Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168115

Nem ez a provokáció, hanem az előzmény!

Gondolom, Te sem szoktál duddddálni.

Oldmumus! Csak így tovább!

Előzmény: Törölt nick (168086)
nohab Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168114

........oldmumus...:.....En a rutinnak tudom be es pl. itt a 30-ason a Balatonnal felesleges este fellarmazni az egesz falut, ha tenyleg tudnivalo a kutya sem jar arra át..........

traficc .

A bíróságnak - valószínűleg - egészen más a felesleges szó tatalmáról és a mv kötelezettségeiről a véleménye.

Szerintem árnyaltabb a kép. A 30-as és 29-es füttyoszlopainak elég jelentős része a strandról/strandra vonuló hordák ellen van kitéve.

Előzmény: Törölt nick (168100)
hmsoft Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168113
"Ez most komoly?"

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, én egy pillanatig sem tudtam komolyan venni... :)))
(Ez majdnem olyan sztori, mint a bátor úttörő, aki integetett a vörös nyakkendőjével a vonat felé, hogy álljon meg, mert eltört a sín...)

hm
Előzmény: Törölt nick (168112)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168111

.......Csukacska 1991..:....."......Ha meglenne a vasút, autópálya sem kellene.........."

traficc :

Az jó, hogy ez vasútmániás fórum, de az ilyen ,-  kellően ki nem pihent állapotban írt mondat(ok) - csk erősítik a kövélekedésben a vasutasokról élő, nem éppen kezdvező képeket., megítéleseket.

rendőr...postás.....vasutas......

Talán nem kellene ezt folytatni.

más

Minden hülye parancsnokkal úgy lehet kisz@bni, ha parancsait, szó szerint végrehajtják.

Itt is lehet, ha már a gondolkodás el-  vagy kimaradt, válaszolni azt , hogy :

OK.

Csináljuk.

Autópályákat bezárjuk, vigye a vasút  !

ne csak néha, hanem többször is gondolj bele annak a mondatnak az értelmébe, követkeményébe, amit leírsz.

Előzmény: Csukacska1991 (167869)
orangutan Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168110

Khm...

Igazán várhattál volna még 10 napot ezzel a beírással.

Előzmény: bádoglovas (168099)
bodecsabi Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168109
Es arra nem gondolsz, hogy azt a megallj allasu jelzot teljesen szabalyosan haladta meg? Ha onmukodo terkozjelzo volt, akkor akar szabalyosan haladhatott el mellette, es ha a jelzo meghaladasa utan feljott a zold a vezetoallasjelzon, akkor szabalyosan is gyorsitott. En se huztam volna meg azt a veszfeket...

Csabi

oldmumus Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168108
En tudom milyen nehez dolga van egy vezernek es nem gyerekjatek a mindennapi munkaja. En sosem akarok artani senkinek, foleg mert a szivem csucske a vasut, keszitem ezt a szimulatort is, amit talan egyszer oktatasi celra vagy mas demonstraciora is felhasznalhatnak.

A lenyeg az, hogy en mint aki ismeri a vasuti kozlekedesre vonatkozo szabalyokat es van szemelygepkocsira jogositvanyom ha mar a feljelenteseknel es besugasoknak tartunk, valamint az utatjaroknal: jo par kozuti/vasuti keresztezodesben nem a valos viszonyokat tukrozo utatjarok kituzeset.
Előzmény: Törölt nick (168091)
HLP Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168107
Mennyire fékez hirtelen ilyenkor a vészfék meghúzásnál? Nagyon ijesztő, lehet érezni? Volt valami indoklás,miért ment át a piroson? elég meleg helyzet lehetett!Jött amúgy szembe valami, vagy volt a közelben kereszt?
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168106
.........M41 2202...:.....

A 2003/2004-es menetrendben Makó - Hódmezővásárhely - Makó viszonylatban 16 járat közlekedett, míg a 2004/2005-ös menetrendben 12. Szerinted a 4 járat megszüntetése így hatalmas anyagi terhet vett le a MÁV válláról?

A személyforgalom eddig is szerintem a kevés járat miatt alakult úgy, ahogy alakult. Ezzel, hogy tovább csökkentették a járatok számát biztos nem fognak utasszám-növekedést elérni..........

traficc .

szerinted hány vonatpárt kell indítania naponta a MÁV-nak, a Makó - Hódmeővásárhely közötti 34 km-es szakszon, ahol a két város között található még 3 falu, hogy a Te vagy más vasútbarát elismerését kivivja ?

Előzmény: M41 2202 (167890)
oldmumus Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168105
Nem az ellensegeskedes vagy ilyen miatt irtam, csak azt hittem, hogy ilyen majdnem konkretumok, de nem 100% bizonyithato beirasok szabaly ellenesek, vagy ezert mar volt incidens valamilyen MAV dolgozonal.
Előzmény: m61019andras (168092)
oldmumus Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168104
Pl. biztber hiba vagy javitas miatti helytelen vaganyos haladast nem kozlik irasban?
Előzmény: Osmin (168098)
oldmumus Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168103
No ez az amit en mint hozzaerto nem tennek meg azert 100%.
Szamtalan oka lehetett, hogy athajtott rola, ha valoban megallj jelzes volt a fenyjelzon (emlitett szakaszon szemafornak is becezett alakjelzo mar reg ota nincs).

Nem nezted el esetleg masik vaganyera, vagy ha a nyilt vonalon volt, akkor terkozjelzon lattam mar olyant, hogy megallj volt, es atvaltott, feljott a tovabbhaladast engedo jel es pakolta neki. Olyan szakaszon ahol raadasul belathato volt 2 terkoznyi tav is.

Kivancsi lennek melyik gep volt elol ?
Kardfogu Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168102

HáBé:

Megérdeklődtem a HÉV Bobós helyzetet.

2 db van. A 733 és a 735-ös. A 735-ös a gödöllői vonalé, a 733-as meg a rohangáló. De főleg a ráckevei vonalon található meg.

Származásuk kétséges, mert a HÉV vett közvetlenül a Ganztól, de vett a MÁV-tól is. De voltak olyan gépek is amelyek elkerültek a MÁV-hoz, aztán visszakerültek a HÉV-hez... Átszámozások is voltak.

Más: Ma hazafelé láttam, hogy egy MX-est visznek Cinkotára. Gondolom főműhelybe. Ha tudok biztosat írok.

oldmumus Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168101
En azt vallom szo szerint, aki hulye haljon meg!
Mar elnezest de:
Marmint aki a tilto jelzes ellenere a sinekre hajt, vagy
Ongyilkos akar lenne, annak hiaba ad mar valaki figyelmeztetest
(beidezte valaki a maszkos sztorit vagy elkuldte mailben mar
nem emlekszem), annak mindegy.

Felmerult bennem az is, hogy van-e, ha van milyen surun revizioja
az utatjaro jelzoknek? Aki tudja az tujda, hogy a legnagyobb
palyasebessegbol egy keplet alapjan szamoljak ki. Ha oda
barmi belelog, akadalyozza a ralatast akkor kulonleges lesz.

De ahogy vagnak ki fakat, bontanak le epuleteket, ugy huzhatnak
fel epuleteket vagy mas tereptargyakat is, ami a ralatast akadalyozhatja.

Egy forumos beiras miatti tenyleges intezkedes pedig nem jogszeru,
pl. barmilyen jogi procedura eseteben nem fogadna el bizonyiteknak
az igazsagszolgaltatast, hogy en vagy X, Y ezt irt.
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168100

........oldmumus...:.....En a rutinnak tudom be es pl. itt a 30-ason a Balatonnal felesleges este fellarmazni az egesz falut, ha tenyleg tudnivalo a kutya sem jar arra át..........

traficc .

A bíróságnak - valószínűleg - egészen más a felesleges szó tatalmáról és a mv kötelezettségeiről a véleménye.

lásd Ordacsehi elág balesetet.

Ha szabályos a vezér úr, pici költői túlzással rákönyököl a kűrtre Aligánál és Szentgyörgynél elengedi.

Éjjel is.

Előzmény: oldmumus (168090)
bádoglovas Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168099
A múlt hónap 29-én utaztam a 30-as vonalon, nem írom ide melyik vonaton, (nem akarom, hogy valakinek is baja essék) mikor úgy dél körül elhagyva B.szárszót, B.szemes felé kinéztem az ablakon. Látom ám, hogy az egyik szemafor, - amihez közeledünk pirosan világít, de nem lassulunk a vonattal eléggé. Nem is csoda, hogy továbbmentünk a vonattal a piros lámpa ellenére, és még meg sem állította, - bizonyára öreg, rutinos mozdonyvezető a vonatot, - hanem elkezdte nyomni a gázt. Egyre jobban belendült a vonatszerelvény. Na, - mondom magamnak – Bádoglovas, most tenni kell itt valamit. Hát meghúztam a vészféket! No ekkor lett is nagy dudálás, bepótolta az összes eddig elmaradt kürtölést a vonatvezető. Jött nemsokára a kalauz és kérdi ki volt az aki meghúzta a vészféket. Mondom, én. Fel is írta az adataimat, hogy a jutalmat elküldhessék a címemre. Nem minden nap ment meg egy vasúthoz értő vasútbarát egy vonatrakomány utast!

Előzmény: m61019andras (168094)
Osmin Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168098
Nem hinném, hogy ilyen lenne az Írásbelin.
Előzmény: oldmumus (168045)
DJ. Bakter Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168097

hmsoft,

Igen, Suedbahn :)) Amit a 168 012-ben írt, és térközjelzőnek vagy ősi maradványnak vélt. A képemen pedig Zalacséb-Shalomvár  kijárati jelzői vannak.

Csak azért Neked válaszoltam, mert Veled értettem egyet abban, hogy az állomás a helyén marad (legalábbis nekem úgy tűnik)

Előzmény: hmsoft (168093)
Csukacska1991 Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168096
"A kürt használatáról meg csak annyit, hogy az a tapasztalatom, hogy ahol valóban szükséges, ott azért szinte minden vezér használja. Ugyanis T. Elhárítás, Ők sem szeretnek balesetet okozni vagy részesei lenni, bármennyire is furcsa."

Igazad van, hiszen a vezér is ember, és az jár biztos az eszében, hogy baleset nélkül ússza meg a munkát, és másnak ne okozzon (még, ha balesetet szenvedett ember a hibás) balesetet. De, ha használja a kürtöt akkor is lehet baleset.

m61019andras Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168094
Hallottam én is erről a rosszindulatú följelentésről. Egyszerűen elképesztő az emberek irigysége és gonoszsága. Nekem felfordul a gyomrom az ilyentől. :-(
Előzmény: Törölt nick (168091)
hmsoft Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168093
DJ. Bakter,

"A jelzők, amiket láthattál, az útátjárók fedezőjelzői lehettek."

Mármint amit én, vagy amit SuedBahn? :)
Amiket a képen láthatunk, azok eléggé kijárati jelző-szerűen vannak telepítve, nem?
Továbbá itt és Zalalövőn voltak láthatók törpe tolatásjelzők is.

hm
Előzmény: DJ. Bakter (168062)
m61019andras Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168092

Remélem látod, hogy a hozzászólásom abszolút nem volt ellenséges Veled szemben, csak dühös vagyok, hogy apró piszlicsáré dolgok állandóan ki vannak moderálva és egy ilyet meg nem veszünk észre.

A kürt használatáról meg csak annyit, hogy az a tapasztalatom, hogy ahol valóban szükséges, ott azért szinte minden vezér használja. Ugyanis T. Elhárítás, Ők sem szeretnek balesetet okozni vagy részesei lenni, bármennyire is furcsa.

Előzmény: oldmumus (168090)
oldmumus Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168090
Elnezest, de en nem tudtam, hogy ezzel sertem akar az index szabalyzatat, akar a vezer erdekeit. Semmi szandekom nincs sem neki, sem masnak artani. Csupan egy megjegyzes volt, de tehettem volna meg sok esetben is, hogy nem mindig jeleznek.

En a rutinnak tudom be es pl. itt a 30-ason a Balatonnal felesleges este fellarmazni az egesz falut, ha tenyleg tudnivalo a kutya sem jar arra at.

Itt gyalogos/kerekparos atjarokra gondolok es nem autosokra!
Előzmény: m61019andras (168089)
m61019andras Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168089

Nem. Ez egy arctalan, önmagát vállalni nem merő ember kéjes öröme. :-(

Az egy más kérdés, hogy figyelmeztetni kellett volna oldmumust, hogy azonnal moderáltassa ki a hozzászólását, de sajnos az én figyelmem is elsiklott fölötte.

Előzmény: HLP (168083)
oldmumus Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168087
Acsi'

En inkabb arra lettem volna kivancsi mint az Exmv is irta, hogy ez a rutin vagy mas egyebbnek tudhato be. Irhatnek meg szaz masik vonatot, ahol nem tartottak be a kulonleges utatjarora vonatkozo szabalyokat.

Pl. rutint azert irtam, mivel a Balatonnal vannak olyan gyalogos labirintusok ahol tudnivalo hiaba lett kulonlegesnek minositve egy arva lelek sem fog menni a szezonon kivul arra.

Erheto vagyok?
Előzmény: Elhárítás (168082)
gumidani Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168085

Nézd mán! Ez meg állva utazik és még csak nem is kapaszkodik. Sürgős intézkedést kérek! A Manhattani és a Hmsof, meg az én tb. járulékomból ne legyen az ilyen droid 100 o/o-os táppénzen!

orangutan Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168084

Miért lehet még a Tiszával közvetlen Moszkvába menni?

Nem tudom, de az Elvíra nekem a Moszkvába az utat Rajkán át adta. :)

Mondd meg neki, hogy Belorusszkaja helyett inkább a Kijevszkaja pályaudvarra szeretnél érkezni.

Előzmény: lanman (168079)
HLP Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168083
Ez provokáció?
Elhárítás Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168082

Eleg laza es nyugis vezer volt a 7305-on, de biztos rutinos. A sok kulonleges utatjaro jelzo es belathatatlan atjaro ellenere nem igen kurtozott.

Köszönjük. Örülünk, hogy meg vagy elégedve a kollégával.

A dícséretet ma már postáztuk számára, és kezdeményeztük a munkáltatói intézkedések megtételét.

Tisztelettel:
(-Elhárítás-)

Előzmény: oldmumus (167933)
HLP Creative Commons License 2005.03.22 0 0 168081
Nemzetközi viszonylatban nem érvényes a közalkalmazotti. Záhonyig menj el belföldi vonattal! 
Előzmény: lacki (168078)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!