Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.22 0 0 1172
Érdekes, hogy a Via továbbra is a régi részekből kiollózott jelenetekkel promózza a sorozatot. Ez szerintem kétszeres öngól:
egyrészt sehol nem emeli ki, hogy olyan epizódokat ad, amit eddig magyar tévé még nem adott le
másrészt meg ugye a régi szinkronok hallhatóak, ami még a jól kiválasztott hangok esetében is megnehezíti az új hangok megszokását.
Mondjuk, a promóiktől rosszul vagyok: ugyanaz megy körbe-körbe minden reklámszünetben, mire megnézem az Alaszkát meg a Szívek szállodáját, már hányni tudnék még azoktól is, amiket amúgy szeretek, hát még a Kordáéktól a Föld körül, meg a jól arcba nyomott mindenféle ritka és undorító betegségben szenvedő embertől (ennek még a címét sem tudom).
rdsfg Creative Commons License 2008.05.22 0 0 1171

örülök, hogy a 300 éves  Utakalakatuwik ezt nem hallotta... :)

az mekkora rész volt! És az utolsó a régi szinkronnal

statuslaci Creative Commons License 2008.05.22 0 0 1170

Joel-el szerintem semmi gond, megszokjuk az újat is. Morrisnál majd több idő kell, amikor ápolgatták a dokit rá sem jöttem, hogy Morris van mellette, annyira megszoktam a régi hagot (azt meg ugye nem hallottam). Ruth-Ann új hangja súlyos tévedés, a kedves mamikából szigorú vénasszony lett. Shellyt már megszoktam, bár az énekelve kommunikálás hónapokon keresztül még nekem is meredek forgatókönyv volt. Ed esetében elbizonytalanodtam, hogy új, vagy nem a szinkron, tovább kell hallgatni, aztán már feltűnik, hogy férfiasabb a hang, nem olyan Ed-es. De Maggie maradt és ez fontos! Egyébként egy Marilyn szintű segéderő engem 2 nap alatt a diliházba juttatna. Ép ésszel nem lehet kibírni, hogy valakinek nincsenek reakciói, akkor beszél amikor ő akar és nem amikor kérdezik. Hihetetlen a csaj!

Baarka77 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 1169

Hát, így jártunk. :(( Azért jó, h legalább ennyi megvan belőle, nem az egész veszett oda.

Fél 7 után értem haza, Joel épp haldoklott, de először fel sem tűnt, h nem Zalán a hangja, pedig füleltem, de lehet, h csak mert beteget játszott. Aztán, mikor Maggie-vel beszélt(sajnos nem tudom, miért, de bocsánatot kért), akkor már hallottam, h más azért a hang. Kicsit érdesebb, mélyebb.

Ed sem annyira rossz, az új szinkron azért sokat átvett a régi hanglejtéséből, stílusából.

Maurice-hoz és Ruth Ann-hez nem volt "szerencsém". Ahogy olvasgatom a topikot, lehet, jobb is. Ma sem fogom látni!! Ez borzasztó!!! :(((

Fene a sok munkát!

Előzmény: Törölt nick (1167)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.22 0 0 1168
Ezt egy változás management tréningen konkrétan úgy tanították, hogy az emberekben már az is stresszt okoz, ha holnaptól nem bal kézre, hanem jobbra találja reggel a mosdón a fogkeféjét. Naná, hogy ezt sem könnyű megszokni, pláne, mert még a szinkronizáló színész is keresi a figurát. Még akkor is, ha mondjuk korábban látta a sorozatot, akkor is nyilván más "benne lenni" a figurában.
Fábrynál volt néhány szinkronszínész a múlt héten (maga a műsor minősíthetetlen volt), ami mégis megfogott benne, az az volt, mikor a meghívottaknak ott a helyszínen kellett újraszinkronizálni egy-egy jelenetet (Fábryval, de ezt is hagyjuk, mert ez sem érdemel szót). Lényeg a lényeg, hogy pl. Nyírő Bea beszélt előtte, mint Nyírő Bea, a hangja abszolút felismerhetően a Jóbarátok Phoebe-je. Aztán szinkron, és bár a hang ugyanaz, teljesen érezhető belőle a Phoebe "manír". Ha a kettőt nem egymás után hallom, fel sem tűnt volna, hogy igenis másképpen beszélt.
Még Kautzky is, aki élőben is elég geil, de Bodként még volt a hangjában valami kis plusz nyálasság.
Szóval, az újak azért remélhetőleg tényleg lesznek a jobbak, a régiek is visszazökkennek a karakterbe, csak Shellynél nincs remény, hisz ő már évadok óta egy középkorú, barna nő...
Előzmény: _321 (1165)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.22 0 0 1167
Baarka77!
Rögtön az elején beütött a krach, mert az esti felvétel el sem indult... Beprogramoztam helyette az éjjeli ismétlést, de a Via azt meg majdnem 20 perccel később kezdte, ezért, bár jó darabokat rá szoktam hagyni a végére, kb. az utolsó két perc lemaradt.
Nem is értem, hogy sikerült nekik ennyit csúszni, mikor az esti rész még tkp. pontosan kezdett, focit meg nem adtak, ill. nem ők adtak (hosszabbítással) ha jól tudom...
Persze, nem történt nagy tragédia, mert legalább nem az egész ugrott ;-)
Quantumleap Creative Commons License 2008.05.22 0 0 1166
Na, igen, csak a főszereplők hangváltozásait jelentették be. Adamnek eleve volt vagy három hangja, és már amúgysem olyan sokat szerepel. :) Amúgy szerintem nem kell félni, ez szvsz csak belejövés kérdése.
Előzmény: _321 (1165)
_321 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 1165
Talán azért van, mert mi magyarok nem tudunk nyelveket, viszont kiváló szinkronszínészeink vannak, de az biztos, hogy mindig szar, ha váltás van. Mint amikor a South Parkban Mr. Garrisont Józsa Imre helyett egy teljesen más hangú színész kezdte szinkronizálni. Bár nem tudom, Józsa Imre hangjához hasonlót találhatnának-e egyáltalán, mert neki elég egyedi hangja van. Számunkra egy-egy karakterhez hozzánő a szinrkonhang.

Imádom ezt a sorozatot, ezért is bosszantó a változás. Bár Ed, Joel és Maurice esetében legalább megpróbáltak hasonlót keresni. Joel új hangjától féltem, de most az zavart a legkevésbé. Shelly hanga úgy, ahogy van, nem illik hozzá, eltűnt a buta kislány jellege, de ezt már sajnos megszoktuk. Ami a legbotrányosabb, az Ruth-Anne hangja. Látom, nem csak nekem tűnt fel. A többiek hangjával ellentétben nála még csak meg sem próbáltak hasonlót keresni. Túl agresszív, nem olyan nagymamás, mint volt. Viszont Joel és Maurice hangjából tényleg hiányzik egy kis agresszió, és a régről megmaradt hangok (Maggie, Chris) is kissé szenvedélymentesnek tűntek nekem. Holling és Marylin gyanús volt az elején, de a végén már jónak tűntek. Leonard új hangja nem olyan bölcs, mint volt. Előre félek, milyen lesz Dave, Bernard, Ádám, Éva...

A magázódás-tegeződés eddig is furcsa volt. Abban az epizódban, amikor vadászni mentek, Joel már tegezte Hollingot, aztán később újra magázta. Egyébként az angolban nincs is magázás, nem? De akkor is, az Ed - Dr. Fleischmann magázódás elvesztése nekem is fájó pont. Meg a Whirlwind...
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.21 0 0 1164
A mait másfél óra múlva ismétlik, azaz pontosabban máj. 22. 1:05 perc.
Előzmény: Törölt nick (1163)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.21 0 0 1163
Vajon a ViaSzar csak egyszer adja le az új részeket ?
Nem volna bölcs dolog tőlük, de várható.
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.21 0 0 1162
Sajnos nem láttam az új szinkron debütálását, de majd holnap megnézem.
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.21 0 0 1161
Folytathattad is volna ;-)
"hogyan ejtették a neveket, és ahhoz tartottuk magunkat."
Így sikerült a Forgószelet pl. Whirlwindnek ejteni ;-)))
Aztán folytatja az interjú azzal, amit lejjebb már mondtam, hogy az eredeti karakterhez kell az új hangot keresni, de szerintem mintha Fleischmann és Ed hangja meglehetősen hasonlítana a régi szinkronra... persze, lehet csak azért, mert már a régi hangok is nagyon passzoltak az eredetiekhez... ;-)))
Na, mindegy, egyelőre annak örülök, hogy:
a/ folytatják és megnézhetjük végig
b/ azért maradt néhány régi hang is (Maggie, Chris, Holling)
c/ az újak közül is vannak első blikkre elég jól megszokhatók (Joel és Ed)
Ez három pozitívum a kettő negatívumhoz képest, és Simorjay régen is volt, őt így is, úgy is megkaptuk volna szvsz, az új Ruth Anne meg hátha meglátja, hogy a karaktere nem a gonosz nyugati boszorkány ;-)))
Ez utóbbi persze bárkire vonatkozhat, még a jó v. jobb új hangok közül is: hátha néhány rész múlva jobban megismerik a karaktert. Hiszen, pl. Housenál Kulkának is, meg a mindenki által nagyon kedvelt és etalonnak tartott Szakácsinak is kellett jó pár rész, mire ráéreztek arra a szarkasztikus, nagyon genyó hangsúlyra, amitől House House lesz és nem egy kedves doktor bácsi ;-)))
Előzmény: KareszTLX (1159)
KareszTLX Creative Commons License 2008.05.21 0 0 1160
Ja igen: Ruth-Anne szerintem is kegyetlenül szól, Ed hangja pedig hallhatóan idősebb a srácnál.

Fleischman megítélésével még várok, az egész epizódban beteg volt, lehet, hogy ezért tűnt gyengének.
Előzmény: KareszTLX (1159)
KareszTLX Creative Commons License 2008.05.21 0 0 1159
Idézek a comment.com-os interjúból:

"Kigyűjtöttük például, hogy ki kivel tegeződött-magázódott, hogy megmaradjon a viszonyrendszer a faluban, mert az fontos, meg meghallgattuk, hogy hogyan ejtették a neveket, és ahhoz tartottuk magunkat."

Szerintem nem végeztek alapos munkát.
Előzmény: Quantumleap (1151)
charlie b Creative Commons License 2008.05.21 0 0 1158

Holling-nál viszont fel sem tűnt az eltelt 11 év.

Előzmény: Quantumleap (1157)
Quantumleap Creative Commons License 2008.05.21 0 0 1157
Na igen, meg Laklóth hangján picit érződik az eltelt idő. Be is ugrott Mahone a PB-ből. :)
Előzmény: charlie b (1156)
charlie b Creative Commons License 2008.05.21 0 0 1156

Maurice-nak még talán Szokolay Ottó, vagy Fülöp Zsigmond illett volna.

 

Laklóth Aladárnak is kicsit vissza kellett szoknia Chris-hez.

Quantumleap Creative Commons License 2008.05.21 0 0 1155
Berosálok, ha majd előfordul egy ilyen:

"Velem tudnál jönni, Dr. Fleischman?"

:D
Előzmény: charlie b (1152)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.21 0 0 1154

Ruth-Anne hangja, szerintem rettenet! Majd lefordultam a székről, mikor meghallottam! Apám! Ez aztán oda nem illő, és rossz választás!

Bosco Creative Commons License 2008.05.21 0 0 1153
"Shelly hangja ugyanaz, mint a negyedik évadban volt."

Már ott sem tetszett :)
Előzmény: Quantumleap (1151)
charlie b Creative Commons License 2008.05.21 0 0 1152

Az új hangok közül szerintem Ed-é lett a legjobb, Maurice és Fleischman elfogadható, viszont Ruth-Anne nem jött be, hozzá jobban illett volna inkább Bókai Mária. Leonard-nál nagyon hiányoltam a régi hangját.

 

Ami zavart ebben az epizódban: Shelly éneklését hagyhatták volna eredetiben, illetve Ed és Fleischman tegeződése, náluk maradhatott volna a magázódás.

Quantumleap Creative Commons License 2008.05.21 0 0 1151
Shelly hangja ugyanaz, mint a negyedik évadban volt.
Maurice-t nehéz megszokni, a többiek számomra okésak.
De viszont Ed és Joel tegezik egymást, és Ed mégis Dr.Fleischmannak szólítja. Ez gáz! És szinkronhangok bemondása nuku, ami még elnézhető, de hogy a viasat a saját maga által készíttetett szinkronba is beledumál a végefőcímben, hogy egyáltalán ne lehessen érteni, hogy hol készült. [mérges]
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.21 0 0 1150
Nekem az az érzésem, hogy egyes esetekben valóban sikerült az eredetihez hasonló hangokat beszerválniuk. Pont, ahogy a szinkronos riportban mondták, hogy nem szabad csinálni, hanem ha váltani kell, mindig az eredeti karakterhez kell újat választani ;-)
Joel pl. időnként tényleg közel áll a régihez, Ed is, ami szerintem nagyon rossz volt az szerintem Ruth Anne, aki olyan boszorkányosra vette a dolgokat (csak Joel "szülésétől láttam, az kimondottan az volt), és aki a legjobban zavart (ami ugye meglepő, mert ő nem új): Simorjay. Igaz, őt régen sem szerettem Shellyként, de most sokkal mélyebben beszél, direkt, vagy ennyit mélyült a hangja, nem tudom, de így aztán Shelly ifjú és kívül-belüli szőkesége odalett.... (még jó, hogy Zalán Jánost öregnek mondták a szerephez, de őt nem)
Morrice sem volt rossz, bár, a mostani hangja annyi mindenben szinkronizál, hogy egy kicsit függetleníteni kéne tőle.
valamilanykabatban Creative Commons License 2008.05.21 0 0 1149
kicsit olyan érzésem van hogy aszerint szinkronizálták innen hogy épp ki ért rá
mert a hangoknak nem sok köze van a karakterekhez innentől:(
de ez csak egy vélemény
örülök hogy vannak olyanok akiket nem zavar vagy egyenesen tetszik nekik
ők a szerencsésebbek:)
valamilanykabatban Creative Commons License 2008.05.21 0 0 1148
hú jesszusom Ruth-Annt csak most hallom...borzasztó
ez a hang jobban illene Ursulához a Bubó doktorban vagy a Főnénihez a Száll a kakukkban
rdsfg Creative Commons License 2008.05.21 0 0 1147

:))))))))))

mennyire egyetértek!

Előzmény: valamilanykabatban (1145)
rdsfg Creative Commons License 2008.05.21 0 0 1146
ez igaz, utálom, ha cserélnek....kár érte.
Előzmény: Bosco (1144)
valamilanykabatban Creative Commons License 2008.05.21 0 0 1145
izlések és pofonok
de szerintem sokkal jellegtelenebbek az új hangok
a dokié "székrekedéses"
Ed-é szép mély de pont az a kamaszos felhang hiányzik belőle ami jellemző Edre
talán Shelley a legjobb ez is naivás nyávogós
az űrhajós hangjából meg hiányzik az a jó kis arrogancia
kéééérem vissza a réééééégit!!!!!
Előzmény: Bosco (1144)
Bosco Creative Commons License 2008.05.21 0 0 1144
Persze, mert a régi hangokat szoktad meg.

Jó ez.
Előzmény: rdsfg (1143)
rdsfg Creative Commons License 2008.05.21 0 0 1143

szerintem gáááz...mennyire nem jön át a megszokott Ed személyiség... :(

és Joel meg Ruth-Ann is jobb volt eddig.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!