Igen ez a kitolható antenna árbóc érdekelne, mert a földfelszíni vételt is meg akarom csinálni a tetőre. Parabola azt csak úgy a földön hordozható tartón használnám néha. Ilyen árbócot honnan lehet venni amit be tudok szerelni és kitolható forgatható? Nem nagyon találtam itthon.
Nálam is van egy ilyen lehetőségem, de most csináltam egy "fröccsenő vízmentes 2+ F dugaljba beszereltem egy " F" toldót, és ezt a lakó elő sátor felőli oldalába beépítettem, összekötve a már meglévő benti antenna kábellel, így ott ott is tudok TV-t nézni!
Én földfelszíni TV adást nézek Yagi antennával! ( vagy lejátszókra, előre felvett filmeket)
A kitolható antennaárboc általában a szekrény belsejéből indul, gondolom gyárilag azért tekerték fel oda a kábel végét, az enyémben is ott volt, ez a gyári megoldás. Parabola szerintem elég macerás, mert vagy fixen felszereled valahová, és akkor nem állhatsz csak jó vételi helyre; vagy mobil egy hosszabb kábellel, akkor meg marad a szerelés... Láttam már 3-4 m magas csövön antennát, amit az orrkerék bilincséhez rögzítettek. Van persze kényelmesebb megoldás, csak nem olcsó: https://www.obelink.de/maxview-vuqube-auto-2.html A kábel kivezetése viszont emberi áron megoldható egész kultúráltan: https://www.obelink.de/haba-element-line-esb-3-uitvoerdoos.html
Túlzásba nem visszük a tv-t de ha kell akkor legyen. Egyszer kell megcsinálni. :) Azért volt hogy mondjuk Olaszországban 2 hétig néha esténként jól jött a parabola. Online meg meg sem mozdult volna amilyen wifi volt. Adaton meg azért elég sokat zabál, ráadásul az sem volt a helyzet magaslatán.
Meg is találtam a kábel végét ott a kályha mögött. A kábelek nekem is így álltak benne, az antenna kábel szépen fel volt tekerve és kábel kötegelővel volt összefogva. 220v bemenetnél ki is tudtam dugni, már csak egy kérdés van hogy hogyan tudom megoldani hogy antennát is tudjak rá kötni meg esetleg az elősátor alatt is tudjak tv-t nézni? Mi lenne erre a legjobb kivitelezés hogy ne lógjon mindenhol antenna kábel és hogy ne kelljen minden kipakolás előtt fél órát szerelni. Az is érdekelne hogy mi most a legjobb nyereségű antenna ami nem túl nagy de nagyon jó?
Bármilyen külföldről Eu/Egt vagy akár harmadik országból behozott import lakóautó forgalombahelyezhető magyarországon akár még egy hatvan éves jármű is. Nem probléma ;-)
Köszi. Akkor a szekrényben a konvektor mögött ki kell csavaroznom azt a polcot hogy alá tudjak nézni. Reméljük ott lesz a vége. Hülye egy megoldás. ☺️
A csapot is szétszedem akkor, hátha csak ott van eldugulva valamitől, és nem a csőben valahol. Bár hogy így gondolkozok a hideg meg a meleg rész is egyaránt nem folyik rendesen így csak nem a csövekben van a dugulás egyszerre mind a kettőben lehetetlen.
Én a szekrény alatt, a konvektor mögött találtam meg az antennakábel végét (Hobby 460UFE, 2002). A mosogatónak nincs külön elzáró csapja, máshol keresd a hibát (eldugult szűrő a csapfejen?)
Valaki tud segíteni egy Hobby lakókocsival kapcsolatban. 2 gondom van, az egyik a tv szekrény alatt van egy kettes konnektor és mellette a tv csatlakozó. Ennek a csatlakozónak a másik végét hol találom vajon? Mindenhol végignéztem de sehol nem találom. Leírásban a ruhás szekrény alatt írja de ott semmi jele.
A másik pedig próbáltam feltölteni a vízzel a rendszert, viszont csak a zuhany és a kézmosóból jött normálisan a viz, viszont a mosogatónál megnyitva indul a pumpa de a víz éppen hogy csak csepeg. Mi lehet a gond? Van ahol ez esetleg el van zárva? Köszönöm a segítséget.
Az xtrail dízelmotorja nem egy megbízható technika, túl renault ahhoz... Az utolsó tisztességes dízel amit a nissan csinált, a 2.7-es volt amit a terranokba raktak. Abból is a mechanikus adagolós, 100 lovas változat, bár nekem szerencsém volt az elektromos adagolóssal is, az autó jóformán kirohadt alóla de a motor az doxa mód működött.
Nekem van egy olyan érzésem, hogy te nem ezen a világon, de legalább is nem Magyarországon élsz. Fogalmad sincs ezek szerint arról, hogy az átalakítási engedély kiadásának előfeltétele a megfelelő műszaki tervek, amit csak erre jogosult mérnöki iroda, tervező adhat ki, ami nem olcsó dolog!