Na már találtam is közelebb, van bármennyi, 2000ft körül a colos. Néztem náluk csapokat is, van valami olasz, hollanderes colos 2700ft, majdnem 2000ft-al olcsóbb mint egy mofém hollanderes, így lehet ilyet veszek, úgysem sokat lessz az tekergetve, viszont sokszor 2ezer az sok dollár.
Viszont ferde szelepet nem tartanak, meg 2es falú vascsövet sem, nincs olyan szerencsém hogy egyhelyen bevásáorlhatnék, viszont még útba sem esnek a helyek.
Én a komixnál vásárolok, ott van amilyen kell meg amennyi kell akár nyelves akár sima, az árak meg jók, idáig nem találtam versenyképes helyet ezzel szemben, kivéve a mofém csapokat, mert ott az 1colos 4500ft, vidéken meg 3500ft, de kapcsolatban vagyok még 3 vidéki boltal, hobbyból, (értsd nem pénzért) rakok össze kisebb zárt rendszereket rézzel, így képben vagyok mi hol mennyi, összerakjuk magunk válság van.
A múlt héten egyik barátomnak csináltunk lakótelepen a 3.on központit, mert az egész lakás azaz egy nagyszoba, egy kisszoba, egy konyha, egy fürdő, erre mindössze volt egy parapetes konvektor, ide összeraktunk egy Mika 6E kiskazános zárt rendszert, 5 pici radiátorral, így talán már feltudják számolni a penészedést, szar volt hogy csak egy helység a fűtött, ráadásul betonszilikát, folyt a falon a pára, ráadásul van pici gyermek, fasza lett meg más alternatíva nem volt, annyira kötöttek a szabályok, sem kémény sem faláttörés nem lehetséges, csak a falifűtő, de az meg egy vicc, meg életveszély.
Nincs kivezetve. Amennyiben 85fok alá esik a füsthő kikapcsolja a kazánköri szivattyút a rex! Ez a szám még képlékeny, most próbálgatom milyen hőfok lesz az igazi.
Hátha megdölteném a kiköpő csövet, meg nem ér a vízbe nem fagyhat be, csak akkor csinálok egy huzatot és jobban hideg lesz a szigetelt tartályba, egyenlőre lehet ezt mellőzöm, meg nem tesz kárt semmiben ha kiforr a tetején a víz. Mindegy ez már részletkérdés, mostmár összeírom az anyaglistát, és a héten még megveszem, ünnepek alatt lehessen csinálni. Nem kis tétel lesznek a csapok, ferdeszelep, visszacsapók stb.
A legkisebb szivattyúm a grundfos 25-50, ami elsőben kb. 3,2m az emelőmagassága
A kazán ellenállását nem vettem figyelembe és ez a javadra szolgál (mármint magasság szempontból).
Mindenképp nagyobbra csináld a kivágást a biztonsági vezetéknek,hogy tudj egy kis olajat önteni a víz tetejére a víz oxigénfelvételét csökkenteni.Nagyon kevés kell csak ,hogy egy filmréteget képezve szétterüljön a teljes felületen.Nem ártana még egy túlfolyó vezetéket is behegeszteni a tartály felső negyedébe amit visszavezethetsz a kazánházba,vagy ki a tetöre a csatornába.Bár az utóbbinál meg kell oldani a fagyveszélyt is.
Igen itt a gond, mert minden egy melléképületben van, ami nem túl magas. A kiegyenlítőt mivel már üresen is dög nehéz, így nem szerelhetem födémhez, hanem a padlás azon részére teszem ahol van alatta tartófal. Ennek a magassága kb.2m10centi, és a hurkot kb 3,5méterig tudom felvinni. ezért szerettem volna a 8as ábra szerint megcsinálni. A legkisebb szivattyúm a grundfos 25-50, ami elsőben kb. 3,2m az emelőmagassága, így aztán kell trükközni hogy jó legyen, ráadásul mindezt colos csőből.
Szerinted hogy vágjam szét a bojlert, mekkora lyukat csináljak a tetejére, csak épphogy beleférjen a colos cső, vagy azért maradjon bőven hely a nyitottság érdekében?
Jól gondolkozol ,látom tisztul a kép előtted.Igen a 7. séma lesz a tiéd.Abból indulj ki,hogy valószínüleg 1-es vagy 2- fokozaton fog menni a szivattyú.Ehez a fokozathoz tartozik egy emelőmagasság amit kinézel a szivattyú diagramjából.Továbbá tudnod kell a kiegyenlítő tartály magasságát+meg kell nézned ,hogy mennyivel tudod megemelni a húrkot a tartály fölé.