Jó, hogy megemlítetted a Csontost, most legalább be tudom lőni a kört, amibe tartozol ( tartoztál). Már előtte is besaccoltam, kb kik lehettek és nem is tévedtem nagyot. Pázsit Laciról hallottál valamit? - én kb 15 éve semmit. A Varga árulja még a VDH-t?
Lehetne mellette szép érveket felsorakoztatni, de én alapvetően nem szeretem, amikor a sajtó a szavak szintjén próbálja formálni a közbeszédet. Nagyjából az ezredfordulótól kezdve a csapból is a bakelit folyik, mintha kötelező lenne. Emlékszünk, hogyan hívtuk régen az analóg korongokat? Még a '90-es évek végén is teljesen egyértelmű volt, hogy lemezen (esetleg hanglemezen) véletlenül sem a cédét kell érteni...
érzem én a jó szándékod, de a helyreigazítás is ugyanakkora hülyeség, mint amit helyreigazítottál ;)
Sose készült bakelitból semmilyen hanglemez, mert nem igazán alkalmas anyag ilyesmire. A 78-as fordulatú normál lemez anyaga un. sellak.
De a sellakról még annyian se tudják micsoda, mint a vinylről... Szóval inkább nevezzük csak bakelitnek, így legalább mindenki ugyanarra a fekete korongra gondol ;)
Jó kérdés. Ahogy sikerül. Az értelmes karokon alul van egy kis csavar, azt kitekerve az SME foglalat előrefele kihúzható. Ha nem túl értelmes, akkor ragasztott, esetleg óvatos melegítéssel szét lehet szedni, de lehet, hogy nem jön ki roncsolásmentesen. Ez esetben érdemes keresni egy donort, monsjuk az eredeti SME nem olcsó, de talán valami japán karból való csavaros megteszi.
Szerintem jó lesz az a kábel. Az Isokinetik általában Cardas kábeleket ad hangkarkábelnek. Azért a beszerelésnél óvatosan, a 33 AWG kábeleket nem könnyű forrasztani. Arra vigyázz, hogy az új kábelezés ne akadályozza mozgásában a kart...
A kábelt azért akarom kicserélni...mert elcsesztem az állagát annak a barkácsolt lemezjátszónak a készítésekor, aminek a megalkotási folyamatában Te is nagyon sokszor igen jó tanácsokat adtál.
Sajnos a húzott szeműek az én lemezjátszóm esetén dél-koreaiakat jelent, ugyanis a kar egy Sherwood PM8550-es lemezjátszóé eredetileg. Biztos, hogy nem japán kábel, annak ellenére, hogy szerintem a Technics 1200 SL-t próbálták -csupán külső jegyekből ítélve- lemásolni.
Nagyon jó volt a példád a kínai IEC aljzatra, nem ilyet használok.
De ennek ellenére sírok, amiért az eredeti kábelt meggyötörtem.
Eddigi és jövőbeni segítségedet köszönve maradok Tisztelettel:(P)istju.
Valóban, a kábel rossz, én tettem azzá, amikor barkácsoltam a kart és a felfüggesztését.Több helyen kilátszott a szigetelés mindegyik érnél, meg lett gyötörve nagyon. Ezért -jó durung módon- kis átmérőjű zsugorcsöveket tettem több helyre.
A postaköltség/ár vonatkozásában bevallom, hogy alig kettőezer Ft-ért jutottam hozzá 2m kábelhez, postaköltséggel együtt.
Az idő pedig...Rutger Hauer szavaival élve a Blade Runner-ből: "Van még!"
Úgyhogy nekilátnék a kicserélésnek...de hogyan?
Eddigi és jövőbeni segítségeidet köszönve maradok Tisztelettel:(P)istju.
Nem világos, hogy miért akarod kicserélni a karkábelt, és egyátalán milyen lemezjátszóban? Amennyiben a húzottszeműek alatt a japánokat érted, nos ők egészen korrekt kábeleket használtak.
Számos elkámpicsorodott tuningolót láttam már, akik levágták a készülékről az eredeti japán kábelt, mert az "szar", és beépítettek egy kínai IEC aljzatot, mert az mekkora jóság. Aztán meg elsírták magukat...