Én napjaink Norfolk Southernjét gyűjtőm , a pensylvániában készült filmek alapján , szénvonatos fő iránnyal . Egy AMTRAK vonatot szeretnék de csak nagyon kedvező áron .
Éjjel még volt 3 személy és 2 poggyász . Majd egyeztetünk időpontot és megnézheted. Szerintem az elcserélt vagonjaim hamarosan megjelennek valami szakadt NREX telephelyről készült fotón .
Itthon vagyok és már sok minden történt ! Még dumy BNSF-em is lesz némi vagon veszteség árán :) . Tegnap 23.30.-kor vettem észre a hírlevelet az AAT-től és azonnal lecsaptam mert nem voltam benne biztos , hogy ma is lesz még . Tehát most várom életem első három személyvagonját !
De ez Superliner. :-) Így simán megnyitva Amfleet kocsikat találtam 110 helyett 77-ért. :-) Na és én a Walthers-t néztem, ez is az vagy Kato? Ezekre adnál egy linket, hogy ne kelljen keresgélni? Amúgy a Walthers most a Walthers-nél is akciós, gondolom ez gyűrűzött át ide is.
A Superliner-ekből is egész jól állok, van egy Phase III-as Superliner I-esekből (+ MHC és Stepup Coach-Dormitory, ami ugyebár nem Superliner) meg egy Phase IV/IVb egyelőre csak Superliner II-eskből. Az előbbihez kell majd még egy poggyász, az utóbbihoz pedig kéne még egy Superliner I-es coach-smoker, amit eddig b***tak kihozni... Jelenleg mindkét szerelvény 6-7 kocsis + a sallang (MHC, pakli, express box).
Én nem vagyok személyvonat rajongó de egyszer volt ilyen vagon a kezemben , számomra nagyon jónak tűnt és jól gurult ! Én ennél olcsóbban még nem láttam mostanában , ha mindent bele számolok , ezért is írtam . Az biztos , hogy minden drágul .
Ezek az Amfleet kocsik baromi nagy dilemmáim. Még az előző gagyi verzióból van 4 db Amfleet I és II vegyesen. Akkor még occó vótt, és van amit akciósan is vettem, mindet a Brummi-nál. Az egy dolog, hogy nincs benne berendezés, de olyan kib*****szottul szarul gurul, hogy azt elmondani nem lehet. Na jó, a grafitport még nem próbáltam.
Elvileg vegyesen futnának Heritage és Viewliner kocsikkal egy P42-essel (Athearn), mindegyik Phase IV-es. Megvan a szerelvény már 2007 óta. Sajnos a mozdony - ami elég könnyű - magukat az Amfleet kocsikat sem tudja elhúzni. :-(
Viszont ezek még így akciósan is qjva drágák...
Ráadásul tetszene MAJD egy ingavonati verzió is a most beharangozott Rapido cabbage-val, amihez kéne még kocsi... :P
Asszondod, hogy a P2K consist-olása AthGen-nel suxxx? :-) Próbáltad már vagy olvastad valahol vagy csak megérzés? :-)
Ja, és minek neked SOO Line GP9-es? :-)
Attól függ.
A korai P2K gépek (GP18, BL2, FA1/2 + FB1/2, GP30) hajtása, motorja eléggé olyan, mint a korabeli BB Athearn-é, de ezt még nem próbáltam. (Itt lenne az ideje.)
A GP7/9-ben milyen motor volt? Arra nem figyeltem, amikor szereltünk.
Késői P2K-t, konkrétan GP38-2-t próbáltam RTR Ath F7-tel együtt járatni, állítgatni, stb. Esélytelen... nagyon eltérő a karakterisztika. Bár 28 lépcsős sebességtáblával lehet. Ugyanakkor ez a GP38-2 simán együtt futott Atlas, illetve Bachmann kék dobozos és Bachmann Spectrum géppel...
SOO Line GP9 meg nem nekem kell, hanem NREX-nek, az IC&E-hez!
Úgy látom az eredeti a klasszikus kanadai verzió, meredek lépcső, lámpa az alacsony orron, a harang felül, időnként védőtető a szűrő nyílás fölött... Én is ezzel szívok a CP-nél. :-)
Na a szétszedésen már rég túl vagyok :( A motorba már sikerült életet lehelni, valaki kicserélte benne a réz rúgókat (ami a szénkefét nyomja) valami jó erősre, és gondolom csodálkozott miért nem akar forogni rendesen. Szerencsére találtam hozzávalót itthon. Ami nagyobb gond, hogy hiányoznak az áramszedők, valaki azt is lecserélte merev rézdrótra ( a korláthoz jó lesz :) ) Ha mindez nem lenne elég, az egyik forgóváz alja leesik, mert letörött a pöcök ami tartja. A festése viszont tetszik, ilyet még nem is láttam és nem is ismerem ezt a társaságot. Még kitalálom mi legyen vele, lehet hogy felélesztem...
Látom a kürtje a tiédnek sincs meg mint az enyémnek.
A korlátja imitt-amott hiányos, de így kevesebbet kell levágnod, hogy filigránsabbat készíthess neki...:-))
Szétszedni úgy tudod - mivel ordít róla, hogy Mehano - hogy alul a nehezék két csavarját kicsavarod, a nehezéket a fülke irányába eltolod, majd ha leszedted a fülkénél levő kettő csavart is kicsavarod, így már le tudod venni a kasznit az alvázról.