy miről is nevezetes Harry S. Truman.
Mert egyik reggel Putyin putykázott egyet, és mivel bal lábbal kelt, és még a kávé is a lábára ömlött, ezért úgy döntött, akkor gyorsan megtámadja Ukrajnát......