Keresés

Részletes keresés

PuPu Creative Commons License 2003.01.06 0 0 1985
Bár az a tapasztalatom, hogy azokkal van a legtöbb gond.
Legjobb munkaerő szvsz a közepesen gyönyörű középkorú nő, - ő szeret és tud dolgozni, őt csak akkor kell meglőni, ha támad, és hálás az emberi bánásmódért.
Imádok nőkkel dolgozni, rettentően jól lehet motiválni őket, és a többségük elkötelezi magát a cég és a vezető mellett.
A férfiak viszont állandó felügyeletet kívánnak, isznak, drogoznak, csajoznak munka helyett és jár a szájuk, mint a kacsa segge...
:O)))))
Előzmény: Mollly (1982)
nyman Creative Commons License 2003.01.06 0 0 1984
"A pályaívere meg jobb híján legyél büszke, - én azért azt kívánom, hogy inkább unalmas értelmiségi munkával tuggyad megkeresni a pénzedet, - még mielőtt harminckétévesen végképpen leírnak, mint vén, begyepesedett és hasznavehetetlen idiótát..."
Hat en is inkabb egy nyugott ingerszegeny kornyezetbe elnek es bejarnek 8 tol 4-ig melozni vhova. Csak tod oleg hatranyos korulmenyekrol indultam. Masfel honapja 29 evesen sikerult megvenni eletem elso lakasanak nevezett koszfeszket, egy 18 m2 lukat, aminek a 3/4-e nem sajat forras volt. Ugyhogy muszaly a ket vegerol egetni a gyergyat. Meg 32 eves koromig van 2,5 evem. Lehet hogy addigra tenyleg leirnak.
Előzmény: PuPu (1977)
PuPu Creative Commons License 2003.01.06 0 0 1983
Hát, - nem tudom, - meg hát azért ez mind külön-külön egyéni adottságok kérdése is, - de arra emléxem, hogy amikor nekem reggel ötkor kellett munkába indulni, akkor a zasszony a hoppá névre hallgató szerkezet segítségével fuvarozta a bölcsődés fiunkat és kézen vezetgette az óvodás lányunkat,(busz, villamos...) majd elrobogott dolgozni, és délután, ha szerencséje volt, akkor már talán én is tudtam neki segíteni.
Nem azt mondom, hogy az ilyesmi kompromiszumok nélkül megy, mert qa gyereknek talán az a jó, ha az anyuka egy évet együtt van vele reggeltől - estig, de az a nő, aki a munkájában helyt akar állni, nem biztos, hogy megengedhet egy évet magának...
Abban az időben a bölcsi hathónapos kortól működött...
:O)))
Előzmény: Mollly (1979)
Mollly Creative Commons License 2003.01.06 0 0 1982
CSúnya vagyok, de én is inkább venném föl, akit ajánl valaki.
Előzmény: nyman (1975)
Mollly Creative Commons License 2003.01.06 0 0 1981
Ha van hova költöznöd, találsz bérletet, meg ilyesmi.
Előzmény: nyman (1969)
Mollly Creative Commons License 2003.01.06 0 0 1980
Nyman, én vagyok a könyvelő. Mindenről tudok. :)
Előzmény: nyman (1956)
Mollly Creative Commons License 2003.01.06 0 0 1979
Ami a konyakmeggyet illeti: A sógornőm most éppen a GYEDet nyögi, egy kétéves, és két 10 hónapos gyerekkel. Hát, nincs ideje szürcsölni, az biztos. 24 órás szolgálat, többet dolgozik, mint "dolgozó" férje. Az anyja, aki segített neki eddig, kórházban, nincs aki a legidősebb gyereket bölcsibe vigye, ezért nem jár. Kész. Ha nincs család, te hiába akarsz dolgozni, nincs hova tenni a gyereket, és kész. Persze, a három kicsi egy speciális helyzet, de gondold el, mit csinál egy anya, aki mögött a férjén kívül (jó esetben!) nincs család. Hova tegye a gyereket? A bölcsi már csak egy éves kora után veszi be. Addig mi legyen??
Előzmény: PuPu (1944)
Mollly Creative Commons License 2003.01.06 0 0 1978
Íme, alátámasztod, hogy diszkriminálják az anyákat, hogy hátrányos helyzetben vannak.
Előzmény: Törölt nick (1940)
PuPu Creative Commons License 2003.01.06 0 0 1977
Nem arról beszéltem, hogy egy diplomásnak rangon aluli a fizikai munkavégzés, hanem arról, hogy sok multi olyan munkára is diplomásokat alkalmaz, amit akár nyolc osztállyal is el lehet vidáman végezni. A nyelvtudás meg ahhoz kell, hogy össze ne keverjék a hűtőben a Lónyál Classicot a Lónyál lighttal.
A pályaívere meg jobb híján legyél büszke, - én azért azt kívánom, hogy inkább unalmas értelmiségi munkával tuggyad megkeresni a pénzedet, - még mielőtt harminckétévesen végképpen leírnak, mint vén, begyepesedett és hasznavehetetlen idiótát...
:O))))
Előzmény: nyman (1975)
nyman Creative Commons License 2003.01.06 0 0 1976
Haho big-lesz,
OFF
Hat ami a kutyaszart illeti, sokan sokfelevel meprobalkoztak. Sikertelenul. Ahogy pupu irta lejjeb, nem erdemes gyorsvonattal szemben erolkodni.
ON
Dél-Afrika: szvsz masnak korabbi hibai, bunei meg nem mentesitenek, vagy nem szolgalhatnak mentseget a jelenlegiekre. Asszem a pozitiv diszkriminacio az az, hogy ugy tamogatunk vkit, hogy ezzel nem helyezunk hatterbe masokat. Napi del-afrikai kapcsolataim vannak (e-mail, telefon) egy alapitvanyt is tamogatok (http://go.to/nandisfond). Ha jol megy az iden megint szeretnek menni. Ha tobbet szeretnel tudni a temarol nezz at a Numerus Clausus Dél-Afrikában c. topikba.

"inkább annak az agresszivitásnak a hiánya, ami az őserdőben az életben maradáshoz szükséges!"
Igy is +lehet fogalmazni. Talalo!

"Korában erre ugye nem volt szükség..."
Huhu! 1 evtizede allitolag rencervaltas vot. Lett volna ido boven alkalmazkodni.

"Pont ezért kell ezt a korosztályt pozitív diszkriminációval támogatni - mert a szakmai munkája hibátlan, amúgy..."
Hat nemtom, en ovastam neghany cikket noi magazinokban a valtozo kor tuneteirol. Sok pont a munka rovasara mehet.

Előzmény: big-lesz (1974)
nyman Creative Commons License 2003.01.06 0 0 1975
"túlnyomó többségét személyes kapcsolatokon keresztül szerzik az emberek"
Olvashattad a hozzaszolasaimban is :o) Vagy pl. Pinter Zsolt, hogyan csinaljunk karriert c. muveben is. Vagy jopar allaskereso tippado oldalon is. Aszongyak, hogy az allasok cirka 75%-a igy toltodik be. Ennek nagyon sok oka van es nem feltetlenul a sogor-koma-jobarat viszony. Te voltal munkaado. Valszeg te is jobban megbiztal egy olyan vkiben akit pl. egy ismerosod ajanlt. A masik, hogy az allasok igen nagy szamat meg sem hirdetik. Vannak technikak az un. rejtett allaslehetosegek felkutatasara is, ennek zome az ilyen kapcsolatokon keresztul lehetseges. Nagyon elmentem offba. Ha ilyen ugyben vkinek tanacsokra van szuksege annak az Álláskereső tapasztalatok es hasonszoru topikok olvasgatasat ajanlom. Mongyuk en mindenfele kapcsolatok nelkul 100 feletti interjura jutottam el (a heten is megyek kettore) es jopar konkret ajanlatom volt. Viszont diplomaval es nyelvtudassal szinten voltam munkanelkuli. Ilyenkor ha a betevo kajara kellet, nem zavart, hogy pl. cserepeznem kellet segedmunkaskent. Vagy pl. mivel eppen a jelenlegi munkahelyem par honap mulva megszunik, nekem meg lakashitelem van, bevalaltam ejszakai melot, amihez megint nem nagyon szukseges diploma. Ezert vagyok aktiv olyan sokaig. :o)
Előzmény: PuPu (1971)
big-lesz Creative Commons License 2003.01.06 0 0 1974
Kedves nyman,
off Szvsz indíts egy mozgalmat "Tiszta ucca, rendes ház!" néven, vagy amivel akarod - támogatni foglak! Sértő megjegyzés helyett hatékonyabb, igaz macerás egy ügy...
Dél-Afrika: már miért lenne érdekes a hozzáállásom? Hány generáción keresztül, a feketék mire is voltak alkalmasak? Született képességük, esetleges ambiciójuk ellenére? Ebben az esetben a pozitív diszkrimináció elengedhetetlen! Ami a fehéreket illeti, nem lehet mindig jó időben, jó helyen lenni... :o))) on

Szvsz a szakadékot nem a felesleges tudás okozza, inkább annak az agresszivitásnak a hiánya, ami az őserdőben az életben maradáshoz szükséges!
Korában erre ugye nem volt szükség...
Pont ezért kell ezt a korosztályt pozitív diszkriminációval támogatni - mert a szakmai munkája hibátlan, amúgy...
:o)))

Előzmény: nyman (1955)
PuPu Creative Commons License 2003.01.06 0 0 1973
Előzmény: Törölt nick (1972)
PuPu Creative Commons License 2003.01.06 0 0 1971
"Hat mongyuk aktiv nyelvtudassal felsofoku vegzetseggel azert nonek az elhelyezkedesi eselyek, tehat itt lehet szerepe."
No, erről van egy-két történetem, - de nem terhelnélek. Az egyik kedves ismerősöm a diplomájával, meg a két nyelvvizsgájával meg némi USA szakmai gyakorlattal hónapokig nem tudott elhelyezkedni, - majd a végén büszkeségét feladva a jól bevált kapcsolati tőkét kezdte kamatoztatni, és láss csodát...
És a felmérések is ezt támasztják alá, - bár már elfelejtettem, hogy hol is olvastam, - az állások túlnyomó többségét személyes kapcsolatokon keresztül szerzik az emberek.
Persze pályázatok elbírálása során...
Előzmény: nyman (1970)
nyman Creative Commons License 2003.01.06 0 0 1970
Hat a kornyezetemben az idosebb korosztaly idegenkedik a szamitogeptol, persze egy rakas helyen nincs is ra szukseg, csak egy pelda volt. A nyelvtudas sem kell egy rakas helyen.

"A felsőfokú végzettség is devalválódott, - egyetemi vagy főiskolai diplomával a zsebükben rendezgetik a polcokat a szupermarketekben a mindenféle menedzserek, - igen szomorú, ha belegondolsz..."
Hat mongyuk aktiv nyelvtudassal felsofoku vegzetseggel azert nonek az elhelyezkedesi eselyek, tehat itt lehet szerepe. A diplomanak valoban egyre jobban csokken az erteke, de olyan szomorunak nem tartom, hogy diplomaval pl. fizikai munkat keljen vegezni. Velem is elofordult, hogy erre kenyszerultem. Sajnos kimeletlen verseny van, es az igen keves hogy kinek milyen papirjai vannak. De ez mar nagyon offtopik. Csak egy erdekesseg. 2002-ben a 8 altalanossal rendelkezo palyakezdok elhelyezkedesi eselyei magasabbak voltak, mint a diplomasoke. Persze ez lehet torzito kep is, hiszen lehet hogy csak 10 emberke regisztralta magat 8 altalanossal a munkaugyi kozpontokba es abbol 8-nak rogton ki tudtak kozvetiteni segedmunkas allast, mig a 10000 diplomasbol csak 7999-et.

Előzmény: PuPu (1960)
nyman Creative Commons License 2003.01.06 0 0 1969
"Például azért, mert nem egy gyökértelen kozmopolita, aki a fél országot végiglakja..."
Vagy hianyzik belole a mobilitas.
OFF
mongyuk ha ram celzol, par honaptol par evig terjedo idoszakokat valoban lehuztam az orszag kulonbozo pontjain, illetve kulfoldon is. Nem buntetesvegrehajto intezetekben. :o) Mongyuk most eppen kirugnak - mindegykit a cegnel - ugyhogy ha holnaputan el kell koltozni barhova, megyek ahol munka van.

"Pont elég volt a szocinak a rombolása, hogy benyomták a városba az embereket faluról....."
Hat mostmar mindegyki oda koltozik ahova akar. Sokan huznak el a varosokbol.

Előzmény: Törölt nick (1959)
PuPu Creative Commons License 2003.01.06 0 0 1968
Na, - ezért fontos a pontos fogalmazás...
És a Kombinátorra - gondolom - ez fokozottan érvényes...
Előzmény: big-lesz (1967)
big-lesz Creative Commons License 2003.01.06 0 0 1967
Te jó ég!
:o)))))
Előzmény: PuPu (1965)
PuPu Creative Commons License 2003.01.06 0 0 1966
Érted én is szeretném...
:O)))))))
Előzmény: Törölt nick (1951)
PuPu Creative Commons License 2003.01.06 0 0 1965
Hmmm...

Elmegy Józsi az urologushoz:
-Doktor úr! Vágja le a farkam!
-De kérem!
-De én kérem, ne vitatkozzon!
Nyissz...
-Most már árulja el, - miért csináltatta ezt a szörnyűséget?
-Tudja doki, zsidó nőt veszek el, és hát ez a házasság előfeltétele...
-Nem azt mondták, hogy körülmetélni?
-STIMMT!!! Ez a precíz kifejezés...

:O)))))))

Előzmény: Törölt nick (1950)
big-lesz Creative Commons License 2003.01.06 0 0 1964
Elmondod azt a viccet végre, így nem tudok elaludni...
Előzmény: PuPu (1963)
PuPu Creative Commons License 2003.01.06 0 0 1963
Na ne mongya, mer elrontja...
A szociban a tervhivatal nem írt elő semmi ilyesmit, hanem úgy esett a nagy eset, hogy amikor Józsi bácsit beleterelték a szövetkezetbe, akkor a Juliska néni lépett bele a téeszbe, a Józsi meg elment a városba az építőiparba, vagy a kohászatba, vagy kisnyúl.
Aztán lestek egy darabig, mint Lajcsi a bálban, - mi lesz ebből. Aztán vagy a Julcsa is beköltözött a városba, vagy hazaköltözött a Józsi is, oszt nyomatta a téeszbázison a háztájit.
De voltak rengetegen, akik inkább a városban maradtak, - főleg a fiatalabbja, aki már nem is nagyon akarta látástól mikulásig a földet túrni, ugye...
Nincsen tenéked paraszt rokonod, úgy látom...
Előzmény: Törölt nick (1962)
PuPu Creative Commons License 2003.01.06 0 0 1961
Ne röhögtesd ki magad, Kombinátorom...
A gazdasági fejlődés velejárója a mezőgazdaság élőerőszükségletének csökkenése, - és ez társadalmi rendszertől független.
Persze szembe is lehet masírozni a gyorsvonattal, csak nem egészséges, - még akkor sem, ha egy országról van szó...
:O))))
Előzmény: Törölt nick (1959)
PuPu Creative Commons License 2003.01.06 0 0 1960
Értdekes, - nekem az öszes negyven feletti, munkaviszonyban álló nőismerősöm püföli a gépet a munkahelyén, - a nők ugyanis a trapézonlengést is képesek megtanulni, ha a családjuk biztonságáról van szó.
és úgy őszintén: bár szép dolog a nyelvtudás, de a mai magyarországi munkahelyek hány százalékánál van rá ténylegesen szükség?
Mondom ezt abból az alapállásból, hogy a családtagjaim és közeli ismerőseim jelentős része ilyen cégnél vagy cégnek dolgozik, és nem akarom lebecsülni a nyelvtudás szerepét. Viszont a munkáltatók 97%-a, - de lehet, hogy 99%-a kizárólag magyarul dolgozik, és a következő húsz évben max a munkahelyek 20%-ig prognosztizálom a nyelvtudást munkafeltételként.
A felsőfokú végzettség is devalválódott, - egyetemi vagy főiskolai diplomával a zsebükben rendezgetik a polcokat a szupermarketekben a mindenféle menedzserek, - igen szomorú, ha belegondolsz...
Előzmény: nyman (1957)
nyman Creative Commons License 2003.01.06 0 0 1958
Meg nehany gondolat:

"Itten nekünk az a meghatározó, hogy Bivalyb*sznádon felveszik e a negyvenöt éves közgazdászt dolgozni, vagy mehet sort állni az Önkormányzathoz"
Ha nem veszik fel Bivalybasznadon, akkor kerdes, mer nem megy pl. mashova?

"ha mégis felvesznek valahová egy közgazdászt, akkor miért a férfi kapja az állást az esetek 90%-ában?"
Ebben bisztos vagy? Ez marha erdekes, nekem a kozgazdasz munkatarsaim, regebbi kollegaim tulnyomo resze holgy volt. :D

Persze a multi odamegy ahol van infrastruktura, de a hegy nem megy mohamedhez...

Előzmény: PuPu (1943)
nyman Creative Commons License 2003.01.05 0 0 1957
"Már milyen szakadék van a rendszerváltás előtt és után végzettek között, te szomorúszemű?"
Gondolj a nyelvtudasra, vagy a szamitogepes ismeretekre.
Előzmény: PuPu (1943)
nyman Creative Commons License 2003.01.05 0 0 1956
"Nem egy ügyfelem van, ahol az ugyanolyan képzett női munkaerő kevesebb bért kap férfitársainál".
Esztet mar jo parszor leirtam. Amikor vegeztem a fosulin, ott votunk 60-an ugyolyan parameterekkel. Oszt megsem ugyanannyit kerestunk az elso melohelyen.

Ma a versenyszferaban teljesen termeszetes, hogy akar az egymassal szembenulo, ugyanazt a munkat vegzo emberek kulonbozo osszeget keresnek. Arrol van informaciod, hogy az ugyfeleidnel amikor a fizetesi igeny kerdes elhangzott mint mondott az egyik es mit a masik? Mikor vettek fel az egyiket, mikor a masikat? A szemelyisi teszteken is egyforma eredmenyeket ernek el?

Előzmény: Mollly (1939)
nyman Creative Commons License 2003.01.05 0 0 1955
OFF
hat nekem lehet, hogy nem volt gyerekszobam ezert vagyok neveletlen, de nemtom toleralni, hogy a sok pocsfej kutyatulajdonos szanaszet hagyja a dogei ganejat az uccakon, ezert hivom ezt a helyet szarfeszeknek. ma is sikerult 1-nek kinyomni a szemet. Asztan meg kurva budos van, a belvarosban meg nyaranta penetrans hugyszag mindenutt. Tud en nem itt szulettem es nem eszt a buzos levegot szittam gyerekkorom ota, ugyhogy nekem feltunik az ilyesmi.
ON
Nem asztat akartam, mondani, hogy a rencer valtas elott rosszabb vot az oktatas. Sot az a velemenyem, hogy valoban egyre inkabb higul a oktatas szinvonala. Inkabb arra gondolok, hogy pl. nyelvoktatas tulnyomoreszt az oroszra epitett. Meg osztan kotelezo targy vot a marxizmus leninizmus es egy rakas mara elavult ismeret oktatasa. Ez okozza a szakadekot. Asszem a karrier.hu-n ovastam 1 reszletes tanulmanyt errol. Szal ez vot az oka, hogy a 90-es evek kozepen megjelent a yuppie reteg Mo-n es 28-30 evesen mar csucsmanagerig Llehett jutni.

A part barmelyik lehet. Ilyen altalanos hujeseget mindegyik mond.

"Dél-Afrikát ebbe nem keverném bele, hiszen ott a fehérek "rovására" történt egy s más..."
Erdekes ez a hozzaallas. Na mindegy

Előzmény: big-lesz (1952)
big-lesz Creative Commons License 2003.01.05 0 0 1954
Frakciózgatunk...? Merre jár a vicc?
Előzmény: PuPu (1949)
big-lesz Creative Commons License 2003.01.05 0 0 1953
Kedves Ms!

Nem fogom életem göröngyeit itt közkinccsé tenni, de Te pontosan ismered azt, így tudhatod, hogy család és anyagi háttér nélkül is megoldható! És szvsz nem én vagyok az egyetlen ebben az országban, akinek ez sikerült.

Hogy fontossági sorrendet kell felállítani a teendőket illetően naponta? Igen!
Hogy sok mindenről, ami nekem jár, le kell átmenetileg mondani? Igen!
Hogy pontosan a gyereked érdekében, és magadért is "Kelj fel Jancsit" kell játszani? Igen!

Már amannyiben hiszel magadban, megérted mit, miért mér ki az élet, ha ahelyett, hogy a "ki a hibás?" kérdés sosem lesz válaszát keresed - megoldd a problémákat!

És mit tesz isten?! Az idő nekünk dolgozik! :o)
Van nagygyerek, van saját pályafutás és van egy qrva jó érzés, hogy megoldottam!
:o))))))

Előzmény: MsOutsider (1935)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!