Keresés

Részletes keresés

boszigabor Creative Commons License 2012.01.05 0 0 1964
Màr irtam hogy latte art a neve. Google vagy youtube...
Előzmény: schum44 (1962)
H_G Creative Commons License 2012.01.05 0 0 1963

Ahol mindent, a youtube-on :)

 

Pl. csokiszirupos festés itt és a "related"-ben:

 

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=uN9pXbqwOp4&NR=1

sablonos itt:

 

http://www.youtube.com/watch?v=7O-AWyXdrdQ&feature=related

 

és így tovább. A puristák szerint persze egyik módszer sem érdemes a latte art névre, de azért ezzel a címkével lehet megtalálni.

 

Előzmény: schum44 (1962)
schum44 Creative Commons License 2012.01.05 0 0 1962
Köszönöm szépen a segitseget...akkor az en kis citizem alkalmatlan ra pedig megprobaltam volna..gondoltam sok nyakorlas kell..akkor marad hogy habra megprobalok mintat kesziteni...tetszik nagyon amit csinaltal..ezeket holtalalom ahol ilyeneket csinalnak reszletesen..koszi szepen..
Szia
Előzmény: H_G (1961)
H_G Creative Commons License 2012.01.05 0 0 1961

Neem, ez csak egy (két) netes példa.

 

 

Előzmény: Bari8 (1960)
Bari8 Creative Commons License 2012.01.05 0 0 1960

Nézve is gusztust kapok rá. Grat, ha Te csináltad!

Előzmény: H_G (1958)
boszigabor Creative Commons License 2012.01.05 0 0 1959

Egyettértek az elöttem szólóval. Viszon nem értem, hogy ha azt irjuk, hogy esélytelen, akkor nem csinálod, ha azt irjuk, hogy lehet, akkor meg csodálatos műalkotásokat készítesz? Ne mi legyünk akik visszafojtanak:)))

Előzmény: schum44 (1957)
H_G Creative Commons License 2012.01.05 0 0 1958

"habositoval eselytelen??"

 

Az öntött minta teljesen, ahhoz muszáj a gőzölőcső és több hónap gyakorlás. (Viszont sovány tejjel is meg lehet csinálni, ebben a fehérjetartalom a döntő és nem a zsír.)

 

Viszont csokisziruppal és fogpiszkálóval, ahogy a McCaféban csinálják, habosítós habra is rajzolhatsz mintát; vagy szórhatsz rá mintát kakaóporral, ehhez lehet kapni sablonokat papírból és fémből is. Úgy is elég jópofa hatásokat lehet elérni.

 

 

 

 

 

Előzmény: schum44 (1957)
schum44 Creative Commons License 2012.01.05 0 0 1957
Szia..szoval akkor arthoz csak gozoles..??habositoval eselytelwn??csak a gozoles jaj nemaaa:))pedig ugy probalkoznek vele...valami orlet??es a tej 3.5nek kell lennie??pl mi szoktunk hozatni tejet esetleg az..koszi..szia
Előzmény: boszigabor (1956)
boszigabor Creative Commons License 2012.01.04 0 0 1956
Ahhoz sajna a gőzölés az igazi, de még ugy sem könnyű...:( 3,5%os tej meg nem véletlen "art" :)
De sima kézi habosito (par szaz forint) csodákra képes capuccino terén...
Előzmény: schum44 (1955)
schum44 Creative Commons License 2012.01.04 0 0 1955
Szia...olyan kremhabot szertnek amit az art hoz hasznalnak olyan suru es lehet vele formazni..sokan gozolik pl a habot de a habisito eszkozok is jok ezekhez nemde??koszonom eloreis..Szia
Előzmény: boszigabor (1954)
boszigabor Creative Commons License 2012.01.04 0 0 1954
Nem teljesen értem, mit szeretnél:( capuccino csinálni? Krémet (?) ? Vagy formázni a tetejét?
A capuccino az forró tejhab a kávéval. A krém az a "crema" a nespresso kávé tetején, a formázni meg a "latte art" ra gondolsz?
Előzmény: schum44 (1953)
schum44 Creative Commons License 2012.01.04 0 0 1953
SZIasztok
Boldog Ujevet nektek..sikerult a citizt megvasarolnom..valaki tud segiteni hogy tuti capuccinot kesziteni..?Esetleg valaki tudja hogy lehet pl a habositott tej olyan kremes legyen??capucchino tetejere formazni akarok..de nem lesz kremes probaltam osszkeverni habbal is de nem lett kremes..vagy esetleg tejszint kell felhsbositani??koszi elore...
Sziasztok
boszigabor Creative Commons License 2012.01.04 0 0 1952

Eddig tartott a buli? :D

Buék!

Előzmény: Törölt nick (1951)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.04 0 0 1951

B.Ú.É.K. :)

Bari8 Creative Commons License 2011.12.31 0 0 1950

Az ízek értékelésével a pult azonos oldalán állunk.

 

BÚÉK minden Nespressosnak.

Előzmény: Törölt nick (1949)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.30 0 0 1949

nekem a cseris ízlik leginkább, van is belőle bőven. Csokis elfogyott, de nem nagy kár érte. A tavalyiak sokkal minőségibbek voltak, ezeken azért érződik némi műaroma. A tavalyi mandulás, karamellás az igen. Remélem tavasszal is lesz valam meglepi.

Bari8 Creative Commons License 2011.12.30 0 0 1948

Hát ez eléggé komplikált nyilatkozat.

Előzmény: Shalina (1947)
Shalina Creative Commons License 2011.12.30 0 0 1947

az Ethical Coffee Company garantálja, amelynek alapítója Jean-Paul Gaillard, a Nespresso egyik korábbi vezetője

 

Ez a mondat különösen tetszik. :)

 

Amúgy szerintem lassan úgyis efelé fogunk haladni. Az ahány márka, annyiféle belevaló hosszútávon ritkán működik, előbb-utóbb kialakul valamiféle szabvány, ami ellen már az úttörők sem fognak tiltakozni, mert addigra már így is jobban járnak, mint hogyha az egyszer más márkát vásárlókat a kompatibilitás hiánya miatt végleg kizárják a vásárlóik közül. Csak ehhez még idő kell.

 

Shal

Előzmény: Bari8 (1944)
Shalina Creative Commons License 2011.12.30 0 0 1946

Akkor legalább nem isszuk el egymás elől. :))

 

(Amúgy a honlapon csokis már nincs is. Nem tartott sokáig...)

 

Shal

Előzmény: Bari8 (1930)
Bari8 Creative Commons License 2011.12.30 0 0 1945

Köszönjük és sok sikert!

Előzmény: schum44 (1942)
Bari8 Creative Commons License 2011.12.30 0 0 1944

A  legjobbat mindig akarják utánozni. Nem az első kísérlet.

Előzmény: Jrob73 (1937)
Bari8 Creative Commons License 2011.12.30 0 0 1943

Ezt én is tanúsíthatom.

Előzmény: Törölt nick (1932)
schum44 Creative Commons License 2011.12.30 0 0 1942
Nagyon szepen koszonom mindenkinek a segitseget aki irt hozzaszolt..Mindenkunek Boldog Uj Evet Kivanok..
Lehet kihagyom a kiallitott darabot..hacsak nemadjak felarba::)
sz Creative Commons License 2011.12.30 0 0 1941

Így van - az első Nespresso Aeroccinót használom és a két betét közül csak azt, amelyikkel krémesebb lesz a hab.

Jó és kényelmes megoldás arra, hogy meleg tejet (+ egy kis habot) készítsek, de a gőzölt tejhab minőségét nem éri el.

Előzmény: H_G (1940)
H_G Creative Commons License 2011.12.30 0 0 1940

... és egyik sem csinál olyan jót, mint a gőzölőcsöves gépek, ha egyszer megtanultad használni (nehéz). Azzal egyszere habosodik a tej és kap némi hőkezelést is, amitől édesebb is lesz.

 

 

Előzmény: Törölt nick (1932)
H_G Creative Commons License 2011.12.30 0 0 1939

Az én mobilom is kiállított darab volt egy MM-ben, de ezért féláron adták! Ugyanígy lenne normális kávéfőzővel is szerintem.

 

 

Előzmény: schum44 (1935)
Kőkapu1 Creative Commons License 2011.12.30 0 0 1938
Tejhabosító: mennyire kemény habot szeretsz, és milyen gyakran iszod tejhabbal a kávét? Nekem csak egy 300 forintos ikeás habosítóm van, és én elégedett vagyok vele, de én a nagyon kemény habot nem szeretem, és csak heti kb. 2-szer iszok tejhabos kávét, a többi napokon csak maresivel iszom.

Kiállitott darab: olcsóbb, mint a nespressonál? Külsöleg milyen? Egyébként én azt hiszem kiállított darabot nem vennék, mert még ha nem is fõztek rajta, de az MM -ben nem igazán kímélik a vevök a kirakott holmikat. Szerintem.
Előzmény: schum44 (1931)
Jrob73 Creative Commons License 2011.12.29 0 0 1937
blueye Creative Commons License 2011.12.29 0 0 1936

De egy kis kézi tejhabosító géppel (ami sokkal olcsóbb) tudsz jó tejhabot csinálni - ehhez nem kell Nespresso márkájút venni.

Előzmény: Törölt nick (1932)
schum44 Creative Commons License 2011.12.29 0 0 1935

Szia

Értem..de kiáálitva volt elvileg használni nem használták ugy értem hogy nem főztek rajra..vagy alkudozzak?vagy estleg nézzem meg hogy volt e főzve rajta?azt megtudom állapitani?

Köszi elöreis

Szia

Előzmény: Törölt nick (1934)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!