Információk és hírek a traffipaxok ellen bevethető eszközökről. A sebességmérés üldözöttjeinek topikja: károsultak és előrelátók, detektorhasználók és forgalmazók - de természetesen a Sasszembrigád tagjainak hozzászólásait is várjuk az utca 'másik' oldaláról!
A KIYO PROFESSIONAL D is frissíthető, nem csak az AP.
Az új USB-s központon keresztül lehet megoldani. Alapból is blokkolja a TC108-at, csak néma riasztást ad rá. Érdemes így frissíteni mindenképp, mert a blokkolása is sokat javul, CAM S1 esetében is.
Ha 8 éves a Kiyo blokkoló, akkor már csak az elavult D Professional lehet, amit nem lehet frissíteni ezért nem is képes blokkolni az új mérőket. (itthon pl. a TC108)
Kiyo blokkolóból csak az Ultimate AP, ami frissíthető.
Szerencsére régen kellett a lézerblokkolóm hibájáról vagy az CAMS1 készülékek frissítésérők kérdést intézni hozzátok.. Van egy 8 éve kifogás nélkül működő "KIYO"
amit még régen Szegeden építettek be. Majd hat éve új autó cserével át lett telepítve az újba. Idáig tökéletesen működött oly annyira h. még a négy fejből egyet se kellett cserélni. Viszont kb 1 hónapja tapasztalom h. a "traffiboxokban" elhelyezett CAMS1 mérőegységekre nem jelez a rendszer.. A boxokat leellenőriztem tehát nem kép van a kütyük helyett és többször próbáltam elölről ill. hátulról is működésre bírni a KIYOt. A kérdésem h. volt e ezen készülékeken valami frissítés és h. a régi KIYO készülékemre létezik valami új szoftver ami orvosolná ezt a problémát.. A segítséget előre is köszönöm...
Én úgy látom, hogy teljesen tisztában vagy ezzel a detektor dologgal. Felesleges is tovább ragozni. További balesetmentes közlekedést és jó egészséget kívánok! Üdv.
Ez számomra teljesen egyértelmű, teljes tudatom birtokában vettem meg.
Van egy fateromtól örökölt Volvo S70 T5 egyenlőre, na abban van egy régebbi LI, az gyilkol mindent :-)
Király a blokkoló, de tényleg minden helyzet más. Az 50-et átléptem sajnos és nem sebességben, van egy 4 éves kisfiam, meg egy 1.6 Hdi, amivel viszem ide-oda.
Ebbe elég.
Tudni kell választani...
De amúgy ez a HS tényleg jól és stabilan dolgozik a műszerfalon, meglepő a lézer pontossága mellett.
Az előző hozzászólásom még véletlenül sem ellened szólt, ha úgy érzed, akkor elnézést kérek. Teljes mértékben egyetértek veled. Csak azt próbáltam lereagálni, -ami már ki lett tárgyalva réggebben is,- hogy sokan tévesen azt hiszik, hogy a lézerdetektor önmagában tökéletes védelmet nyújt a lézeres sebességmérés ellen úgy, hogy mikor bejelez, a vezető fékez és már meg is úszta a gyorshajtás miatti büntetést. De ez sajnos nem ilyen egyszerű! A lézeres sebességmérők egy viszonylag kis sugarú körben bocsájtják ki a sugarakat. Mikor ezek a sugarak "eltalálják" az autót és a benne levő detektor érzékelőjét, már eredményes is a mérés. Ez a detektor nem tudja megzavarni a sebességmérő készüléket, mert nem bocsájt ki infravörös sugarakat, csak érzékeli azokat. Ezért mikor jelez, ez azt jelenti, hogy az autóra már rámértek. Ilyen esetben, figyelembe véve még a vezető reakció idejét, a fékkésedelmi időt és egyebeket, már bőven eredményes a mérés. Azért írtam, mert hogyha ennyire szuper dolog lenne ez a detektor, akkor nem kellene százezreket költeni blokkolóra..
Nem azért jeleztem, hogy Siófokon mi történt velem, mert HS van az autómban, hanem azért, ha esetleg gyakrabban jár arra valaki, akkor legyen résen.
Vagy pl. lehetne olyan is, hogy többet fordulok két helyszín között valamiért és ez a mérő meg pont félúton f@szán megméreget többször is, mert még ennyi információm sincs róla.
A HS csak mellékszál volt annak érdekében, hogy ha esetleg valakinek ez is megfelel, akkor legyen legalább ennyi infója olyantól, aki használja is.
Csak jelzem, nem azért vettem, mert száguldozok, főleg nem lakott területen. De az ötven nálam is néha 60, a 90 néha 100-110. Erre bőven jó.
Nyilván van értelme a blokkolónak is, főleg ha sokat autózik valaki, esetleg sokszor időre kell odaérni valahova.
Megnyugtatlak, hogy lenne pénzem beszereltetni ilyet, de magamra nézve nem érzem szükségét.
A mínuszoló b.rmoknak üzenem, hogy vegyenek nyugodtan egy ilyen készüléket és száguldozzanak kedvükre! Úgy is megvédi őket. Teljesen felesleges százezreket költeni mondjuk egy ALP-re.....
M0-án a megyeri hídtól az M3 felé az M2 lehajtó után? meg visszafelé is van kitéve olyan tábla ami a fix trafiknál szokott Traffic Control felirattal. Nem tudja valaki, hogy ez vmi új traffi vagy valami más?
En Erdelyben elek tehat jobban tudom : GARANTALT nem megy az 50 euro-s mese, mindaddig anig 1500-2000 eurot keresnek. Ezen felul ha nem blokkolod oket csak detektalod, nincs gond. Mindaddig amig egyutt elunk veluk (en mar 38 eve) azert nem neveznem oket "bocskoros romanoknak"
Sziasztok. Kis friss hir ha Bosznia es Hercegovina fele autoztok lezerblokkoloval....
A napokban Makarska - Mostar utvonalon autoztunk parommal. Boszniaban... Ahogy atleptunk, 5 km kb, 40es korlatozas es trucam lezerpisztoly, helyben, lathato helyrol. Tudtam rola mivel levillogtak a szembejovo autok. Hiaba tartottam be a sebesseget, ugyis felrehuzattak. 3an voltak a rendorok, egy kedves rendorcsaj allitott es targyalt velunk. Nem ertettem mi bajuk volt pillanatnyilag, majd rajottem : kiszurtàk a rejtett szerelesu L.I. eszkozt. Amig a rendorcsaj szoval tartott, tobbszor is rammertek helyben, kivancsiak voltak ha megcsippan-e valami a kocsiban. SZERENCSERE csend volt... Tehat nem butàk, tudják mi a helyzet...