Keresés

Részletes keresés

alfredoo Creative Commons License 2004.06.29 0 0 568

szakall

 

tokre folosleges hazudozni. az ujbudat allandoan neezem es CSAK ebbol a szempontbol neezem.

 

juhos maximuma 5 keep volt. molnar maximuma 3.

 

molnar RENDRE egy vagy keet keppel kevesebbel szerepel mint juhos.

 

hidd el hogy az ujbudat csakis ebbol a szempontbol vizslatom mintegy 4 eeve. mert amugy nem tul erdekes.

 

ha meg az elozo vezetes alatti szerzodesekrol van szo, akkor nehez lesz a molnart besarazni...

 

persze probalkozni lehet.

 

de nehogy mar igazoljatok az mszp hazugsaggyaras szlogenjet. ez itt egy ilyen zart kozossegben nehezebben fog menni.

 

ha meg ugy van ahogy mondjatok fel kell JELENTENI. nem hablaty hanem feljelentes. ez persze molnarekra is vonatkozik.

 

jujj de aranyos volt a riedel renee eskuvoje. es ki volt az ifju ara? hja! a szerelem. cuppantottam egyet az ujbudara ahol az ifju par szerepelt!

Előzmény: Törölt nick (561)
szivar bá Creative Commons License 2004.06.24 0 0 567
Hogy lehet az álló hajó környékét felújítani?
Előzmény: Törölt nick (566)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.17 0 0 566
A Petőfi-híd melletti állóhajót 4 000 000 foritnttal támogatja az önkormányzat. Lakos Imre arra hivatkozik, hogy a cég felújításokat végzett a területen.
1. Utak: közlekedésbiztonságilag nem engedélyezték volna a dolgot, mivel nem volt gyalogátkelő. Magánügy.
2. Közművesítés: nem kerületi lakók részére végzett közművesítés, és nem is önkormányzati tulajdonban álló ingatlan fejlesztése.

Ez egy profitorientált mulatóhely, ahol a holtidőben kiállításokat szerveznek, de gondolom hajnali kettőkor 8 sör után nem a kultúráról van szó a mulatóban. :)))

Tehát: én is alapítok valahol egy mulatót, majd leveszem az önkormányzatot pár millióval.

Erre az én adómból is költöttek. A művelődési- és közösségi házakat kéne talán fejleszteni a kerületben, nem a haverok szórakozóhelyeit!
Ejha!

szivar bá Creative Commons License 2004.06.15 0 0 565
Sziasztok!
Bevallom nem szoktam ilyen fórumokba igazándiból irogatni, sok primitiv hozzászólás miatt.
Olvastam azonban ebben a topicban egy két akkora és olyan magasra feldobott labdát (marhaságot), hogy úgy érzem kár lenne most kihagyni.

szkd "labdája":
Juhosnak -elég jól ismerem -elég sok ember segédkezik a kampányában (és vannak közte olyanok mint te, akik pusztán érdekből, hogy aztán valami szívességet kérjenek tőle).Velem is előfordul, hogy valakivel futólag találkozom és két év múlva nem ismerem meg elsőre... szerintem ezzel sokan vagyunk így.
Ha meg jóban vagytok (voltatok) tudhatnád hogy tényleg nem jó az arcmemóriája.

antirene labdája:

"Jutott is belölel kacsalábon forgó házikóra Albertfalván". Ja. Kicsit demagóg vagy nem? Tudom hol lakik, hol forog az a kacsaláb. Kb hat (!) évvel ezelőtt vett egy lerobbant házat a vasúti töltéstől 100 méterre. Ezt a következő évben (öt éve!! Akkor hol is volt még a Fecskeház? talán valamelyik mérnök agyában?) újította fel, húzott rá egy emeletet. Ez aztán a kacsalábon forgó ház! Láttad a környékbeli házakat kedves antirene? Mert a többség inkább forog kacsalábakon.

Törölt nick Creative Commons License 2004.05.23 0 0 564
Tehát Molnár azért támadja Riedlt, hogy mentse Juhost. Tehát Molnát, akiről a becsületesség szobrát lehetne megmintázni, menti a gonosz fidesznáci Juhost. Vagy is ha Juhos bűnös, akkor Molnár meg minimum bűnpártoló.
Előzmény: Törölt nick (563)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.22 0 0 563

"Az ügy hátterében egyébként az áll, hogy a képviselő és a Fidesz-frakció tagjai egy milliárdos önkormányzati beruházás részleteinek kutatása során alkalmat adtak egy sor súlyos szabálytalanság feltárására, ami a polgármestert kellemetlen helyzetbe hozta."
A volt polgármestert, meg a férjét aki egyébként a Riedel R. Kiderült, hogy a szerződéseket még ők kötötötték, halál szabálytalanul, jó drágán. Jutott is belölel kacsalábon forgó házikóra Albertfalván.
Előzmény: VagyokAkiVagyok (558)
szkd Creative Commons License 2004.05.21 0 0 562

Amennyire én tapasztaltam Juhos sokkal inkább a politikát részesítette előnyben a kerület érdekével szemben. Másrészről egy személyes indok: megválasztása előtt tegezőviszonyban voltunk, segítettem neki a kampányban, miegymás, majd eltávolodtunk egymástól munka miatt. Nem telt el két év és úgy nézett rám amikor ráköszöntem mint egy jöttmentre (ugyanabba az óvodába jártak gyermekeink, Sasvári Szilárdé is). Amikor anyámék próbálták elérni, hogy tegyen már valamit az illegális szemétlerakók ellen a környezetükben, nemhogy a sorozatos visszahívási ígéreteknek nem tett eleget, de egy idő után le is tagadta magát.
A harmadik pedig, hogy az a nő akit kinevezett a Petőfi ált. iskola igazgatójának az egy őrült volt aki teljesen lezüllesztette az intézményt. Mondták neki, ne tegye, de neki a Miép-nek nyújtott gesztus fontosabb volt.

No, ennél Molnár csak jobb lehet.

Előzmény: Törölt nick (561)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.21 0 0 561
Miben jobb?
Szereplésben?
Juhosból minden második-harmadik Újbudába jutott egy.
Molnár et. egy számban akár többször is feltűnik. Él-jen Mol-nár! Él-jen Mol-nár! Él-jen Mol-nár! Él-jen Mol-nár! Él-jen Mol-nár! Él-jen Mol-nár! Él-jen Mol-nár! Él-jen Mol-nár!
"Tapsolj kis kopasz, mert téged is elvisznek!"
Előzmény: szkd (560)
szkd Creative Commons License 2004.05.21 0 0 560

engem nem igazán lehet megvádolni aktuálszocialista érzelmekkel, de amennyire ismerem Molnárt ő még mindig jobb mint Juhos Katalin volt.
Előzmény: Törölt nick (559)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.21 0 0 559
Börtönben van a helye Molnár tanácselnök elvtársnak, nem a bársonyszékben!
Előzmény: VagyokAkiVagyok (558)
VagyokAkiVagyok Creative Commons License 2004.05.21 0 0 558
A nyilvánosság erősebb volt Molnár Gyulánál

2004. május 20-án, az évtizedes hagyománnyal szakítva, elmaradt a XI. kerületi önkormányzat testületi ülésének helyi televíziós közvetítése. Az alkalmat kihasználva Molnár Gyula, a kerület szocialista polgármestere előterjesztést tett a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság fideszes elnökének, Riedel Renének ezen tisztségéből való elmozdítására - írja a XI. kerületi Fidesz-csoport közleményében. A rendszerváltás óta még sehol nem fordult elő, hogy a kormányzó többség beleszólt volna abba, hogy az ellenzék kit állít az őt megillető bizottsági elnöki posztra.

2004. május 20-án, az évtizedes hagyománnyal szakítva, elmaradt a XI. kerületi önkormányzat testületi ülésének helyi televíziós közvetítése. Az alkalmat kihasználva Molnár Gyula, a kerület szocialista polgármestere előterjesztést tett a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság fideszes elnökének, Riedel Renének ezen tisztségéből való elmozdítására.
A rendszerváltás óta még sehol nem fordult elő, hogy a kormányzó többség beleszólt volna abba, hogy az ellenzék kit állít az őt megillető bizottsági elnöki posztra.
Az ellenzéki képviselők többször tettek javaslatot az ügy napirendről való levételére, de ezt az MSZP-SZDSZ koalíció rendre leszavazta. Az ügy a HírTV tudósítójának köszönhetően még az ülés során országos nyilvánosságot kapott, mert a testület teljes ellenzéki része - a Fidesz, az MDF, az MKDSZ és a Jobbik - tiltakozásul kivonult az ülésteremből. A polgármester, vélhetően a nyilvánosság hatására, a nagyobb botránytól való félelmében, a napirend tárgyalása során visszavonta előterjesztését.
Az ügy hátterében egyébként az áll, hogy a képviselő és a Fidesz-frakció tagjai egy milliárdos önkormányzati beruházás részleteinek kutatása során alkalmat adtak egy sor súlyos szabálytalanság feltárására, ami a polgármestert kellemetlen helyzetbe hozta. Molnár Gyula egyébként ígéretet tett arra, hogy bosszúhadjáratát tovább folytatja, és a következő alkalommal ismét a képviselő-testület elé terjeszti az elnöki tisztségéből való visszahívást, folytatva az ellenzék jogainak csorbítását.
Ismeretes, hogy jelenleg is folynak azok a perek (HVG, Magyar Nemzet, stb. és Lakos Imre SZDSZ-es kerületi alpolgármester között), amelyek az alpolgármesternek a fővárosi főépítész elmozdításáról szóló fenyegető megjegyzése miatt kezdődtek. Ezekben a perekben a kerületi ellenzéki politikusok tanúként szerepelnek a sajtóorgánumok mellett.

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség
XI. kerületi csoport

2004. május 21.

Megjelent a Fidesz.hu-n

hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2004.05.11 0 0 557
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.10 0 0 556
"Duna-gát magánkézben - Szállodasor épülhet a területen

2004. máj. 08., 19:36


Duna-gát magánkézben. A Kopaszi-gát és a Lágymányosi-öbölben fejlesztésre kijelölt terület az MSZP-közelinek mondott Leisztinger Tamás cégeinek többségi tulajdonába került. A XI. kerületi önkormányzat, egy 2006-ig megvalósuló beruházás illetve a várható haszon érdekében, ingyen és bérmentve adta át a földet az ország harmadik leggazdagabb emberének.

A Lágymányosi-hídtól délre húzódó Kopaszi-gátra Leisztinger Tamás egy 2006-ig megépülő szállodasort, vizividámparkot és több tucat vendéglőt álmodott. A szocialista vezetésű önkormányzat pályázat nélkül, ugyanakkor a kerületi ellenzék által sem politikailag, sem pedig jogilag nem kifogásolt módon választotta befektető partnernek a Leisztinger cégeket, miután azok korábban megvették a gáttal szomszédos földeket, amik szintén a fejlesztés részét képezik majd. A több mint 10 milliárd forintos beruházásba az önkormányzat a 2 milliárd forintot érő telekkel szállt be. Ezek után a tulajdonosi szerkezetet 50-50 százalékban határozták meg a beruházók, amit Leisztinger márcisban tőkemeléssel felborított. A felügyelő bizottság szerint a cégben a későbbiekben 25 százalékig csökkenhet a kerület részesedése, de elviekben garanciát jelenthet a városrésznek az a tény, hogy az alapvető tulajdonosi döntéseket csak 75 százalék +1 szavazattal lehet meghozni.

Balás Piri László a beruházás felügyelőbizottsági tagja elmondta: "Az első tőkeemelés már meg is történt a cégben, egy 500 millió forintos tőkemelés -így 50-ről már 42 százalékra csökkent az önkormányzat tulajdonrésze, amiben az a kicsit furcsa a számunkra, hogy polgármester úr tudja a felügyelőbizottság tagjainak, nem tartotta szükségesnek, hogy ezt előjegyeztesse. Tévedés ne essék, a jogszabályok szerint megvolt a lehetősége erre, hogy ezt egyszemélyben hozza meg ezt a döntést, de mindenképpen megnyugtatónak tartottuk volna, hogy ha ő egyezteti ezt a kérdést, és mi kérni fogjuk a jövőben az ilyen félmilliárd forintos döntéseket ne hozzon meg olyan módon, hogy nem egyeztet velünk."

A Kopaszi-gát egyébként most zöld közpark minősítésű, ezért elméletileg csak 2 százalékban építhető be."

Törölt nick Creative Commons License 2004.05.10 0 0 555
hmmm, lehetséges, hogy Lakos et. hazudott?

"NSZ » Budapest melléklet » Közkincs a Kopaszi-gát

Közkincs a Kopaszi-gát

NSZ • 2004. május 6. • Szerző: S. I.

Nem épül be a Kopaszi-gát, nem veszik el a kerület és a főváros lakosságától – szögezte le Lakos Imre, a XI. kerület alpolgármestere, reagálva az aggodalmakra. Időről időre terítékre kerül ugyanis a gát sorsa. Most a helybéliek körében az a hír terjed, hogy megszüntetik a helyi kisvendéglőt, lezárják a területet, beépítik a félszigetet, amitől elveszíti eddigi sajátos jellegét.

Aggodalomra azonban nincs ok, az alpolgármester szerint Közép-Európa talán legnagyobb és legszebb városfejlesztési akcióját hajtják végre a Lágymányosi-öböl környékén, és a Kelenföldi Hőerőmű területének egy részén. Lakos Imre elmondta, hogy május 20-án kerül a képviselő-testület elé a szabályozási terv, ha elfogadják, hamarosan kiírhatják a terület megújítását célzó tervpályázatot. Az elképzeléseket zsűriztetik, és a legjobb terv alapján megkezdődhet az a városfejlesztési program, kulturális szabadidő-, pihenőparkkal, amely reményeik szerint közkinccsé teszi a gátat és környékét a főváros lakossága javára.

A fejlesztés természetesen a jelenleg jelentős részben elhanyagolt, rendezetlen és szemetes területet sem hagyja érintetlenül. Hetek óta végzik a nagytakarítást. Arról azonban szó sincs, hogy a zöldterületek csorbulnának, beépítenék a gátat, vagy lezárnák a lakosság elől. Az eddig gazdátlan terület fejlesztésére céget is létrehozott az önkormányzat, amelynek célja, hogy a főváros egyik legkedveltebb területévé varázsolja a Lágymányosi-öböl környékét, beleértve a sokak által féltett gátat is."

SpM Creative Commons License 2004.05.08 0 0 554
"de a gátra vezető út felér egy szlalompályával"

Egy betonkeverö üzem van a Dunaparton, az oda járó teherautók formázták át az utat.

"A nyugalom egy része biztos el fog veszni, de cserébe kulturált környezetben"

Erröl majd gondoskodnak pitbullal járörözö biztonsági örök által.

"Két értékes ingatlan azért van ott is - egy búvárközpont - ott tanultam meg búvárkodni - , és a vizírendőrségi bázisa."

Nem csak a gátat adták el, található ott más is:

Az Öböl XI. Kft által apportált terület határait egyébként a Budafoki út, a Hengermalom út, a Lágymányosi híd, a vasúti töltés és a Kopaszi-gát jelöli ki, mondta Schreffel János, a kerület főépítésze.

"Tudja, hogy ezek a helyek évek óta úgy működtek, hogy nem volt csatornázás?" (Index)

Csatornázást árvízveszélyeztetett területen nem egyszerü megoldani.

"Itt nem pláza, nem lakópark épül; egy parlagon heverő, szemetes, elhanyagolt területet teszünk virágzóvá."(Index)

Miért nem gondoskodott az önkormányzat a szemét eltakarításáról, és távoltartásáról. Egyszerübb hagyni, és utána a szeméttel együtt eladni.

"2006-ra a ma még szeméttel, sittel borított gáton sétányt, parkot, vendéglőket építenek, a tőle északra eső területen szállodaépületeket, vízividámparkot létesítenek" (Index)

Közterületböl - ahova bárki bemehet - magánterület lett.
Az egykori vasúti töltésre bevezetö úttorkolat (aluljáróval) látványa alapján nyilvánvaló volt, hogy hasznosítani fogják a területet.

Előzmény: Amorf (551)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.07 0 0 553
Egyébként te is bedőlsz annak a régi komcsi trükkenk, hogy lerohasztanak az elvtársak mindent és akkor a felújítással egybekötve már bármit le lehet nyomatni a lakóság torkán. Csak már történjen valami. Évtizedek óta rohad a sziget.

Kiéheztetési politika, tökéletesen működik, mindig van rá vevő, aki bedől neki. :(

Előzmény: Amorf (551)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.07 0 0 552
Ez világos, de el tudod képzelni, hogy itt minden tiszta lenne?
Hiszen a kerület élén egy kommunista áll ... ... és minő érdekes, hát nem egy másik kommunista kezében van a félsziget is ... ???
Micsoda véletlen, nahát, ...
Előzmény: Amorf (551)
Amorf Creative Commons License 2004.05.07 0 0 551
Őszintén? Nem bánom, hogy vki végre kezd valamit azzal a lepusztult, ótvaros Kopaszi-gáttal. A belső öböl gyönyörű - tökéletes nyugalom a város közepén, de a gátra vezető út felér egy szlalompályával. Szlalomozni kell, hogy kikerüld az egyébként sóderes út hatalmas gödreit.
Két értékes ingatlan azért van ott is - egy búvárközpont - ott tanultam meg búvárkodni - , és a vizírendőrségi bázisa.
A nyugalom egy része biztos el fog veszni, de cserébe kulturált környezetben, pl. a Duna egyik öblére nézve tudsz majd ebédelgetni a családoddal. Az arany középutat kell eltalálniuk, nem egyszerű.
Előzmény: Törölt nick (550)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.07 0 0 550
Nahát, véletlenül pont egy MSZP-sé a terület.
Hogy milyen véletlenek vannak... :))

http://index.hu/politika/belfold/budapest/kop0507/

Leisztinger a gáton

A Kopaszi-gáton idén már nem nyit ki semmi, de 2006-ra közparkot ígérnek
Dudás Gergely, Rácz Johanna
2004. május 7., péntek 13:37

Biztonsági őrökbe és drótkerítésbe ütközik, aki mostanában autóval akarja megközelíteni a Lágymányosi-hídtól délre húzódó Kopaszi-gátat. Bezárták a legendás Aranyhal vendéglőt és a West Balkán nevű szórakozóhelyet, a gáton évek óta engedély nélkül lakóknak szintén új helyet kell keresniük. 2006-ra a ma még szeméttel, sittel borított gáton sétányt, parkot, vendéglőket építenek, a tőle északra eső területen szállodaépületeket, vízividámparkot létesítenek, az egyelőre csak ivóvízzel ellátott területet közművesítik. A gátat és a vele határos területeket is birtokló Öböl XI. Kft többségi tulajdonosai az MSZP-közelinek mondott Leisztinger Tamás cégei.

A West Balkán április 30-ára meghirdetett nyitóbuliján parti helyett drótkerítés és a kiürített szórakozóhely várta azokat, akik nem értesültek időben, hogy idén elmarad a mulatság az immár építési területté vált gáton. Korábban az Index is hírt adott arról, hogy a West Balkán idén még megnyithat, csak jövőre kell új helyet keresniük, mivel ezt akkor még maguk az üzemeltetők is így tudták.

Nem kaptak hivatalos felszólítást

Egyikük az Indexnek pénteken elmondta, a XI. kerületi önkormányzat egyik képviselőjének szóbeli információi alapján bíztak az idei nyitásban, azonban jobbnak látták, ha megvárják az írásos engedélyt, és ezt jól tették, mert hamarosan kiderült, hogy a gát máris építési terület. Arról, hogy nem nyithatnak ki, egyébként a mai napig nem kaptak semmilyen hivatalos értesítést.

Az Aranyhal étterem sorsa évek óta bizonytalan volt, mondta Slezák Attila, az egyik üzemeltető. Tavaly még a területet kezelő Buda Hold Kft. újította meg szerződésüket, a májusi nyitásról azonban már az Öböl XI. Kft.-vel kellett tárgyalniuk. Zala László, az Öböl XI. ügyvezetője az Indexnek elmondta: "A West Balkánnal és az Aranyhallal nem újítottuk meg a szerződést, és ehhez, mint tulajdonosnak minden jogunk megvan." Építési területen nem működhetnek vendéglátóipari egységek, indokolta a döntést. Slezák az étterem részéről közölte, nem tervezik, hogy máshol nyitnák meg az Aranyhalat, mivel eddig olyan egyedülálló környezetben működtek, ami pótolhatatlan. Hozzátette, Zala László azt mondta nekik, "az elvi lehetőség megvan" arra, hogy az Aranyhal 2006 után újra megnyisson a gáton.

Leisztinger a gáton

Leisztinger a vagyonosok toplistáján
A matematikus végzettségű Leisztinger Tamás tavaly 35 milliárdos becsült vagyonával a harmadik helyet szerezte meg a Magyar Hírlap 100-as top listáján. Az üzletember fontosabb érdekeltségei között ott van az Eravis és Hunguest Hotels szállodaláncok valamint egyelőre a Pick Rt. is.
A vállakozót az év elején azzal vádolták, hogy saját embereit ülteti a Vas megyei MSZP vezető posztjaira. A szocialisták egyik csoportja által hangoztatott pártfoglalási elmélet miatt belső vizsgálatot is indított az MSZP.

A Kopaszi-gát és a körülötte a Lágymányosi-öbölben fejlesztésre kijelölt terület az MSZP-közelinek mondott Leisztinger Tamás cégeinek többségi tulajdonába került, tudta meg az Index. A korábban kizárólagos önkormányzati tulajdonban levő földeket a helyhatóság a területfejlesztésre 2003 végén ugyancsak kizárólagos önkormányzati tulajdonú cégként létrehozott Öböl XI. kft-be apportálta.

Márciusban az Öböl XI.-ben előbb 50 százalékos, majd mostanra 58 százalékos tulajdonosok lettek a Leisztinger érdekeltségébe tartozó vállalkozások: az Eravis Rt. jelenleg 42, a mögötte álló Arago Holding 16 százalékos tulajdonos. A szocialista vezetésű önkormányzat pályázat nélkül, ám kerületi ellenzék által sem politikailag, sem jogilag nem kifogásolt módon választotta befektetői partnernek a Leisztinger cégeket, miután azok korábban - a francia tulajdonban levő Budapesti Hőerőmű Rt-től - megvettek olyan, az önkormányzati területekkel szomszédos földeket, melyek a fejlesztésbe bekapcsolhatók. Ezen területeket a Leisztinger cégek vitték be az Öböl XI. kft-be.

A helyi Fidesz nem talált kivetnivalót az ügyben

Egyértelmű volt, hogy az évek óta tervezett fejlesztésekhez tőkebefektetőt kell keresnie az önkormányzatnak, mondta az Indexnek Balás Piri László, a XI. kerületi Fidesz frakció vezetője. A kiválasztás során - tekintve, hogy az önkormányzat nem vásárolt - nem kellett pályázatot kiírni. A politikus szerint korábban egyedül azzal kapcsolatban volt vita, mekkora tulajdonrészt szerezhet a befektetői oldal a közös cégekben. A szerinte kívánatos 50-50 százalékos arány szinte azonnal felborult, miután a két fél megállapodásában nem szerepel olyan kitétel, mely megakadályozná az egyoldalú tőkeemelés lehetőségét. Balás Piri László szerint az ugyan aggasztó, hogy - úgyis, mint az Öböl XI. kft. egyik felügyelőbizottsági tagja - csak utólag értesültek arról, hogy a befektetők azonnal 10 százalékos, 500 millió forint értékű tőkeemelést hajtottak végre az Öböl XI.-ben, de mégis számítani lehetett arra, hogy az önkormányzat kisebbségbe szorul. Balás Piri László szerint a cégben a későbbiekben 25 százalékig csökkenhet a kerület részesedése, de garanciát jelent, hogy az alapvető tulajdonosi döntéseket csak 75 százalék +1 szavazattal lehet meghozni.

West Balkán módon

A WB folytatja
Másfél hónap múlva nyit a West Balkán "jogutódja" WB Kávézó néven a Ráday utcában, nagy terasszal, mondta az egyik üzemeltető. A Kopaszi-gátra tervezett nyári programok közül kettőt a menedzsment mindenképp megrendez, az egyik Jimmy Tenor koncertje az A38-on, a másik a B.L.I.M. nevű breakbeat dj. fellépése a Süss Fel Napban.


"Tudja, hogy ezek a helyek évek óta úgy működtek, hogy nem volt csatornázás?" - tette fel a kérdést Zala László az Index újságírójának, és hozzátette, a terület rendezésével alkalmat adnak arra, hogy az odalátogatók ezentúl "valóban West, és ne East Balkán módon intézhessék kisebb-nagyobb dolgaikat".

A Kopaszi-gát lakói az Öböl XI. Kft. ügyvezetője szerint egy-két kivétellel illegálisan laknak ott, így sem az önkormányzatnak, sem a terület tulajdonosának nem kötelessége gondoskodni róluk. Hozzátette, azzal a néhány emberrel, akik ott laknak, tárgyalásokat folytatnak. Zala fontosnak tartotta elmondani: "Itt nem pláza, nem lakópark épül; egy parlagon heverő, szemetes, elhanyagolt területet teszünk virágzóvá."

A gát egyik bejelentett lakosa, Richtárik Vilmos harminchat éve a Kopaszi-gáton lakik; elmondása szerint olyannyira ez a bejelentett lakcíme, hogy árvízkárosultként még pénzt is kapott az önkormányzattól. Írásos felszólítást kapott arról, hogy el kell költöznie, ezért jelenleg levelezést folytat az Öböl XI.-gyel. Mint mondta, addig nem hagyja el a helyszínt, amíg nem jelölnek ki számára új lakást.

A Lágymányosi-öböl túloldalán működő Partside nevű szórakozóhely idén még megnyithat, mert vele még az önkormányzat újított szerződést az idei szezonra, szeptembertől azonban ott is elkezdődnek a munkálatok. Az Öböl XI. Kft által apportált terület határait egyébként a Budafoki út, a Hengermalom út, a Lágymányosi híd, a vasúti töltés és a Kopaszi-gát jelöli ki, mondta Schreffel János, a kerület főépítésze.

A területre vonatkozó szabályozási tervet május 20-án készül elfogadni az önkormányzati testület, utána írhatják ki a terület rendezésére vonatkozó tervpályázatokat. Schreffel főépítész elmondta, mivel a Kopaszi-gát úgynevezett zöld közpark minősítésű, csak két százalékban építhető be, ezért ez a terület főként rekreációs-szórakoztató-szabadidős funkciót tölt be majd. A főépítész a közeli Info Park Dél rendezéséről is említést tett, erről azonban az Öböl XI. Kft ügyvezetője nem tud.

Az Info Parkkal kapcsolatos ellentmondás feloldására és a gát lakóira vonatkozó kérdések megválaszolására péntek reggel már senki nem vállalkozott a XI. kerületi önkormányzatnál. Schreffel János csütörtökön röviden annyit mondott: "Zala ügyvéd úr sokszor az álmait is belekomponálja a realitásba."

Törölt nick Creative Commons License 2004.03.26 0 0 549
Lakos et.-at érdemei elismerése mellett áthelyezték már más fontos beosztásba? Vagy a nagy fenedemokratikus SZDSZ már erre sem képes? :DDD
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.26 0 0 548
Jól látom, hogy az "adjunktus úr" figyel ott a poszteren?
Előzmény: Törölt nick (547)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.26 0 0 547
Hogy fel hozom most a topicot.
Kis nosztalgia politika, különösen szakallnak küldöm. :)

Körtér eszpresszó bejárata választási plakátokkal - Hack Péter és Fodor Gabi - 1990 körül

Mikor is volt az már?

Törölt nick Creative Commons License 2004.03.23 0 0 546
Köszönöm nektek, hogy felhoztátok a topicot, nekem nem működött az index keresője, mert különben már korábban be akartam rakni, a Gondolán már pár napja volt róla topicnyitás.
firstmaggio Creative Commons License 2004.03.23 0 0 545
Érdekesen reagált mindenki. Egy egyszerű emberi gyarlóságot nem akartak letagadni sem bagatelizálni.
Különösen Tiba Zsolt megnyilvánulása tetszett. Finoman rávilágított, hogy kutya és farok viszonylatában melyik csóválja a másikat.
Előzmény: F. C. King Bastard (544)
F. C. King Bastard Creative Commons License 2004.03.23 0 0 544

Lakos Imre egy "Smooth Criminal", persze csak SZVSZ...
:-P

(Érdekes, hogy nem tagadta le en bloc az egészet, lehet persze, hogy volt tanú.)

Előzmény: VagyokAkiVagyok (543)
VagyokAkiVagyok Creative Commons License 2004.03.23 0 0 543
Index mai híre:

A fővárosi kabinet elé került a XI. kerületi botrány

Apja, a fõvárosi fõépítész kirúgatásával fenyegette meg Schneller Domonkos XI. kerületi fideszes képviselõt Lakos Imre alpolgármester, az SZDSZ budapesti elnöke a kerület csütörtöki testületi ülésén. Az alpolgármester szerint a kijelentés hivatalos formában nem hangzott el.

Schneller Domonkos, a XI. kerületi Fidesz-frakció tagja az InfoRádiónak akkor úgy nyilatkozott, hogy a Feneketlen-tavi park rendezési tervének módosítása ellen szólalt fel a csütörtöki testületi ülésen, amikor Lakos Imre alpolgármester, az SZDSZ budapesti elnöke odament hozzá, és a következõt mondta neki: "Ha ki akarod rúgatni apádat, csak folytasd a szervezkedést."

Lakos: hivatalos formában nem hangzott el

Schneller Domonkos közölte: apja, Schneller István, Budapest fõépítésze köztisztviselõ a fõpolgármesteri hivatalban, õ pedig választott tisztviselõ, így személyüket nem szerencsés összekeverni. Hozzátette, hogy nem tartja elfogadhatónak a Feneketlen-tó környezetének egy négyzetcentiméternyi beépítését sem, bármilyen céllal is történjék. A képviselõ kicsit ijesztõnek találja azt, hogy egy ilyen mondat egy ilyen ügyben elhangozhatott, és hogy bármely pártnak a képviselõjét ilyen módon meg lehessen zsarolni.

Az InfoRádió megkereste Lakos Imre alpolgármestert, aki úgy reagált, hogy a kijelentés hivatalos formában nem hangzott el a testületi ülésen. Hozzátette: érthetetlen számára, hogy az általa is tisztelt fõépítészt saját fia kever bele egy ilyen rosszízû történetbe.

Tiba Zsolt fõjegyzõ, a fõpolgármesteri hivatal vezetõjeként az InfoRádiónak elmondta: reméli, hogy ilyen kijelentés nem hangzott el, de ha mégis, nincsen az a párt, amelynek akár budapesti, akár országos vezetõje bárkit is eltávolíthatna a fõpolgármesteri hivatalból.

Demszky: ha elhangzott, Lakosnak mennie kell

Az ügy hétfőn a kabinet elé került - adta hírül az MTI. Tiba Zsolt főjegyző beszámolva az ez ügyben tett rádióinterjújáról, megerősítette a kabinet ülésén, hogy nincs napirenden a főépítészváltás.

Demszky Gábor főpolgármester pedig - abban az esetben, ha valóban volt ilyen vita - nem tartotta kizártnak, hogy a váltás inkább az SZDSZ budapesti szervezeténél következhet be, amelynek elnöke Lakos Imre.

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.23 0 0 542
Na, örülök, hogy más is végre kézbe vette. Lehet, hogy még valahol megvan a papírok közt, érdemes lenne beszkennelni és közkincsé tenni. Rákosinak lenne manapság mit tanulnia akár a mi Gyulánktól, Göbbels, ez az amatőr pancser meg már csak nézne és nem értené...

No és mit szólsz a szakértő önkormányzatunkhoz, a la Gellérthegyi lakópark... Melyik részén van ez a hegynek, mert utcát még nem mondott be a rádió.

Előzmény: muttter (541)
muttter Creative Commons License 2003.12.23 0 0 541
Nem csak én vettem észre? Megszámoltam a legutóbbi kiadványban 12 fényképe jelent meg a bájgúnár pártkatona elvtársnak. Gratulálok. Ezért kellett a lapot bőviteni, hogy ezt a kőkemény személyi kultuszfit ennyiszer lehessen nézni. Szobrot is kellene állitani neki a Feneketlen tónál, lenne mit a szinesfémgyüjtőbe vinne a számtalan hajléktalan egyikének.
Előzmény: Törölt nick (538)
sjesz Creative Commons License 2003.12.23 0 0 540
Molnár Gyula tavaly egy levelet juttatott el hozzánk is, melyben jelzik, hogy javítani kívánnak a parkolási rendszeren és csökkenteni a díjakat, ill. ésszerűsíteni.

Ez szükséges is lenne, mert undokolatlan a fél gellért-hegyen parkolási díjat szedni, továbbá az is indokolatlan, hogy a mellékutcákból a nem fizetőds főútra tereperkolni vágyókat.

Na Molnár Gyula szépen bizonyította a komcsi szavahihetőséget!!!!

Még jól el is lehetetleníti a kisvállalkozókat!

SZerintem Molnár Gyula egy hazug szar alak! Abcug Molnár Gyula!

És köszönöm a kellemes karácsonyi ajándékot!

Kedves Molnár Gyula! Karácsonykor fordulj fel !

Az ilyen hazug, szar alakokra nincs szükség! Főleg nem pártpaprikajancsiként!

Mi a célja? Tönkretenni a vállalkozásokat, polgárokat? A saját adófizetőit?? Akkor miből fog élni, maga semirekellő léhűtő???

sjesz Creative Commons License 2003.12.23 0 0 539
A XI, kerületben GÖRÖG ANDRÁS alpolgármester levele szerint új parkolási rendszert vezetnek be 2004 január 1-től. és az eddigi lehetőséget egy itt lévő cég 1 db gépkocsijának ingyenes parkolására

MEGSZÜNTETTÉK !!!!!!!!!

Vehetek 100.000 Ft-ért éves bérletet!

HÁT A JÓ BÜDÖS KURVA ANYJUKAT EZEKNEK A SZARHÁZIAKNAK.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!