Keresés

Részletes keresés

lujzer Creative Commons License 2007.04.19 0 0 638

ezt biztos hogy jól írtad? Fél kilót híztál csak, két babával, három hónap alatt? és azért élted meg rosszul mert ez kevés, vagy ezt soknak találod? Mert szerintem ez kevés,  soknak legalábbis semmiképp sem mondanám.

a cukros lötty, amiről beszéltek az cukor vízben oldva? Azt mért olyan lehetetlen meginni? Vagyí más íze van, mint ewgy cukorszirupnak?

És mi a normál cukor érték egyébként? Nekem 4,2 lett, vagy 4,4.

Előzmény: gaspoltshofen (636)
fnémonika Creative Commons License 2007.04.19 0 0 637
Virággal nekem is 13/2 .naposan volt a 12. hetes ultrahangom/elszámoltak/tehát belefér ez biztos ,de a sogornőm anno 20 .hetesen jöt rá ,hogy terheses nála is megcsinálták.
Előzmény: shaish (630)
gaspoltshofen Creative Commons License 2007.04.19 0 0 636

Ha szájon át szedhetőt írnának fel, akkor is teljesn ugyanezt a bogyót kapnád, csak állítólag valamilyen előírás, hogy külön kell csomagolni. Nekem volt olyan barátnőm, amikor az erős vérzésnél a doki mondta ezt neki, meg hogy nyugodtan szedheti szájon át.

Felváltva? Szerintem az azért nem jó, mert a felszívódása más ütemű, és így nem egyenletes az adagolása. Nem tudsz a dokiddal beszélni? Szerintem egyébként nem fertőz, mitől fertőzne, akkor a fertőzés meggátolására sem hüvelykúpot használnának.

Egyébként nem tudom mennyit szedsz, de szerintem biztos ami biztos alapon terhesség támogatásra írta fel a dokid, a korábbi vetélések miatt, egyébként sárgatestet Uh készüléken is lehet látni, hogy mekkora a petefészekben, és azt is lehet látni, hogy esetleg zsugorodik. Én anno brutál adagot kaptam kezdetben 2X3-at, aztán ahogy elkezdtem vérezni felemeltük 3X3-ra, és a 11. héten csökkentettük le úgy, hogy mindig egy szemmel kevesebbet használtam a napok előrehaladtával. Amikor a placenta átveszi a szerepét, akkor lehet elhagyni az Utrot fokozatosan.

Cukorvizsgálat módja, nem csak a helytől függ, hogy mit csinálnak, hanem súlytól is, a védőnőm szerint 80 kg feletti súllyal rendelkező kismamáknál meg kell csinálni a terheléses cukorvizsgálatot (szirup). Ma voltam nála, kedden megyek zsemlye + 2 dl tej utáni vérvételre, meg a toxoplazmát is megcsináltatom jó pénzért.

Nekem sajna van súlyfeleslegem fél kilót híztam (amit én nem túl jól éltem meg), de megdicsért, hogy így a harmadik hónap után 2 babával ez igenis jó eredmény, úgy hogy már kevésbé van lelkiismeret fúrdalásom, megbeszéltük, hogy mi lenne az ideális súlygyarapodás, bár erre tuti recept nincs.

Fozolalu: kedden mégiscsak találkozunk, mert megyek újból a védőnőhöz meg vérvételre.

Gaspi

Előzmény: emese357 (620)
fnémonika Creative Commons License 2007.04.19 0 0 635
A gyógyszereknek vannak olyan mellék hatásai amik a gombákat,fertőzéseket eselyét növelik,akár mennyire is figyelsz,azon kivül ha a mensti kimarad terheség v. egyéb okokból,a szervezet ön tisztulása lecsöken,ezért sűrün fordul elő terheség alatti fertőzés.
Éloin Creative Commons License 2007.04.19 0 0 634

Te vagy a legelső a táblánkban, szóval neked mindenképp lehet festetni. Mondjuk ha eddig hidrogénszőke voltál, lehet, hogy váltanék valami szolidabb (és kevésbé roncsoló) színre :)

És a cukros lötyi NEM fog kijönni (pozitív hozzáállás) :D) Én amikor először ittam (még baba előtt) akkor csak annyit mondott a nővérke, amikor a kezembe nyomta a poharat, hogy akkor most nagy levegő és nem gondolkodik sokat az ízén, hanem lenyeli gyorsan........ akkor még nem tudtam miért (végülis a csecsemő sem fél az első védőoltás előtt).

Én a helyedben vinnék egy 1/2 literes kisüveget, benne jól lehűtött víz+ 1 egész citrom belefacsarva és azzal oldatnám fel az asszisztensekkel. És vigyél mégegy üveg vizet, hogy amikor végeztél, azt az ízt kiölbítsd a szádból.

De nem mindenhol csinálják ám a terhelést glükózzal, kolléganőmnek a zsömle+1,5 dl tej kombináció volt a terhelés. Szerintem ez kórházfüggő.

És az AFP is rendben lesz!

Előzmény: csacskamacs (633)
csacskamacs Creative Commons License 2007.04.19 0 0 633
Sziasztok!

Élon!

Én is gondolkoztam a dúlán, csak rájöttem hogy a szülésznő jobban ismeri a helyi viszonyokat és orvosokat.
És ha külsős szülésznőt fogad az ember, mondjuk olyat aki pont most lett munkanélküli, kórház nélküli.

Lányok!
Ugye lehet már hajat festeni ? Már elég ronda a hajam.

Ja és most beparáztam, hogy mi van ha kijön belőlem a cukros lötyi?
És ha az AFP rossz eredményt mutat?
És a 18. heti UH-ra vinni kell-e az AFP eredményét, mert addigra nem biztos hogy meglesz.

Jázmin79 Creative Commons License 2007.04.19 0 0 632
Nekem is 13+2 naposan csinálták. :)
Előzmény: shaish (630)
fnémonika Creative Commons License 2007.04.19 0 0 631
Itt van hozzá a nyomtatvány és a kitöltési útmutató

http://www.apeh.hu/adoinfo/szja/magan_eloleg_nyil.html

Várandósságra tekintettel csak az anya és a házastársa érvényesíthet családi kedvezményt.

Házastárs gyereke sajáttal "egyenértékű". Élettársaknál ilyen nincs, ott mindenki csak a sajátja után érvényesítheti a kedvezényt - ha van ehhez elég gyerek csak sajátbó
remélem segit az eligezodásban./szakbarbár válasza/
Mindenkinek kellemes napot kívánok.:))
Előzmény: zsejkee (606)
shaish Creative Commons License 2007.04.19 0 0 630

Sziasztok,

Tarkóredőt én úgy emlékszem 12-14 között szoktak nézni...már amennyire ezt pontosan lehet tudni. Nekem most picit későn lesz, 13+párnaposan, de ez elvileg még belefér. Meg úgysincs semmi baja:).

Hű, szőrileg látom szerencsés vagyok, nekem kevesebb van terhesen. A hajam az jobb, a körmöm ugyanolyan és a bőröm is egész normális.

Cserébe a hányingerért:). Bár már jobb, lekopogom.

Mindenkinek szép napot!!

zsejkee Creative Commons License 2007.04.19 0 0 629
Az mindig van. Orvosnak mindig kell ott lenni, nemcsak éjszaka.
Előzmény: Éloin (627)
zsejkee Creative Commons License 2007.04.19 0 0 628

Szia!

üdv itt!

Terhesen sztem fogékonyabb vagy a fertőzésre, én attól elkapok vmit, ha ránézek az uszodára :D

Nekem anno Canesten-t írt fel a doki, de attól sem volt lelkes, és nekem ment közben az Utro felhelyezgetés... De az is lehet, hogy dokija válogatja.

Tarkóredő: ez furcsa, úgy tudom 11-13. hét között látszik, utána már nem, 15 hetesen sztem az orrcsontot nézi, az fejlődik később beteg babáknál. De miért húzza a 15. hétig?

Éloin Creative Commons License 2007.04.19 0 0 627

Egyébként én arra gondoltam, hogy tök zavaros ez az egész választott doki/ szülésznő ügyben bár lehet, hogy letisztul addigra, de most felötlött bennem, hogy talán érdemesebb lenne egy dúlát fogadni.

Aki ugyan nem ott dolgozik, de talán ugyan azt tudja nyújtani mint a szülésznő.

És mivan, ha én nem fogadok orvost, de mondjuk egy hétköznap délelőtt elindul a szülésem. Akkor ki jön be hozzám levezetni? Akihez eddig jártam? Ezt nem hinném, mert ő rendel délelőttönként. Vagy délelőtt is van ügyeletes?

packages Creative Commons License 2007.04.19 0 0 626
Éloin Creative Commons License 2007.04.19 0 0 625
Nekem muszáj volt befestetnem és a melírrel nincs semmi gond, én úgy tudom.
Előzmény: Jázmin79 (623)
Éloin Creative Commons License 2007.04.19 0 0 624
És üdv. minden újnak!
Jázmin79 Creative Commons License 2007.04.19 0 0 623
A hajfestésre írták is, hogy emiatt célszerű a 2. harmadban menni (én szombaton megyek). Most hogy ennyien írjátok én is kedvet kaptam egy kozmetikushoz :) Mondjuk én csak arcmasszírozásra :)
Előzmény: Éloin (622)
Éloin Creative Commons License 2007.04.19 0 0 622

Kozmetikusnál én voltam olyan 5-6 hetesen, kinyomkodott meg minden és Ilcsis krémeket használt.Nagyon fájt a nyomkodás, mert a baba óta olyan aknéim vannak, amiknek nincs kivezetése és fel kellett szúrkálni mindet.De megérte.

Mostanában megint szeretnék elmenni hozzá.

A bőröm egyébként sokkal csúnyább mint előtte volt (az sem volt piskóta, de most kritikán aluli). Szőrők szerintem is gyorsabban nőnek, a körmeim szebbek azóta (nem töredeznek lemezesen), viszon a hajfesték nem fogja be annyira a hajamat, sőőőt tök hamar ledobja:(

Előzmény: Nanchy (599)
Jázmin79 Creative Commons License 2007.04.19 0 0 621

sziaaa :)))) Dejó, hogy szállingóztok át a felkészülésből :)))) problémamentes gömbölyödést!

A gyógyszer ügyhöz nem tudok hozzászólni, szerintem is patikus, vagy doki...

emese357 Creative Commons License 2007.04.19 0 0 620

Köszi a választ! Azért kell szednem mert volt 2 vetélésem 6-7 hetesen. Azt nem tudom, hogy indokolt-e, mert nem vizsgálták a progreszteron szintem. Attól tartok, hogyha folytatom hüvelyben a használatát, akkor a fertőzés jobban terjed. Mondjuk eddig is ügyeltem a higiéniára, nemtudom mitől van. Soha nem volt ilyen problémám. A gyógyszer tájékoztatóján az van, hogy hüvelyi alkalmazásra. Szerinted lehet felváltva használni?

Előzmény: gaspoltshofen (618)
Benkri Creative Commons License 2007.04.19 0 0 619

Jó reggelt Mindenkinek!

Tegnap egész nap fájt a bal oldalam. Nem derék, szerintem vese-tájék. Wc-re nem járok többet, mint máskor, sztem nem is fáztam meg. Csak egész nap kísér a kellemetlen érzés.

Más: én egyetlen gyerekkel sem voltam kimondottan tarkóredö miatt uh-n. Most is majd csak jövö kedden megyek legközelebb, amikor 15+0 leszek. Doki szerint jobban lehet akkor már méricskélni. Az Sztk-s uh-ra kell beutaló kismamáknak, vagy csak a nem terheseknek? Mert akkor elmennék arra.

gaspoltshofen Creative Commons License 2007.04.19 0 0 618

Emese,

szerintem Utro ügyben kérdezd meg a dokidat, ugyan ugyanazt a "golyó" van a hüvelyi és a szájon át adandó változatra is, de a dokik jobban szeretik a hüvelyit, végszükség esetén ajánlják a szájon át (pl. valaki erősen vérzik, és nincs idő a felszívódásra), azért jobb a hüvelyi, mert pont ott hat, ahol szükség van rá azaz közel a petefészekhez. A gyomron keresztül meg kap belőle az egész szervezeted, és sokkal kisebb dózis jut el a petefészekig. Miután ez felszívódó szerintem nincs köze a fertőzéshez. Persze az is kérdés, hogy miért haszálsz Utrot (bocs, ha esetleg már leírtad), biztos, ami biztos sárgatest támogatásként, vagy esetleg lombik, inszem miatt, mert első esetben kevésbé veszélyes a száj-hüvely csere, utóbbiban én kétszer meggondolnám, de a legokosabb így zárszóként is, ha a dokiddal beszélsz.

Jó pocakosodást.

Gaspi

Előzmény: emese357 (611)
emese357 Creative Commons License 2007.04.18 0 0 617
folyt köv: elkezdek filózni.
Előzmény: emese357 (616)
emese357 Creative Commons License 2007.04.18 0 0 616

:) Hát igen, nagyon fiatal a terhességem. Inkább a koraiban van még a helyem, de olvaslak Tikteket és kérdezek néha:)

Az utrót lehet kétféleképpen használni, csak állítólag a hüvelyben jobb. Minenesetre mostantól elkezdem szájon át szedni. Érdekes, hogy milyen kis apróságokon elkez

Előzmény: lujzer (613)
fnémonika Creative Commons License 2007.04.18 0 0 615
Örömmel köszöntelek nálunk,gratula a törphöz.:))/gyógyszerterén nem tudok segiteni,sajna ilyet nem használtam,de én is azt javasolnám kérdez egy patikust ők általában tudják a választ/és nincs vizitdíj sem/:))
fnémonika Creative Commons License 2007.04.18 0 0 614
Igen jár számtalan ismerösöm nem házas még is megkapták a szocpot.
2005-ben vettünk lakást/hitel+szocpo/ most törpére is megkérjük,azt monták jár,pontos procedurát nem tudok, mert csak a baba megszületése után adják meg/kell a törpe anyakönyvie/Ha a lakás a neveden van,egyedül is elintézheted,de van itt egy forum "kitud többet a szocporol" cimmel ott talán biztosabat tudhatsz meg róla az esetedre.
Előzmény: lujzer (612)
lujzer Creative Commons License 2007.04.18 0 0 613

Fú, nincs ráírva? azért nem hinném, hogy ugyanazt lehetne lentről is meg föntről is használni... szerintem a legjobban teszed, ha a patikában megkérded, mostanában nagyon készségesek, nekem legalábbis egy csomó mindent elmondtak, hogy mit szabad ilyenkor és mit nem. Egy tapaszról kifejezetten lebszéltek, pedig én nagyon meg akartam venni. szóval még a saját bizniszüket is képesek értünk rontani.

egyébként meg üdv közöttünk, végre nem én vagyok a legifjabb :-)

lujzer Creative Commons License 2007.04.18 0 0 612
szocpol a nem házasoknak is jár ezek szerint? És úgy is, hogy a lakást már megvettük, és utólag kérnénk támogatást a gyerkőcre? Ja, és csak magyar állampolgároknak jár? Én az vagyok, de a párom nem.
Előzmény: fnémonika (609)
emese357 Creative Commons License 2007.04.18 0 0 611

Szisztok!

Ma voltam dokinál, aki megerősítette terhességem. Még csak egy 8mm-es petezsák látszódott. Számításom szerint 5+2 napos vagyok. Sajnos van vmi gombás fertőzésem, amire Gynazol-t kaptam. Keveset szabad csak használnom belőle, terheseknek nem is igazán ajánlják:( Elfelejtettem megkérdezni, hogy akkor az utrót inkább szájon át kéne-e szednem? Gondolom most nem jó ötlet hüvelyben használni. A Ti véleményetek is ez?

lujzer Creative Commons License 2007.04.18 0 0 610

Én azt olvastam erről a kozmetikus dologról, hogy mivel kissé megváltozik a bőr összetétele, működése, másképp is reagál a szervezet egy-egy kezelésre, mint egyébként. Tehát lehet, h nem a kívánt eredményt érnéd el, hanem mégjobban szétrohadna a bőröd. Durva vagyok, bocs, de én a magam részéről pont ezért nem merek elmenni egy hámlasztós kezelésre, amit elkezdtem, mert nekem meg nagyon foltos az arcom a régi hegektől, naptól még jobban látszik, és most terhesen állítólag még jobban fog. De inkább ez, mint h lerohadjon a bőröm :-)

De nyomkodás, meg masszírozás szerintem simán belefér, csak az extrákkal óvatosan, meg a különböző hatóanyagokkal.

Ja, és ha véletlenül mégis elmész kozmikushoz, és nem történik semmi visszafordíthatatlan,  feltétlenül szólj, mert akkor én is elmerészkedem :-)

Előzmény: Nanchy (599)
fnémonika Creative Commons License 2007.04.18 0 0 609
Barátnőm is,hason cipőben jár,de ő nem terhes,a szocpot miatta tudom ,hogy jár nekik,/nem házasok/csak közösen nevelik a gyerekeket egy lakcimük van.A családi után még nem ment,de az is jár nekik/tartásdíj/mellet is.Minde nagycsaládos jutatás megileti őket,de a terheségi jóváirást pontosan nem tudom./kell-e a másik szülö beleegyezése,egyebek/erre még nem kért meg ,hogy kérdezek rá.
Előzmény: zsejkee (608)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!