Abban a dobozban biztosan normális állapotban megmaradt a Stalker IX CB.
Ne kótyavetyéld el. Egy nem lelakott Stalker ma is az egyik legstabilabb és legszebb hangú rádió. Ráadásul alig maradt olyan, amit nem buheráltak szét.
Sokan fognak pofátlanul olcsó ajánlatot mondani, ne dőlj be.
Kisebb hibái lehetnek a sok év állás miatt de ezek pár ezer forintból javíthatók és jó áron el lehet adni.
Neked van egy Stalker IX rádiód ami nem amatőr készülék hanem CB rádió. Állapottól függően érhet 5000Ft-ot vagy 25000-t is.
Az a POLYGOM izé az még a guglinak is ismeretlen. Én 30 éve foglalkozom ilyesmivel de soha nem hallottam róla, nem tudom mire való így az értékét sem tudom.
Pontosan kéne leírni a tipusát.
Van olyan topik, hogy rádiós adok-veszek. Ott érdemes próbálkozni.
Teljesen ismeretlen állapotú készüléket csak nagyon nyomott áron vagy sehogy nem lehet értékesíteni.
A hirdetők között rengeteg az álomkergető tehát az árak csak fenntartásokkal fogadhatóak el irányadónak.
A segitségeteket szeretném kérni. A mai napon szert tettünk egy:
STARKER IX. tipusú cb rádiót, amely egy POLYGOM PS 401 CB SET tipusú "dobozba" van épitve. Ránézésre működik, világit, súg-búg, recseg, meg ilyesmik :)
Nekünk nincs rá szükségünk, ezért szeretnénk megtudni, hogy ezzel mit is lehet kezdeni.
Hol érdemes értékesiteni, és kb mennyiért? (neten találtunk egy-két árat csak a rádióra, de igy egészben semmit...)
Elég nagy jövés - menés volt ma 50 Megán.Midenki CQ-zott és QSO nem sok.
Gondoltam, hogy a CQ nekem is megy mert ebben akár az élvonalba is kerülhetek.
A legjobban a 14 Megás gp-vel hallotam mindenkit.A fő csapás azért az antenna építés volt de 2 Franciát azért összehoztam..1,5W/ 14M gp.
Az antenna elkészült de ennyi munkával ilyen sz@rt csak az utóbbi időben tudok produkálni.A 14 Megás gp sokszorta jobb pedig annál is kiakad az SWR mérő.
E ddig a legjobb az 50 Ohmos műterhelés volt de azzal nem CQ-ztam................
"Még nem is olyan régen létezett egy eléggé aktív társaságnak mondható kis klub a XVII. kerületben. Rákosmenti Rádióklub volt a nevük, a weblapjuk pedig a www.qso.hu.
Voltak kitelepülések, találkozók, kirándulások, barátságos kis társaság volt. Mostanság az éterben sem hallani őket, a weblapjuk sem frissült már vagy fél éve...."
Az elektromágneses hullámok mindkét irányban ugyanannyi csillapítással terjednek (ugyanazon útvonalon); az antenna ugyanannyit 'erősít' akár adnak akár vesznek egy antennával.
Az inkább lehetséges hogy más a vevők érzékenysége, más a QRM, más az adóteljesítmény, más az antennaillesztés, terjedési sajátosságok (inkább RH-n), stb..
Még nem is olyan régen létezett egy eléggé aktív társaságnak mondható kis klub a XVII. kerületben. Rákosmenti Rádióklub volt a nevük, a weblapjuk pedig a www.qso.hu.
Voltak kitelepülések, találkozók, kirándulások, barátságos kis társaság volt. Mostanság az éterben sem hallani őket, a weblapjuk sem frissült már vagy fél éve....
Tud róluk valaki valamit? Vagy őket is megemésztette a nagy érdektelenség?
Régi négyelemes TV1-es Yagi "R1-es" forgatóval, 1:6 balun, a szovjet-amerikai barátság jegyében :-) kicsit megműtött R-111. Talán mégse annyira szemétre való? :-))))