Keresés

Részletes keresés

Rufella Creative Commons License 2012.07.29 0 0 5351

Most olvastam rola véleményeket. Talàn nem is volt érdemes, nagyon gyenge volt. Ki làtta ?

Előzmény: Rufella (5349)
benojeno Creative Commons License 2012.07.29 0 0 5350

SOS§ Hogy mondjak franciaul az autovillamossagi szerelot? Beszart a riasztom, es szaki kellhet hozza itt, Franciaorszagban.

Rufella Creative Commons License 2012.07.29 0 0 5349
Előzmény: Törölt nick (5345)
Rufella Creative Commons License 2012.07.29 0 0 5348

Ami engem illet, tévedsz. Öszintén elismertem Pista hibàtlan iràsàt. Nem is annyira a helyesiràsra gondoltam (mindenkinek magàn ügye, attol még lehet tàrsalogni, ha valaki ejt néhàny hibàt), hanem arra, h az olvtàrsak többsége 2 ujjal, kinlòdva pötyögi le a szöveget, tele elütésekkel - az övében nincsenek ilyenek. Nem kellene mindig keverni a sz... !

Előzmény: Maitréja buddha (5344)
Rufella Creative Commons License 2012.07.29 0 0 5347

Bocs, de végig sem nézem, lahangolò. Elveszi az ember életkedvét (vagy pedig kinyilik a zsebében a bicska) és egyik reagàlàs sem jò.

Előzmény: Törölt nick (5337)
Rufella Creative Commons License 2012.07.29 0 0 5346

Merci ! :)

Előzmény: Budai Irsai Olivér (5335)
Maitréja buddha Creative Commons License 2012.07.29 0 0 5344
Téged szívatnak papa, az emlitett hsz- odban is van helyesirási hiba, de xard le, ez nem nyelvörzö topik.

Hogy milyen topik, az már más kérdés.

Amugy meg ja...ha a tanár beirja az üzenöfüzetbe hogy " Az ön kedves kölke felgyújtotta a pedelust" , akkor azt kell nézni, hogy: " dzsá a bunkó egy l- el irta". :(

Itt jegyezném meg, a szó amit a szófosásban szenvedö kolléganö keres: " egyelöre"- azaz- most még, jelenleg...uis "egyenlöre" a meccsek állnak a csapatok, azaz azonos számú pontot szereztek.
Előzmény: Pista0 (5343)
Pista0 Creative Commons License 2012.07.29 0 0 5343

:-D

Nem, csak az eredeti szakmám informatikus és általánosban odafigyeltem nyelvtanórán. :-P

Előzmény: Rufella (5334)
Juditclara Creative Commons License 2012.07.29 0 0 5342

nyah, akkor én erről már nem is sztorizok. megtették helyettem.  :-D köszi, úgy is melóznom kéne, de ezerrel :-((

Előzmény: Pista0 (5329)
Juditclara Creative Commons License 2012.07.29 0 0 5341

minden fenntartás nélkül elhiszem :-(

barátom kislányának az üzenőfüzetében, a tanárnője által írt üzenetekben rendszeresen talál a kislány apja helyesírási hibákat.  a kicsi lány írni, olvasni tanul(na) csak. egyenlőre...

Előzmény: Nichinyo (5322)
Juditclara Creative Commons License 2012.07.29 0 0 5340

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-) 

Előzmény: Pista0 (5319)
Juditclara Creative Commons License 2012.07.29 0 0 5339

igen. párszor. vagy inkább jópárszor. miért? 

de ha most azzal jössz, hogy az olasz nők aztán a csúcs.... azzal kivívod minden magyar nő haragját :-) attól pedig mentsen meg a ... aki akar ;-P

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D 

Előzmény: Törölt nick (5318)
Budai Irsai Olivér Creative Commons License 2012.07.28 0 0 5335

Előzmény: Rufella (5332)
Rufella Creative Commons License 2012.07.28 0 0 5334

Mondd Te tanultàl gépelni ? :) Csak azért mert ritka szép az iràsod, sehol egy hiba. Gratulàlok !

Rufella Creative Commons License 2012.07.28 0 0 5333

Mi ebbôl a tanulsàg lànyok ? Ne cigizzetek, ne aszaljàtok magatokat a napon, mert 70-80 éves korotokra igy nézhettek majd ki. Na nem azért, mint ha nem kellene mindenkinek vàllalnia a külsejét szégyen nélkül  - a Facebookrol hoztam ezt a képet, voltak akik odàig mentek, hogy szépnek tartottàk, mert természetes - de ha lehet vigyàzzunk magunkra, külsônkre, mert a legtöbb helyen aszerint itélik meg az embert. Eszméletlen, h itt Franciàban pl. a ruha is mennyire teszi az embert. Ha valakinek jòl öltözött (dràga, minôségi ruhàt hord), kisminkelt, kifodràszkodott, kimanikûrözött a kinézete, az elôtt szinte hajlonganak...S mennyire be lehet ezzel csapni ôket ! A régieknek màr meséltem, h a 80-as évek elején ismertem egy magyar fiut, aki azàltal, h nem nézték volna ki belôle, nagyon ügyesen lopott ékszereket, antik tàrgyakat - ebbôl élt. Hahaha!

Előzmény: Rufella (5302)
Rufella Creative Commons License 2012.07.28 0 0 5332

Egyetértek. :)

Előzmény: Anita =) (5330)
Rufella Creative Commons License 2012.07.28 0 0 5331

:))) Ilyenkor én is jòl szòrakozom.

Anita =) Creative Commons License 2012.07.28 0 0 5330

Sajnos a franciak tudatlansaga hatartalan..... egyszer megkerdeztek tolem, hogy Magyarorszag az Europaban van?! Pfff..... Aztan csak eleg bekapcsolni a tv-t, pl van az a 25 millios jatek (Money Drop) hat abban is vannak olyan egyszeru kerdesek, de sajna a helyes valasszal eleg gyakran gondban vannak.... Nyelveket nem igazan beszelnek, de ha beszelnek se nagyon akarjak hasznalni, szoval ha nem tudsz franciaul nem tul egyszeru a helyzet..... a szorossegrol meg ne is beszeljunk..... =D
A franciakkal ellentetben viszont az olaszok sokkal masabbak (az eszaki olaszok), volt modom megtapasztalni mivel ott is laktam par evet.... 

Pista0 Creative Commons License 2012.07.28 0 0 5329

Földrajzos tapasztalat - természetesen - nekem is van. Lengyelországhoz viszonyítva kérdezi mindenki, elvégre az most az EU keleti mintaországa. Kérdezik hogy szomszédos-e vele. Azt szoktam mondani hogy régen az volt, de most már köztük van Szlovákia :)

A nyelvvel kapcsolatban is érdekes elképzeléseik vannak, bár nem csak a franciáknak. A nyelvtanfolyamon többen is azt hitték hogy rokon nyelv az orosszal, és hogy meg is értjük a másikat. Fel kellet világosítanom őket hogy nem, teljesen egyedi, csak a ragozása hasonlít a japánra :) Ekkor eléggé nagyot néztek. :)

Előzmény: pannaszofi (5324)
Pista0 Creative Commons License 2012.07.28 0 0 5328

Természetesen a déli részre gondoltam :)

Érdekesek a Francia nők. Az első 1-2 hónapban nem láttam egyet sem akire azt tudtam volna mondani hogy csinos. Aztán ahogy telt az idő, úgy fedeztem fel egyre több szépséget bennük. Mostanában már kb 25-30%-ukat egész csinosnak találom. Bár február óta kicsit kevesebb ruha is van rajtuk... :D

Előzmény: Nichinyo (5323)
Pista0 Creative Commons License 2012.07.28 0 0 5327

3-an (4-en) együtt, tolmáccsal, ki tudja milyen kapcsolatokkal biztos nem olyan nehéz. Inkább azoknak szól az az ajánlás akik tök egyedül, kapcsolatok nélkül jönnének. Én a saját bőrömön tapasztaltam hogy megy. Szállásom, kosztom volt biztosítva, minden mást gyakorlatilag tök egyedül intéztem, nem nulla nyelvtudással hanem minimálissal :). Februárban érkeztem, e hónap elején kezdtem dolgozni, addig semmi. Amíg nincs bejelentett munkád addig lakást (szobát) is szinte csak feketén tudsz bérelni (drágábban), plusz a megélhetés. Egy főnek ez alsó hangon 500-600 € (Párizsban és környékén). Mint írtam kicsit több mint 4 hónap után kezdtem el dolgozni, de ez nem szentírás. Kíváncsi vagyok hogy melyik gazdasági menekült kitelepülőnek van legalább 2000 € tartaléka, de inkább több. Kíváncsi vagyok hogy nulla nyelvtudással hogy találna lakást, hogy kezdene munkát keresni. 

Előzmény: Budai Irsai Olivér (5325)
Budai Irsai Olivér Creative Commons License 2012.07.28 0 0 5326

a Monica Beluccinak azért lehetne huzogatni a bajuszàt

Előzmény: Nichinyo (5323)
Budai Irsai Olivér Creative Commons License 2012.07.28 0 0 5325

Jo reggelt

Sokat olvstam, hogy a franciàul nem beszélo, de itt dolgozni szàndékozokat gyorsan lebeszélik

a tervukrol.  A minap egy épitkezésen dolgozva, felfigyeltem 3 festo legényre akik egy csinos no 

tàrsasàgàban kenegették a falakat, igen halkan beszélgettek, mikor megjott a fonok a leànyzo

tolmàcsolt, hàt magyarok voltak. Az egyik màr tobb mint 1 éve dolgozik itt, ugy hogy tud egy b.jour-t.

Szoval azért az kicsit eros, ha azt irjàtok, hogy a kapàlàshoz is nyelvtudàs kell.

A hétvégén màr a budai fehéreket iszom! Végre.

pannaszofi Creative Commons License 2012.07.28 0 0 5324

Szia,

igen ez a megoldás. Tegnap este a férjemnek elmondta a francia ismerős, aki velem volt, hogy a pasi a hivatalban ilyet kér! Viszont túlmegy a férjemen és a hajó egyik főnökének kell kiállítania a papírost. A bérleti szerződést hiába mutattam én a lakásról, az nem volt jó mert csak a férjem neve van rajta! Pedig aztán jó volt az a banknál, az ovinál és minden egyéb esetben. És az is nagyon fontos, hogy elméletileg 3 hónap tartózkodás után vagyok jogosult vital kartyára. Tehát 3 hónapig csak a saját költségemen lehetek beteg:-) Ez esetleg fontos lehet annak aki ilyet intéz! Tehát én érkeztem áprilisban és akkor kaphatok kártyát júliusban. A gyerekeknek iskolalátogatási(ovilátogatási papír)kell még hozzá és a szokásos születési kivonat és útlevél. A fiam, mivel ő egy magyar iskolában tanul(bentlakásosban)nem lesz jogosult, pedig a lakóhelye itt van! Na mindegy ez részletkérdés, remélhetőleg a kiegészítő simax iztosítással ez áthidalható! Azért ez érdekesnek tartom, hogy egy írott becsületszó megfelel egy hivatalban ilyen célra. Vagyis nem is érdekes hanem számunkra meglepő. Nálunk talán a mentalitásunk miatt(nem akarom bántani a magyar mentalitást de kiveszett belőlünk a becsületszó fogalma, természetesen tisztelet a kivételnek)hol lenne elég egy hivatalban egy ilyen papír amire az van ráírva hogy becsületszavamra így van! Igaz van olyan kitétel bizonyos papirokon, hogy büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem hogy az adatok a valóságnak megfelelnek, de ez merőben mást jelent mint a becsületszó. Na mindegy is, ez is egy tapasztalat. Túlleszünk rajta, intéződik! 

Az biztos, hogy mi magyarok tényleg jó iskolát kapunk otthon. Aki akar Magyarországon megtanulhatja a földrajzot és minden egyebet. De! Magyarországon is sok olyan fiatal él akinek nagyon szűk a látóköre. Szinte semmit nem tud a körülötte levő világról. Fogalma sincs arról ki és mi van a környezetében. Sajnos tapasztalataim szerint ez egyre rosszabb lesz. A oktatás minősége nálunk nem jó irányba halad! A tanároknak egyre kevesebb a hivatástudata. Nem is értem mi visz egy olyan embert tanári pályára, akiben nincs hivatástudat. Ez nem egy jól fizető "munka"amiért érdemes tanárnak menni! Persze az sem a legjobb, hogy a gyerekeknek csak jogaik vannak. A kötelezettségek meg valahogy elsikkadnak. Nekünk régen volt kötelezettségünk, jogunk kevesebb, de tiszteltük a tanárainkat és megtanultuk a határos országokat. A tapasztalatom a fiam alapján alakult ki. Járt egy normál suliba, hát botrányos volt, most a Ferencesekhez jár, elhivatott tanárok veszik körül, vannak KÖTELEZETTSÉGEI és jobban működik! Ennyi! Én nem vagyok egy vén majom, nem mondok és gondolok ilyet, hogy bezzeg az én időmben, de nagyon látom a különbséget a generációk között.

Tényleg köszönöm a jó szavakat amit írtatok, jól esett!!! Szeretem a dolgok pozitív oldalát meglátni és igyekszem a rosszat is a magunk javára megfordítani. Mindenesetre tényleg érdekes egy más országban lenni, beleszokni a szokásokba. Mondjuk eddig nem volt nehéz, igaz 2 hete vagyunk itt. A küzdelmem tényleg csak a franciával van, de mindenki(és ezt szó szerint értsétek)akinek jelzem nem beszélek jól franciául nagyon segítőkész. Azt hiszem itt értékelik az emberek azt hogy te megpróbálsz az ő nyelvükön kommunikálni velük! Persze az emberek is mindenhol mások, én Bordeaux és környékéről nyilatkozom. Más magyartól hallottam, hogy Elzászban nem igazán ilyenek az emberek.

Na most futok, iszom egy kávét! Igaz egyedül, de ma reggel a fórumolvasást betudtam úgymond egy jó kis beszélgetésnek egy kellemes kávézóban!

Kellemes napot Mindenkinek! 

Nichinyo Creative Commons License 2012.07.27 0 0 5323

:) Egyetértek: sok olasz nô bajuszos. Olaszorszàgban sem egységes az etnikum. Egész màsok az északi részen élôk, mint a déliek.

Ha màr a szôrökrôl van szò: a francia nôk még nem is olyan régen nem szôrtelenitették a honaljukat. Sôt ma is vannak fiatalok, akik büszkén mutogatjàk, mert ez a természetes. :)

Nichinyo Creative Commons License 2012.07.27 0 0 5322

:) AZt hiszem elôbb-utòbb minden itt élô magyarnak lesznek hasonlò tapasztalatai. De az még semmi, hogy az àtlag francia nem ismeri a földrajzot, de az, hogy egy tanitònô sem, az màr egy kicsit tùlzàs. Velünk az fordult elô egyszer, hogy valamelyik gyereknek az iskolàban Euròpa orszàgait akartàk megtanitani és mindegyik kapott egy fénymàsolatot a térképrôl, ràirva az orszàgokra a nevük. S Magyarorszàg és Bulgària föl volt cserélve ! Ha valamelyik gyerek meg akarta volna tanulni, akkor sem sikerült volna neki helyesen.

Előzmény: Juditclara (5315)
Nichinyo Creative Commons License 2012.07.27 0 0 5321

:((( Sikerült elvenned a jòkedvem !

Nem lesz könnyû elaludni. ( Ràadàsul a "ramadan"-ozòk megint kint élik életüket, röhörésznek, hangoskodnak...:(

Előzmény: Törölt nick (5310)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.27 0 0 5320

Mutasd be nekik Rufellát !!! LOL

Pista0 Creative Commons License 2012.07.27 0 0 5319

Hány éves korig nincs bajuszuk? :P

Az egyik kollégám azzal nyaggat hogy mutassak be neki magyar lányokat, annyira jó a hírük. :)

Előzmény: Törölt nick (5318)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.27 0 0 5318

Ezt tudja minden ungárische. :) De voltál már Olaszországban ?

Előzmény: Juditclara (5314)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!