Keresés

Részletes keresés

siposf Creative Commons License 2008.11.28 0 0 184
Sziasztok!

Jó csontkovácsot vagy gyógymasszőrt keresek Budapesten. Feleségemnek kellene, akinek eléggé fáj a dereka szülés óta és ahogy egyre nő, nehezedik a baba, így egyre jobban fáj. Elsősorban a IX. kerület környékén volna jó. Olyan kellene aki rendel este vagy hétvégén (mivel addig én lennék a gyerekkel, én pedig 5-ig dolgozok).
Köszönöm.
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.10 0 0 183
Sziasztok. Csontkovácsot Keresek 3as metro vonalán, lehet Kispest is. Kispest Határ útnál dolgozom, Ecseri útnál lakom.
M_Magnolia Creative Commons License 2008.09.02 0 0 182
Szia,

Dr. Volkovot tudnám ajánlani, ő a 13. kerületben rendel.

Üdv, Magnolia
Előzmény: sub_rosa (178)
gralma Creative Commons License 2008.08.31 0 0 181
Kedves Sub_rosa! Én már több csontkovácsnál jártam, a derék és a gerinc fájdalmaim miatt, míg végre találkoztam egy olyan csontkováccsal, aki mindegyik ízületemet végig nézte, hogy, hogy mozog. (Ezt már másnak is megírtam)

Csodálkoztam, hogy milyen alapos, mert a végignézés után megmasszírozott, megmutatta, hogy milyen gyakorlati tornát hajtsak végre otthon is, hogy a fájdalmam csökkenjen. Érdekesség, hogy a csontkovács maga mutatta be a tornákat, hogy hogyan hajtsam végre, vagyis, hogy otthon mit gyakoroljak, és elmondta, hogy ez még csak az előkészítés. Megmagyarázta, hogy nagyon sok embernél, amíg a csontjai, izmai rugalmassága nem megfelelő, addig nem szabad kimozgatni az ízületeit, sőt a röntgenem megnézése után döntötte el, hogy milyen kezelést alkalmaz. Elmondta, hogy a kezelések és a betanított tornák gyakorlása lehetővé teszi, hogy a csontok izmok rugalmassága megfelelő legyen.

Kezelés közben megjelent egy illető, akiről kiderült, hogy reumatológus, és a csontkovács tanítványa. Ezután ketten kezeltek. Három kezelés után, nagyon jól érzem magam.

Merem ajánlani ezt a csontkovácsot, a nevét nem tudom, mert már régen voltam nála, azóta nem fáj a derekam. Az illető Pesten lakik. Telefonja: 0630-4763784.

Üdvözlettel: Ferenc.
Előzmény: sub_rosa (178)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.29 0 0 180
Erre tipikus példa a piros hetes hátulja. Régen kifejezetten ajánlották vesekő kirázására :-)
De vban tapsztalat, h tudott nyakcsigolyákat (ki)mozgatni :-)
Előzmény: ötfelezős (174)
ötfelezős Creative Commons License 2008.08.26 0 0 179
Két XI. kerületit tudok, de emailed nem publikus.
Előzmény: sub_rosa (178)
sub_rosa Creative Commons License 2008.08.23 0 0 178

Ok!

 

Budapesten tud valaki kiropraktőrt?

Előzmény: Törölt nick (177)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.23 0 0 177
Szerintem ne kerület szerint keress, azért annyi jo szakember nincs, hogy mindenhova jusson... Budapest viszonylatban már van esély pár jo embert kifogni...
Előzmény: sub_rosa (176)
sub_rosa Creative Commons License 2008.08.23 0 0 176

Sziasztok!

 

Kiropraktőrt keresek a XI. kerületben. Tud valaki ajánlani?

 

köszi

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.22 0 0 175
Igen, sokszor ijesztegetik a szerencsétlen delikvenst, hogy a kiropraktőr majd jol kitöri a nyakát, eltöri a bordáját, le fog rokkanni, majd meglátja....
Az igazság abszolut az amit irsz, nevezetesen, hogy a profi csontkovács nem erővel, hanem technikával dolgozik. A napi életben sokszor durvább hatásokat szenved el az ember... Nagyon ritka amikor tényleg nagyobb erőt kell alkalmazni a helyretételhez, ilyenkor vagy nincs kilazitva, vagy még nem engedte el magát a beteg... Amikor nem megy nem kell erőltetni. Sokszor csak a 3-4. alkalomra lazul el és akkor viszont szépen helyremegy.
Előzmény: ötfelezős (174)
ötfelezős Creative Commons License 2008.08.22 0 0 174

Nos, most egy kicsit más ahangsúly, de (elismerem, provokatív) szólásom erre a mondatodra:

"mivel osteoporosis és spondylosis is a tulajdonom/sajnos/ emiatt nem is kezelhet csontkovács"

irányult. Mert, ugye, ha a csontkovács általában tilos/veszélyes, akkor az átlag napi igénybevételnél erősebben NEM beavatkozó csontkovács is tilos/veszélyes. Akkor viszont az átlag napi igénybevétel is tilos/veszélyes...

 

Persze, mondanám, ez elméleti beszéd, de szó esik erről az általam többször idézett könyvben is, mert különböző iskolák vannak; és az olyan beszámolókat, hogy: hatalmasat csapott... majd kitépte... ezeket én enyhe értetlenséggel szoktam olvasni, mert ilyeneket nem éltem át. De tán csak szerencsém volt.

 

Az amerikai, az, mikor hanyatt feküdtem, tenyerébe vette a fejemet, és a kisujjával lökött felfelé egy aprót a fejemen, amitől a fejem egy pillanatra kissé megemelkedett, miközben egy sor finom kattanás hallatszott, gyors ritmusban. Mire meghökkentem volna, másik kezével is, a másik oldalt. Utólag ezen sokat elmélkedtem, és arra a megállapításra jutottam, ekkora behatást a gyermekem is okozhatott volna játék közben, illetve szűk helyen végzett munkánál előállhatott volna, stb.

Előzmény: dendike (173)
dendike Creative Commons License 2008.08.18 0 0 173

Jajj,annyira nem veszélyes ám a csontritkulásom de szeretném ha megállna ebben a kezdeti stádiumban.Szerencsémre jó lazák az izületeim,gimista koromban versenytornáztam.Sajnos van egy ravasz gerincferdülésem,laikus nem veszi észre de én egy rohanós nap után megérzem.Az orvosom szerint nincs olyan csontkovács aki ezen segíthetne.Marad a torna,úszás és a gyógymasszázs ha összejön néha.

Hát,így jártam én a keresgéléssel!

Előzmény: ötfelezős (172)
ötfelezős Creative Commons License 2008.08.16 0 0 172
Ó, sajnálom. Nekem is volt egy olyan ismerősöm, kinek azt mondta az orvos, előrehaladott csontritkulás miatt, hogy fel se keljen az ágyból, mert összeroppanhat a combcsontja.
Előzmény: dendike (171)
dendike Creative Commons License 2008.08.15 0 0 171

Köszönöm a szabatos választ,nagyon érdekes volt.Az idézett linkbe is belenéztem.Az a helyzet,hogy időközben jártam orvosnál és ott kellett megtudnom,hogy mivel osteoporosis és spondylosis is a tulajdonom/sajnos/ emiatt nem is kezelhet csontkovács.Nos,hát maradt nekem amivel eddig is karban tartottam a bajaimat,az úszás és a torna.Amúgy is a perpetum mobile típusba tartozom,nem esik nehezemre.Gyógyszerre ritkán fanyalodtam,most kaptam egy számomra új szert,ha mégis lennének legyőzhetetlen fájdalmaim.FELDENE DISPERSAL tabletta.Még nem próbáltam ki,vízben kell feloldani és meginni.

Gyógymasszázst felírnak a rendelőbe ha kérem,csontkovácsra ezen okok miatt már nincs szükségem.

Azért köszönöm a segítséget!!!!!!!

Előzmény: ötfelezős (169)
ötfelezős Creative Commons License 2008.08.14 0 0 170

Igen, érdekes, csak nem tudom eldönteni, boszorkányüldüzés vagy koncepciós per illik-e inkább rá.

 

Azt az általam idézett szerző könyvében olvastam, hogy a szakma veszélyei közé tartozik, mint általában az orvosi beavatkozásoknál is, hogy a szervezet nem az elvárásoknak megfelelően reagál. Azt hiszem, ő nyaki érfal elvékonyodást emlegetett, ami ilyen mozdulatoknál kipukkadhat, és amit ugye általában csak akkor vesznek észre, ha kipukkadt. Nehogy a teljes kép megismerése helyett pánik keljen, nem arról volt szó, hogy a szakirodalomban az van írva, hogy a csontkovács miatt felhasad, előfordult ez mástól is. De ez csak emlékezetből, most nem szedem eléő ezért a könyvet. Majd legfeljebb kiigazít vki.

Volt egy rokonom, akármikor felsorolt 5-10 esetet, akiknek nem kellett volna rutinműtétre menniük, mert belehaltak valami észre nem vett eltérésük miatt.

 

Az idézett esetben, ha pénzem lenne rá, küldenék embert, faggassa ki a szerencsétlenül jártat, hány orvost keresett fel előtte panaszával, akik szintén nem vették észre a valós helyzetet.

 

Félreértés ne essék, én orvosellenes sem vagyok, csak a dolgok ritkán fekete-fehérek a világban.

Előzmény: kiviszem (162)
ötfelezős Creative Commons License 2008.08.14 0 0 169

Akkora szakértő azért nem vagyok, csak 90 óta muszáj észben tartanom a dolgokat... Én csak hármat ismerek tapasztalásból (ma reggelig 18 hozzászólásom volt a topicban, hát nem egy munka), közülük Szi úr nyugdíjba ment.

Ja, nem, egy amerikainál is voltam, ki a rendszerváltás után az Örsön a BKV palotában (is) rendelt.

Igazából neveket sem ismerek másokat, kivéve:

1. a Táltos Egyházas főnököt, kit régebben valamelyik zug-tvadó műsorán láttam:

http://hu.wikipedia.org/wiki/%C5%90smagyar_T%C3%A1ltos_Egyh%C3%A1z

2. Kováts Árpád könyve megvan:

http://www.web-hang.hu/csontkovacs/

3. meg régen barátaim voltak a határ túloldalán ama bizonyos Pista bácsinál, akitől Szi úr is tanult, és Ormos Gábor is említi a könyvében.

4. Illetve, egy évtizedig őriztem egy cetlit egy névvel, s most rákerestem a neten, és íme, 3 név is lett belőle:

 http://www.panmed.hu/letoltesek/2007-03-23_alternativ_gerinc.ppt

 

Olvastam a Kurultáj című rendezvény programjában, hogy ott is volt "csontkovácsolás, inazás, kenés, köpölyözés".

 

Mivel laikus és igen szerény, de megingathatatlan véleményem szerint a csontkovácsolás az a személy készségeitől nagy mértékben függ, akit én nem próbáltam, nem tudom ajánlani. Egy csontkovinak hozzá kell nyúlni, s az egy másik kategória, mint megtanulni, akár jól.

Előzmény: dendike (166)
ötfelezős Creative Commons License 2008.08.14 0 0 168

Kedves Max8!

 

Végigolvastam a fórumot, de sajnos nem tudom, hogy ki is az igazán jó csontkovács, és ki az, akihez biztos ne menjek el.

...

Senki nem adott "jószándékú javaslatot".

 

De, adott, én például kettőt. Nem hallomásra, tapasztalásra alapozva. Így aztán fenntartanám a jogomat az értetlenségre.

 

Előzmény: Max 8 (164)
dendike Creative Commons License 2008.08.01 0 0 167

 

 Szia!

 

Jó csontkovácsot keresel? Én is éppen. Én a Polonkai Tiborról úgy tudom,hogy nagyon jól csinálja a nyirokmasszázst.Telefont nem tudok de most olvastam,hogy Bp.Váci ut 121. a címe,ha még az.Szerintem a Pakó Mihály is sokakat kezelt eredményesen.

Előzmény: Max 8 (161)
dendike Creative Commons License 2008.08.01 0 0 166

Nemrég kezdtem meg a nyári pihenőmet,Ausztriában dolgoztam kicsit és minden bajom van a gerincemmel.Kerestem a neten jó csontkovácsot,így jutottam el ide a Fórumra.Visszaolvastam és úgy tűnik,Te régi motoros vagy a témában.Vidéki nagyvárosban élek,régen Pestre jártam csontkovácshoz a Lónyai utcába.Ha az itt olvasott P.M. azonos azzal akit Újpesten emlegetnek eléggé negatívan,akkor éppen hozzá.Szerintem jó keze van,nekem jó emlékeim vannak róla abból az időből.A csinosabb nőket minden férfi megnézi,ez nem bűn.Csak azért írom,mert szerinted van akit a férje nem enged,azért nem megy gyógyulni.Én a Polonkai Tiborról nagyon jókat olvastam lehet,hogy kipróbálom Őt.Ki tud róla közelebbit?Nem túl drága?

Előzmény: ötfelezős (163)
avi01 Creative Commons License 2008.07.31 0 0 165
Joó Pál 06-20-4380140
Előzmény: Max 8 (164)
Max 8 Creative Commons License 2008.07.28 0 0 164

Kedves ötfelelzős!

 

Vagy én nem beszél mágyár vagy Te!

 

Én említettem, hogy fáj a hátam, majd azt írtam, hogy aki tudna ajánlani csontkovácsot annak megköszönném!

 

Senki nem adott "jószándékú javaslatot".

 

És képzeld el fogok menni csontkovácshoz, csak mivel nemrégóta élek Pesten nem tudom, hogy kihez lenne érdemes.

 

Én az eddigi rövid életem során már többször jártam egy orosz csontkovácsnál, aki sajnos visszaköltözött Moszkvába, ezért most már kicsit bajos lenne kozzá mennem!

 

Mivel a fórumon több emberről olvastam, akik azt írták, hogy xy-hoz nem érdemes menni, ezért kérdeztem, hogy kit ajánlanának.

 

És köszönöm a kedvességedet!

Előzmény: ötfelezős (163)
ötfelezős Creative Commons License 2008.07.26 0 0 163

Már egy párszor leírtam, 90 óta csontkovácsos szemszögből is nézem az embereket. Jó nagy hányaduk jár egyenlőtlenül, húzza az egyik lábát, stb. Van, kinek megemlítem, hogy létezik a csontkovács. Ha tréfára veszi vagy azt mondja, a férje nem engedi, hát vállat vonok, sziszegjen egy életen át minden laza mozdulatnál.

 

Te hálistennek ezt önállóan elintézted, megemlítetted, hogy fáj, és le is beszélted magadat. Laza csuklómozdulatokkal értéktelennek minősítetted a jószándékú javaslatokat. Fájjon tovább.

 

 

 

 

Előzmény: Max 8 (161)
kiviszem Creative Commons License 2008.07.21 0 0 162
Elsőként ha még nem voltál menj el orvoshoz, röntgen felvétel nélkül nem tudhatod mi okozza a fájdalmat. Aztán el lehet gondolkozni életmód változtatáson,gerinctornán,úszáson,ezek segítenek hosszú távon.

ötfelezős: ez is érdekes
http://hetilap.hetek.hu/index.php?cikk=35015
Előzmény: Max 8 (161)
Max 8 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 161

 

Sziasztok!

 

Végigolvastam a fórumot, de sajnos nem tudom, hogy ki is az igazán jó csontkovács, és ki az, akihez biztos ne menjek el.

 

Segítenétek?

 

2 napja iszonyúan fáj a hátam, de már annyira, hogy én aki imádja az ágyat a padlón alszom.

 

És a munkahelyemen is majd meghalok úgy fáj minden mozdulat.

 

Tudna Nekem valaki segíteni?

 

Köszi!!!

ötfelezős Creative Commons License 2008.07.08 0 0 159
ötfelezős Creative Commons License 2008.06.29 0 0 158
Miért is kellett volna beírnom a keresőbe Ormos Gábor nevét?
Előzmény: kiviszem (144)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.21 0 0 157
Igen, igazad van, nem is a "kell"-el szálltam volna vitába, csak leirtam, hogy milyen bonyolult procedurán kell átesni annak aki gyogyitásra adja a fejét. Nem elég a tiszta szándék, meg a tehetség...
Előzmény: kiviszem (156)
kiviszem Creative Commons License 2008.06.20 0 0 156
Örömmel látom,hogy regisztráltál.
Ha más a véleményed megértem,ha visszaolvasol azt irtam,mindenki azt a csontkovácsot válassza akit akar.Ha valakinek rossz tapasztalata van,szerintem jobb ha közzéteszi.Ez a fórum talán épp azt szolgálja,hogy információkat osszunk meg a tapasztalatokról.Nyilván van jó,és rossz csontkovács.Azt azért engedd meg.hogy leirjam a véleményem,ha tetszik neked ha nem.A másik része,hogy miért természetes hogy az ország egy része adócsaló?A bérből fizetésből élők fizetik ki helyettük a közterheket.Az hogy miért van igy,és kinek mit kellene tenni más fórumba tartozik.Sajnos alapvető gondok vannak az adófizetési morállal.A sértegetésed nem talált meghallgatásra.
Adept
"Hadd citáljam ide szeretett Mesterem Dr Taraczközi zsengéjét: "ha én mint természetgyógyász eltöröm valakinek a bordáját kezelés közben, akkor súlyos testi sértés a vád, megyek a sittre. Ha ugyanezt mint orvos teszem meg, semmi bajom nem lesz az ügyböl. Ez ma Magyarország.."
Nos ebben sajnos igazad van,látva az orvosi műhibák birósági eljárásait.Épp ezért kell minél többet informálódni,ha van rá lehetőség.mielött bármit is választ az ember.A számlázási procedúra tudom nem egyszerű,de már a piaci kofáknak is kellene számlát adni,nem még egy betegekkel foglalkozó vállakozónak.Itt nem arról van szó mint az örömlányok esetében,ahol már vannak számlaképes hölgyek.A gyógyitás más kategória.Ha eljutna addig a magyar társadalom,hogy egy-egy orvos műhibái nyilvánosságra kerüljenek,nyilván sok érdeket sértene az is.
Előzmény: hummerman (154)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.20 0 1 155
A biroságot totál nem érdekli a nyilvántartás.

Hadd citáljam ide szeretett Mesterem Dr Taraczközi zsengéjét: "ha én mint természetgyógyász eltöröm valakinek a bordáját kezelés közben, akkor súlyos testi sértés a vád, megyek a sittre. Ha ugyanezt mint orvos teszem meg, semmi bajom nem lesz az ügyböl. Ez ma Magyarország.."

Ha egy nap 5-6 paciens jön hozzád, lehetetlen megfelelni a bürökratikus elvárásoknak, és megsugom, az emberek se szeretik. Sokan egyenesen megtagadják hogy kezelőlapot nyiss nekik. Ezek után te hiába magyarázkodsz egy ellenőrzésnél. Tipikus magyar helyzet, betarthatatlan előirásokkal és lényegtelen elvárásokkal...

A számlázással kapcsolatban nagyon szivesen elmondom neked a tapasztalataimat, most csináltuk végig a procedurát:
Megcsinálod a Kft.det, végigjárod APEH, cégbiroság stb. Keresel egy helyet, ahol vannak kezelőhelységek (min 12nm kell, mert különben az ÁNTSZ rá se néz), jo helyen legyen, olcsó is. Oké találtunk, bérleti dij 1000euro. Kialkudod a háziaknál, hogy ugyan engedélyezzék már hogy a házukba idegenek járkáljanak napközben (ugy hogy butik is van bent, tehát nem zárt a ház) Ez jobbesetben ingyenkezelésekbe, rosszabb esetben pénzbe kerül neked. Körülnézel, kell egy kis felujitás, néhány butor, ne adj isten légkondi, hogy a vendég ne olvadjon el, hopp kiugrott fél milka.
Elmész ANTSZhez kikérdezni, hogy milyen legyen a belső rész, hogy kiadják az emgedélyt. Beszélhetsz a jogászukkal 7000ft/óráért, ugy hogy nincs konkrét törvény, tehát az ő jókedvükön mulik hogy mit engedélyeznek. Ha ő azt mondja hogy tedd át a másik falra a mosdot és más padló kell, akkor meg kell csinálnod. Oké, rendbevágtad a kérót, jöhet az ÁNTSZ. Hát sajnos csak egy honap mulva járunk arra. De hát nekem nyitnom kéne mert pörög a bérleti dijj. Semmi baj, távolbarévedő szemmel megsimitja a zsebét: meg lehet ezt is gyorsitani. Hopp 50000 forint ugrott. Kijön 10 perc alatt körülnéz, és pár hét mulva már nyithatsz is, amikor megjön a végzés.
És még csak ezután kezdesz termelni, fizeted a béreket, járulékokat, fizeted a 4 fázisu fertőtlenitős felmosást, a takaritást, stb...
És akkor várhatod, hogy az egyik lakó mégis feljelent, mert neki mégse tetszik, hogy ennyien járnak hozzád...

Na ezek után szerinted melyik gyogyitó fogja kiváltani az ipart legálisra?? Te lennél legjobban mesértődve ha ezek után azt mondaná, hogy bocsi de duplázunk, mert legális lettem... Kifizetnéd? Sok helyen 10ért ropogtatnak. Ott kapsz számlát és lesz nyilvántartás is...


És még nem is beszéltünk arról hogy az a gyógyitó jo szakember-e, lelkes-e, szereti-e a pácienseket, képzi-e magát folyamatosan (ugy tudod mennyi egy tanfolyam?), stb stb...

Most ugy hirtelen ennyi...
Előzmény: kiviszem (152)
hummerman Creative Commons License 2008.06.20 0 0 154

Üdvözlök mindenkit ezen a fórumon!

 

Bár nem irtam eddig hozzászólást,a fórumot folyamatosan olvasom.Azonban mostanában felmerült egy téma melyet a "kiviszem"nicknevet birtokló Úriember feszeget.Jómagam kb.10 éve járok csontkovácshoz.Számos helyen megfordultam már pozitiv-negativ tapasztalattal egyaránt,de most inkább arról a témáról irnék ami miatt rászántam magam a hozzászóláshoz.A magam részéről ismerem szintén mind a két Úrat(Szi Márton-Kopf László).Előszőr természetesen Szi Mártonnál fordultam meg hiszen régi motoros volt a szakmában sok pozitiv visszajelzéssel!Majd miután két opciós lett a választás,hiszen Szi Úr tanitványa is elkezdett praktizálni,ezért Őt is kipróbáltam.Számomra az a kezelés amit Kopf László Úrtól kaptam sokkal "kellemesebb"volt.Részletes kikérdezés után  lehet,hogy ez nem mindenkinek természetes(Én a friss leleteimet magammal vittem)leleteimet átolvasva és a röntgen felvételeket megtekintve látott neki a kezelésemnek!Nekem ez a hozzáállás sokkal szimpatikusabb volt mint amit előtte Szi Úrnál tapasztaltam!Azt gondolom,hogy a saját egészségünk érdekében nekünk is fontos,hogy segitsük a munkájukat legalább azzal,hogy a saját egészségi állapotunkat szemelőtt tartva időnként vagy esetenként ha szükséges,felkeressük a reumatológiát és egy friss lelettel/röntgennel keressük fel az általunk választott csontkovácsot és nem a fórumon kezdjük el őket szidni,pocskondiázni a zsebükben túrkálni...etc.

Jó egészséget kivánok minden mozgásszervi problémákkal küzdő betegtársaimnak és további jó egészséget kivánok Szi Márton Úrnak és Kopf László Úrnak!

Elnézést,ha valakit megsértettem volna soraimmal,Én igy látom a helyzetet!

"kiviszem"Úr amit irtál az felháboritó és aljas dolog!!!Ismeretlenül "álnév" alatt

állitasz olyan dolgokat amihez nemhogy neked,de senkinek semmi köze!

 

Ps:Egy utolsó megjegyzés:"kiviszem" Úrnak/Szi Mártonnál soha sem láttam nyilvántartást,nyugtát,számlát!

Üdvözlettel:Sándor

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!