"Igen, tudom, hogy létezett ilyen rövid fülkés Rába, de a lemodellezett jármű nem az, amiről képeket csatoltál, hanem ez:"
Igen, tudom mire gondoltál, elsőre is megértettem.
Én csak azt mutattam be, hogy a legrövidebb fülkeváltozat is létezett és azt melyik típusra szerelték. Ami nem is hasonlít a majdani modellre.
Egyetértek, sajnos a kitárgyalt modell elégé el lesz rontva, ha ebben a formában jelenik majd meg. De azt azért kétlem, hogy sok eladatlan példány maradna majd a kiadónak belőle.
Igen, tudom, hogy létezett ilyen rövid fülkés Rába, de a lemodellezett jármű nem az, amiről képeket csatoltál, hanem ez:
Ezen a fenti fotón látszik, mi a probléma a fülkével.
Közben újabb 3D fotót kaptunk:
Kommentben írták, hogy inkább hasonlít egy Roman 8.135-re, ami igaz is, mert a légtartályok, kipufogó és az akkumulátor is pont úgy helyezkedik el, mint a román gépen.
A 3D modell alapján Facebookon a hozzáértők már sok hibára felhívták vele kapcsolatban a figyelmet.
- a fülke rövid, de az igazin nem ennyire, hanem van egy vékony vakablak a hátsó részen, ez súlyos hiba, pedig van már ilyen fülkéjük, csak ugyanazt kellene használni, mint ami a Roman billencsen van
Jövőre az 59. szám egy nálunk nem nagyon látott kisszériás Rába lesz, elvileg örmény kivitel, viszont legalább így már lesz az átépítőknek rövid fülke is.
A szippantós IFA sem lenne rossz, de személy szerint én még több magyar gyártmánynak örülnék. Esetleg arra rá tudsz kérdezni, hogy ilyen Csepelt terveznek-e kiadni a jövőben?
Pedig töredék költségből lefejleszthetnék. Az alkatrészek 95%-a már a birtokukban van és megúszhatnák 3D szkennelés nélkül, hiszen lényegében csak egy hosszabb alváz, meg plató kellene, ami kiszámolható az alaptípus terveiből és egy jó gyári színnel ( bordó, szürke, sötétzöld, sárga) megfejelve nagy siker lenne.