- bézézés ötödmagaddal a 160-as pályán 2000 ló mögött: megfizethetetlen.
Beletrafáltál. Matercarddal megfizethetetlen. Ennyire még nem utáltam TV reklámot...
Amikor szükség van rá, nem lehet használni. Mindenkor máskor jó a Mastercard.
Múlt héten egy német jegyautomatánál hagyott cserben, a holland automaták meg csak maestrot fogadnak el.... Igaz márkás inget 5800 forintért nem akartam vele venni... azt talán sikerült volna...
Ühüm. Holnap reggel besétálok a munkahelyemre, majd átszólok kedvenc VBO-s összekötőmnek, hogy te, szólj már át a szomszéd területi VBO-snak, hogy nézzék meg x telephely n vonatjának szalagját, mert biztos talál rajta valami érdekességet. A nagy sietségben azt elfelejtem vele közölni, hogy az infót most olvastam a MATÁVPont ügyfélszolgálaton internetezve, miközben vártam, hogy sorra kerüljek az új 4990 Ft-os nyomógombos telefonomra várva. Már csak az a kérdésem, hogy mire mész a fórumra bejelentkezett loginokkal, miközben én be sem jelentkeztem, hisz ez nem szükséges az olvasáshoz?:-))
Gyorsan +nyugtatok mindenkit, hogy: 1. be sem megyek holnap, mert betegszabagdáson vagyok, 2. semmi szükség a fenti színjátékra egy teljesen jogszerű vizsgálathoz, 3. ha a munkáltató meg akar fogni valakit, akkor ezt meg is teheti, jogszerűen is,
Konklúzió: döntse el mindenki, hogy ha szabálytalanságot lát, akkor mi a szándéka az elkövetőjével, és ennek tudatában írjon.
1. nem en akartam atsetalni es nem ezert tettem bejelentest vagyis irtam ide a forumra, leirtam mar, hogy mas okok miatt.
2. azt is leirtam nem arto szandekom volt ezzel! Nem vagyok gyagya es droid, hogy ha tudom itt "kemkednek" akkor ilyeneket irjak. Matol megtudtam ez egy nem csak cenzurazott (ami lehet jogos is neha), hanem lehallgatott forum.
En sosem artottam senkinek es nem is akarok. Nem akarok artani a vezereknek sem mert nemsokara sokat kellene utaznom vez. allason. Ez az eset jo volt megtanulni, hogy az ember maradjon kusba ha igen szakmailag belemelyed valamibe.
Tiszteletre méltó a szándékod, de ha nem akarsz senki számára kellemetlen következményeket, akkor talán 1szerűbb nem +írni a konkrétumokat ilyen esetben, mint utólag jogsegélyt nyújtani... Kivéve persze, ha fordított a szándék.
Amúgy meg kár túlmisztifikálni az ombudsmanosdit, itt nem erről van szó. Bárki tehet bejelentést arról, hogy ekkor és itt elhaladó vonat nem adott hangjelzést, miközben ő meg majdnem átsétált az útátjárón, az illetékes et. ezt pedig köteles kivizsgálni, és +válaszolni.
Bizonyísd be, hogy Kiss 26 Béla ellenőr azért vette ki csütörtökön a kétszáz "szalag" közül pont Nagy Teofil mv szalagját, mert előző napon olvasott valamit Teofil kalandjairól a vasútmániáson.
Állítod ?
OK:
Kiss 26.Béla azt mondja : Nem igaz. Felszólít : Bizonyisd be.
Te nem tudod bizonyítani, max. eljutsz az : azt HISZEM, talán, épp azért is lehet kategóriákig.
Jajj de jó hír! Végre legálisan ledolgozhatók lesznek a késések :-))).
(a TELOC pontosan 120-at mutatott, erre az egyik topiklakó a tanú :-)))), vezér úr is csak annyival kommentálta, hogy "elég gyorsan mennek a fák" :-)))
Rovid jogi izzel megtoltott valasz egy munkaltato ellen inditott perben:
Olyan rautalo magatartast tanusitott a munkakort ellenorzo, hogy altalanossagban a vasutuzem biztonsagarol, igy XY mozdonyvezetorol tudhatott meg informaciokat, amit felhasznalt ellene iranyulo direkt munkakori ellenorzeshez.
Nem ragozom tovabb, de ez olyan mint a kamerakkal figyelt dolgozok. Ha sokan osszefognanak ugy megbuntethetnek a munkaaadot jo jogi indokokat osszeszedve mint a huzat.
Sajnos az elet sok jogi problemat elem gorgetgett Onhibamon kivul es kenytelen voltam belekostolni a jogi nyelvezetbe eleg melyen!
En barkinek szivesen adok segitseget, sot ha pl. ezert a vezert elmarasztalnak, netan mas rosszpontjai miatt elbocsatanak vallalnam jogi barataim reven a vedelmet.
Az évi 40-50 mrd Ft-ból mennyi: - a diák/nyugdíjas/... jegyre járó állami díjkiegészítés? - az ingyen szállított 65 év feletti EU állampolgárok után járó viteldíjkompenzáció (és valyon mennyi lenne ez utóbbi reálisan elszámolva)?
Vagy ezek az összegek a 40-50 mrd-on felül vannak?
traficc :
Kedves Zol !
Fakuló ismereteim szerint az állam ( pl., az idei évre) a VASÚT SZÁMÍTÁSAI alapján 76 milliárddal kellene, hogy pótolja, CSAK a vasúti személyszállítás veszteségét.
az állam ezt NEM teszi meg.
Ad talán 56 milliárdot, a többi veszteség.
Az ilyen "többi"-ket úgy háromévente, 70-110 milliárdjával leírja a kormáy.
Horn kétszer, Viktor kétszer, Mergyo ???
Tehát most van úgy 160ba a vasút az államnak. Legyünk jóindulatúak, és egyszer egyvben adja oda az állam a személyszállítás teljes veszteségét, a vasút számításai alapján.
tételezzük fel azt a jó helyzetet, hogy 2006-ra a MÁV 90 milliárdot kér vasúti személyszállítás kiegészítésre, hisz a nyugdíjas + sok más bevallásra megy, és az állam meg is adja.
Akkor jövőre nem 160 hanem negyvennel több, tehát 200 milliárdba kerüla vasút.
A kérdés mindíg kérdői :
- Ha egyszer megkapja a vasút a kiegészítéseket, akkor már nem lesz veszteséges ?
Az állam nem bízik a vasútban, a vasút meg panaszkodik az államra, hogy keveset ad.
konkrét kérdésedre.:
- A diák után nincs nagy gond, ott a vasútnak járó különbözet 85-90%-át megkapja a vasút.
- A nyugdíjas jegy kiegészítésnél egyértelműen az állam a humnyó, nem adja oda, azt ami jár.
- A 65 felettiek ingyenes utazásánál, politikai megoldás kell. a vasút nem regisztrál ( a Volán igen) az állam meg nem hiszi el, hogy annyi 65 év fölötti utatzik, mint amennyit a vasút bemond. Itt nagy a játék, de tudtommal a vasút a vesztes.
- A 65 év feletti EU lállampolgárok ügye meg inkább látványos ( újságírónak való , vagy jó szakdolgozat téma) mint lényeges.
Az évi 150-160 millió utasnál ez nem oszt, nem szoroz.
- Mennyi lenne reális ? ..pontosan nem tudom. Kb. évi 100 miliárddal valószínűleg kifizetné az állam a MÁV szem.száll. veszteségeit.
Tehát a mai 160 helyett 200-220 milliárddal már nulszaldós is lehetne a vasút.
ugye ez 40-60 milliárd plusz pénzt jelentene évente.
A mostani traktorista műsornak - ha jól tudom - évi 15 miliárd volt a tétje.
Úgy látom, hogy sikerült teljesen belekeveredni ebbe a történetbe.:-)) Ha én tv-ből, rádióból, indexről, Marinénitől hallok egy történetet egy jogsértő cselekményről, semmi nem tiltja, hogy annak valóságalapját ellenőrizhessem, sőt adott esetben köteles vagyok hivatalból eljárást indítani. Többek között ezért szoktam félig csukott szemmel olvasni.:-))
Lefordítva a jelen helyzetre, ha az illetékes üzemeltetési vezető holnap +nézi a szalagot, majd közli a vezér úrral, hogy egy internetes fórumon olvasott a szabályszegésről, ráadásul ezt a szalag is alátámasztja, attól még teljesen jogszerű az eljárása. Legfeljebb az indexes beírás egy gyenge, közvetett bizonyíték, míg a szalag egy erős és közvetlen.
Mellesleg van olyan internetes fórum, amelynek egyik profilja a szabályszegő munkavállalói magatartásokról szóló beírások fogadása, ráadásul általában az ehhez kapcsolódó felelősségre vonásokat is közzé szokták tenni, mindezt a személyiségi jogok legteljesebb körű tiszteletben tartásával. ld.: Tiisza Volán fóruma.
Szerintem barki megtudhatja, mert az elet mas teruleten is hasonloan jarnak el, jo ha tisztaban van mindenki az internetes beazonositassal, ezert bocs picit OFF, de ha mar megtortent ez az eset:
Tegyul fel emiatt azt a bizonyos vezert ellenorzek szuroproba szeruen es megrovasban vagy szankcioban reszesitik es ez a fulembe jut valahogyan vagy itt kitudodik.
En ahogy leirtam semmi rosszat nem akartam a hozzaszolassal! De jo tanulsag volt, hogy azt hinne az ember egy forumban kotetlenul lehet beszelgetni es engem az erdekelt amit leirtam, hogy az utatjaro jelzoknel mi a helyzet. De most rajottem ilyen szakmabeli dolgokrol ha tenyleg kemkednek itt hallgatni kell!
A lenyeg a kovetkezo: A vezer munkaltatoja ellen nem sorolom fel milyen jogi dolgok miatt lehet polgari pert inditani. Ekkor van jogalapja, hogy az indextol elkerjek az adott napokra az adott topicokra vonatkozo hozzaszolasok IP-jet. Ebbol mar sok minden beazonosithato.
"Nos, nem gyozom hangsulyozni, hogy a beazonositassal es az itt elhangzott vagy leirt informaciok alapjan nem tud donto bizonyitekkal szolgalni, nem hitelt erdemlo."
Nos, nem gyözzük hangsúlyozni, hogy nincs is ilyen szándék.Más megdöntethetetlen bizonyíték(ok) alapján vonnak felelősségre valakit!
Mit találtam a geocaching oldalon a nagyrákosi alagútnál 02.16.-án, traficc örülni fog:-)))
traficc :
háááááááát
traficc egyáltalán nem örül.
várható volt.
bízzunk benne, hogy e a remot Szergej csak vélelenül, mentés képpen, nem menetrendszerűen vontatja azt az egy szem Bzx-et...........:-((((
más
UL.:
a Bz botrány után, egy főlelkes kijelentette, hogy a legfőbb feladat, mielőbb újra indítani a vonatközlekedést, ahol csak lehet.
(..........bár a kijavitásra lett volna ennyire határozott.)
nosza.
Jöttek az al-főlelekesek, a túl-lihegők.
Egyikük elküldött egy Szergej +rezsó + 1 db Bhv vonatot Győrből Veszprémbe.
A Vvsány-Veszprém szakaszon összesen nem volt 10 utasuk.
De a Szergej vontatott, a rezsó fűtött, a Bhv kényelmes volt annak a 6-7 főnek (elfértek) jegyük volt, mindenki elégedett volt.
Volt külön rendelkezés, meg gépen utazó pft-s, meg külön ez meg külön az.
Valamelyik al-al-Főlelkes az egészről kerekítet egy szép jelentést.
..........., hogy ők egyből, és azonnal, és mindjárt, és tették, és vették, és nem a vártak a felülről jövőre, de alulról kezdeményezve és nahát és hűha..........
Igenám de az acta tulajdonsága, hogy nem semmisül meg, bejárja a saját maga útját, - néhol megpihen, mert fiókszakot szerez - iktatószámért könyörög, feljegyzetek készülnek belőle, szignalizációk, lássa ez és ez, meg még amaz is.........stb.
Több "lássa"-nak feltünt, hogy mit keresett a Szergej a Bakonyszentlászló - Zirc-Veszprém szakaszon ?
Milyen engedéllyel ?
Ki írta alá ?
Ki engedélyezte ?
Mivel a dolog mégiscsak jóindulatból történt - ezt senki sem vitatta - egy nyugdíjból még visszajáró vizsgálót bíztak meg a dolog felderítésével.
Kérték legyen tapintatos.
Az illető lement, beszélgetett.
Dícsért.
Hümmögött.
Beszélt nagy időkről, nehéz feladatokról, stb.
Két nap múlva össze állt a kép.
Visszament jelentett.
Összeült a "vének" tanácsa.
Az, hogy több/sok szabályt megsértettek, senki sem vitatta. sem a jóindulatú elkövetők, sem mások.
A konklúzió az lett : ........"Mivel a sajtóban közölt vezetői elvárás egyértelmű lakossági igényt fogalmazott meg, ezért az eljárók jóhiszeműsége nem vitatható, és gondosságuk a szervező munkában kiemelkedő volt......."
Ennyi maradt, papíralapon a dologból.
Ebből állapísd meg 10 év múlva, hogy ez a vizsgálati konklúzió melyik vizsgálatot, milyen ügyben, zárta le.
Az eredeti okmányok véletlen elveszejtése pedig csak ügyiratkezezélési gond.
A hivatalos változat ma már úgy szól :
.........A kérdéses hír megfogalmazásába tévedésből kerültek bele valótlan(pl.Szergej + rezsó) adatok, a vonalon a szokásos gépek dolgoztak..........
Nos, nem gyozom hangsulyozni, hogy a beazonositassal es az itt elhangzott vagy leirt informaciok alapjan nem tud donto bizonyitekkal szolgalni, nem hitelt erdemlo. Akkor jarhat el jogosan ha IP-t elkerve az indextol az ISP-ken keresztul beazonositja. Ehhez viszont birosagi vegzes kell!
Egyetértek, kiegészítve azzal, hogy a Helyjegy váltása kötelező nevezetű baromságot is elfelejteném...
Ek. annyiszor, de annyiszor elképzeltem a balatoni forgalomra gumiorrokat, pl úgy, hogy az erősítések csak Fonyódig mennek, és onnan visszafelé egy másik korábbi pest felé menő vonatot erősítenének... De meg lehet majd csinálni ezt az IC FLIRTekkel is :))
Mivel informatika szakember vagyok, tobb ilyen jellegu pert nyertem es voltam fuggetlen szakerto is perekben. Nyugdj meg, hogy be tudnam bizonyitani v. bizonyitatni!
"Vezer barati kore, kollegai is olvassak tegyuk fel az indexet vagy mas uton eljut a hir a fulebe. Igy mar maskent van az egesz megvilagitva es lehet ha ezt a hosszaszolast nem olvassak, akkor nem ellenorzik a szalagot az adott idoszakra."
Magyarul?
Hogy bizonyítod,hogy az Indexes hozzászólás alapján ellenőriztek?Sehogy.
Leirtam pont azt, hogy hivatalos szuroproba szeru az mas, mint ha valami fulest kapnak. Mert annak vagy van valosag alapja vagy nincs. Persze nem fogja bevallani az ellenorzo, hogy O mit hallott, hivatalosan fogja beallitani az egeszet. De azt is leirtam ha a megrott fulebe jut, hogy honnan a fules, akkor az egesz mas vetuletet ad.
Egyebkent ilyen hireket nem csak vezerekre hanem ezer mas dolgozora irhatna itt sok forumos. Pl. sosem ellenorzott es kezelt menetjegyekrol, stb. stb. Igy a fel allomanyt kirughatnak meg megrohatnak!
Ez igy rendben van, de a puska forditva is elsulhet:
Vezer barati kore, kollegai is olvassak tegyuk fel az indexet vagy mas uton eljut a hir a fulebe. Igy mar maskent van az egesz megvilagitva es lehet ha ezt a hosszaszolast nem olvassak, akkor nem ellenorzik a szalagot az adott idoszakra.
Ergo innen johet az, hogy pl. en valoban valosagot irtam-e es ez elfogadhato-e bizonyiteknak?
Tehat en irhattam a valosagot, irhattam egy kitalaciot, utazhattam elotte 1 hettel vagy 1 nappal is.
Ez olyan mint a telefontanu vagy az APEH bejelentes, vagy bejon vagy nem. De erre alapozva, ilyen hivatkozasok es kosza hirek alapjan valamit is elrendelni nem jogszeru. Persze lehet szuroprobas ellenorzes az megint mas.