én Rehau műanyag ablakot szeretnék venni. Van valakinek tapasztalata/ismer valaki korrekt céget, akitől érdemes venni. Tulajdonképpen velük szeretném beépíttetni is.
Valaki tud valami "kézzelfoghatót" a Cá-fa plasztikról? Bonyhádiak. Nem a honlapra vagyok kíváncsi, azt láttam. Előre is köszönöm, ha vki fáradna e kérdésben.
Ó bocs, ezek fa nyílászárók. Azért hagyom, hátha valaki miattuk tért át a műanyagra bánatában.
Kecsmeméten keresd meg a Dreamhouse - Bau kft. Wesselényi utcában lévő Nyilászáró bemutató termét és hivatkozzál Orbán Zoltánra. Ott bizti jó minőséget kapsz. Az általad emlitett cégről nem nyilatkoznék.
Ha hőszigeteled a homlokzati falat akkor általában az ablakoknál 2 cm -s hőszigetelő réteget futattnak neki...ha van rá hely és még nincs kivűlről levakolva,stb...
Olyan problémám lenne, hogy volt kint nálunk a hőkamerás ember (nagyon megéri szerintem) és azt mondta hogy a nyílászárók (műa) nagyon jók, de valami iszonyat rosszul vannak beépítve. Átlagosan a fal és az ablak tok között 7 fok különbség van. ( 20 - 13). Létezik valamiféle utólagos szigetelési módszer az ablaktokokra , vagy ki kell szedni és újra berakni őket ? (ez utóbbit nagyon nem szeretném)
Sziasztok! Megköszönöm, ha valaki segíteni tudna saját tapasztalata vagy ismeretei alapján.Az érdekelne ismeri-e valaki a Lengyel országi gyártású,ott készülő VEKA Softline ablakot és mi róla a véleménye,ajanlaná-e,hogy erre cseréljem le panel lakásom elöregedett fa nyilászáróit.Ugyanez érdekelne a Premierablakrenszer/www.premierablak.hu/ Aluplast Standard nyílászárójával/ablak,erkély/ kapcsolatban.Nem tudom melyiket válasszam,melyik volna a jobb műszaki tartalmú,ill. ár-érték arányú.
Arra azért gondolhatott volna, hogy a szegélyfűtés kis hőleadó felülete miatt a visszatérő alig hidegebb az előremenőnél, és emiatt vagy túlfűtöd a padlót, ami több, mint kényelmetlen, vagy nem elégséges a fűtőteljesítmény. Ezt a tekergetést jobb gépészek is tiltják. Lehet padlófűteni, de annak megvannak a megfelelő eszközei, és nem drágábbak, mint a csavargatott visszetérő ág. És nincs is meg az a veszélye, hogy két-három évente ragaszthatod és fugázhatod újra a meglazult járólapokat.
Szerintem a hőkamerás képek csak arra jók, hogy felderítsék merre szökik a meleg...
Lehet, hogy beton fődémed van és belecsatlakozik a koszorúba, vagy a koszorút nem jól szigetelték és a betonon keresztül jön a hideg...a meleg pedig arra megy ahol a legjobban letud hülni...
A külső hőszigetelés ezt a problémát is megoldja én 6cm -j javasolnék ha van annyi pénzed...