Nem akarom mentegetni a szervizt, mert valóban elfogadhatatlan a lassú ügyintézés, de sajnos ez nem gyártóspecifikus. Tudom, hogy téged nem vigasztal, de másnak más gyártó termékével gyűlt meg a baja pl: Samsung hűtő vagy Gorenje fagyasztó stb. stb. Nekem pl. az AEG-gel. Szomorú, hogy így mennek a dolgok!
Kicsit sántít a szerelőd mondása: "A szerelő elmondása szerint ennél a gépnél ez típushiba, valszín újra jelentkezni fog. Állítólag ha 2 mosás közt tartanak legalább félóra szünetet akkor tán tovább bírja." Ha gyakori hiba lenne, akkor valószínűleg lenne raktáron vezérlőpanel, hiszen több készülékben is gyakran kellett és kellene cserélgetni. A fogyó alkatrészekből ugyanis mindenhol tartanak készletet. Nálunk legalábbis így volt, ill. így van. Ezenkívül rajtad kívül egyetlen más általam olvasott háztartási gépes fórumban sem olvastam ilyen hibáról pedig itt az Indexen és a Prohardweren is fent vagyok páron.
Nekünk elmúlt 3 éves a Beko WMY 81483 LMB2 inverteres mosógépünk. Volt nem is egyszer olyan alkalom, amikor egész nap szinte megállás nélkül ment. Pl. amikor megjövünk nyaralásból 3 bőröndnyii ruhát törölközőt stb. kell kimosni, vagy amikor a kézilabda csapatnál mi voltunk a soron lévő mosók, és még mindig működik a gép. Szóval kíváncsi lennék a szerelő állításának valóságtartalmára.
A párhónapos, vezérléshibás beko mosógép ügye egyelőre lezárult. A múlt héten valamikor (minden határidőn túl ugyan jópár nappal) kicserélték a vezérlőpanelt komplett (állítólag fogyáron 80E Ft az alkatrész) és a gép újra működik. DE. A szerelő elmondása szerint ennél a gépnél ez típushiba, valszín újra jelentkezni fog. Állítólag ha 2 mosás közt tartanak legalább félóra szünetet akkor tán tovább bírja. Számomra ez egy érthetetlen, illetve inkább értelmezhetetlen tanács, de mind1. Amúgy 5 év gari van rá, úgyhogy addig cserélgethetik nyugodtan, aztán ha megunták akkor meg majd lecserélik a gépet komplett.
Mindenesetre igazából nem kapott piros pontot se a beko se az orczy, bár mégse lett homárpozitív a történet. Eddig.
Whirlpool AWO/C 6340 mosógépünk csapágyas. Esetleg tudja valaki, hogy milyen csapágy, szimering kell bele? Szeretném, hogy meglegyenek már az alkatrészek mikor szétvágom az üstöt.
Üdv. mindenkinek! Valaki esetleg tudna segíteni? Egy Whirlpool AWO/D 45140 mosógép lett csapágyas, aminek dobját "szétszedtem"( - ), a belső csapágy szétrohadt, de úgy néz ki mintha bele lenne öntve örökre a dobba. Ha esetleg javítottatok ilyet, légyszi osszátok meg a tapasztalatokat. Köszi.
üdv, tanácsot, illetve mosógépszerelőt keresek bp budai részén
beteg: haier ms1050s; kb 8 éves
probléma: szorul a dob; ha elfordítom kézzel karistoló csúnya hangot ad; a dobban műanyag forgács darabkákat találtam és valamilyen porszerű anyagot, mintha pl homokkövet smirgilztek volna vagy ilyesmi
megbontottam a dobozát, a dobon kívül külsérelmi nyom nem látszik (vagy nem vettem észre), azt meg nem tudom elképzelni, hogy mi került be a dob belsejében, miközben az ajtónál lévő gumi sértetlennek tűnik
a dob a dobházban stabilnak tűnik, nem lötyög a csapágya a meghajtó keréknél
egyszerűen nem értem mi történt vele! a csapágy belsejéből le eshetett valami? vagy van valami a dobházban ami el tud szabadulni? ???????
kérdéseim:
van valakinek tippje mi lehet ez?
mennyi lehet a javítatása az említett helyszínen?
miután találtam műanyag forgácsot is, mennyire valószínű, hogy a dobház még menthető?
érdemes ezzel szöszölnöm, vagy írjam le mint gazdasági totálkár?
Nos a beko alkatrész az azóta sem jött meg, bár a gép gazdája most elment egy rövidebb nyaralásra, szal pár napig nem fog hiányozni a majdnem új gép de aztán annál jobban.
Én egyelőre abban sem vagyok biztos, hogy a török pincében egyáltalán jóváhagyják az alkatrész cseréjét, komplett vezérlést rendeltek ami fogyáron vetekszik az új gép árával, bár gondolom művi áron ennek töredéke. Az mondjuk egy jó kérdés, hogy hol gyártatta le a beko.
1. Arra írtam a hűtőgép példát, hogy szidták, hogy szar a Török Beko alkatrészellátása, mert már x ideje nem jött alkatrész. Erre írtam példának, hogy nálunk egy prémium EU-s márkával ugyanez megtörtént, és nem egyszer hanem kétszer. Ez nem a Beko sajátossága.
2. Ha olvastad a 70387-es hozzászólásomat, abban leírtam saját példával, hogy igenis márka és típus jellemző a rozsdásodási hajlam. Írok még egy példát. Elmúlt 3 éves a Beko mosógépünk, és sehol egy rozsdapötty. Az Indesit mosógépünkön 3 éves korában már megjelent a rozsda a mosószertartálynál és a mosógép alsó élein. De olvasgass csak bele pl. prohardver mosógép fórumába, vagy akár ebbe, pl. a Whirlpool és az Indesit felültöltősek teteje baromira rozsdásodik. Ezt is tanúsíthatom, mert a szüleim Indesit WITP102-es gépének teteje tiszta rozsda. :-(
Egy szarul megépített rozsdás mosógép és hűtő között pedig lényegesen kisebb különbség van, mint az egészséges alma és körte között. Szóval higgadj le nyugodtan.
Jajistenem, ne legyél már ennyire lúzer! Az idézett cikk meg üres süketelés, aminek az a nyilvánvaló és átlátszó konklúziója, hogy kössél biztosítást a háztartási gépedre ;D Azaz, te költsél még felesleges dolgokra, ahelyett, hogy a gyártó megfelelő összetételű, vagy megfelelően kezelt nyersanyagot (acéllemezt) használna a kívülről kibaszott csicsás, de pár év múlva szétrohadó szarjához, ami nyilvánvalóan vizes, nedves környezetben fog működni, akrmit csinálsz, törölgetheted a padlót alata napestig, akkor is. (Most azt meg nem is említem, hogy a garanciális hibákból legtöbb gyártó eleve kizárja a szépséghibával együtt a korróziót is.)
Amúgy a padlótörölgetés, mint megelőzés is egy oltári nagy baromság, íme az elrohadt ajtajú hűtőnknek a felső, padlóval egyáltalán nem érintkező mélyhűtő ajtaja is simán átrohadt pár év alatt - pedig sokkal kevesebbszer van kinyitva, mint a nagy ajtó, és egyszer már lecsiszoltam róla a száraz rozsdát, és lefújtam fehér neoluxszal ;))
Csak az az érdekes, hogy azonos körülmények között egyes típusok nem rozsdásodnak, másokat meg agyon eszi a rozsda. Az Ignis mosógépünkön 6 év után egy morzsányi rozsda sem volt, még az Indesit mosógépünk 4 évesen már tiszta rozsda volt. Azért ez nem user error!