Tudod mi olyanok vagyunk, hogy ha eljutunk valahova, akkor ott szeretnénk minél többet megnézni. Ha eljutunk Tunéziába, tuti nem maradna ki a sivatagi túra. (Ismerős elment Tunéziába, és amikor megkérdeztem milyen volt, azt mondta nem nagy szám, mert tengerpart és szálloda az egész. Nem voltak sehol, csak a parton :-))))
A képeidet megnéztem. Jól néz ki az egész hely. Megnézem a Karthagó honlapját.
Én eddig kétszar voltam Tunéziában és most készülök harmadszorra.
Először Sousseban voltam, ami nagyon szép és jó, de meg van sz esélye, hogy esetleg nem abba a szállodába kerülsz amit kiválasztottál. Itt van a legnagyobb nyüzsi, legtöbb látnivaló.
Másodszor tavaly Hammametben, a Hotel Safaban nyaraltam a barátommal. (képeket pár hozzászólassal előbb felraktam, szerintem láttad) Nagyon szép és jó és nem is túl drága. A szálloda Hammamet mellett Yasmine Hammametben található, ezt a részt kimondottan a turistáknak építették asszem kb 8 éve (gyönyörü szállodák, medina, csak néhány autó az utakon, az is inkább csak taxi). Taxival pár perc alatt el lehet jutni Hammametbe (mi megbeszéltük a taxissal, hogy 4 dinárért vigyen el).
Talán én ezt ajánlanám nektek, mert innen is el tudtok menni mindenhova (főleg fakultativ programokkal).
Djerbán még én sem voltam, de most készülök. Nagyon sok jót hallottam róla, de egy-két rossz vélemény is volt. Ezek alapján bennem az a kép alakult ki Djerbáról, hogy nagyon jó hely, kevesebb látnivalóval mint a szárazföldön. (de ez csak az én véleményem, ezt még én sem tudhatom).
Én Karthagoval mentem és most is velük akarok, semmi gondom nem volt velük, igaz visszafele a reptéren várnunk kellet ugy 5 órát, de ez soha nem az utazási iroda hibája (asszem vihar volt vagy ilyesmi, soha nem tudtam meg biztosan).
Az indulási időpontot meg ki kell fogni, mi du.2kor indultunk, de volt egy csoport reggel is.
Asszem még egy gond szokott lenni: nem azt a szállodát kapják, amit kértek. Ez meg a szállodások hibája, nem igazán figyelnek oda a szállodáik kapacitására (ez főleg ott fordul elő, ahova nagyon sokan mennek, pl. Sousse).
DE EZEK IS CSAK SAJÁT TAPASZTALATOK!
Tehát szerintem azzal az irodával menj amelyiknek éppen jobb ajánlata van, vagy amelyik szimpatikusabb.
Én sajnos nem jutottam el a sivatagi túrára, de csak jót hallottam róla, ha belefér a keretbe szerintem nem érdemes kihagyni. Amikor mi voltunk ezeket a szállodában lehetett befizetni. A karthago honlapján vannak fakultativ programok, ott meg tudod nézni az árakat is.
Az 1 hét tényleg nagyon rövid, főleg ha mindent meg szeretnétek nézni. De azt sajnos nem tudom, hogy van-e 10 napos is, de biztos.
Remélem tudtam segíteni valamit! Ha van még kérdésed írj nyugottan szívesen válaszolok.
(Ha lehet akkor még ma 1ig, mert utána csak vasárnap tudok irni, bár ha ráérsz irj nyugottan vasárnap biztos tudok válaszolni)
Új vagyok itt, de hogy ne legyek süket visszaolvastam tavaly tavaszi hozzászólásokig. Barátnőm felvetette, hogy mi lenne, ha idén Tunéziába mennénk nyaralni. Mondanom sem kell, hogy nem volt semmi kifogásom :-))
Lenne egy pár kérdésem: 1. Olvastam itt, hogy egyesek pórul jártak a Karthago-val, míg mások nem. Akkor Karthago, vagy Best R. ? 2. Mi igazából szeretjük a mozgalmasabb nyaralásokat. Városnézés, kirándulás... Akkor a kontinenset vagy magát Djerba-t válasszuk? 3. Nagyon tetszett valaki beszámolója a 2 napos sivatagi túráról! Meg tudjátok mondani, hogy kb mennyibe kerül? Itthol érdemes befizetni, vagy kint? 4 1 hetes turnust rövidnek ítéljük. Van valamelyik irodának 10-11 napos turnusa is, vagy csak 2 hetes?
Hogy ne utáljatok ki elsőre több kérdésem most nincs :-)
Melyik szállodába mentek ? Az az igazság,hogy 5 ismerősömmel megyek,akik mind 50 év felettiek , szeretnék 20-30 év közötti emberekkel is talizni ! Szerinted van lehetőség arra,hogy összefussunk ???
Most nincs sok időm, de este írok még a szállodáról.
A szobák nagyon szépek, mindegyikhez van erkély, naponta takarítanak, törölközőt cserélnek.
Minden nap van este program, előbb a gyerekeknek (kb 1 óra), azután a többi (fakir-show, vetélkedők...) Van egy amit nem árulok el, de igérem tetszeni fog! Utána disco hajnalig. Itt is egész nap szól a zene, vannak programok (pl. vizitorna).
Már befizettük az útat. Jövő hét pénteken megyünk 2 hétre a barátnőimmel. Már nagyon várjuk és végre valaki megerősíti, hogy jó választás.
Eddig csak internetes képeket láttam róla, de akkor ezek szerint tényleg a képek a valóságot adják vissza a szállodáról. Milyennek a szobák?
Minden este van program?
Milyen programok vannak a szállodában?
Szívesen vennék egy részletes élménybeszámolót.
Mi Djerbán a Garden Parkban szoktunk nyaralni. Most voltunk sokadszor, legutóbb idén áprilisban voltunk kint 2 hetet. Egyáltalán nem unalmas, egész nap programok vannak, a zene állandóan szól. Esténként szintén show műsorok vannak, utána pedig discó hajnalig. A szobák tiszták, mindennap takarítják és tiszta törülközőt adnak. A kaja nagyon finom és bőséges. A rántott csirkemelltől kezdve a marha pörköltig minden van és nagyon ízletes.
Unatkozni nem fogsz, az biztos.
Egyénileg lehet kirándulni. Mi két napra béreltünk robogót 40 TDN. De a taxi is nagyon olcsó. Érdemes elmenni Midounba, Houmt-Soukba, Krokodilfarmra. Vannak lagunák is, amik csodálatosak. De érdemes elmenni szervezett útra is, Szahara túra, Kalózhajó kirándulás stb.Én csak ajánlani tudom!!!!!!!!
A szálloda nagyon szép, a medence tiszta, az ott dolgozók nagyon kedvesek. Nekünk a medencére nézett a szobánk, először sajnáltuk, mert mint mindenki, mi is tengerre néző szobára vágytunk. Azután rájöttünk milyen szerencsénk volt ezzel a szobával, minden este volt műsor a medencénél, amit mi "páholyból" nézhettünk az erkélyünkön. :-)
A kaja nagyon finom és bőséges. Reggelire hideg kaja, rengeteg gyümölcs, lángos, palacsinta, kávé (egy kicsit olyan az íze mint amit elégettek, de meg lehet inni), tea, üdítő. Vacsira mindig volt valami leves is, bár azt soha nem kostoltam, de biztos jo volt. Mindig rengeteg kaja volt, némelyiknél kicsit sorba kellett állni (palacsinta, süti), de mindig hoztaj frisset, soha semmi nem fogyott el. A szállodában is lehet kapni pizzát, palacsintát, szendót, meg ilyesmit.
Ebédet mi mindig a városban ettünk. Nagyon hangulatos részen vannak a szállodák, taxival be lehet menni Hammamet központjába. Mi mindig előre megbestéltük a taxissal, hogy 4 dinárért vigyen el (egyedül 1 nem vitt el annyiért, de nem is mentünk el vele, fél másodperc múlva megjelent a következő taxi, neki már megfelelt a 4 dinár).
Hetekig tudnék mesélni erről az egy hétről. Ha valami érdekel szólj, nagyon szívesen válaszolok, nagyon jó 1 év után visszagondolni az élményekre.
Szerintem nagyon jó választás ez a szálloda, csak ajánlani tudom,biztos nem fogjátok megbánni!
Djerbán melyik szállodában voltatok? Engem a Prima Life Garden Park érdekelne. Egyénileg lehet kirándulni a szigeten, mit érdemes megnézni? Tudnál küldeni egy-két képet? Tényleg olyan unalmas mint ahogy egyesek irják? Bár igazából, nem vágyom nagy dolgokra, inkább csak pihenni, egy kicsit körülnézni, egy kicsit bulizgatni a szállodában, meg ilyesmi.
Befizettétek már az utat? Mikor mentek? Esetleg gyerekkel? Ugy is nagyon ajánlom, gyerekeknek is vannak programok (napközben és este is), van gyerek pancsoló, meg ilyenek.
Heloo!!
A 13.ai indulással gond lesz mert minket váltotok és velünk közölték, hogy csak egy repülő járat megy djerbára és az szerdai napon indul. Az uidőjárásról meg az http//www.idojaras.lap.hu/ külföldi időjárás/ tunézia oldalon találsz. A többi infot a keresöbe beirod és válaszokat találsz.
Jó keresést.
Nos, a lányok úgy lettek animátorok, hogy kb. 5-ször nyaraltak a szállodában.
Összehaverkodtak az akkori animátorokkal, és megkérdezték a Hasan nevű srácot - aki egyébként az animátorok főnöke - nem e maradhatnának ők is ott dolgozni, mint animátor. És hát maradhattak.
Amúgy gondolom, a nyelvtudás elengedhetetlen, + ott mindenki elég jól tud táncolni - bár ez nem követelmény.
Naponta reggel 7-hajnali 2-ig tart a munkaidejük!!!!
Egy héten egy szabadnap jár nekik, de ezt nem mindig lehet kivenni (szabadnapokon is van kötelező próba).
Kb. 60000Ft-ot keresnek/hó amit többé kevésbé félre is tudnak tenni, mert a szállás, kaja, ital ingyen van számukra.