Ezt a rész nem tudod szétszedi , csak csavarlazitó stb ugyan ilyen volt befogtam a csatuba megforgattam kőrbe , hátsó beállitót lekell szedni ,az állitási lehetőséget csak videón van robbatot ábra nincs mert elfelejtették a Csehek
Rajz volna jó . Be tudom állítani csak szükségem van valamiféle ábrára mert darabokra akarom szedni.És újból őssze kell rakni,zsírzó gombot akarok a gerendelye tenni(mert össze volt gyógyulva oszt majdnem kígúvadt a szemem mire megmoccant)most fékolajjal van kenegetve.
Üdv! Nem nincs benne semmi. Tök üres mindennek a helye. De közben kaptam rajzot a gyujtásról. És már keresgélem hol a legolcsóbbak az alkatrészek. Jól haladok.
Üdv Urak! RK-151 gyújtása miből áll? Amit vettem alkatrésznek, abban semmi nincs. Így nem tudom hogy mit kell beszereznem. Köszi a segítséget, vagy a rajzokat.
Azt a rajzot küldöd másnak amit tőlem is kaptam,csak az egyet találtad biztos a tiéd nem a legjobb ,találtam jobbat majdnem mindenről a régi + az új TERRA -ról
Köszi Zsoca ! Látom nem egyedi az esetem ,pont ez a bajom újonnan vettem ezt a kuplungot és alapjáraton nagyon vergődik,csörömpöl csúnya hangja van .Erről a gyári három pofás kuplungról nem is hallottam még. A gyári gépkönyvében is csak két pofás rajzot láttam.
Szerintem keress valami olcsobb motort. Tudom okoskodni könnyü de nem hiszem hogy sokkal olcsobban jönne ki a javitás mint egy jol müködö használt moci.
Igazad van, bár szerintem ha megakad az eke akkor simán elforog a kerék mielött még bármi tönkre tudna menni. Szerintem akkor is sokszor elforog ha nem is akad meg az eke. Mondjuk nem vagyok egy szakértö, sose szántottam még kapagéppel de egyszer kiprobálom. Bár sokkal inkább jo erre egy egytengelyes kistrakesz.
Azt még könnyü szállitani de van benne erö és a sulya is nagyobb. Csak az ugye megint egy másik árkategoria. :(
Jó kérdés. Nos az enyémet tekintem alapnak, csak még azt nem tudom, hogy mi kell még hozzá. Első körben ezeket a bajokat találtam. Egetverő belső hibát nem. Tehát alkatrésznek.
Inkább moci cucc: 3 Le Briggs Forgattyúsház fedél külső tartozékaival, vezérműtengely meghajtó fogaskerékkel és a pillangószelepet szabályozó műanyag kütyü. Ja és a behúzórész belseje.
Ha lehet még egy eszmefuttatást még hozzáfűznék. Szerintem az ékszíj-lánc hajtóműves gépek szántáshoz talán előnyösebbek, mint a csigahajtóművesek, mert ad 1: van benne hátramenet ami szántáskor nem egy hátrány, ad2: ha megakad az eke akkor legfeljebb megcsúszik az ékszíj nem gyilkoja annyira a motort és a hajtóművet. De gondolom nem mindenki osztja a véleményem. De az nem baj. Nem gondolkodunk egyformán.
Így látatlanból mondom ne költs rá egy fillért sem, ha kikönyökölt a hajtókar akkor kopott a főtengely is ami annak az eredménye hogy megette az olajat a kopott gyűrű és henger miatt.
Igazuk van a fiuknak a szántás illetően. Nem érdemes nagy területet szántani, csak max konyhakertet, vagy gyümölcsfák alját- közét, mert megöli a gépet. De ha mindenképpen szántani szerenél, akkor első: milyen talaj? Kettő: Mekkora terület? Három: mit akarok bele vetni?
Tipp legalább 5 Le szerintem, de minél több annál jobb. Ha nagy a terület érdemesebb kistraktorban gondolkodni, vagy szántatni.
Pontosan nem tudom mert nem láttam még szétszedve hogy van a szivattyú vagy nincs.
Csak mondták hogy valami hasonló küttyű lehet mint a láncfűrészek lánckenő olajzása. A főtengelyen van egy szivattyú szerüség és ezeknek a motoroknak ez az átka. csak a viszintes talajt szeretik mert ha jobban megdől akkor nem tud olajat szálítani és megragad a dugó mert nincs kenés és így valami törik. Esetemben a hajtókar ami ki is nézett az oldalán. :( :)
Értelek benneteket,de én hosszútávra gondolok a szántást illetően!Ezért kérdem ,mekkora az a LE amivel érdemes neki állni??Esetleg gép ajánlat volna-e??
Sziasztok.Az a kérdésem volna hozzátok,hogy mekkora az a kapálógép LE amivel szántani érdemes?Nem nagy üzemileg,csupán kert méretben.Ugyanis van egy INDIÁN tipusu 3,5LE kapálógépem,de erről azt olvastam,hogy kevés!?Válaszotokat előre is köszönöm.
A nyáron vettem egy Rk-t kb 5-éve állt a tank félig benzinnel, olyan büdös volt, hogy valami eyzméletlen. Gondoltam mosni még jó lesz vele a blokkot. Jó is volt csak a kezemet ette meg piszkosul.
Az Rk 02 es kapagépeket eredetileg olyan röpsulyos kuplungal szerelték ami 3 pofás volt és a rugó belül volt nem is lehetett látni és az egész aluöntvény házban volt az alján egy takarólemezzel amit 3 csavar rögzitett.Sajnos ezt a fajtát már nem gyártják helyette van a kétpofás 4 rugós utángyártott kuplung ami működik ugyan de sajnos nagyon hamar fog és nagyon zajos is!
Én Egerben egy husqvarna márkaboltban tavaly tudtam rendelni 3pofás eredeti gyári röpsulyos kuplungot nekik még van raktáron.azt hiszem 7500ft volt de ha azt nézzük az utángyártott is majdnem 5ezer ft.amióta kicseréltem alapjáraton abszolut nem hajt és nagyon csendes semmi surlódó hang nem keletkezik!
Legtöbbször a jól bevált alatrészeket lecserélik silány minőségű kisipari darabokra amivel csak bosszankodni lehet!
Az egész télen álló benzin szaga inkább hasonlít a lakkbenzinre, mint a benzinre. Pár éve a bátyám fél éves Briggs Qantum motorja nem indult be tavasszal. Kitakarítottunk mindent, de csak nem ment. Új gyertya stb már szét akarta szedni az egész mocit amikor megszagoltam a benzint a tankban. Kiöntöttük, újat raktunk bele és kb 2. húzásra ketyegett. Azt vettem észre, hogy az 5 lovas vízszintes tengelyű Briggs nem érzékeny rá annyira, mint a Qantum.
Sinbohóc! Megjött a gépkönyv. Pofon egyszerű a dolog, mert egy dobos. Ford száma 1400 1/min. Estére bescanneltetem unokaöcsémmel aztán elküldöm mailban. Akit esetleg érdekel a 250-es korongos kaszája irjon mailt és elküldöm. Üdv:Sankó
BRIGGS motor alapjáratát már teljesen levettem de még igy is dolgozgat a röpsúlyos kuplung. Rk-02 hajtásról lenne szó régebben írtátok cseréljek rajta rugót.Most 1.5 mm vastagságú van rajta. Azt szeretném tőletek kérdezni vkinek van-e tapasztalata ezzel kapcsolatban cserélt-e már rugót erősebbre vagy boltban árulnak-e ilyet?
Akkor te is olyasmi ember lehetsz mint itt a környékünkön van vagy 5-6 emberke aki megvesz egy gépet és szereti teljesen felújítani. Az egyik ilyen emberkétől vettem én is a rexmaximat. Ha az árakat nézzük én még mindig jobnak látom ha régebbi gépet vásárol az ember. Hogy milyen na azt jól érdemes átnézni.
Nekem van régi 87-es körüli szentkirályi lehajtásos gépem használom kerékkel gumi körmös, kappákkal cseréltem benne olajat.
Van 2007-es szentkirályi lehajtásom ezt csak kapákkal használtam ja és csak 2 pár kapával hát nem győzön cserélni a szimeringeket és a csapágyakat.
Teljesen felújítani egy gépet és olcsón eladni szerintem felesleges. Ha jól láttam a hírdetéseidet nem igazán olcsó mert MAJDNEM anyíért lehet venni új gépet.
Bitang erős lesz igy, de sztem túl lassú, mi hernyó talpal is próbálkoztunk már. :D Hesston bálázó hevederéből. Olyan 20 centi széles volt, de nem volt elég erős. ahol elvégtelenitettük mindig eltépte. Rossz ékszij volt keresztbe rajta körömnek facsavarral, azt is letépdeste. pedig mig jó volt jól ment a sárba nemúgy mint a kis kerékkel :( Valaki nem tudja mekkora főfúfóka való olyan 6 lóerős Tecumseh motoroknak a karbijába? Vagy holt tok utána nézni?
Nekem lenne eladó egy RK 02 rotációs kapám hibátlan állapotban gépkönyvel,teljesen és szakszerűen felújítva,könnyen indul,egyenletes az alapjárat jól pörög,egyáltalán nem eszi az olajat, erős briggs-qvantum4.5le.motorral.A motor fél éves nagyon keveset üzemelt soha nem volt megbontva!friss olaj és gyertya és levegőszűrő cserével hajtóműben minden alkatrész tengelyek csapágyak szimeringek kuplungrész ujra cserélve 4 kapa taggal,töltögetőekével eladó! Ezzel a géppel jó ideig biztos nem lessz gond csak benzin kell bele!A jelenlegi bolti áránál jóval olcsóbban! Bármilyen kérdésre szivesen válaszolok! Tel: 206679414 vagy 209222163