Keresés

Részletes keresés

fjuri19 Creative Commons License 2000.11.18 0 0 211
Kedves Iván Gábor!
Eddig sem, ezután sem fogok ebben a topicban hozzászolni, azonban lelkes olvasója voltam. Most az egyszer teszek kivételt csak néhányszó erejéig:
Itt Te és Ti szoktatok arra hivatkozni, hogy ez a topic a tudománnyal foglalkozik. Szoktátok mondani ezt sokszor abban az esetben is ha valaki valamiben nem eléggé felkészült de egyébként a tisztességes szándékához nem fér kétség.
Szerintem ami mostanában ebben és az általad idított topicok jelentős részében eluralkodik, az nagyon messze van a tudománytól és engem (talán másokat is) elriaszt a továbbiakban olyan topicok olvasásától amit a hozzászolásaid is fémjeleznek. Gondolom ha egyszer túl jutsz ezen a helyzeten és ujra értelmes dolgok fogják kitölteni az idődet, pironkodva fogsz erre az időszakra visszagondolni.
Nem megbántani akarlak csak felhívni a figyelmedet arra, hogy sokkal jobban áll neked és az általad a helyzetbe kényszerített vitapartnereidnek is, ha azzal foglakoztok amihez értetek, a TUDOMÁNNYAL!
üdvözlet:
fjuri
Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.18 0 0 210
Kedves Fórumolvasók!

Ha van közütetek, vagy ismerősötök között olyan, aki vásárolt Egely kereket és úgy érzi, hogy átverték vele és ebből kifolyólag anyagi kárja is keletkezett, amennyiben feljelentést kiván tenni csalásárt, vagy szélhámosságét, személyemet nyugodtan megnevezheti tanunak.

A szükséges adataimat külön emailben kérheti el.

RIPityom Creative Commons License 2000.11.18 0 0 209
Kedves Zyx, Kelemen Péter és Iván Gábor!

Azon gondolkodtam el, vajon milyen igazán jó módszer szerint lehetne egyértelmüen kizárni az EM, a para- és mindenféle nem ismert hatásokat - úgy, hogy produkálva legyen a ~20f/p vagy az feletti érték.

Arra gondoltam, ha építenénk egy olyan speciális mükezet, természetesen ujakkal aminek a belsejében müanyag csövecskék lennének vezetve, akár egymásba fonva úgy, hogy az ujjakban visszafordulnának, alkalmassá téve különbözö hömérsékletü folyékony anyagok áramoltatásával elektromos pumpák segítségével - akár a vérerek mintájára -rendkívül komplex hőtérképet kaphatnánk.
Ezzel kiküszöbölhetővé válna
1.) a "para" dolgok bentmaradása a gyurmában - nevü lehetőség;
2.) számomra így látatlanban meghitelezve előállíthatnánk a stresszes emberre jellemző 8 şC fokos hőmérsékleti különbséget

Természetesen a kontroll kedvéért, mindkét esetben aljával felfele boritott aránylag nagy akvárium -szerűségben lyukon bedugva többször is produkálva a ~20 f/p körüli, vagy az az feletti értéket. Aminek a haszna:
hogy a kósza huzat és/vagy lélegzetvétel ne zavarja meg a masinát.

Most már csak egy kérdésem maradt -
Ki építi meg a Luke Skywalker MüKezét? :)

Hiszen Zyx és Kelemen Péter szeretné a "para" EM bigyók jelenlétét kimérni és az LSMK valószínüleg motolla módjára pörgetni fogja ezt az eszközt, meghiúsítva az EM esélyét... valószínüleg Iván Gábor szintén nem, hiszen őt már nem érdekli a ~6 f/p fölötti tartomány... nekem meg nincs ilyen forgó ketyerém :)

RiP
s kéretik a helyesírásom nem cikizni ;)

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.18 0 0 208
Kedves Fórumolvasók!

Ezt a hozzászólást az MTV fórumából hoztam át ide;freya 2000/11/17 18:27

Kedves Iván Gábor,

nem is értem igazán, hogy miért kell beszélni egy ekkora kóklerségröl?! Mi az, hogy "vitalitás"???
Egely egy közönséges gépészmérnök (!) - tehát nem fizikus és még kevésbé orvos. Éppeszü ember még Einsteintöl se fogadna el orvosi tanácsokat - akkor pedig miröl beszélünk?
Vannak, akik hisznek Egelyben - de vannak, akik eliszik azt is, hogy nyerhetnek az "itt a piros, hol a piros" játékban...

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.18 0 0 207
Igen gépészmérnök és azon belül is hőerőgépész.
Előzmény: Silan (206)
Silan Creative Commons License 2000.11.17 0 0 206
Egely nem fizikus, hanem gépészmérnök.
Előzmény: naiv (205)
naiv Creative Commons License 2000.11.17 0 0 205
Volt alkalmam egy pár napot kísérletezni a kerékkel.

Kétségkívül brilliáns találmány.
De a néhány napos kísérletezés meggyőzött róla, hogy a vitalitáshoz, "bio energiához" semmi köze sincs.
A tapasztalatot, (és a logikai bukfencet), hogy nincs az a vékony búra amin az életerő át bírna hatolni én is csak megerősíteni tudom.
A gond az, hogy az egyébként szellems találmány a kóklerek trsadalmi elfogadtatottságát erősíti, számos természetgyógyász az ingatag kétkedőket ezzel "veszi le először a lábáról".

Utána már nincs megállás. Jöhet a távgyógyítás, a Reiki stb.

Szomorú, hogy a társadalom becsapásáhot íly módon egy fizikus nevével hozzá járól - nem tudom miért -.

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.17 0 0 204
Kedves Fórumolvasók!

Mint ugyebár ismerjük, hogy nem az a hír, ha a kutya megharapja a postást, hanem ha a postás harapja meg a kutyát.

Nos itt az a hír, hogy:

Egely élet/bio/vitalitásenergiamérője BETEGSÉGET MÉR.

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.17 0 0 203
Ezeket írta Zyx a 107-es hozzászólásában itt;

Zyx válasz erre | adatok | e-mail 2000-11-03 11:58:36 (107)

"Engem hidegen hagy, hogy kinek mi a véleménye az Egely kerékről."
- van aki ezt elhiszi neki?

"Csatlakozom dr. Lecterhez. Ignorállak én is,"
- hát ezt nem igazán tudta betartani

Zyx kapott egy feladatot és felsült, ennyire egyszerű az egész. Pedig mindent megpróbált, a bizalmamba férkőzéstől a közös ellenségek kereséséig.

Előzmény: Zyx (201)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.17 0 0 202
Viszlát zyx, hiányozni fogsz.

Egyébként a vallásomnál gondolom zyx a Hiszek a Napfaló Kockás Krokodilban vallásra gondolt, amelynek most folyik a tagjainak a toborzása az "Egyházi tagtoborzó" topicban. Ott a 276-os hozzászólásban láthatjátok hogy már ott a nevem.

Előzmény: Zyx (201)
Zyx Creative Commons License 2000.11.17 0 0 201
Nos, miután IG ügye bebizonyosodott és eldőlt, miszerint az Egely kerék nem a hő hatására forog, hanem valami más miatt, valamint mivel IG barátunktól további adatok nem várhatók, csak az emlitett és megcáfolt érvek ismételgetése, ezzel ezt a vitát részemről lezárom.
Előzmény: Iván Gábor (199)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.17 0 0 200
Kedves Fórumolvasók!

Az Egely kerék leleplezésével kapcsolatos www.zotyo.hu/para/egely2.htm helyen lévő írásomat elküldtem néhány vezető felsőoktatási intézménynek. (pl.BME, SOTE ...)

Kérem Önöket, hogy az ezen írásban lévő tényeket mondják el ismerőseiknek, hogy ezzel közösen megállíthassuk a hülyeség terjedését.

Köszönöm mindenkinek ilyenirányú segítségét.

Üdvözlettel:
Iván Gábor

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.17 0 0 199
Kedves Zyx!

Egyszer már megígérted, hogy nem vitázol velem tovább. Idézzem az elég régen tett hozzászólásodat?

Ez is egy példa arra, hogy mennyire szabad neked bármit is lehinni amit ide leírsz.

Kiröhögtetted magadat mások előtt.

Előzmény: Zyx (198)
Zyx Creative Commons License 2000.11.17 0 0 198
Jól van Gábor! Túlmentél a határon. Ezt a fajta mocskolódós vitát vívd meg valami magadfajtával.

Neked ez csak tréfa és egyetlen célod, hogy ellehetetlenítsd azokat az embereket, akik hiányos szakmai felkészültség és téves rögeszméid miatt kivetettek maguk közül (Vassy, Egely, Paulinyi, stb. Nyilván rövidesen feltünnek majd a szkeptikus oldal alakjai is Hraskó, Bencze, stb).

Az igazság az, hogy baromira unom már ezt a vitát veled, már százszor megcáfoltalak, de te képtelen vagy beismerni a tévedésed. Vallási fanatikusokkal nem lehet vitázni, de szomorú, hogy nálad a tények helyett a hittételek döntenek.

Alapíts egy újabb vallást, a "Mi nem hiszünk az Egely kerékben" egyházát és azzal még nagyobb durranást csinálhatsz. De nekem elegem van belőled, elfogott az undor. Amit művelsz az már förtelmes.

Előzmény: Iván Gábor (197)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.17 0 0 197
Kedves Fórumolvasók!

Zyx az élő és egyben legjobb kísérleti alanyom, annak a bizonyítására, hogy beteg-stresszes embereknek forog jobban az Egely kereke. Neki minden gond nélkül megy a 20 ford/perc feletti forgatás.

Szerintem ha most mérne egyet, akkor a 600%-os maximális értéken túl elfüstölne a műszer.

Előzmény: Zyx (196)
Zyx Creative Commons License 2000.11.17 0 0 196
Szívesen segítek máskor is. Találj ki máskor is valami hasonló hülyeséget, ismételd el százszor, mire én megcáfolom, te meg híres leszel és népszerű és végre egyszer boldog. Csajba ismertem olyat akinek ilyenkor nedves lett... , de pasiba ilyet még nem láttam, te vagy az első, szóval óvatosan, be ne pisilj az örömtől.
Előzmény: Iván Gábor (195)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.17 0 0 195
Kedves Egelyt hősiesen védő zyx!

Köszönöm a segítségedet ezen a topicon és máshol is abban, hogy sikerült Egely vitalításmérőjének OBJEKTÍV MÉRŐMŰSZERKÉNT való elfogadhatóságát cáfoló adataimat megerősítened.

És persze sok minden másban is nagy segítségemre voltál.

Minden hozzászólásoddal nagyon sokat segítesz nekem, amelyeket mégegyszer nagyon köszönök.

Hálás köszönettel: Iván Gábor

Előzmény: Zyx (194)
Zyx Creative Commons License 2000.11.17 0 0 194
A kerékkel kapcsolatos, az IG által ismételgetett állításokra, a következők a válaszok.

1. Hogy ki a feltaláló, az lényegtelen, azért hívják Egely keréknek, mert ő a gyártója és forgalmazója. Ez az állítás tehát nem vonatkozik, a kerékre. IG egyet tehet, értesíti az amerikai kerék jogával rendelkezőket és tájékoztatja őket az esetről.

2. A vizsgálatokat senki sem végezte el, ezért se pro, se kontra érvként nem használható fel. Ez az állítás tehát nem von maga után semmilyen konzekvenciát.

3. A parajfalók szerint a kerékre nem született még kielégítő magyarázat. IG tudatosan befolyásolási szándékkal torzít el egy jelentést.

4. Egely hibásan definiálta a skáláját, majd később nyílván pontosít rajta. Ez az újdonságoknál általában így szokott lenni. Ezen feleslegesen lovagol IG, semmi sem sikerül elsőre tökéletesre, csak a későbbi munkák során válik azzá.

5. Ez a hibaszázalék alacsony forgási sebességre vonatkozik, nem az egészre. Ezen a szinten más "jelentős" tényezők is hasonló befolyással bírnak, ilyen például a huzat, hirtelen mozdulat, erős lélegzetvétel. Ezek azonban vagy kis sebességüek, vagy időben rövidebbek a kéz által produkált hatásnál.

6. Ezt az adatot az Egely adta meg. Hőhatással a kereket zárt búra alatt is meglehetne forgatni, tehát ezek szerint a kereket nem a hő forgatja.

7. Ennek ellenére hasonló hőmérsékleteloszlást mesterségesen kialakítva, közel sem sikerül hasonló fordulaton megforgatni a kereket. Tehát a kereket nem a hőhatás forgatja.

8. Ez a kerékkel nincs összefüggésben. Olyan vizsgálatokat pedig, ami stresszes emberek forgatási adatait hasonlítja össze normális emberekével, eddig még nem végzett senki.

9. Viszont nem lehet a kézhez hasonló fordulatszámot elérni, az így nyert forgás messze elmarad és eltér dinamikájában a kerékre ható emberi kéz paramétereitől. Vegyük észre, hogy IG itt a rosszul definiált skálával magyarázza a hőhatást. Tehát a kereket nem a hőhatás forgatja, ez az érv is csak ezt támasztja alá.

10. A kerék forgása a levegőben történik, tehát a kerék melletti levegő mindig a kerékkel megegyező módon forog. E következtetés alapján akár azt is beláthatná IG, hogy minden ventillátort a mellette forgó levegő hoz mozgásba, hiszen fordított hatás szerinte nem lehetséges.

11. A gyurma nem csak hőt, hanem pld. "életenergiát is tárolhat vagy akármi mást, tehát ez nem azt jelenti, hogy a hő forgatja a kereket, hanem azt, hogy ami a kereket forgatja azt a gyurma tárolni tudja. A magárahagyott gyurma hőmérséklet eloszlása hamar kiegyenlitődik, ezért ilyenkor már nem kellene forgatnia a kereket. Mivel a gyurma mégis forgat legalábbis IG szerint (ne felejtsük, mérésről szó sem volt), ez azt jelenti, hogy a kereket nem a hő, hanem egyéb effektus forgatja.

12. Ez a "sokak szerint", az eddigi egyetlen szubjektív beszámoló egyetlen esetről. Szó sincs semmiféle statisztikai vizsgálati eredményről. Ezért ez az állítás megalapozatlan.

13. Persze nem derült ki milyen körülmények között, mivel a huzat mindig megforgatja a kereket 1-2 fordulattal valószinüleg a kerék el volt akadva az ominózus példa esetében. IG itt azt szeretné igazolni, hogy nyugodt emberek kezén nincs hőkülönbség, ezért nem forog a kerék. Azonban még a legnyugodtabb ember kezén is van valamennyi hőkülönbség, tehát ha a kerék meg se mozdult, az valójában azt jelenti, hogy a kereket nem a hőhatás forgatja.

14. A kerék eddig is 36 fordulat/percig mért, csak a LED kijelzői voltak 24-ig skálázva. A kerék magasításának a hatására nem történtek mérések, tehát annak következménye sincs, Mivel így kedvezőbb lesz a levegő surlódása, ettől csak a fordulatskála elnyújtódása várható.

15. A mozgó levegő megtudja forgatni a kereket, igy például egy hajszárítóval is mozgásba hozhatjuk. Amennyiben a hajszárító levegőjét bevezetjük egy búra alá, akkor búra alatt is mozgásba hozhatjuk a kereket, pedig az Egely ezt kategórikusan tagadta. Ha pedig még más hasonló méretű elnagyolásokat teszünk, akármit is rátudunk bizonyítani a kerékre.

16. Valószinüleg befolyásolja az izzadás a kerék forgását, akárcsak a nedvességtartalom, ionkoncentráció, a gáz összetétele, légnyomás, stb. Az a kérdés milyen mértékben? Ilyen vizsgálatokat nem végzett eddig senki, de belátható, hogy ezek hatása elhanyagolható.

Ezekből a következő megállapításokat lehet tenni.

I. A kereket NEM a hőmérsékletkülönbség okozta levegőmozgás forgatja, ez bebizonyosodott IG tapasztalatai alapján.

II. Az Egely által adott vitalitás táblázat téves.
Ezért javaslom a következő korrekciót. Mivel az átlagos forgatási teljesítmény 12 f/perc körül van, jelentse a 100 százalékos értéket a 12 f/perc, a 24 f/perc pedig legyen a 200 %. Ez nem vitalitási százalékot jelent (mivel ez az összefüggés még nem bizonyított), hanem az átlagos forgatási teljesítménytől való eltérést.

III. Mivel az "egészséges" és a "beteg" emberek kezén mért hőmérsékleteloszlás a kerék forgatására gyakorolt hatására semmilyen közvetlen magyarázat vagy mérési adat nem található, ezért annek feltételézését, hogy fordítottan arányos különbség lenne köztük elvethetjük.

Előzmény: Iván Gábor (191)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.17 0 0 193
Válaszaim:
1-re:))Az Egely kerékhez hasonló eszközök már legalább 50 éve léteznek, de már 1922-ből is vannak írásos említések (brit orvosi folyóirat a Lancet 1922. július 30-i számában a 222. oldalon dr. Charles Ross cikkében) , tehát a feltaláló az ötletet nem mondhatja magáénak. Itt megemlíteném G.Harry Stine: Mozgató gondolat című magyarul is megjelent könyvét. (49-66 oldal) A szerző először 1955 körül hallott az energia kerékről ifjabb John Woods Cambelltől (1910-1971), aki az Astounding Science Fiction lap szerkesztője volt. Az ötlet kereskedelmi forgalomba is került az USA-ban 1980-ban Gerald Loe és Tag Powel munkássága által "ENERGY WHEEL" néven. Az Egely kerék alapelveiben és működését tekintve ettől nem különbözik.

2-re:))Egely valótlant állított (hazudott), amikor azt mondta, hogy végzett kontrollkísérleteket a kerékkel a hőhatás kiszürésére.

3-ra:) A helyesírási és éelülési hibáim kódolt jeleket tartalmaznak. -))))))

4-re:) Ráadásul elég gyakran.

15-re:) Attól függ, mit értessz alatta?

16-ra:) Vagy csak átverték.

Ez nem církusz, hanem az index fórum tudomány vitaoldala, amelyet pont az ilyen jellegű dolgok megvítatására találtak ki.

Ha a III. pontomat tudtad, akkor miért nem publikáltad idáig?

Előzmény: Big Bother (192)
Big Bother Creative Commons License 2000.11.17 0 0 192
1. igen, és a Demolition Man nem más, mint ellopott Nemere sztori... tudod a Boyle-Mariotte törvény nem egy ilyen nevű emberről lett elnevezve, de nem is két munkatársról... :)

2. a TÜV-Rheinland létezése sem ugyanaz, mint bármiféle kísérlet a nevével takarózásra... :)

3. huzat/MHSZ {Magyar Helyesírás Szabályai}, én nem tudok kereket, ami hő és áramlás hatására ne jönne mozgásba... ez a kerék előnye, de ezt már biztos te is hallottad... :)

4. Egely is mond hülyeségeket néha

...

15. Biztos hallottál már az ernyőzésről... :)

16. Akinek ez egy pillanatig is kétséges volt, az tudatlan... :)

A III következtetést nem néztem volna ki belőled, de ezt kerék nélkül is tudta aki olvas szakirodalmat. Kérdésem: akkor mire megy ki a cirkusz? :)

Előzmény: Iván Gábor (191)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.17 0 0 191
Mit Tudhatunk eléggé biztosan Egely vitalitásmérőjéről; avagy

--------------------- A VITA ÖSSZEFOGLALÁSA ------------------------

az én szemszögemből;

1. Nem önálló ötletre alapul, az USA-ban korábban forgalomba került hasoló szerkezet Energy Wheel néven 1980-ban. Tehát Egely legfeljebb újítónak mondhatná magát feltaláló helyett, mivel nem talált ki egy elveiben új szerkezetet, csak kényelmesebbé tette a működtetését.

2. Egely (Zyx szerint sem) nem végzett semmiféle kontrollkísérletet a kerékkel a hőhatás vizsgálatára. A vízforgatásos eredményeit tekinti a kerékre is igaznak. Hát a kettő nem úgyan az.

3. A parajfalók végeztek kisérleteket a hőhatással kapcsolatosan és az eredményes volt, tehát a kerék csupán hőhatások és áramlások miatt is forgásba jött. Ez 2 ford/perc értéket jelentett húzatmentes környezetben.

4. Egely 6 fordulat/perc, vagy 100%-os értékben adta meg az átlagember átlagos vitalitásszintjét.Egely a készüléket objektív mérőműszernek nevezi. A vitalítás-, bio-, életenergiák mérését felváltva használja az objektív mérőmüszrére.

5. Egely elismer az Élet és Tudományban egyértelműen a Parajfalók hatására, egy 33%-os hibaszázalékot hő hatására az átlagos értékhez viszonyítva a műszerén.

6. Bebizonyosodik, hogy a kerék nem mőködik, ha bármilyen szilárd anyaggal búraszerűen körülveszik. Ezt Egely is elismeri.

7. Bebizonyosodik, hogy az emberi kéz hőeloszlása nem homogén, hanem akár 8 celsiusfok hőkülönbségek is lehetnek rajta.
könyvre való hivatkozás: János Boczán dr M.D.;New Concepts Concerning the Test of Fitness for Driving 1986

8. Bebizonyosodik, hogy stresszes emberek kezén nagyobbak a hőkülönbségek.
könyvre való hivatkozás: János Boczán dr M.D.;New Concepts Concerning the Test of Fitness for Driving 1986

9. Bebizonyosodik, hogy a kereket eltérő hőmérsékletre felmelegített kölönböző tárgyakkal is az átlag embei értéken azaz 6 ford/percen meg lehet forgatni. Ezt bárki kipróbálhatja.

10. A kerék mindig abba az irányba forog, amerre a körülötte lévő levegő áramlik és sohasem ellenkezőleg. Ha a kereket rögzitjük a levegő akkor is áramlik, tehát nem lehetséges fordított ráhatás. Ezt is bárki kipróbálhatja.

11. Gyúrmában tárolt hő képes nagy értéken megforgatni a kereket, amikor már semmi élő nincs a közelben. Ezt is bárki kipróbálhatja. Korábban itt leírtam, hogyan kell megtenni.

12. Bebizonyosodik, hogy sokan akkor forgatták a legnagyobb értéket a kereket, amikor betegek voltak. Pl: Gráff Zoli hozzászólása

13. Évtizedes gyakorlattal rendelkező, nyugodt pszichológiai szakembereknek nem akart forogni a
kerék. Egy Egyely kerék forgalmazó cég vezetőjének levele alapján.

14. A kereken közben módosításokat végeztek igy 24 ford/perc helyett 36 ford/percet is tud már mérni. Az átalakítás lényege, hogy szabadabbá tették a levegő áramlását a tárcsa körül, annak magasabbra való helyezésével az alaplapjától.

15. A mozgó levegő az a legésszerübb anyag ami a kereket forgatja és nem tud áthatolni semmiféle tömör buraszerű anyagon a kerékhez.

16. A tenyér izzadása és hütése miatti légmozgás is szerepet játszhat a forgás létrejöttében. Az egyik hozzászóló kísérletei alapján.


===================================================================================================

Szerintem a fentiekből a következő következtetéseket lehet levonni;

I. A kereket a levegő mozgatja, illetve mozgó levegő nélkül a kerék sem forog.

II. Az Egely által megadott vitalitástáblázat téves

III. Az Egely által megadott összefüggés a vitalitás és a kerék forgása között fordított. Tehát a stresszes embereknek nagyobbak a kezén a hűkülönbségek és ezért nekik forog gyorsabban a kerék és nem a nyugodtabbaknak.

===================================================================================================

%

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.17 0 0 190
Kedves Zyx!

Szerintem a körülötted lévők izzadságszagot éreznek felőled áramlani. Nem lehet hogy ennek is köze lehet, hogy neked ilyen jól pörög a kerék?

Előzmény: Zyx (189)
Zyx Creative Commons License 2000.11.16 0 0 189
Próba, szerencse. Aztán meglátjuk.

Ugye azt már írtad, hogy ezeket csak feltételezed, mivel roppant sok elfoglaltságod megakadályoz abban, hogy a gyakorlatban is kipróbáld állításaid igazságtartalmát, viszont kényelmesen kész tényként könyveled el máris. Csak nem hívőket toborzol? Érdekes, hogy amit a másik oldalon a parajfalók és a szkeptikusok szemére vetsz, milyen könnyedén követed el te is.

Előzmény: Iván Gábor (188)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.16 0 0 188
Kedves Fórumtagok, Kedves pasa!

A 181-es hozzászólásomban felvetett dolgot nyugodtan próbáljátok ki. Jó a Zyx-nek állítólag nem működött, de Zyx-nél sok más dolog sem működött idáig. Azt akarom csak mondani, hogy nem kell annyira komolyan venni a Zyx-et.

Neki különben sem lenne jó ha működne igy is, mert akkor adalenne a "EM" és más elmélete és a hőhipotézis elmélet pedig sziklaszilárddá válna.

Zyx Creative Commons License 2000.11.16 0 0 187
Valami olyasmi, mint a vizben a hullamok altal okozott longitudionális nyomaskulonbsegvaltozas, csak mivel az EM hullamoknak nincs hordozo kozege - illetve a fizikai vakum az - nincs is ertelme terido feszultsegrol beszelni a fizikaban ugyebar. Ehhez legkevesebb, hogy valami eterszeru dolog letezzen hozza, de azt Occam leborotvalta. Ezert beszelnek szerencsetlen anomaliakutatok skalar hullamokrol, meg longitudinalis EM hullamokrol, meg spinhullamokrol, torzios terekrol, mert nincs hova tenniuk az esemenyt. Ettol fuggetlenul, ha eleg nagy feszultseg gyulik ossze a terben, gyunnek a paradolgok, aztan nezhetunk. Ez persze csak egy reszlet egy munkahipotezisbol, nehogy komolyan vegye barki is, ez naponta valtozik, de jol megmagyarazza modellszinten a parajelensegek osszes hiperteri tulajdonsagat. Az biztos, hogy egy sima EM hullam semmilyen feszultseget sem okoz sehol, ezert nincs is bajunk vele semmilyen hetkoznapi jelenseg kapcsan. Bizonyitas nincs, ez csak egy hipotezis, amivel olyan szerkezeteket kellene megmagyarazni vele, amik maskent nem is működhetnének (nem az Egely kerékről van szó). Tehat nem letezo fizikai szerkezetek nem letezo elmelete, nem "igazi" fizikai jelenseg, amirol olvasni lehetne valahol.
Előzmény: Edison (184)
Zyx Creative Commons License 2000.11.16 0 0 186
A paraenergia nem a legaramlashoz, hanem a legaramlas altal szallitott toltesekhez kotodik, ha elszigeteljuk tole, akkor megszunik a hatas.

Nem ebbol kovetkezik a paraenergia jelenlete. Ez eppenhogy cafoja ezt a feltetelezest.

Javasolt kontroll kiserlet. Tegyuk a kereket a szobaban az ablakparkanyra kozvetlenul az uveg ele (kertes hazban lakok elonyben). Menjunk ki a hazbol es porbaljuk megforgatni a kereket az uvegen keresztul. Miutan az uveg mar felvette a kez homersekleteloszlasat a kerek nyilvan forogni fog. Ha meg nem, akkor lehet tovabb gondolkozni. Ha valakinek van lehetosege kemia szertarakban, vagy patikakban, vagy akarmilyen laborban talalhato manipulatorhoz hozzajutni, tegyen mar vele egy probat es probalja megforgatni a kereket.

Előzmény: pasa_ (185)
pasa_ Creative Commons License 2000.11.16 0 0 185
Akkor nem ertem a dolgot. Ha a keszulek valami paraenergiat mer, miert nem meri ha tetszoleges legzaro burat alkotunk a kerek kore? Vagy ha a paraenergia szallitasa a legaramlashoz kotodik, es a kerek forgatasahoz a legaramlas magaban is eleg, akkor mibol kovetkezik hogy az aramlas mellett meg a paraenergia is ott van?

Pasa

Előzmény: Zyx (183)
Edison Creative Commons License 2000.11.16 0 0 184
Zyx
Bocs, mi az a téridő feszültség ?
Előzmény: Zyx (175)
Zyx Creative Commons License 2000.11.16 0 0 183
Nem forgott a kb 1 m3 -es búra alatt. Mellesleg az üveg jobb hőszigetelő, mint a levegő, a hődiffúzió miatt. Jobb lenne inkább fémbúrát használni, pici megfigyelőablakkal, mert a fém nagyon jó hővezető, és a hőátadási tényezője is nagyobb. Csak hát nem forog a kerék, pedig kellene neki. Nem igaz?
Előzmény: Iván Gábor (182)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.16 0 0 182
Kedves Pasa!

Bizonyos feltételek megléte esetén szerintem búra alatt is meg lehet pörgetni a kereket.Nem próbáltam ki csak logikailag vezettem le. Leírom, hogyan csináld;

1.Keress egy minnél vékonyabb falú és minnél nagyobb üvegbúrát. (lehet, hogy műanyag is jó) Az a fontos, hogy legyen alatta megfelelő tér a levegő belső mozgásához. Minnél nagyobb a belső tér annál jobb erdményt kaphatsz.

2. Tedd rá e kerékre az üvegbúrát, úgy hogy az az oldala, ahol a kezed lesz ne legyen túl messze a falától. 1-3 cm-re legyen a búra falától a kerék. A kezedet tapaszd a búrához, hogy az üveg át tudja venni a kezed hűmérsékleti viszonyait. Ne nyomd rá erősen, ha nem megy inkább használj valami kenőcsöt, vagy gyúrmát a kezed és az üveg közti szigetelő levegőréteg kitöltésére.

3. Ezútán tegyél mindent úgy mintha nem is lenne ott az üvegbúra. Tehát igyekezz olyan lelkiállapotba kerülni, mint már az esetleges búra nélküli sikeres forgatásaidnál tetted.

Szerintem ebben a speciális helyzetben a zárt búra alattt is forognia kell a keréknek. Valamit csökkenni fog az érzékenysége,de forognia kellene. Hát magam is kiváncsi lennék rá, hogy milyen eredménnyel járt egy esetleges ilyen kísérlet. Kérlek írjátok meg.

Előzmény: pasa_ (181)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!