Rovom az országuton a kilómétereket és egyszer úgy látom mintha az Apostol együttesből Meződi Józsefet látnám egy nagy gaztenger közepén nagy szalmakalapban hosszú hajával szakállával.A furcsa az egészben csak az volt ,hogy nem volt rajta a szemüveg és nem mikrofont tartott a kezében ,hanem egy UE-28-as kormányát.Közelebb érve látom,hogy Plé-Greg barátom rója a köröket egy alternáló kaszával a háta mögött.A többit már ő is leírta!
Kedves Dutrás Laci, láttam a hálón, hogy keresel elsőszériás húszonnyolcas hűtőt. Ha kb. egy hónapon belül nem lelsz rá, akkor én valószínűsíthetően ajánlhatok egyet. Sajnos ez a tipus nem csak a régisége miatt, hanem hogy még a függőleges csövei sem rezek, általában K.O.-k.
Na mégegy, ma Dutrancs Mester megtréfált. Rámtalált mikozben a fülkenélküli 28-assal kaszáltam. Odajött, nyújtja a két rongyot, örülök hogy végre levágod a nagy dudvát, tessék itt a pénz. Mondom neki ne viccelj, félig bevettem, mert a dutra tali helyszínén kaszáltam. Gondolkodtam hirtelen szponzorkodik, vagy mifene? Régi naptár pénz elmaradás volt, amire bizton soha sem emlékeztem volna már.
A kaszáról: 190 cm-es alternáló, kb. 5 éve kidobtam, mert nem értettem hozzá, no most sem még igazán. Dagidutrás mondta, ezek a legjobb kaszák, s
telefonos segítséget kérve, megtanított mi a lelke ezen szerkezeteknek. Több ha-t döntöttem már le vele. Gyakorlásul 2 m-es parlagfűvel indítottam, igazi nagy élmény, hátha még nem kellene minden egyes részét napokig teljesen kijavítani. Amikor KDM jött,a 4 ékszíjból 1,5 dolgozott, de azért befejeztem a táblácskát.
Kaszálás után szétborítottam az egész hajtásházat, amelyben egy excenter van, Mária Terézia óta (ez egy steyr kasza, csak mostanában vettem észre) nem volt mozdítva. Holnap esztergálni egy tájolót, hogy valami présgépen ki bírják sajtolni.
Ha összejön, akkor készülök a wellness hétvégére és beállok a 10 ha-os táblába.
Kedves Füge, elmaradt a válasz egy régebbi kérdésedre, amelyben a dutra találkozó alkatrész árusát invitálnád. Nem hiszem, hogy akadálya lenne, azonban időközben megtudtam a forrását, ha mód van rá egyenest a friss vízet hívom.
Nagyon szurkolunk a fiataloknak, szerencsére egyre jobban jönnek fel. Hozsanna az alkotóknak, akik már a 3. generációnak adnak kivételes örömet a dutrában.
Azért ezt nem kellet volna írni. Annyira nem ismerlek még de úgy munkát soha nem adtam ki a kezemből hogy tessék ba... ilyen lett. AZ A TÁBLA DIREKT LETT ILYEN!!!!!!!
Nem a fiatal Dutra kedvelők elkeserítése a cél, hanem ha nem szól senki akkor 10 év múlva sem fog adni a munkájára. Szerintem ennek ez a rendje, hogy szólok és ha akar tanul belőle, ha nem akkor meg megvonja a vállát és azt mondja mit ugat ez a hülye.
Köszönök mindent mindenkinek:) Nem keseredtem el:) Majd persze jobb lesz :D Ezt különben csak azért készítettem így, hogy az én munkámat lássák ne a sablonét:) De megköszönném ha tennétek fel sablont:)
Sziasztok! Üzenem Ricsinek, hogy ha figyelmesen visszakeres a Csepeles vagy a Nagyvasak fórumon akkor megtalálja azt a kommentet amikor Pléhúsz leosztja "szegény" Fügét hasonló stílusban:):):)
Füge! hívott egy srác, meg akarta venni az UE 28-t tőlem, de hát az enyém most darabokban van... Keresem a blokkban az olajat, mert olyan nedveskartelles lett a kenése, hogy 20 l víz volt benne. Azt az nem tett jót a csapágyaknak sem. ( Ügegtigris "mondjuk ezzel pont átbasztak") Summa. Mondtam neki, hogy vegye meg a tiédet, mer' az biztos tuti. Azt mondta gondolkodik:)
Nehogy elkeseredj Ricsi! Fog ez majd jobban is menni! Gyakorlat teszi a mestert! Én nagyon boldog lennék, ha bármelyik gyermekem magától akárcsak egy csavart is belehajtott volna valamelyik gépembe. Szóval fel a fejjel! Ha gondolod virtuálisan örökbe fogadlak és közösen leverjük a sok csúnya, szőrösszívű bácsit! :-) Hidd el, hogy belőlük is a segítő, javító szándék szólt (pl: sablont kell használni). Lehet, hogy ők se dicsekednének (velem együtt) ma már, az első munkájukkal.
Dutrás Lacinak üzenem: Úgy látom nem csak a Dutrákhoz van szíved!
Szeva Ricsi szerintem tegezhetjük egymást november 29.-én leszek 18!!!!!
(((((((((((Már bocsi de nem tudom hány éves lehettem mikor mondta fater a csettegőn kuplung,fék,gáz váltó R-2-4 és vezessek :D de akkor 7 éves lehettem kb. 1-3-5 és azóta dolgozok hol ezt hol azt mindig valamit, csettegőn, dutrán, az uno-mon, astránk-on, jah és autószerelésben egyfojtában,mostanában kasznizok is mivel annak tanulok!!!!!!! :D:D:D)))))))))))
ne keseregj hogy leosztottak az a lényeg hogy neked tetszik vagy nem de abban igazuk van hogy sablont csinálhattál volna!! De én bízok abba hogy előbb utóbb megcsinálod sokkal jobbra!!! Ha gondolod küldhetek képet sablonnak. Én abból csinálok sablont hogy ráfessem a géptetőre a DuTrA feliratot!!! majd ha jól megy estére kész lessz és akkor rakok képet!!!!
sok gázolajat és hibamentes üzemórákat minden DUTRA-s társamnak
Sziasztok. Hát így képen nem valami szép sajnos.Dutrás Lacinak mindenben igaza van. Meg hát azért ne nevezzétek ilyennek, Ennek az volt a célja, hogy én magam az én Dutrámhoz csináljam meg teljesen egyedül!(Leszek 16 októberban,és nem sok olyan magamfajta fiatal van aki ilyeneket csinál gyedül.)
Ha ilyenröl nem hallottál még,akkor most látni is fogsz :) http://www.agroinform.com/aprohirdetes/Dutra-1000/20100531-403622/ Ez 1 D4K-B mtz fülkével,és 180-as rába motorral,csak Dutra 1000-nek van hirdetve. Beszéltem a tulajával. Hogy a váltója és kuplungja sokkal erösebb lenne az 1000-nek mint a D4K-B nek.... Én úgy tudom,hogy áttétel beli különbség van,de csereszabatosak a fogaskerekek. Legalábbis úgy rémlik mintha ezt mondta volna Dutrás Laci. De majd ha olvassa a hozzászólást,remélem kijavít :)