........oldmumus...:.....En a rutinnak tudom be es pl. itt a 30-ason a Balatonnal felesleges este fellarmazni az egesz falut, ha tenyleg tudnivalo a kutya sem jar arra át..........
traficc .
A bíróságnak - valószínűleg - egészen más a felesleges szó tatalmáról és a mv kötelezettségeiről a véleménye.
Szerintem árnyaltabb a kép. A 30-as és 29-es füttyoszlopainak elég jelentős része a strandról/strandra vonuló hordák ellen van kitéve.
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, én egy pillanatig sem tudtam komolyan venni... :))) (Ez majdnem olyan sztori, mint a bátor úttörő, aki integetett a vörös nyakkendőjével a vonat felé, hogy álljon meg, mert eltört a sín...)
.......Csukacska 1991..:....."......Ha meglenne a vasút, autópálya sem kellene.........."
traficc :
Az jó, hogy ez vasútmániás fórum, de az ilyen ,- kellően ki nem pihent állapotban írt mondat(ok) - csk erősítik a kövélekedésben a vasutasokról élő, nem éppen kezdvező képeket., megítéleseket.
rendőr...postás.....vasutas......
Talán nem kellene ezt folytatni.
más
Minden hülye parancsnokkal úgy lehet kisz@bni, ha parancsait, szó szerint végrehajtják.
Itt is lehet, ha már a gondolkodás el- vagy kimaradt, válaszolni azt , hogy :
OK.
Csináljuk.
Autópályákat bezárjuk, vigye a vasút !
ne csak néha, hanem többször is gondolj bele annak a mondatnak az értelmébe, követkeményébe, amit leírsz.
Es arra nem gondolsz, hogy azt a megallj allasu jelzot teljesen szabalyosan haladta meg? Ha onmukodo terkozjelzo volt, akkor akar szabalyosan haladhatott el mellette, es ha a jelzo meghaladasa utan feljott a zold a vezetoallasjelzon, akkor szabalyosan is gyorsitott. En se huztam volna meg azt a veszfeket...
En tudom milyen nehez dolga van egy vezernek es nem gyerekjatek a mindennapi munkaja. En sosem akarok artani senkinek, foleg mert a szivem csucske a vasut, keszitem ezt a szimulatort is, amit talan egyszer oktatasi celra vagy mas demonstraciora is felhasznalhatnak.
A lenyeg az, hogy en mint aki ismeri a vasuti kozlekedesre vonatkozo szabalyokat es van szemelygepkocsira jogositvanyom ha mar a feljelenteseknel es besugasoknak tartunk, valamint az utatjaroknal: jo par kozuti/vasuti keresztezodesben nem a valos viszonyokat tukrozo utatjarok kituzeset.
Mennyire fékez hirtelen ilyenkor a vészfék meghúzásnál? Nagyon ijesztő, lehet érezni? Volt valami indoklás,miért ment át a piroson? elég meleg helyzet lehetett!Jött amúgy szembe valami, vagy volt a közelben kereszt?
A 2003/2004-es menetrendben Makó - Hódmezővásárhely - Makó viszonylatban 16 járat közlekedett, míg a 2004/2005-ös menetrendben 12. Szerinted a 4 járat megszüntetése így hatalmas anyagi terhet vett le a MÁV válláról?
A személyforgalom eddig is szerintem a kevés járat miatt alakult úgy, ahogy alakult. Ezzel, hogy tovább csökkentették a járatok számát biztos nem fognak utasszám-növekedést elérni..........
traficc .
szerinted hány vonatpárt kell indítania naponta a MÁV-nak, a Makó - Hódmeővásárhely közötti 34 km-es szakszon, ahol a két város között található még 3 falu, hogy a Te vagy más vasútbarát elismerését kivivja ?
Nem az ellensegeskedes vagy ilyen miatt irtam, csak azt hittem, hogy ilyen majdnem konkretumok, de nem 100% bizonyithato beirasok szabaly ellenesek, vagy ezert mar volt incidens valamilyen MAV dolgozonal.
No ez az amit en mint hozzaerto nem tennek meg azert 100%. Szamtalan oka lehetett, hogy athajtott rola, ha valoban megallj jelzes volt a fenyjelzon (emlitett szakaszon szemafornak is becezett alakjelzo mar reg ota nincs).
Nem nezted el esetleg masik vaganyera, vagy ha a nyilt vonalon volt, akkor terkozjelzon lattam mar olyant, hogy megallj volt, es atvaltott, feljott a tovabbhaladast engedo jel es pakolta neki. Olyan szakaszon ahol raadasul belathato volt 2 terkoznyi tav is.
2 db van. A 733 és a 735-ös. A 735-ös a gödöllői vonalé, a 733-as meg a rohangáló. De főleg a ráckevei vonalon található meg.
Származásuk kétséges, mert a HÉV vett közvetlenül a Ganztól, de vett a MÁV-tól is. De voltak olyan gépek is amelyek elkerültek a MÁV-hoz, aztán visszakerültek a HÉV-hez... Átszámozások is voltak.
Más: Ma hazafelé láttam, hogy egy MX-est visznek Cinkotára. Gondolom főműhelybe. Ha tudok biztosat írok.
En azt vallom szo szerint, aki hulye haljon meg! Mar elnezest de: Marmint aki a tilto jelzes ellenere a sinekre hajt, vagy Ongyilkos akar lenne, annak hiaba ad mar valaki figyelmeztetest (beidezte valaki a maszkos sztorit vagy elkuldte mailben mar nem emlekszem), annak mindegy.
Felmerult bennem az is, hogy van-e, ha van milyen surun revizioja az utatjaro jelzoknek? Aki tudja az tujda, hogy a legnagyobb palyasebessegbol egy keplet alapjan szamoljak ki. Ha oda barmi belelog, akadalyozza a ralatast akkor kulonleges lesz.
De ahogy vagnak ki fakat, bontanak le epuleteket, ugy huzhatnak fel epuleteket vagy mas tereptargyakat is, ami a ralatast akadalyozhatja.
Egy forumos beiras miatti tenyleges intezkedes pedig nem jogszeru, pl. barmilyen jogi procedura eseteben nem fogadna el bizonyiteknak az igazsagszolgaltatast, hogy en vagy X, Y ezt irt.
........oldmumus...:.....En a rutinnak tudom be es pl. itt a 30-ason a Balatonnal felesleges este fellarmazni az egesz falut, ha tenyleg tudnivalo a kutya sem jar arra át..........
traficc .
A bíróságnak - valószínűleg - egészen más a felesleges szó tatalmáról és a mv kötelezettségeiről a véleménye.
lásd Ordacsehi elág balesetet.
Ha szabályos a vezér úr, pici költői túlzással rákönyököl a kűrtre Aligánál és Szentgyörgynél elengedi.
A múlt hónap 29-én utaztam a 30-as vonalon, nem írom ide melyik vonaton, (nem akarom, hogy valakinek is baja essék) mikor úgy dél körül elhagyva B.szárszót, B.szemes felé kinéztem az ablakon. Látom ám, hogy az egyik szemafor, - amihez közeledünk pirosan világít, de nem lassulunk a vonattal eléggé. Nem is csoda, hogy továbbmentünk a vonattal a piros lámpa ellenére, és még meg sem állította, - bizonyára öreg, rutinos mozdonyvezető a vonatot, - hanem elkezdte nyomni a gázt. Egyre jobban belendült a vonatszerelvény. Na, - mondom magamnak – Bádoglovas, most tenni kell itt valamit. Hát meghúztam a vészféket!
No ekkor lett is nagy dudálás, bepótolta az összes eddig elmaradt kürtölést a vonatvezető. Jött nemsokára a kalauz és kérdi ki volt az aki meghúzta a vészféket. Mondom, én. Fel is írta az adataimat, hogy a jutalmat elküldhessék a címemre. Nem minden nap ment meg egy vasúthoz értő vasútbarát egy vonatrakomány utast!
"A kürt használatáról meg csak annyit, hogy az a tapasztalatom, hogy ahol valóban szükséges, ott azért szinte minden vezér használja. Ugyanis T. Elhárítás, Ők sem szeretnek balesetet okozni vagy részesei lenni, bármennyire is furcsa."
Igazad van, hiszen a vezér is ember, és az jár biztos az eszében, hogy baleset nélkül ússza meg a munkát, és másnak ne okozzon (még, ha balesetet szenvedett ember a hibás) balesetet. De, ha használja a kürtöt akkor is lehet baleset.
Hallottam én is erről a rosszindulatú följelentésről. Egyszerűen elképesztő az emberek irigysége és gonoszsága. Nekem felfordul a gyomrom az ilyentől. :-(
"A jelzők, amiket láthattál, az útátjárók fedezőjelzői lehettek."
Mármint amit én, vagy amit SuedBahn? :) Amiket a képen láthatunk, azok eléggé kijárati jelző-szerűen vannak telepítve, nem? Továbbá itt és Zalalövőn voltak láthatók törpe tolatásjelzők is.
Remélem látod, hogy a hozzászólásom abszolút nem volt ellenséges Veled szemben, csak dühös vagyok, hogy apró piszlicsáré dolgok állandóan ki vannak moderálva és egy ilyet meg nem veszünk észre.
A kürt használatáról meg csak annyit, hogy az a tapasztalatom, hogy ahol valóban szükséges, ott azért szinte minden vezér használja. Ugyanis T. Elhárítás, Ők sem szeretnek balesetet okozni vagy részesei lenni, bármennyire is furcsa.
Elnezest, de en nem tudtam, hogy ezzel sertem akar az index szabalyzatat, akar a vezer erdekeit. Semmi szandekom nincs sem neki, sem masnak artani. Csupan egy megjegyzes volt, de tehettem volna meg sok esetben is, hogy nem mindig jeleznek.
En a rutinnak tudom be es pl. itt a 30-ason a Balatonnal felesleges este fellarmazni az egesz falut, ha tenyleg tudnivalo a kutya sem jar arra at.
Itt gyalogos/kerekparos atjarokra gondolok es nem autosokra!
Nem. Ez egy arctalan, önmagát vállalni nem merő ember kéjes öröme. :-(
Az egy más kérdés, hogy figyelmeztetni kellett volna oldmumust, hogy azonnal moderáltassa ki a hozzászólását, de sajnos az én figyelmem is elsiklott fölötte.
En inkabb arra lettem volna kivancsi mint az Exmv is irta, hogy ez a rutin vagy mas egyebbnek tudhato be. Irhatnek meg szaz masik vonatot, ahol nem tartottak be a kulonleges utatjarora vonatkozo szabalyokat.
Pl. rutint azert irtam, mivel a Balatonnal vannak olyan gyalogos labirintusok ahol tudnivalo hiaba lett kulonlegesnek minositve egy arva lelek sem fog menni a szezonon kivul arra.
Nézd mán! Ez meg állva utazik és még csak nem is kapaszkodik. Sürgős intézkedést kérek! A Manhattani és a Hmsof, meg az én tb. járulékomból ne legyen az ilyen droid 100 o/o-os táppénzen!